Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.250
1.757
113
40
Ja, EU smo komedijanti.

Pustimo ob strani, da sankcije vsaj kratkoročno nimajo haska.. Hočem povedati nekaj drugega.

Bi električne avte, pa jocemo da ni elektrarn in omrežja..
Bi zezali Ruse, a se nebi odpovedali, da jim prodajamo drage avte..
Bruselj bi se šel vojno z ostrimi notami in blebetanjem..

Mater milo, nebi se odpovedali poceni azijskim cotam in ovitkom za telefone, radi imamo sveže eksoticno sadje, ki ga dostavi letalo in sanjamo o klimatskih izboljsavah.

Naši predniki so v zadnjih 100 letih praktično postavili svet na novo, nam pa je vse tako težko izvedljivo, dokler nam konkretno ne pada drek na glavo.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
Mene pa preseneča, kako nekateri gledate ZDA z rožnatimi očali. Česarkol se pipnejo rata vojna, ko se poberejo pa pustijo za sabo pogorišče.

Ploskam pa nikakor in nobeni vojni. Jih pa ta hip poteka še ene par po svetu, kjer civilisti krepko bolj najebejo, zam zanimiv, tist vas ne briga. Tud v Ukrajini vojna ni od včeraj, ampak traja že 8 let.
Med 248 oboroženimi spopadi, ki so se zgodili v 153 regijah po vsem svetu od leta 1945 do 2001, jih je 201 sprožilo #ZDA, kar predstavlja 81 % celotnega števila.

• Všeč mi je
Reactions: tony in bizi

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
Na banane si pozabil. Saj to je tisto, zakaj bi jedel jabolke hruške slive če je z uvoza vse boljše.

Glej razdelano, kmečka logika je ta da če imaš nekaj doma in je zastonj to ponucaš , v tem primeru drva za kuhanje in gretje.Cena je še vedno ista vsaj zate, si manj odvisen od trga in še domača industrija bi lahko zaposovala.
Če si pa treddy si pa na štromu ker je fuuul pocen in eko. No sedaj se lomi ker je drago kot pred leti krediti v švicarjih...
AMpak škoda pisat dokler so šoping centri polni.

Kot maš slikice v best of ... vsi ukrepi naenkrat off je že govora o ww3. A ni nobeden pomislil da ma Biden rekordno nisko podporo , in pri angležu našli kako se je zabaval med lockdowni, da o tem kaj se dogaja v kanadi , kaj pa če je kaj v tej smeri ? Drug tedn Putina vstavjo in so heroji.
In smrtonostne epidemije, ki se je vlekla do marca 2020 ni več sploh.
Pufffff, in je šla.

Q iz Star Treka na delu ?

• Všeč mi je
Reactions: AndY1 in Gonzo

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Boš ti moj kurjač. Drva mam za kamin, ne pa da bom vsako leto XX kubikov spravljal nekam. Malo nastane problem, ker jaz se ne bi grel samo čez radiatorje. Samo potem zadeva ni več tako poceni, četudi je nadrva. Če pa govorimo o kakšnem gašperčku oziroma "smederevcu" potem pa itak, drva so zakon. A bi potem industrijo tudi spravili na drva pa kurili kotle?
Sekance ? oz mešajo sekance in premog. Če bi se prav delalo bi se lahko cele ulice grele s kotlovnic na sekance. Sej je bilo pred leti kako imajo to rešeno v Avstriji.
Ja z drvi je del. Zato je plin in elektrika zakon, no je bila dokler je bilo poceni.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.361
5.651
113
Boš ti moj kurjač. Drva mam za kamin, ne pa da bom vsako leto XX kubikov spravljal nekam. Malo nastane problem, ker jaz se ne bi grel samo čez radiatorje. Samo potem zadeva ni več tako poceni, četudi je nadrva. Če pa govorimo o kakšnem gašperčku oziroma "smederevcu" potem pa itak, drva so zakon. A bi potem industrijo tudi spravili na drva pa kurili kotle?
A da bi pa VI gospoT preden greŠ spat spil en pir....da bi potem ponoč k bi te loolat še mal naložiO u peČ pa ne gre?

Bi se jedina pritožiLa da si pijenC?

In potem csd ono ovo.....jao baoooO

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: novaa in sandra

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Lepo, da jemlješ podatke z ene strani.
Sedaj pa jemlji še z druge. Sam ne vem, kateri so pravi.

