Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Ukraine claims to have "gain a foothold" in the eastern region of Luhansk as it continues to fight off the Russian invasion.

The region has faced relentless attacks since the very start of the war in late February, as Russia attempts to seize complete control of the Donbas.

Serhiy Haidai, of the Luhansk Regional State Administration, now says Ukrainian defenders are making progress.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N
I

Izbrisan uporabnik 474

Zahodu zmanjkuje orožja: OMG, to mora biti res!
Rusija odkupuje orožje od Koreje:

Glede na to, da so premaknili del opreme iz Sirije (vidno na satelitskih posnetkih), da uporabljajo stare T62 tanke, hvalijo se kako lahko S300 uporabljajo za napade na kopenske tarče... Pa če vržemo eno oko na približno evidenco uničene ruske opreme....

Hkrati pa na vzhodu obsežne vojaške vaje z Kitajsko, kjer bodo sprašili verjetno na storine milijonov municije, če ne več... Pa par mesecev nazaj obsežne pomorske vaje z Kitajsko, vključno z high precision raketami (veš, tistimi, ki jih je kao zmanjkalo)...
Drone id Irana jemlejo, ker svojega programa v tem aegmentu nimajo. Imajo manjše in imajo večje. Tipa Bayraktar pa ne... Zakaj bi razvijali, če lahko narwjeno dobijo v zameno za nekaj drugega? SK verjetno tudi zanima, kako se obnesejo njihove rakete v dejanskem spopadu in ne samo proti dummy lutkah in pljusk v morje. Vzameno za nekaj ton pšenice (po možnosti Ukrajinske)... Vse je biznis, samo deca verjamejo, da je Rus na kolenih in da je komurkoli sploh mar za Ukrajino...

• Všeč mi je
Reactions: AndY1 in Samo Svoj

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.044
837
113
Hkrati pa na vzhodu obsežne vojaške vaje z Kitajsko, kjer bodo sprašili verjetno na storine milijonov municije, če ne več... Pa par mesecev nazaj obsežne pomorske vaje z Kitajsko, vključno z high precision raketami (veš, tistimi, ki jih je kao zmanjkalo)...
Drone id Irana jemlejo, ker svojega programa v tem aegmentu nimajo. Imajo manjše in imajo večje. Tipa Bayraktar pa ne... Zakaj bi razvijali, če lahko narwjeno dobijo v zameno za nekaj drugega? SK verjetno tudi zanima, kako se obnesejo njihove rakete v dejanskem spopadu in ne samo proti dummy lutkah in pljusk v morje. Vzameno za nekaj ton pšenice (po možnosti Ukrajinske)... Vse je biznis, samo deca verjamejo, da je Rus na kolenih in da je komurkoli sploh mar za Ukrajino...
Poskušaj poiskat en verodostojen vir kako potekajo te vaje in koliko ljudi je dejansko involviranih.
Mogoče tak kot putinovi "photo-shootingi" ? Dimna zavesa.

Edit:

Sarang Shidore, director of studies at the Quincy Institute, wrote in Responsible Statecraft that the list of countries from outside the former Soviet Union joining as participants or observers in Vostok 2022 "is much longer," and that "the true significance of Vostok 2022 is not size, but its participants."

Nazadnje urejeno:
15. jan 2019
3.459
1.086
113
Ob začetku se jamralo, kako bodo Rusi napadli EU, baltske države, Poljsko, Moldavijo, verjetno je tudi v Sloveniji že kdo kupil karto za Argentino in pakiral.

Tu se vidi, kako vas perejo mediji in strašijo, poleg tega, da so kompletno cenzurirani z zahodnim bullshitom, bolano propagando komika, ki v nekih teniskah in vojaški majici paradira po Kijevu, ko se folk sonči in kopa v reki.

Zakaj mi podpiramo za sovjetski konflikt mi ni jasno. S čim nas držijo EU in ZDA.

Odgovor: pogledat kdo pri nas bo zaslužil s tem in komu so kaj obljubili.

Rajo pa ko jebe, naj preplačujejo nafto, plin in ostalo, tu je fantastično okolje, da se lahko nabija cene, in ropa prebivalce.

Ampak na ulice se še ne gre, je standard še predober, na počitnicah se uživalo, zdaj bo smučarija, saj je cena malo višja bo še šlo, samo da se lahko jamra iz kakega smučišča na socialnih omrežjih kak je drago.

Prefriganci pa vedo, da treba počasi lepo dvigat cene in počasi skubit, da se raja navadi in je to samoumevno...

Človek je še vedno kot ovca, lahko vodljiv in butast.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.237
4.788
113
Ob začetku se jamralo, kako bodo Rusi napadli EU, baltske države, Poljsko, Moldavijo, verjetno je tudi v Sloveniji že kdo kupil karto za Argentino in pakiral.

Tu se vidi, kako vas perejo mediji in strašijo, poleg tega, da so kompletno cenzurirani z zahodnim bullshitom, bolano propagando komika, ki v nekih teniskah in vojaški majici paradira po Kijevu, ko se folk sonči in kopa v reki.

Zakaj mi podpiramo za sovjetski konflikt mi ni jasno. S čim nas držijo EU in ZDA.

Rajo pa ko jebe, naj preplačujejo nafto, plin in ostalo, tu je fantastično okolje, da se lahko nabija cene, in ropa prebivalce.

Ampak na ulice se še ne gre, je standard še predober, na počitnicah se uživalo, zdaj bo smučarija, saj je cena malo višja bo še šlo, samo da se lahko jamra iz kakega smučišča na socialnih omrežjih kak je drago.

Prefriganci pa vedo, da treba počasi lepo dvigat cene in počasi skubit, da se raja navadi in je to samoumevno...

Torej, kdaj organiziraš pohod na ulice, si že začel z dejavnostmi?

Ali samo lapaš na Alterju, da bi drugi mogli? :sprasujemse:

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Emaster

Guru
Izključen uporabnik
1. sep 2007
1.070
528
113
...v senci...
Ne vem za ZDA in VB, za mene definitivno nista obljubljeni deželi. Mogoče za tiste, ki preveč gledajo Hollywoodske filme... EU pa je vsaj zame super mešanica socializma in kapitalizma. Nekaj, kar se počasi, a vztrajno spreminja...
...torej ti je idealna Rusija...Kitajska...Brazilija...Iran...SA...Severna Koreja...Afrika...
...dobra finta, probajo pa lahko še s tem...

...zanima me, če se še/že pleše ???

I

Izbrisan uporabnik 474

Tale je bolj za endvatri ,ki se pali na take številke, ne glede od kod pridejo :)

IMG_20220906_150144_078.jpg

Losses of Ukraine during the counterattack on Kherson from August 29 to September 6

3100 military personnel
152 tanks
151 infantry fighting vehicles
110 combat armored vehicles
56 armored pickups
17 special vehicles

7 SU-25
1 SU-24
3 MIG-29
3 Mi-8

Emaster

Guru
Izključen uporabnik
1. sep 2007
1.070
528
113
...v senci...
to imajo od goloba neko finto o plesu. Če ni v vsakem prispevku omenjenega plesa, jih iz trstenjakove čaka opomin.
...ko je holob zmagal, je rekel da je sedaj svoboda in da naj narod pleše...poišči malo posnetke na netu...ples, sonce in morje...reši vse probleme...čudovito...

In kaj sem jaz narobe povedal, da ne paše voluharjem, pardom levuharjem...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.