Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Dobro...če gremo v smer, ki gremo, potem bo pač "samo nekaj % ljudi" na slabšem, če pa pustimo da rus pohara po evropi, potem pa bo "samo nekaj % ljudi na boljšem". Jaz si ne želim ruskega življenja tu, raje sem revež pod EU, kot revež pod rusom.

Kje in kdaj je nazadnje rus haral po evropi?

Tu jebene ukrajine ne more zavzeti, pa je ukrajina nesposobna zakotna vukojebina. Kaj bi šele bilo, da bi rus dejansko NATO napadel (nuki izvzeti, ker tam je game over za vse).

Če bruselj prodaja bučke o nevemkaki teoretični ruski invaziji na EU, da določeni ploskate, potem ok. Sam pač menim da rus (brez nukic) realno ne more zasesti niti metra NATO države. Zakaj torej tak strah?

2. jul 2020
5.042
6.573
113
ni plina, inflacija v nebo, gospodarstvo počasi prehaja na škrge, pa je komaj september, zaloge pa prazne... bravo EU, lepo znaš poskrbeti za lastne državljane

Poglej priponko 59107

Hmmmmm

Čudno, da nam zmanjkuje, sam uporabljamo čisto drugo oborožitev kot ukrajinci, kateri so bolj ali manj na istem orožju kot rusi. Kar se je doniralo je staro železje in ročna protitankovska oborožitev. rus je itak izgubil glavnino vojske, če odkupuje drone od Irana in rakete od Severne Koreje. Leopardi 2 in F16 niso pa še niti enega strela sprožili...?

I

Izbrisan uporabnik 474

Ukrajina BO izgubila. Kako, za koliko in kakšen bo končni zemljevid, pa bomo še videli. Hkrati izgublja tudi EU, najhuje pri tem pa je, da je izzid v Ukrajini popolnoma nepomemben. ČE bi realno obstajal scenarij, da Rusija potegne čez Ukrajino in gre v direkten spopad z NATO, potem smo lahko sigurni, da tega ne bo storila sama... "Sovražnikov" so si ZDA, VB in EU v zadnjih desetletjih nakopali že mnogo... Nekako se mi zdi, da je obdobje PO Ukrajini zelo oebisno od retorike in smeri, ki ji bo EU zavzela proti Rusiji. ZDA in VB pacitak samo ploskata in pridno mažeta anus...

I

Izbrisan uporabnik 474

Hmmmmm

Čudno, da nam zmanjkuje, sam uporabljamo čisto drugo oborožitev kot ukrajinci, kateri so bolj ali manj na istem orožju kot rusi. Kar se je doniralo je staro železje in ročna protitankovska oborožitev. rus je itak izgubil glavnino vojske, če odkupuje drone od Irana in rakete od Severne Koreje. Leopardi 2 in F16 niso pa še niti enega strela sprožili...?

Ah ja, objavil ameriški medij NYT, povzel pa britanski BBC... Pa recimo, da jim verjamemo... Rusijac ima surplus plina in verjetno ostalih stvari. Iran in SK sta pod sankcijami... Rusija dobavi energente, oni pa njim orožje. Takšno sodelovanje in krepljenje vezi med temi državami bi nas moralo izredno skrbeti, ne pa da z ritko ploskamo in nabijamo puhlice, češ Rusija je "prisiljena"... Prisiljena my ass, praktično zastonj dobi vojaško opremo, ko jo lahko uporabi v Ukrajini...

Emaster

Guru
Izključen uporabnik
1. sep 2007
1.070
528
113
...v senci...
Ukrajina BO izgubila. Kako, za koliko in kakšen bo končni zemljevid, pa bomo še videli. Hkrati izgublja tudi EU, najhuje pri tem pa je, da je izzid v Ukrajini popolnoma nepomemben. ČE bi realno obstajal scenarij, da Rusija potegne čez Ukrajino in gre v direkten spopad z NATO, potem smo lahko sigurni, da tega ne bo storila sama... "Sovražnikov" so si ZDA, VB in EU v zadnjih desetletjih nakopali že mnogo... Nekako se mi zdi, da je obdobje PO Ukrajini zelo oebisno od retorike in smeri, ki ji bo EU zavzela proti Rusiji. ZDA in VB pacitak samo ploskata in pridno mažeta anus...
...zakaj so potem ti sovražniki ZDA, VB in EU obljubljena dežela za večino sveta...???

I

Izbrisan uporabnik 474

Ne vem za ZDA in VB, za mene definitivno nista obljubljeni deželi. Mogoče za tiste, ki preveč gledajo Hollywoodske filme... EU pa je vsaj zame super mešanica socializma in kapitalizma. Nekaj, kar se počasi, a vztrajno spreminja...

• Všeč mi je
Reactions: jonny77
15. jan 2019
3.459
1.086
113
Kje in kdaj je nazadnje rus haral po evropi?

