Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.101
6.119
113
V štirih dneh so Rusi izstrelili preko 220 TISOČ različnih tipov raket in bomb! 50.000 TISOČ v povprečju na dan! Si lahko predstavljate kaj je to orožja, kakšna ognjena moč je to. Kako vzdržljivo in kvalitetno mora biti, da lahko izstreli toliko bomb v tako kratkem času? In kako zelo mora biti izurjena vojska v vseh segmentih. To je super tuper "pozadina".

Sedaj še zahod priznava, da ima Rusija Sovjetskih zalog, da lahko več kot 10 let čisto vsaki dan, 24/365 tolčejo po komplet Evropi. Zaloge so neverjetno kvalitetno hranjene. Američani pa imajo ogromno starega orožja, ki dejansko ni več uporabno.

V Lisičansku potekajo ulični boji, težava za Ukrajince pa je v tem, da tam ni ruskih in proruskih enot in se, kot kaže, streljajo Ukrajinci med seboj.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.924
1.297
113
V štirih dneh so Rusi izstrelili preko 220 TISOČ različnih tipov raket in bomb! 50.000 TISOČ v povprečju na dan! Si lahko predstavljate kaj je to orožja, kakšna ognjena moč je to. Kako vzdržljivo in kvalitetno mora biti, da lahko izstreli toliko bomb v tako kratkem času? In kako zelo mora biti izurjena vojska v vseh segmentih. To je super tuper "pozadina".

Sedaj še zahod priznava, da ima Rusija Sovjetskih zalog, da lahko več kot 10 let čisto vsaki dan, 24/365 tolčejo po komplet Evropi. Zaloge so neverjetno kvalitetno hranjene. Američani pa imajo ogromno starega orožja, ki dejansko ni več uporabno.
Od kod te informacije?
To pomeni, da ima rusija 182.500.000 raket...
Pa kvalitetno hranjene zaloge raket, vojaška vozila pa brez osnovnega vzdrževanja. Kako gre to skupaj?

• Všeč mi je
Reactions: Matey in Kamele0N

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.018
7.182
113
Če se dogaja meni, osebno, potem je retorika razumljiva zaradi osebne vpletenosti, čustev (še pa ne pomeni, da je splošno sprejemljiva). Če se dogaja nekomu nekje in uporabim takšno retoriko samo zato, da izlijem svoje frustracije, potem pa ni več ne razumljiva, še manj pa sprejemljiva.
Takšna retorika bi se morala uporabit že zaradi enostavne logike, ker nekje je nek gargy, ki mu je rus posilil zeno in ubil otroka in zaradi tega gargya bi moral ves svet zlit gnev nad rusijo.

• Haha
Reactions: XXXL

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.101
6.119
113
Hrabra kijevska vojska:

According to preliminary reports, as a result of today's shelling of Donetsk by the Ukrainian Terrorist Forces, 4 civilians were killed and another 20 were injured.

Dozens of houses were damaged.
In total, more than 120 missiles of various types and more than 100 155-mm caliber shells were fired.

---

Donetsk is on fire: there is a heavy shelling of the city.

The Ukrainian Terrorist Forces are conducting destructive artillery strikes of the center of Donetsk, as well as the Kiev and Kuibyshevsky districts, where MLRS shells are reported landing.

Information about the victims is coming in. It is necessary to leave the streets and go down to shelters.

---
Donetsk, Shakhterskaya Square, now.

Ukrainian Terrorist Forces struck Donetsk with 86 Grad missiles, 14 Uragan missiles, and more than 30 155 mm shells IN THE LAST HOUR ALONE.

---

Donetsk: a direct hit in the maternity hospital.

Courageous and resilient Donetsk women wait out the shelling of their maternity hospital in the shelter of the Vishnevsky hospital. In this building there is nothing and no one that would be connected with the war. Only peaceful women and children.

Dmitry Astrakhan records direct hits on the Donetsk Republican Center for the Protection of Motherhood and Childhood.

• Všeč mi je
Reactions: AndY1
I

Izbrisan uporabnik 474

Raketirajo civilno prebivalstvo Donetska, potem pa cvilijo, da nimajo municije...

darjan glede na to, da obstajajo številna pričevanja in celo posnetki Ukrajinske vojske, kako pobija civiliste, jih ima za živi ščit, posiljuje mlada dekleta in na njih vžiga/reže nacistične simbole, prosim, da enako retoriko, kot za Ruse, uporabiš tudi za pripadnika AFU, predvsem za pripadnike enote Azov in Bandera. "...že zaradi enostavne logike, ker nekje je nek darjan, ki mu je Ukrajinec posilil zeno in ubil otroka in zaradi tega darjana bi moral ves svet zlit gnev nad Ukrajino..."

