Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113

Eno je skrivanje orožja v civilnih zgradbah, nekaj čisto drugega pa je ogrožanje varnosti vseh okrog s tem, da jo skladiščiš znotraj območja nuklearke.
Saj po eni strani razumeš, pač možnost, da bo nekdo tako nor, da bo napadel nuklearko je skoraj nična. Še vedno pa lahko pride do kakšnih nesreč samo po sebi, pa pride do eksplozije skladišča orožja... in potem... kaj?

I

Izbrisan uporabnik 474

Eno je skrivanje orožja v civilnih zgradbah, nekaj čisto drugega pa je ogrožanje varnosti vseh okrog s tem, da jo skladiščiš znotraj območja nuklearke.
Saj po eni strani razumeš, pač možnost, da bo nekdo tako nor, da bo napadel nuklearko je skoraj nična. Še vedno pa lahko pride do kakšnih nesreč samo po sebi, pa pride do eksplozije skladišča orožja... in potem... kaj?

To trdi Ukrinform... Taisti so tudi zapisali:

He, furthermore, noted that the International Atomic Energy Agency (IAEA) is "playing some political games," trying to balance between Russia and Ukraine amidst the ongoing conflict.

Tako da je potrebno jemati poročanja z malce soli. Nedvomno je na območju nuklearko pristona vojaška oprema, navsezadnje gre za zasden objekt pod vojaškim nadzorom.
Treba pa je poudariti tudi to, da je IAEA želela pregled nuklearke, pri čemer Rusija ni imela nobenih zadržkov, Ukrajina pa je skočila v luft. IAEA bi tako lahko potrdila ali zavrgla trditve ene ali druge strani... Kaj misliš, katere?

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.258
4.836
113

Ne, to pa ne verjamem!

Rusi v Ukrajini delujejo po vseh pravilih in konvencijah predpisanih za vojskovanja.

Sploh pa da bi si upali to nevarno rožje shranjevati n tako občutljivem območju, ko pa vsi vemo,
da se njihova skladišča vžigajo zaradi napačno odvrženih cigaretnih ogorkov....

• Všeč mi je
Reactions: sad
I

Izbrisan uporabnik 474

Ne, to pa ne verjamem!

Rusi v Ukrajini delujejo po vseh pravilih in konvencijah predpisanih za vojskovanja.

Sploh pa da bi si upali to nevarno rožje shranjevati n tako občutljivem območju, ko pa vsi vemo,
da se njihova skladišča vžigajo zaradi napačno odvrženih cigaretnih ogorkov....

Zakaj potem (po tvoje) Ukrajina ne pusti zunanje neodvisen revizije, medtem ko Rusija z tem nima težav?

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
To trdi Ukrinform... Taisti so tudi zapisali:

Tako da je potrebno jemati poročanja z malce soli. Nedvomno je na območju nuklearko pristona vojaška oprema, navsezadnje gre za zasden objekt pod vojaškim nadzorom.
Treba pa je poudariti tudi to, da je IAEA želela pregled nuklearke, pri čemer Rusija ni imela nobenih zadržkov, Ukrajina pa je skočila v luft. IAEA bi tako lahko potrdila ali zavrgla trditve ene ali druge strani... Kaj misliš, katere?
Ti glej potem na vse novice objektivno. V resnici nihče ne more tega kar piše v članku potrditi ali zavreči. In enako velja za vse ostale "pro ruske" članke. Mi imamo iz vseh strani zamegljeno resnico. Hočeš nočeš, tako je. Ne farba nas samo zelenski, farba nas tudi ruska stran.

Dajmo se raje pogovarjat tako kot o ostalih člankih, ki jih vsi lepimo semle... da je orožje dejansko tam v nuklearki.

• Všeč mi je
Reactions: Matey in Garfildd
I

Izbrisan uporabnik 474

Ti glej potem na vse novice objektivno. V resnici nihče ne more tega kar piše v članku potrditi ali zavreči. In enako velja za vse ostale "pro ruske" članke. Mi imamo iz vseh strani zamegljeno resnico. Hočeš nočeš, tako je. Ne farba nas samo zelenski, farba nas tudi ruska stran.

Dajmo se raje pogovarjat tako kot o ostalih člankih, ki jih vsi lepimo semle... da je orožje dejansko tam v nuklearki.

Zato pa ravno postavljam vprašanje - zakaj Ukrajina IAEA ne dovoli zunanje, neodvisne revizije, medtem kot Rusija nima zadržkov? IAEA bi tako na laž postavila eno ali drugo stran in dala čisto, objektivno, zunanjo sliko o dejanskem stanju v nuklearki brez flancanja ene ali druge vpletene strani. Ampak ena stran se tega otepa z vsemi štirimi...