Tu jebene ukrajine ne more zavzeti, pa je ukrajina nesposobna zakotna vukojebina. Kaj bi šele bilo, da bi rus dejansko NATO napadel (nuki izvzeti, ker tam je game over za vse).

Če bruselj prodaja bučke o nevemkaki teoretični ruski invaziji na EU, da določeni ploskate, potem ok. Sam pač menim da rus (brez nukic) realno ne more zasesti niti metra NATO države. Zakaj torej tak strah?
tako je

rus nima ne interesa, ne moči, da pokne EU

I

Izbrisan uporabnik 474

pa saj ne rabi "harat"in fizično korakat po evropi.. dost je da bo zdej do aprila popravljal tisto gumico na plinovodu.

Rus nebo nič popravljal. Turbina je bila na remontu, Siemens je slabo popravil... Kvečjemu bodo reklamirali, potemcpa spet cela jeba okrog sankcij, kdo kaj lahko in kdo kaj ne sme...

2. jul 2020
5.042
6.573
113
Ne vem za ZDA in VB, za mene definitivno nista obljubljeni deželi. Mogoče za tiste, ki preveč gledajo Hollywoodske filme... EU pa je vsaj zame super mešanica socializma in kapitalizma. Nekaj, kar se počasi, a vztrajno spreminja...

Seveda, z polno ritko je lepo ga srat na alterju.

Velika večina sveta je shithole, zato tudi mnogi tvegajo življenja, da pridejo do boljšega življenja. Afričan gre tvegati življenje na gumenjaku proti Italiji. Evropejec gre tvegati življenje na gumenjaku, ker mu je dolgčas in ker išče samega sebe.

I

Izbrisan uporabnik 474

Veliko podjetnikov je migriralo v Rusijo, Ukrajino, Kitajsko (oz. Azijo na splošno). Te države niso zanimive za Afriške migrante (ali pa iz BV), ker je tam malo drugače poskrbljeno za tiste, ki ne sprejemajo gostiteljevih običajev in kulture ali celo skušajo vsiljevati lastne. Za takšne je EU dejansko "obljubljena dežela."

Floki

Guru
6. sep 2007
10.097
3.173
113
A nismo nekoč že kolaborirali in na to dejanje pravijo, da ni v redu?
Ruska vojska je takrat stopila v Jugoslavijo z dogovorom med Stlinom in Titom spomladi 1944. Prav tako je ruska vojska takrat za spopad oborožila NOVJ z vsem potrebnim orožjem za 17 divizij. Ruska vojska+bolgarska je takrat štela skupaj več kot 50 divizij oz 300 tisoč vojakov. In takrat v jugoslaviji ni imel prav noben nič proti temu da pomagajo osvobajati Jugoslavijo.
Tudi vse tisoče mrtvih vojakov rdeče armade ki so se borili za osvoboditev Jugoslavije takrat ni nikogar motilo.

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.004
3.694
113
Ruska vojska je takrat stopila v Jugoslavijo z dogovorom med Stlinom in Titom spomladi 1944. Prav tako je ruska vojska takrat za spopad oborožila NOVJ z vsem potrebnim orožjem za 17 divizij. Ruska vojska+bolgarska je takrat štela skupaj več kot 50 divizij oz 300 tisoč vojakov. In takrat v jugoslaviji ni imel prav noben nič proti temu da pomagajo osvobajati Jugoslavijo.
Tudi vse tisoče mrtvih vojakov rdeče armade ki so se borili za osvoboditev Jugoslavije takrat ni nikogar motilo.
Aja ni šlo samo za eno vrsto kolaborantstva.

H19ED

Guru
30. jul 2022
2.888
2.259
113
Hmmmmm

Rusija pa takšna 2. vojaška velesila, da mora orožje drugje kupovati. Se spomnem 2014 leta, seje Putin pohvalil, da imajo orožja za 2-3 lete, če pride do vojne. Zdaj pa že 6 mesecov vojne, pa že drugje išče orožje?

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.045
833
113
Oprosti, ampak ne poznam človeka, ki bi raje kot EU, USA, VB, .... za svoj dom izbral, RU, Kitajsko, Sirijo, Iran, S. Korejo... same obljubljene države kjer si svoboden.
"Povej mi s kom se družiš in povem ti kdo si." Tuakj serjete s polno ritjo in opravičujete dejanja russa. bolano. Zato pa vsi rinejo na zahod, ker je tako hudo.

Še vedno čakam tistih 100.000 podhranjenih S. Korejcev, ki bodo ob prvi priliki "sphizdli" na zahod. oz. se predali in zaprosili za azil

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.159
2.472
113
Oprosti, ampak ne poznam človeka, ki bi raje kot EU, USA, VB, .... za svoj dom izbral, RU, Kitajsko, Sirijo, Iran, S. Korejo... same obljubljene države kjer si svoboden.
"Povej mi s kom se družiš in povem ti kdo si." Tuakj serjete s polno ritjo in opravičujete dejanja russa. bolano.
Poizkusi z Dubajem, Katarjem, Tajsko, ...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.