Precej prekmalu, za kaj takega....Meni je sicer še zanimivo, da Američani seveda neuradno ne uporabijo kakšnih tajnih orožij. Se mi zdi, da bi bila Ukrajina odličen poligon za testiranje v živo.
To da je Putin lagal Dumi zna biti kar problem tudi v Rusiji.Če so torej tako sigurni, se lahko vprašamo: Kaj se čaka?
Orožje ni problem je že na poti. Kdo pa ga po upravljal pa še ne vejo.Na obrambo, napad si rusifili želite. Ukrajincem je treba pomagati z prenosnim močnim orožjem in to že danes.
Sej Zelenski vabi in nudi orožje. Spokej kufre in pejta z 123 pomagat. Gobec vrtet je najlažje. Ko enkrat začne fejst pokat ne bo nehal in zato se čaka.Na obrambo, napad si rusifili želite. Ukrajincem je treba pomagati z prenosnim močnim orožjem in to že danes.
Izraelski fw paloalto, fortigate že dobro delajo na tem...Bidnu njegovi ponujajo uporabo različnih kiber napadov, od izklopa elektrike v Moskvi, onesposobitve železnic, izklopa interneta Rusiji.
Težava je v tem, da bi z napadom ZDA vstopile v spopad. In Rusija lahko prav tako uporabi podobne napade proti ZDA.
Te dni se izvajajo različni kiber napadi na Ukrajino (wiper napadi z brisanjem podatkov na računalnikih, DDOS napadi, ...).
Grozijo pa tudi ruski "zasebniki":
Russian ransomware gang threatens countries that punish Moscow for Ukraine invasion
Security experts have warned that any cyberattacks on Russia could prompt digital retaliation by either Moscow or sympathetic criminal hackers.www.politico.com
Bumbar. Ukrajinski možje se borijo sami ne rabijo tujcev medtem pa tvoji muslimani in temni bežijo ter puščajo ženske v godlji. Pa če pride vojna k nam bom tukaj branil je tako kot vi peta kolonaSej Zelenski vabi in nudi orožje. Spokej kufre in pejta z 123 pomagat. Gobec vrtet je najlažje. Ko enkrat začne fejst pokat ne bo nehal in zato se čaka.
Ga bodo Rusi zasegli in upravljali z njim.Orožje ni problem je že na poti. Kdo pa ga po upravljal pa še ne vejo.
Ja tip je nekako izgubil stik z realnostjo. Upam samo da je njegov ožji krog podpore kaj bolj racionalen in bo ko bo prestopil rdečo črto stvari vzel v svoje roke. Eno je kaj je videti navzven, drugo pa realnost. Vseeno se mi zdi da Rusi kot narod še nimajo toliko opranih možganov kot so jih imeli Nemci. Se zna zgodit da bodo kaj kmalu ugotovili da z njim ne bo šlo več. Itak je pa model zaključil svojo mednarodno kariero, gospod pa ne bo nikoli več. In bolj se bo tega zavedal bolj bo zloben in iracionalen. Tako da je osnovno vprašanje kaj se bo zgodilo v Rusiji če se bo spravil še na kakšno državo. Že zdaj se zna zgodit da bo po tednu dni precej več odpora v Rusiji kot je zdaj.Ko sem odprl temo, so se nekateri smejali, po parih dneh pa ima 60 strani....
V glavnem, povedat hočem, da je čisto vse možno. Pri Putinu nikoli ne veš, sploh sedaj, ko mi deluje nekako "čudno" v govorih, kot da se mu je malo odpeljalo in ga briha za ves svet. In to me najbolj skrbi. Sicer podpiram, da se norija čimprej ustavi, ampak posredovanje v Ukrajini bi z veliko gotovostjo prineslo spopad večjih razsežnosti, če ne celo jedrski spopad in s tem konec veselja.... Če pa bo Putin nadaljeval z agresijo in bo napadel še kakšno drugo državo, potem je prej omenjeni scenarij neizbežen. Se pa bojim, da se piše zelo črn scenarij za vse..... Upam, da se motim, ampak vse kaže na to!
Bot pošten, Rus ima probleme upravljat z lastnim orožjem. Spomnimo se ko so sklatili potniško letalo.Ga bodo Rusi zasegli in upravljali z njim.
Kdo pa danes upravlja s tistim orožjem, ki smo ga poslali v Afganistan ???
Torej že cvilijo....Kot sem napovedal. Rusija zapira zracni promet za evropske letalske prevoznike:
A tole je že blo?
Več kitajskih bank je omejilo financiranje za nakup surovin iz Rusije, saj se bojijo sankcij Zahoda. Peking in Moskva sta sicer od ruske aneksije Krima leta 2014 in posledičnih sankcij močno okrepili vezi.
Leop je to Herč napovedal....STA: Kitajske banke omejujejo financiranje za nakup surovin iz Rusije
Več kitajskih bank je omejilo financiranje za nakup surovin iz Rusije, saj se po poročanju portala Bloomberg po ruski invaziji na Ukrajino bojijo sankcij Zahoda. Peking in Moskva sta od ruske aneksije Krima leta 2014 in posledičnih sankcij močno okrepili vezi.www.sta.si