Voznik brez moralnih vrednot...

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.811
389
83
Vipavska dolina
KSZ
Izgubljat živce zaradi takih je brezveze.
Meni je najbolj zanimivo, kako te dohitijo v naselju kjer jaz vozim cca. 50 po števcu, ko je pa naselja konec in dotični "zaritnež" ne nakaže s smerokazom da bi me rad prehitel pohodim do 90 (spet taka je omejitev) pa lepo ostane zadaj. In ko je naslednje naselje te taki zopet dohitijo in tako lahko gre v nedogled.
Kar se tiče dostavnih kombijev...
Sem nekaj časa vozil tudi dostavo, kombi ni imel omejitve (nalepke), pač veljajo take kot za avtomobil. Kako smo vozili pa verjetno ni treba pisat, saj je to od vsakega posameznika odvisno.Ponavadi voziš tako kot si vajen voziti, če si objestneš boš tako vozil vedno, če skrbiš za svoje vozilo ponavadi skrbiš tudi za službenega. Zase vem, da sem vozil po omejitvah, o načinu pa sebe ne morem ocenit, v glavnem kazni nisem dobil še nobene v življenju...

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Kolk mate enih prigod. Ste se mogoče vprašali, da tudi sami prispevate k temu. Jaz pač ne morem vplivat na nasproti vozečega, da mi seka. Tudi ne, da mi da gas ob prehitevanju, tudi ne, da kljub smerokazu in že moje prehitevanju skoči spredaj vozeči pred mano. Nikoli mi pa niso blendal na AC, nikoli nisem nikogar zadrževal na AC, ravno tako na magistralni ne. Lepo sodeloval, da je šel naprej in rešeno. In odpiralec teme, tista nalepka tebe ne bo rešila, ker mamo tolk debilov po cesti, da je že vse prosto po prešernu. Zakaj dnevno poka med LJ in cestnisko postajo Log? Ja jaz rečem, da nima hitrost nobene veze, ampak gledanje po GPS-u, Garminu, telefonu, navigaciji, branje časopisa. Tam je FAKING RAVNINA v 3pm. Ampak jebat ga, dokler bo prometnik kaznoval tistega, kateri je desno obvozil mečkača na AC in ne dejanski vzrok, potem maš lahko ti še tri nalepke zadaj, pa je brezveze.
wink-1.gif
zmaga.gif

PS: Se mi kar dozdeva kasni odpirajo teme....taki, k jih po desni prehitevamo, pa blendamo jim.
hysterical-1.gif
Sem jaz tudi najprej pomislil na to možnost, ko sem prebral prvi post te teme...
tongue-1.gif

Edit
Vidim, da je bil v koloni na prehitevalnem, katera je prehitevala kamion(e). V tem primeru je taka živčnost voznika kombija itak brezvezna in tak ni za na cesto. Sicer avtor ni napisal, koliko je kolona vozila, predvidevam pa, da ne ravno hitro. Torej je še največja krivda na strani tistega šlateka na prehitevalnem, ki je sploh kolono naredil...

Nazadnje urejeno:

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.310
828
113
Citat:
Uporabnik rotek pravi:
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
nalepka otrok v avtu ? hahah, skor sm iz stola padu ko sem bral post avtorja. če te je strah pejt peš čez hosto z otrokom na hrbtu, ker ta nalepka je neumnost brez primere. ne glede na to ali jo imaš ali nimaš, se jst in mnogi ne oziramo na to. če is mečkač si pač mečkač, z nalepko ali brez. edino kar pa ima avtor prov, je pa to, da so ponavadi vozniki kombijev zelo objestni, saj bi radi čimprej vse razvozili in šli domov.

lp

Verjetno si narobe razumel moj prvi post. Vozili smo v koloni po prehitevalnem. Naj se umaknem za kamion, da gre gospod mimo.
In potem naleti še na 5 vozil v vrsti?!?!
Ko smo prehiteli prvi kamion sem se umaknil.

lp
my bad, nism prebral dobr da ste bli v koloni. takim pacientom pol lepo počasi in postopoma zmanjšaš hitrost do minaimalne na avtocesti, torej 60km/h, pa nej bo pol še bolj živčen.