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Zato pa ravno postavljam vprašanje - zakaj Ukrajina IAEA ne dovoli zunanje, neodvisne revizije, medtem kot Rusija nima zadržkov? IAEA bi tako na laž postavila eno ali drugo stran in dala čisto, objektivno, zunanjo sliko o dejanskem stanju v nuklearki brez flancanja ene ali druge vpletene strani. Ampak ena stran se tega otepa z vsemi štirimi...
Tvoje vprašanje ne podaja prav nobenega odgovora in nima veze s tem, da imajo rusi (potencialno) orožje shranjeno v največji evropski nuklearki.

Zdaj pa da še jaz odgovorim na tvoje vprašanje, zakaj UA ne pusti oz. ni pustila IAEA v nuklearko (ne vem če je to še aktualno ali so jo rusi že zavzeli)... ne vem zakaj in ti čisto odkrito povem da tudi mene zelo zanima. Ker zadaj je spet neka zgodbica. Takšna ali drugačna.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Aja, pomeni tako realna diverzija je bila, da so poslali vojake v cernobil da se vkoplejo v radioaktivno zemljo? Al je to bil tudi fake western news?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.062
5.659
113
Men je smešno ker v Gargyevi glavi je s5 neka teorija zarote.....tako neverjetna....da če bi bla resnična bi jo rusi sigurno razbobnal svetu že 2meseca nazaj ko so zavzeli Zaporožje....

Ampak ne....rusi so zviti (folk pa naiven) in bodo to skrivnost skrivali do zadnjega momenta....hopla hopla kaj pa če je vse res?

I

Izbrisan uporabnik 474

Men je smešno ker v Gargyevi glavi je s5 neka teorija zarote.....tako neverjetna....da če bi bla resnična bi jo rusi sigurno razbobnal svetu že 2meseca nazaj ko so zavzeli Zaporožje....

Ampak ne....rusi so zviti (folk pa naiven) in bodo to skrivnost skrivali do zadnjega momenta....hopla hopla kaj pa če je vse res?

Tebi je marsikaj smešno,.. Ampak bolj v stilu nekoga, ki mu ni najbolj jasno, kaj se dogaja, pa se le bebasto smehlja in prikimava.

Kakšne teorije zarote? Situacija je čisto preprosta - Rusija je zavzela strateško pomemben objekt. V objektu in okolici so izklopili ukrajinske mobilne operaterje, zato prenos podatkov iz nuklearke ni bil več mogoč. IAEA je izrazila skrb in želela priti fizično pregledati stanje v nuklearki ter prenesti podatke iz glavnega serverja. Hkrati bi naredili pregled zalog radioaktivnega materiala in primerjali z popisom (skrb je izrazila IAEA in ne Rusija, kot namiguješ). rusija je rekla "OK, pridite." Ukrajina v luft... Kje vidiš ti terije zarote? Bele miške tudi vidiš? To ni dobro...

I

Izbrisan uporabnik 474

Tvoje vprašanje ne podaja prav nobenega odgovora

Seveda - zato se pa obliki reče "vprašanje" in ne "odgovor."

Zakaj Ukrajina ni dovolila obiska IAEA? Popis zalog se naj bi (poudarek na "naj bi") razlikoval od dejanskega stanja. Mimogrede, takšno ugibanje je prišlo iz strani Zahodnih strokovnjakov in ne Rusije. Če bi Rusija sumila na faul play Ukrajine, verjemi da bi bil cel halo.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.258
4.836
113
Najprej naj se Rus umakne na svoje meje pred 24. Februarjem, potem se bomo pa pogovarjali naprej...
Dokler bo pa Rus v "moji" državi, pa "jaz" opravičujem vsa sredstva, da se znebim agresorja iz "moje" države, kjer nima kaj delat
in glavni bad guy v tej zgodbi je Rus...

Putlers go home!

I

Izbrisan uporabnik 474

Vidim, da ti je zmanjkalo snovi za normalno debato in si se kot pravi ukrofil zatekel k bebastim zaključkom. :obesise:

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Seveda - zato se pa obliki reče "vprašanje" in ne "odgovor."

Zakaj Ukrajina ni dovolila obiska IAEA? Popis zalog se naj bi (poudarek na "naj bi") razlikoval od dejanskega stanja. Mimogrede, takšno ugibanje je prišlo iz strani Zahodnih strokovnjakov in ne Rusije. Če bi Rusija sumila na faul play Ukrajine, verjemi da bi bil cel halo.
Jaz sem svoj odgovor napisal, tvojega pa še kar ni. Rusi hranijo orožje (po navedbah medijev) v nuklearki. Zakaj?

I

Izbrisan uporabnik 474

Jaz sem svoj odgovor napisal, tvojega pa še kar ni. Rusi hranijo orožje (po navedbah medijev) v nuklearki. Zakaj?

Jaz ne vem, da bi Rusija hranila orožje v nuklearki. to trdi Ukrajina. Ukrajini ne verjamem. Ne verjamem niti Rusiji. najmanj verjamem medijem... IAEA bi lahko razjasnila zadevo. Ene strani to ne moti, druga stran cela živčna. Odgovora pa nimamo.

• Všeč mi je
Reactions: AndY1
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.