• Všeč mi je
Reactions: AndY1

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.289
4.304
113

V Lisičansku potekajo ulični boji, težava za Ukrajince pa je v tem, da tam ni ruskih in proruskih enot in se, kot kaže, streljajo Ukrajinci med seboj.
Bebo ne razume, da Amerika troši 773 B letno... in ti potem kvasiš take neumnosti.
Medtem ko kmeri za avtovaz niso sposobni naresti ABS sistema, toliko o tehnološki razvitosti.

sej ne morš verjet.....

ps Ruski proračun (vojaški) je mizeren na ravni Velike Britanje, z poudarkom, da je neverjetna korupcija pri ruskih generalih. Jest se še čudim, da to sploh še funkcionira...

• Haha
Reactions: gas, XXXL in kroja_
I

Izbrisan uporabnik 474

Kljub mizernemu proračunu in strašni korupciji harajo po Ukrajini, ki kot po tekočem traku dobiva zahodno orožje, UK cela presrana laja iz svojega otočka in kuka proti morju, kdaj bodo zagledali kakšnega satana, Finska in Švedska z polnimi hlačkami letita v Nato, Poljska na robu živčnega zloma, Bruselj cepeta kot majhno dete, Ukrajina pa se cmeri za ukradeno skledo kaše...

Ni slabo za nekoga, ki še ABS-a ne zna narediti :valjamse::valjamse::valjamse:

Kak pa kaj rubelj? Al pa nekaj lažjega - kako je bilo kaj vreme včeraj?

Nazadnje uredil moderator:
  • Všeč mi je
  • Haha
Reactions: AndY1, roly in XXXL

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
54.018
7.182
113
Francoski predsednik Emmanuel Macron je zaradi ruske invazije v Ukrajini pozval k povečanju sredstev za evropsko obrambo, saj po njegovih besedah Evropa v danih razmerah potrebuje mnogo močnejšo vojaško industrijo.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

sajkek

Guru
16. mar 2008
37.008
11.806
113
Da zdaj se pa zberi malo skupaj. Če nisem že 10x napisal, da je Rusija kriva za trenutno stanje, potem pa tudi ne vem... Sem obsodil Rusijo, večkrat. Sem tudi napisal, da ne verjamem navedenim ruskim razlogom za napad. Evo, samo za tebe - Rusija je kriva za napad na Ukrajino in jo je napdla brez legitimnega vzroka.
tule imaš potem ti vedno Ampak. v stilu prav da jih je, lepo napredujejo, ukroti nimajo za burek jupej jupej in podobna retorika. Tu vidim probleme nekaterih :evil:

včeraj ponovitev Arehovega prispevka okol kijeva...bolano, pa tisto na konce vsega ni ni V od Vojne, kar se dogaja zdaj na vzhodu.

sajkek

Guru
16. mar 2008
37.008
11.806
113

erekcija, cum cum cum cum :evil:

D_K

Guru
24. sep 2007
3.118
880
113
Sej bo 123 dal v kratkem kak posnetek, kako duh Kijeva raztura po zraku, tleh, na vodi in pod njo... Pol bo fap, fap, fap in ne bo več nagravzno
"Drkhanje" na to, da neka fiktivna oseba raztura po zraku v svojem zračnem prostoru se meni sploh ne zdi čudno. Da pa nekdo tolče, ropa, posiljuje na tujem .... je pa malo perverzno oz. kar snuff. Če ti je to cool bi se vprašal po mentalnem zdravju.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.851
5.401
113
To bi že zdaj morala biti naloga moderatorja (že po pravilih foruma), ampak on raje lima srčke in še sam uporablja takšno retoriko...
Ve se kdo je v tej zgodbi fašist....tudi sam to "KAO" priznavaš (razen kadar je tvoj dan...pa si malo bolj "nepristranski")....

Verjamem pa da si pod novo vlado malo bolj oprezen.....ker zdaj smo sLobodni....pa se splača bit previden....

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: 8888 in jonny77
I

Izbrisan uporabnik 474

Ve se kdo je v tej zgodbi fašist....tudi sam to "KAO" priznavaš (razen kadar je tvoj dan...pa si malo bolj "nepristranski")....

Verjamem pa da si pod novo vlado malo bolj oprezen.....ker zdaj smo sLobodni....pa se splača bit previden....

O "fašistih" se nisem nikoli opredeljeval, zato mi ne polagaj besed v usta.
Vseeno pa me zanima, kje v pravilih foruma je določeno, da je zmerjanje, poniževanje, žaljenje in podobno dovoljeno. Kakšni so to izrecni primeri, da recimo forum dopušča tak sovražni govor in kje so ti primeri navedeni? Hvala.

Tistega o vladi pa se niti nima smisla komentirat, ker tako infantilnega stavka se lahko samo ti spomniš... Malo južnega dialekta si pozabil dodat...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.