lp

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik Rambo013 pravi:
Sem nekaj časa vozil tudi dostavo, kombi ni imel omejitve (nalepke), pač veljajo take kot za avtomobil. Kako smo vozili pa verjetno ni treba pisat, saj je to od vsakega posameznika odvisno.Ponavadi voziš tako kot si vajen voziti, če si objestneš boš tako vozil vedno, če skrbiš za svoje vozilo ponavadi skrbiš tudi za službenega. Zase vem, da sem vozil po omejitvah, o načinu pa sebe ne morem ocenit, v glavnem kazni nisem dobil še nobene v življenju...

hehe... jest sm tud vozil včasih kurirsko... in lahko povem, da če bi vozil po pravili, bi komaj plačo zaslužil in normo naredil.

on:
če se nimaš kam umaknit, in te je strah, pač na hitro pipneš bremzo, tok da se luči pržgejo, avto sploh še ne zavira, nekje, k sploh ne bo pričakoval... un zadaj se bo dobro usral, in bo imel večjo varnostno razdaljo vnaprej. zihr.

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
ksz:

Kakšne mate eni. Jaz se lepo umaknem na voznega, že najdem plac med tistimi kamioni, če se mu mudi se mu pač mudi, pa nej se gre s kom drugim cestne vojne... sej se ponavad kmal vse sprazne in greš lahko normalno naprej.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
če se nimaš kam umaknit, in te je strah, pač na hitro pipneš bremzo, tok da se luči pržgejo, avto sploh še ne zavira, nekje, k sploh ne bo pričakoval... un zadaj se bo dobro usral, in bo imel večjo varnostno razdaljo vnaprej. zihr.

Odvisno, na kakega majmuna naletiš... Ene to šele razpizdi in te potem želi na vsak način zriniti s ceste ali pa imeti temeljit pogovor s teboj...
10.gif

Ena varianta v takem primeru je, da vklopiš desni smernik in pustiš, da te kamion prehiti in se postaviš za njega, tečnež pa gre potem mimo tebe, besen, ker si mu ukradel par sekund življenja s tem manevrom
crazy1.gif

Drugače pa ga probaš ignorirati in se mu v razumnem času varno za vse odmakniti... To je seveda teorija
evil.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
jaz imam vsaj 1x tedensko z eno punco z BMW karavanom apak čisto vedno se mi zapelje po tisti cesti čisto za rit ampak čisto vedno si v tistem trenutko jaz očistim sprednjo šipo.... To tudi vedno pomaga.
Glupa pa ko noč to si počneva že kakšno leto in vedno isto

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
To te je stala že ene 5 EUR v tem letu, ko si tekočino za šipo pošprical.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
ksz:

Kakšne mate eni. Jaz se lepo umaknem na voznega, že najdem plac med tistimi kamioni, če se mu mudi se mu pač mudi, pa nej se gre s kom drugim cestne vojne... sej se ponavad kmal vse sprazne in greš lahko normalno naprej.
Točno to, ampak bi mu krona padla z glave. Če ga je toliko to motilo, bi se umaknil med kamijone. Očitno ga ni
evil.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Jaz bi potem lastniku firme nabil tako drakonsko kazen poleg vsega, da bi malo začel razmišljati še o čem drugem kot samo o lahkem zaslužku...

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik rotek pravi:
Pozdrav,

rad bi na kratko opisal včerajšnje dogajanje na naših avtocestah.
Dogodek se je zgodil ob ca. 16.10 uri v smeri predor Golovec proti Mariboru (avtocesta).
Takoj po zadnjem tunelu me je dohitel voznik belega kombija (Fiat Ducato bele barve).
Tablice se žal ne spomnim (je pa bil Domžalski ali pa Kamniški grb)...
Zadaj se mi zdi je pisalo na oknu TNT dostava.
Tukaj javno sprašujem voznika, čemu je bilo potrebno vozili en meter od mojega vozila?
Si sam videl, da je na cesti pač toliko prometa, da se umikat in potem takoj bremzat ne gre.
Da bi TI ne vem, pokazal mogoče kako dobro gre tvoj Multijet Italijan.
Zadaj na vozilu imam nalepko otrok v avtu (verjamem,da si jo videl). Torej? To dejansko pomeni, da je verjetno v avtu otrok...
Pa vendar ti z veseljem plačam dobro in pa predvsem dolgotrajno kosilo. Z edinim razlogom, da te ta čas ni na cesti.
Ko boš namreč obedoval, bo naša družina varneje prispela na cilj.
Lep pozdrav TEBI in tebi podobnim.
Oče, mama in 14 mesečna punčka (ki je v času tvojega obnašanja na cesti prijetno spala).
In se hvalabogu tudi zbudila (ŽIVA).
frown-1.gif