The conduct of the referendum proved chaotic and took place absent any credible international observers. Local authorities reported a turnout of 83 percent, with 96.7 percent voting to join Russia. The numbers seemed implausible, given that ethnic Ukrainians and Crimean Tatars accounted for almost 40 percent of the peninsula’s population. (Two months later, a leaked report from the Russian president’s Human Rights Council put turnout at only 30 percent, with about half of those voting to join Russia.)

Crimea has undergone significant changes over the past six years. A large number of ethnic Ukrainians and Crimean Tatars — some put the total at 140,000 — have left the peninsula since 2014. Crimean Tatars complain of intimidation and oppression as one reason for moving. During the same period, some 250,000 people have moved from Russia to Crimea (Crimean Tatar leaders claim the influx is much larger). The inflow has included troops and sailors, as the Kremlin has bolstered the Russian military presence on the peninsula, deploying new submarines, surface combatants and combat aircraft among other things.
Ja no, Krim je bil od nekdaj domovina krimskih Tatarov, ki je Stalin pobil ali razselil po Sibiriji in muslimanskih republikah. Šele dolgo po Stalinovi smrti se ji je nekaj deset tisoč priselilo nazaj. Namesto Tatarov pa je Stalin na Krim naselil Ruse.

Nazadnje urejeno:

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Ja, EU smo komedijanti.

Pustimo ob strani, da sankcije vsaj kratkoročno nimajo haska.. Hočem povedati nekaj drugega.

Bi električne avte, pa jocemo da ni elektrarn in omrežja..
Bi zezali Ruse, a se nebi odpovedali, da jim prodajamo drage avte..
Bruselj bi se šel vojno z ostrimi notami in blebetanjem..

Mater milo, nebi se odpovedali poceni azijskim cotam in ovitkom za telefone, radi imamo sveže eksoticno sadje, ki ga dostavi letalo in sanjamo o klimatskih izboljsavah.

Naši predniki so v zadnjih 100 letih praktično postavili svet na novo, nam pa je vse tako težko izvedljivo, dokler nam konkretno ne pada drek na glavo.
Poglej si tole. Tole je šele komedija. Sedaj še ugotovi kateri imajo lezbijčni par .

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Voditelji članic Nata so sicer danes sprejeli skupno izjavo, v kateri so zapisali, da pomenijo ruska dejanja grobo kršenje načel iz ustanovne listine Nata in Rusije ter da je Rusija odstopila od zavez v skladu s to listino.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.250
1.757
113
40
Poglej si tole. Tole je šele komedija. Sedaj še ugotovi kateri imajo lezbijčni par .

Hja sej..

Zgoraj sta chatala z mojstrom o plinu in peletih.
Dajmo obrniti zadevo... Mi se nebi odpovedali plinu. Dajmo rect, da Vlado zapre plin.
Nas bo zeblo? Ne.

Stolces mizo in jo zakuris, podres najbliznje drevo... Nafta se podrazi, pac kenslas nedeljske nenujne izlete...

Marsikaj je možno, samo prava motivacija te more ruknit v guzico.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.083
16.230
113
Voditelji članic Nata so sicer danes sprejeli skupno izjavo, v kateri so zapisali, da pomenijo ruska dejanja grobo kršenje načel iz ustanovne listine Nata in Rusije ter da je Rusija odstopila od zavez v skladu s to listino.
Kaj pa ima Rusija veze z ustanovno listino zveze NATO? Kdaj je pristopila k zavezam v skladu s to listino?

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Hja sej..

Zgoraj sta chatala z mojstrom o plinu in peletih.
Dajmo obrniti zadevo... Mi se nebi odpovedali plinu. Dajmo rect, da Vlado zapre plin.
Nas bo zeblo? Ne.

Stolces mizo in jo zakuris, podres najbliznje drevo... Nafta se podrazi, pac kenslas nedeljske nenujne izlete...

Marsikaj je možno, samo prava motivacija te more ruknit v guzico.
Plin ni samo topel radiator ali pa kuhana kava, žal.
Sej tivoli je poln ljubljančanov pa preveč. Če si se kdaj peljal čez Karlovac na hrvatsko more si tudi videl da so okoli blokov zložene metrce drv ki čakajo zimo.
Vse se da sam kaj k je pri nas polno sončkov .

Me je zjutraj prešinilo kako bi bilo z našimi vojaki če nas bi morali branit. Koliko sončkov bi dalo dan prej dopoved ali šlo na bolniško. Pa ne mislim nikogar žalit, samo me spomne na zgodbe o vojakih in žledolomu 2014 ?

Tako da pomagaj si sam in ti bo toplo ?

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: sad in jonny77
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.