Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Aljazeera pravi da so rusi napadli civiliste z raketnim sistemom med drugim tudi otroški vrtec in je več otrok mrtvih.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.670
6.425
113
Meni je sicer še zanimivo, da Američani seveda neuradno ne uporabijo kakšnih tajnih orožij. Se mi zdi, da bi bila Ukrajina odličen poligon za testiranje v živo.
Bidnu njegovi ponujajo uporabo različnih kiber napadov, od izklopa elektrike v Moskvi, onesposobitve železnic, izklopa interneta Rusiji.

Težava je v tem, da bi z napadom ZDA vstopile v spopad. In Rusija lahko prav tako uporabi podobne napade proti ZDA.

Te dni se izvajajo različni kiber napadi na Ukrajino (wiper napadi z brisanjem podatkov na računalnikih, DDOS napadi, ...).

Grozijo pa tudi ruski "zasebniki":

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Kaj pa tale alžirski vojaški dela v Ukrajini? Pa štartal je iz srede morja, to nekaj ne štima.
Američani pa na polno nadzirajo kaj se dogaja z letali polnimi elektronskih sistemov za nadzor.
Točno tega alžirskega je ob preletu preko jadranskega morja prestregel lovec iz Aviana.

1645876026622.png

1645876041821.png

1645876053896.png

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Rusi so ukinili FB in podobne stvari. Ampak folk v Rusiji vseeno pride do podatkov. In Rusi so proti temu kare se gre norec in njegov kamarad iz Belorusije
Večina še jih vedno misli da je Putin poslal vojake da osvobodijo tisti 2 regiji izpod drogiranih nacistov, ki izvajajo etnično čiščenje v Ukrajini.

• Všeč mi je
Reactions: sad

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.803
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Ko sem odprl temo, so se nekateri smejali, po parih dneh pa ima 60 strani....
V glavnem, povedat hočem, da je čisto vse možno. Pri Putinu nikoli ne veš, sploh sedaj, ko mi deluje nekako "čudno" v govorih, kot da se mu je malo odpeljalo in ga briha za ves svet. In to me najbolj skrbi. Sicer podpiram, da se norija čimprej ustavi, ampak posredovanje v Ukrajini bi z veliko gotovostjo prineslo spopad večjih razsežnosti, če ne celo jedrski spopad in s tem konec veselja.... Če pa bo Putin nadaljeval z agresijo in bo napadel še kakšno drugo državo, potem je prej omenjeni scenarij neizbežen. Se pa bojim, da se piše zelo črn scenarij za vse..... Upam, da se motim, ampak vse kaže na to!

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.988
9.531
113
Putin je jasno povedal namen. Torej je blo vsakmu pametnemu jasno, da se ne bo ustavilo na mejah.

• Všeč mi je
Reactions: Car

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
A tole je že blo?

Več kitajskih bank je omejilo financiranje za nakup surovin iz Rusije, saj se bojijo sankcij Zahoda. Peking in Moskva sta sicer od ruske aneksije Krima leta 2014 in posledičnih sankcij močno okrepili vezi.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
Malo verjetno je, da bi si premislil o z dolarji podprtem kriptu, saj bi se s tem sam sebega ustrelil v koleno.
Ah to pa pretiravaš, imaš več borz, z različnimi valutami....
Recimo kitajske Binance...

Kripto nima farbe. Tudi rusi imajo nekaj svojih borz.
Nobenim državam ni preveč všeč kripto.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
Tisti ki navijate za izključitev rusije iz swifta, se vam vsaj približno sanja kake posledice bi to imelo za evropo? Švabi so očitno še edini ki so sposobni trezno razmišljati

• Všeč mi je
Reactions: bizi in Davidoff
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.