Sicer ne vem kaj so tocno obljubljali (luxuris), vendar sem videl izpiske iz trgovalnega racuna. Pa tudi sam poznam brokerja. Lmax je reguliran v UK preko FCA in imajo tudi zavarovano do 50k£ ce grejo v stecaj, tako da ce bi se zgodila zgodba kot se je pri Alpari, ki je sel v stecaj januarja zaradi CHF, bi stranke sle v stecajno maso in dobile denar do 50k. Kolikor sem zasledil, so kao pricakovali nekje 20% neto dobicka na leto. S tem, da so oni odprli racun. Lahko bi si ga sam nor. in so racunali vstpnino mislim da 5% torej si od starta to izgubil, pa pol mesecno vodenje 0,5% in ce nisi bil z njimi vsaj 15 mesecev so ti nabili izstopne penale. To imam eno brosurco njihovo nekje, ker mi je bilo zanimivo takrat. V bistvu so se naredili da so kao hedge fund, vendar so slabo trgovali in pridelali izgubo. Stranke pa niso vedele kaj se dogaja, ker so rekli da je balance glavni in ne equity. Sej do neke mere je res, samo ce vidis da imas odprte pozicije v minus 30% kar je njihov limit bil, zakaj niso zaprli. V tem primeru jih noben nebi ne sodil ne nic, le rekli bi da so slabo trgovali in ajde bomo sli drugim. Ti loleki pa so pustili odprto da jim gre do -90% in potem ti broker sam zapre pozicije, da ne grejo oni v minus. Strank niso vedele o tem in bum game over. Une ki so vedele so si pa predcasno zaprle pogodbe in so sli z manjso izgubo ven ali celo dobickom eni. Baje so krili do 2013 balance vlagateljem iz svojega zepa. Verjetno so imeli neko rezervo, dokler se ni iztrosila. Sej te bi se dalo hitro pogruntat. Rekli bi jim, naj pokazejo izpiske in naj prijavijo glavni racun na myfxbook, ki je neodvisna revizorna firma in tam tocno vidis kako je stanje. Ce bi hotli se vec bi dali izpiske kaki racunivodski firmi ala ernst & joung itd. Forex je zelo transparenten, vse se lepo vidi in goljufe se da takoj videt.