Itak! Tile pacienti v kombijih so sploh posebna pasma. Naj si bo to UPS, DHL, TNT ali katarakoli druga hitra in počasna dostava, vsi so si na las podobni. V to kategorijo bi postavil še rešilce, ki, čeprav niso na nujni vožnji, vozijo enako nevarno in nasilno.

" A policija, kao uvjek, tapka u mraku." (Alan Ford)

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik sad pravi:
To te je stala že ene 5 EUR v tem letu, ko si tekočino za šipo pošprical.

poleti imam notri samo vodo, ki je pri sa zaenkrat še brezplačna
zmaga.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik Rambo013 pravi:
KSZ
Izgubljat živce zaradi takih je brezveze.
Meni je najbolj zanimivo, kako te dohitijo v naselju kjer jaz vozim cca. 50 po števcu, ko je pa naselja konec in dotični "zaritnež" ne nakaže s smerokazom da bi me rad prehitel pohodim do 90 (spet taka je omejitev) pa lepo ostane zadaj. In ko je naslednje naselje te taki zopet dohitijo in tako lahko gre v nedogled.

Točno tako. Opažam, da se sploh ne splača več prehitevat po lokalnih cestah, ker te večina ljudi, ki si jih prehitel, dohiti v naselju, potem si pa ti tisti, ki bremza promet.
bonk.gif
V večini primerov predstavniki kluba 70, ki pa jih je na naših cestah ogromno.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
Citat:
Uporabnik rotek pravi:
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
nalepka otrok v avtu ? hahah, skor sm iz stola padu ko sem bral post avtorja. če te je strah pejt peš čez hosto z otrokom na hrbtu, ker ta nalepka je neumnost brez primere. ne glede na to ali jo imaš ali nimaš, se jst in mnogi ne oziramo na to. če is mečkač si pač mečkač, z nalepko ali brez. edino kar pa ima avtor prov, je pa to, da so ponavadi vozniki kombijev zelo objestni, saj bi radi čimprej vse razvozili in šli domov.

lp

Verjetno si narobe razumel moj prvi post. Vozili smo v koloni po prehitevalnem. Naj se umaknem za kamion, da gre gospod mimo.
In potem naleti še na 5 vozil v vrsti?!?!
Ko smo prehiteli prvi kamion sem se umaknil.

lp
my bad, nism prebral dobr da ste bli v koloni. takim pacientom pol lepo počasi in postopoma zmanjšaš hitrost do minaimalne na avtocesti, torej 60km/h, pa nej bo pol še bolj živčen.

lp
Kje pa piše, da je minimalna hitrost na avtocesti 60?

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.055
460
83
tam ko se terc po tori rola
Včasih je bila 40, koliko je sedaj pa... ne vem. Mi, Korošci sploh vemo ne, kaj je avtocesta, jebentišnazaj. 40 kilometrov do Arje vasi.... Saj parlamentarci sploh vedo ne, kje je ta konc. Je svoje dni Podobnik vprašal (ko je imel na obisku eno skupino z našega konca) kako kaj živijo, če imajo probleme, ker so manjšina... Butl je mislil, da je Koroška samo v Avstriji...

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Zadnje cajte je pa itak sport na avto cesti, vozis v koloni 5 vozil po prehitevalnem, pride butalc za mano in blenda. Kaj qrac mi blendas ce nemorem hitreje, odmikat se pa tudi ne mislim not, ven zato da bodo taki idioti mirni. Sedaj se edino parim odmaknem, ga spustim naprej, potem pa za njega in mu jest blendam, in se mi zdi da kr dojamejo v cem je fora.

Skratka nevem kako so lahko tako hitro ljudje postali gnoji in to gnojuno gledamo potem na cesti.