Voznica z burko

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.138
11.010
113
kod Džej-Zija
"Ali je uporaba burke med vožnjo dovoljena?" Ja, res strašno neumno vprašanje.
13.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Kako neverjetno nadležna in nestrpna sta ti in izi do čisto normalnega vprašanja. Odpiralec teme je samo normalno vprašal, če se to sme in še eksplicitno prosil, da se nestrpnosti in verskih čustev ne vnaša v debato. A poglej ga zlomka, očitno tudi z uporabo disclaimerja normalna debata brez užaljenosti izija in tvojih bedastih stereotipov tu gor ni mogoča.
rolleyes-1.gif

Malce manj patetike ce lahko prosim.... Na neumna vprasanje ni pametnih odgovorov.

Zakaj je to vpršaanje vam zelenim tako kručevo neumno? Zato, ker ste omejeni neprilagojenci ali kaj drugega? jebale te pravice in svoboščine.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Kako neverjetno nadležna in nestrpna sta ti in izi do čisto normalnega vprašanja.
Jaz na prvotno vprašanja sploh nisem odgovarjal, niti posredno.
"nadležna in nestrpna" sta bila takoj na začetku 8888 in kamela213 , ter kup sledečih.

(tu bi zdaj še vprašal, katera moja sporočila so nestrpna (in bolj nadležna kot druga), ampak ne bom, ker tak vem, da ne bo odgovora)

Nazadnje urejeno:

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.138
11.010
113
kod Džej-Zija

Izijevih mi pa niti naštevati ni treba. Tukaj je dobra priložnost, da se spet malo pozabavamo z debato o moderiranju foruma (ne leti nate osebno), ko se sranje po temi vključno s kamelo in 32 začne že kot prvi odgovor na korektno zastavljeno vprašanje, tega svinjanja se pa ne briše ali sankcionira.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.098
-8.765
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Očala slabšajo pogled na cesto?
confused-1.gif
Od kdaj pa to? Še do nedavnega se je namreč take pripomočke uporabljalo za izboljšanje vida.
Za cunjo čez faco tega pač nekako ne moreš trditi
Z očali imaš omejeno vidno polje (brez njih je sicer še slabše).
Podobno kot z izrezom v tekstilu.
Če imaš neke normalne špegle, praktično ni razlike. Razna modna čuda so druga stvar

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
možno da je tisti tip pameten, ampak njega bi moral sistem spametovat, da se nima kaj zajebavat..sej pravim enosmerno v sudan in ostale čunga lunga države in območja.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Za Eazy-ja že dolgo časa vemo, da ne zna potegnit neke logične normale, ko je debata o muslimanih. Upam da v tej temi s svojimi komentarji samo provocira, če ne, pa naj se fajn zamisli ko bo še enkrat bral svoje prispevke.

Da pa je njegove nesmisle začel potrjevati še Stein, sem pa brez besed.

Naredimo religijo v kateri bo zapisano, da moramo voziti skozi naselja kolikor hitro se da. Saj ni treba da nas bo veliko, ene 5.
Kaj pa je to v primerjavi z večino slovenije, ki vsakodnevno vozi čez omejitve. Statistika nesreč ne bo nič višja zaradi tega.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
SLika je na vozniški zato, da se te da identificirat (drugače sploh ne bi bila potrebna). Ins cunjo čez ksiht se te pač ne da. Spodaj je lahko kdosrkoli. Torej mora biti na dokumentih, pri obravnavi preduradnimi organi in tam, kjer je to še treba (banke ...) obraz pač odkrit. Če kdo tega noče, je to pač njegov problem. Naj se pa preseli nekam, kjer ni takih zahtev.
Torej je vozniška na sliki zgoraj fake?
Ali pa možno le na balkanu?

Nimam pojma, nisem gledal, sem pa nekaj podpobnega nekje že videl. Itak je hrvaška, ne SLO. Se mi pa zdi čisto možno, da bi tudi pri nas tako bebavost dopustili. Politiki in birokrati pač ...

EDIT: vidim, da je res fake. Ampak dejstvo, da bi nekateri radi (ali so že) dovolili, da se ima dokumente brez ksihta na sliki (enako velja za vožnjo avta), ostaja vseeno odraz neprilagojenosti (v glavi, seveda) taistih.

Nazadnje urejeno:

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Očala slabšajo pogled na cesto?
confused-1.gif
Od kdaj pa to? Še do nedavnega se je namreč take pripomočke uporabljalo za izboljšanje vida.
Za cunjo čez faco tega pač nekako ne moreš trditi
Z očali imaš omejeno vidno polje (brez njih je sicer še slabše).
Podobno kot z izrezom v tekstilu.

Očala so zdravstveni pripomoček za vid. In ker zmanjšujejo vidno polje (v bistvu ga ne, razen tisto malo od okvira)) ampak samo očesu izostrijjo sredinski del vidnega polja), to primerjaš z zavestnim in namernim zmanjševanjem vidnega polja pri nekem zakrivanju obraza. To je tako, kot da bi odličen voznik spil 6 pirov, samo zato, da bo ekvivaletnen neki bakici, ki ravno še izpolnjuje minimalne zahteve za vozniško. Ali pa še slabiš za volanom.

Pač, zakrivanje obraza je s stališča prometne varnosti po sedaj veljavni zakonodaji nesprejemljivo. Očala so spremeljiva.

