Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Vojna Rusija - Ukraina je dejstvo.

Verjeti, da bo Ukraina zmagal je morda za nekatere realnost, vendar bodo žrtve na EU strani velike.
Zmaga Rusije ni sprejemljiva.

Torej je potrebno nekako začeti pogajanja.

Z romanjem v Ukraino in ignoriranjem Moskve se to ne bo zgodilo. Potrebno je iti v Moskvo, Ker Putin izgleda ni na smrt bolan :)
Res je vojna Rusija-Ukrajina(Zahod) je dejstvo. Drži. Kakšne izbire imamo v Evropi? Prva je upor proti Putinu z ekonomsko represijo do Rusije. V tem primeru bo gospodarstvo trpelo, bo recesija, upajmo da ne prehuda. Ta upor ima in bo še imel svojo ceno. Druga možnost, damo glave v pesek in počakamo, da Putin pohopsa Ukrajino še naprej kupujemo ruski plin, rusko nafto, nič sankcij. Evropsko gospodarstvo bo cvetelo. Ali res? Ali kdo verjame, da bi se Putin ustavil v Ukrajini. Kaj bo, če ta vojna pljuskne izven meja Ukrajine? Evropsko gospodarstvo bo ravno tako trpelo, samo nekaj pozneje, morda leto, morda dve leti pozneje. Zraven bomo imeli pa še razrušene pol Evrope. Kaj je manjše zlo, manjša cena? Moj odgovor je, da prvo. Saj Hitler je prvo hotel samo Sudete, potem so pa bombe padale na London, zasedel je Francijo, pa oblegal Stalingrad.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
S covid ukrepi še sami sebi jamo kojejo.

Točno tako, pa še s čim drugim. COVID, pa Kitajci na eni strani in Vojna v Ukrajini na drugi strani bodo prinesle spoznanje, da moramo v Evropi poskrbeti za samooskrbo in manjšo odvisnost od "posebnih" držav.
Ursula bo morala kar hitro postriči cene energentov, drugače bo tudi zavrelo. Pri energentih me res zanima ali bo Putin samega sebe ustrelil v koleno in uničil opremo na vrtinah v Barentsovem morju. Plin lahko sežiga. Nafto bo moral pa nekam odpelat, ali bo pa povzročil eko katastrofo.

Res je vojna Rusija-Ukrajina(Zahod) je dejstvo. Drži. Kakšne izbire imamo v Evropi? Prva je upor proti Putinu z ekonomsko represijo do Rusije. V tem primeru bo gospodarstvo trpelo, bo recesija, upajmo da ne prehuda. Ta upor ima in bo še imel svojo ceno. Druga možnost, damo glave v pesek in počakamo, da Putin pohopsa Ukrajino še naprej kupujemo ruski plin, rusko nafto, nič sankcij. Evropsko gospodarstvo bo cvetelo. Ali res? Ali kdo verjame, da bi se Putin ustavil v Ukrajini. Kaj bo, če ta vojna pljuskne izven meja Ukrajine? Evropsko gospodarstvo bo ravno tako trpelo, samo nekaj pozneje, morda leto, morda dve leti pozneje. Zraven bomo imeli pa še razrušene pol Evrope. Kaj je manjše zlo, manjša cena? Moj odgovor je, da prvo. Saj Hitler je prvo hotel samo Sudete, potem so pa bombe padale na London, zasedel je Francijo, pa oblegal Stalingrad.

če se ne bi šli zelenega neumja bi laufale nuklerake, posledično bi bila poraba plina manjša...halo greta, muti merkel pa šroder? no pa še 3/4 zelenih zravn...

sad

Guru
24. avg 2007
21.036
9.672
113
Lepo, da se ne spenevedajo več in vemo kako stvari stojijo.
Sedaj pa da vidimo EU, če je sposobna kaj narediti ali le gobcat.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.948
7.276
113
IMG-20220906-WA0000.jpg

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Russia has not lost anything as a result of its actions in Ukraine, President Vladimir Putin has said.

Ja…putin res ni nic zgubil, verjetno je se vec zasluzil…

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.922
-387
113

mah jest dvomim, da bi še kaj nadaljeval v EU. koneckoncev je tam že NATO, ki bi pač moral odreagirat.

Jest bolj vidim problem v tem, da si bo v primeru zmage "podjarmil" EU in nas stiskal s plinom in ostalimi energenti kakor bi se jim kura.c dvignil. In pol je tukaj še Kitajska, če potegne z Rusijo, lahko postaneti premočni za "zahod". EU se je spravila ta problem reševat in zdej morajo speljat do konca. Če popustijo bo to velika blamaža za EU in ZDA.

Vseeno pa mi ni jasno, kako se že ne spravijo za pogajalsko mizo in začnejo kaj delat v tej smeri. K tole zadnje tedne je kar nekaj in se nič ne premakne. Kar sicer kaže, da Rusi le utrjujejo svoje položaje in nakazuje na to, da nimajo apetita po drugih delih UA.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.413
2.372
113
Pomurje
Pametni malo počepnejo, kljub sramoti, ki si so jo nakopali, priznajo napake, rešijo problem in iz zgodbe na daljši rok pridejo zmagovalci.

Ker EU nima pameti, temu ne bo tako. Upam pa, da bo!

Tudi če nas rus "podjarmi" z energenti za 10 let, bo treba potrpeti in v tem času nekaj spremeniti.

Nagnat ZDA iz EU tako vojaško kot lobiste, ustvarit močno skupno EU vojsko, Angležem nalit čistega vina ali pa naj otok potegnejo malo bližje S Ameriki.

• Všeč mi je
Reactions: Rsk in Samo Svoj
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.