Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.974
6.027
113
Stanje 4.3 2022
FNEFLbhXoAYUhRC.jpg

Ne vem kaj gledate, ampak jaz vidim kotel v nastajanju (en veliki, drugi mali).

• Všeč mi je
Reactions: AndY1 in Davidoff

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.208
3.831
113
Seveda. Spopadata se peta največja vojska na svetu in triindvajseta. Samo to, če se tank pelje mimo, še ne pomeni, da je osvojeno. In za zares osvojit je ta vojska veliko premajhna. Ukrajina je velika država, tudi ljudi je relativno veliko.

• Všeč mi je
Reactions: 8888 in Kamele0N

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.548
7.192
113
Te barve ne pomenijo kaj dosti. Fronta se pomakne naprej, potem pa gledamo slike, kako ukrajinci tolčejo po nezaščitenjih konvojih opreme do fronte.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Washington has gone to great lengths to prepare Kiev “to wage a hybrid war against Russia,” - WaPo

The US has drastically increased its shipments of lethal aid to Ukraine since late last year, including weapons and gear for urban combat, the Washington Post reported on Saturday, after viewing declassified accounting for transfers and sales.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.195
4.317
113
Washington has gone to great lengths to prepare Kiev “to wage a hybrid war against Russia,” - WaPo

The US has drastically increased its shipments of lethal aid to Ukraine since late last year, including weapons and gear for urban combat, the Washington Post reported on Saturday, after viewing declassified accounting for transfers and sales.
Čenče dokaži....
Bomo še mi po Rusofilsko

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Ja Nemčija plačuje in bo še plačevala blodnje svojih ekofašistov in lobiranja Schroederja, Putin pa je bil prepričan da je kot dober dealer navlekel zahod na svoj poceni plin do meje brez vrnitve. Pa se je uštel. Izgubil bo kupce za dober del svojega plina. Dvomim, da bodo njegovi naftnoplinski oligarhi to lepo sprejeli...

To bo se trajal preden bodo postali neodvisni od plina. To ni nekaj, kar lahko naredis cez noc. Verjetno bo res prislo do raznolikega energetskega miksa, vendar dvomim, da se bodo v celoti odpovedali ruskemu plinu. Ruski plin je dalec cenejsi od ostalih alternativ. Kakršnakoli sprememba bo trajala vsaj 5 do 10 let. Vsaka sprememba tudi nekaj stane. Nemcija kot industrijska velesila si je lahko privoščila tako imenovan zasuk v zeleno, saj je njihov standard neprimerno boljsi. Si upam staviti da bodo ostale drzave se kar nekaj casa porabnice ruskega plina. Verjetno se bo ma racun tega konflikta zgradila kaksna jederska elektrarna vec, prav gotovo tudi kaksen LNG terminal.

• Všeč mi je
Reactions: bizi

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.195
4.317
113
To bo se trajal preden bodo postali neodvisni od plina. To ni nekaj, kar lahko naredis cez noc. Verjetno bo res prislo do raznolikega energetskega miksa, vendar dvomim, da se bodo v celoti odpovedali ruskemu plinu. Ruski plin je dalec cenejsi od ostalih alternativ. Kakršnakoli sprememba bo trajala vsaj 5 do 10 let. Vsaka sprememba tudi nekaj stane. Nemcija kot industrijska velesila si je lahko privoščila tako imenovan zasuk v zeleno, saj je njihov standard neprimerno boljsi. Si upam staviti da bodo ostale drzave se kar nekaj casa porabnice ruskega plina. Verjetno se bo ma racun tega konflikta zgradila kaksna jederska elektrarna vec, prav gotovo tudi kaksen LNG terminal.

Zopet nekaj na pamet, uvoz plina se iz leto v leto manjša.... Po napovedih Von Der Leyenove, pa bodo če poleti zmanjšali na minimum če ne celo prenehali jemati Ruski plin...

Tuki pa še mal podatkov, kako se zmanšuje..
Putka in Lavrov nista zastonj znervirana zaradi Ameriške kuhne...
Lavrov si je celo dovolil, kaj se ima ZDA za vmešavat v nemško energetsko politiko..

Si predstavljaš kmer bi rad diktiral...

1646505486032.png

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.281
985
113
Zopet nekaj na pamet, uvoz plina se iz leto v leto manjša.... Po napovedih Von Der Leyenove, pa bodo če poleti zmanjšali na minimum če ne celo prenehali jemati Ruski plin...

Tuki pa še mal podatkov, kako se zmanšuje..
Putka in Lavrov nista zastonj znervirana zaradi Ameriške kuhne...
Lavrov si je celo dovolil, kaj se ima ZDA za vmešavat v nemško energetsko politiko..

Si predstavljaš kmer bi rad diktiral...

Poglej priponko 53484
Graf je dejstvo, razlogi za zmanjšanje so pa lahko čist drugi, covid, mile zime, pešanje gospodarstva....

• Všeč mi je
Reactions: bizi

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.195
4.317
113
Še malo podatkov o rublu
Od avanture je padel za 40.53%
Pa kot rečeno sankcije še vedno niso v polnem teku....
Če uspe prekinitev odkupa plina pa si predstavljate ta skret papir....

Še ena malenkost, vsa tehnika je tam podivjala z cenami..

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.195
4.317
113
Kolk opažam tudi € drsi navzdol. Res bolj počas ampak vztrajno.

Čaki mal 18 dni več kot 40%...
no zdej dej pa ti podatek v zadnjih 18 dnevih padec €..

In potem boš vedel da je tvoja primerjava nonsense...

Še enkrat niti niso vse sankcije sploh aktivirane, ker jih je nemogoče in tudi zato, ker še vedno odkupujejo plin...
A kar sledi je največji keč...
Kot rečeno, kar naenkrat so sankcije vojna napoved...

Rus tako prav?

wilburxxx

Guru
29. sep 2010
5.281
985
113
Čaki mal 18 dni več kot 40%...
no zdej dej pa ti podatek v zadnjih 18 dnevih padec €..

In potem boš vedel da je tvoja primerjava nonsense...

Še enkrat niti niso vse sankcije sploh aktivirane, ker jih je nemogoče in tudi zato, ker še vedno odkupujejo plin...
A kar sledi je največji keč...
Kot rečeno, kar naenkrat so sankcije vojna napoved...

Rus tako prav?
Nisem dal padec € za v primerjavo z padcem rablja.
Samo pravim, da tudi € počasi zgublja, in da se tudi za Evropo ne piše kaj dobrega.
Jaz bom dal del prihrankov v $ iz čiste preventive.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.