Stein, če ti kaj ni všeč, podaj pobudo za spremembo predpisov, pa bo. Je pa dejstvo, da se je kot dovoljen tip slike na dokumentih pojavila možnost ženske rute na glavi, zaskrbljujoče. Zakaja? Ker je o tem tekla javna debata, nato je vse potihnilo, čez nekaj časa se pa je to potihem vzpostavilo.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.935
6.012
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Kje si pa upajo policaji ustaviti možno t.....o!
Haha, ideja za vse dirkače:
burko na glavo, ene savdske tablice z ebaya gor in gasa
evil.gif
!

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.308
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
JA PA KOLKO NESREČ V SLOVENIJI PA SO ŽE NINÐE ZAKRIVILE?!??! TO MI TI POVEJ!!=!!111!!

pa kaj ima to veze s tem, da je po CPPju prepovedano biti zakrit za volanom? kok težko no.....
bonk.gif

ko bo spet pust in bom šel z masko na glavi za volan bom uporabil samo ta stavek (koliko nesreč so že zakrivile muslininđe) pa bo kr ql ali kaj?

nošenje maske je prepovedano med vožnjo, ker ti zmanjšuje vidno polje, plus to, da se ti lahko (zaradi ovinka, grbine, luknje, česarkoli že) zamakne in potem ne vidiš popolnoma ničesar, pol pa samo še poči....enako je pri teh vaših burkah, s katerimi si zdej bruke delate.....

pa nima veze ali se je do sedaj zgodila 1 nesreča s takim vzrokom ali pa 1000, lahko da jih je bilo že nekaj pa so policaji itaq napisali kot vzrok neprilagojeno hitrost pa je bila stvar zaključena.
jao folk..pa dejte mal razmišljat no...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
jao folk..pa dejte mal razmišljat no...
Kak ste zagreti
smile-1.gif
. Zanima me, če je kdo že v živo od blizu videl burko, po možnosti še sam poskusil, tako da lahko oceni, kako se ta "maska" obnaša na obrazu? Se premika kot pustna maska? Sicer pa je pisec teme napisal, da je ženska nosila neko "mrežico". Jaz tega v živo še nisem videl, ne verjamem pa da osebo veliko bolj moti pri vožnji kot vožnja z 10 cm peto. Je pa res, da eno ni eksplicitno prepovedano.
Ob fori s hrvaško vozniško pa sem se vprašal kako to, da v 21-tem stoletju še velja fotografija obraza kot nek verodostojen identifikator istovetnosti osebe. Gotovo obstaja en kup ljudi, ki lahko na ta način goljufajo (dvojčki, včasih tudi brata ali sestri lahko zmedeta človeka). Ali bomo kdaj prešli na sodobnejšo tehnologijo masovne prepoznave istovetnosti?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.308
113
ok. naslednji pust se bom našemil v muslimanko in imel to burko na glavi. če me bo ustavil policaj mu bom rekel da se to ne obnaša kot klasična maska ter da naj bo vesel da nimam visokih petk, pol bi bil to šele hudič pa sploh niso eksplicitno prepovedane
grin1.gif

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
JA PA KOLKO NESREČ V SLOVENIJI PA SO ŽE NINÐE ZAKRIVILE?!??! TO MI TI POVEJ!!=!!111!!

Kaj ma to vezo s čimerkoli?
Pustne maske za volanom niso dovoljene.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Ne rabiš meni replicirati. Jaz sem vprašal, če je to kdo v živo videl. Ti očitno nisi. Od takega ne morem zvedeti nič novega, razen da joka, da pri nas to ni dovoljeno. In če mu to pritrdiš, se naprej joka kot mali otrok, da to pri nas NI DOVOLJENO. Saj nisem trdil, da ni in niti nisem rekel, da bi moralo biti.
A boš keks in boš potem nehal jokati?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.308
113
ti si repliciral meni, jaz pa posledično tebi. kakšne kekse pa imaš?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
ti si repliciral meni, jaz pa posledično tebi. kakšne kekse pa imaš?
smile-1.gif

Zaenkrat domača peka. Denimo domači prijatelj z veliko čokolade. Ampak če bi ti prišel, bi nabavil kaj muslimanskega. Lokalni sladoledar bo verjetno vedel, kaj je "original".
Vseeno sem upal, da se bo javil kak poznavalec, ki je burko že videl v živo od blizu (npr. na svoji ženi ali sorodnici) in nam razjasnil pojme. Brez da se gremo prepucavat, če to sodi v delovno oblačilo upravljalca stroja iz 21-ega stoletja.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.308
113
grin1.gif

ti se kr drži domače peke, sliši se top shit, total
zmaga.gif

drgač pa glej - velikokrat sem se že zapletel ali s policijo ali s sodniki ali pa tko s kakšnim cepcem na tehničnih - predpisi oz. zakoni so zakoni pa nima veze ali je zakon logičen ali pa zgrešen total. v končni fazi si se mu moral podredit, pa tudi če si imel ti v praksi 100% prav.... tako da je posledično vsa ta debata brezpredmetna, saj je nošenje burk ali kakršnih koli drugih kompletnih prekrival med vožnjo za volanom prepovedano, pa če se dejansko lepo vidi ven ali pa vidiš komaj kaj skozi, tako da res nima veze test oz. informacije iz prve roke......
smile-1.gif