Vložek v FX PAMM

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Citat:
Uporabnik pioneer pravi:
Apollo, da se malce vmešam. Knotra pozicije bi odpirali le goljufi, ki bi dobili dobiček mogoče en mesec. Noben resen vlagatelj pa ne bo dajal denar trgovalcu, ki nima vsaj mesecev zgodovine in rezultate overjene. Taki, ki odprejo kontra pozicije investorju so lahko brokerji, da zahedgajo izpostavljenost. V primeru trgovalca je pa dolgoročno nesmiselno zavajati stranke, saj bi od tega dobil kvečjemu en mesec dobička, večinoma pa izgubo. Poleg tega bi moral skozi odpirati nove račune pri brokerjih, in regulirani brokerji imajo tudi prijave kdo so goljufi in enostavno ne pustijo, da odpreš račun. Pa še če je ta oseba zaslužil na tak način deanr, in ga investor prijavi mu broker ne izplača provizije. Interes trgovalca je delati dobiček od katerega si pobira svoj delež.
Pa kaj bluzis? Forex je valutni trg. Kjer se TRGUJE. In ce ti dobro prodas, nekdo drug slabo (slabse) kupi. Naslednjic se pa zgodba obrne in si morda ti na drugi strani, ker je nek analitik narobe rpedvidel gibanje valute in pac naredis minus. Ni neke hude filozofije okoli tega. In zato ne mores garantirat donosov pri forexu

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Seveda ce mislis da bo ta ki odpira pozicije delal izgubo. Kako bos vedel? Mogoce nisem dobro zastopil kaj si mislil. Jaz sem mislil da ce imas PAMM in sprejemas stranke in odpres pozicijo 1 lot v buy eurusd, potem pa istocasno odpres privat 5 lotov v sell eurusd. Kaj s tem dobis? Izgubo na eni strani in nobene stranke vec. Ja zasluzil si enkrat 5 lotov za doloceno st. pipov, wow kaj pa naprej? Ker asset manager bi tako delal? Cilj je da zivis od tega in ce si placan le po uspehu je tvoj cilj cim bolj konstantno delat dobicek... Noben ne garantira donosov cisto nikjer, ne samo pri forexu! Kdor pa je na trgu par let in dela povprecno nek % z risk reward dolocenim, potem je velika verjetnost da bo slo se naprej tako.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
338
83
Normalnim smrtnikom je jasno: 2 trolčka, oba imata pod 30 sporočil na forumu, en registriran teden nazaj, z blaznimi izkušnjami z vložki, 10k USD v kosu še ni videl nihče od njiju najbrž, če pa jih je (v piramidnem sistemu), jih je pa zadnjič takrat ko jih je vložil. Dejta mal odtrolat al vaju bo pa kak Admin foruma mal zaklenil najbrž... oz. bi moral, ker je organiziranje piramidnih sistemov drugače kaznivo dejanje (212. člen KZ-1: Organiziranje denarnih verig....)

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Kar naj ostaneta, ni nič narobe, če se take teme pokažejo v rezultatih iskanja v googlu...
smile-1.gif

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Karen, se enkrat ponavljam forex ni noben piramidni sistem. Ce bi si prebral moje poste bi videl kaj pisem in ja sem kazensko odgovoren za tem kar delam, saj sem reguliran. Tako da ne pisi nekaj kar ne ves!!!

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik pioneer pravi:
Karen, se enkrat ponavljam forex ni noben piramidni sistem. Ce bi si prebral moje poste bi videl kaj pisem in ja sem kazensko odgovoren za tem kar delam, saj sem reguliran. Tako da ne pisi nekaj kar ne ves!!!

Forex seveda ni piramidni sistem. To pa še ne pomeni, da to kar ti promoviraš, ni nateg.

Navadno imajo nateguni polhen gobec Forexa in se šlepajo na njegovo slavo, prodajajo pa Blefex, pa nakaži denar nekam, od koder ga ne boš več dobil.

Tko da, spoki se.

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
A tako? Kaj pa promoviram jaz? Si si sploh prebral kaj sem pisal? Najdi mi en stavek kjer piše da promoviram kaj... Nisva skupaj ovc pasla, tako da ne uporabljaj zaničljivega govora. Če bi jaz kogarkoli ogoljufal ali zavajal bi bil v zaporu. Zato obstajajo regulatorji in licence, ki jih delajo ljudje ki se s tem želijo ukvarjati!

bobjet

Zelenc'
13. sep 2015
29
0
1
Eni pišete o stvareh o katerih se vam niti ne sanja. Sicer pa mi je popolnoma jasno zakaj mislite, da je vse prevara. Namreč zaradi svoje lastne neumnost, nerazgledanosti, naivnosti in še kaj bi se našlo, ste vlagali denar v piramidalne sisteme in seveda popušili ker niste imeli dovolj pameti da bi se o tem prej podrobno pozanimali in enako počnete sedaj. Če bi vsaj malo pogledali po netu in si prebrali kaj PAMM (percent allocation management modue) sploh je, potem teh neumnosti nebi pisali. Verjetno vam je pa to pretažko ker je bolj malo napisanega v slovenščini in glede na nivo pisanja se mi zdi, da vas večina niti ni sposobna razumeti angleško in potem je seveda lažje pisati neumnosti kot pa si vzeti čas.
@karen
Tukaj ni govora o nikakršnih denarnih verigah kot jih omenjaš ti. Si še eden od kopice ovc na tem forumu, ki nimajo pojma š čem je govora in govoriš o 212. členu KZ... Kot ti je napisal pioneer, če bi počel karkoli nezakonitega bi bil v zaporu.
@numy
Ja seveda, denar se nakazuje kar nekam v tri dni in ga nikoli več ne vidiš)
https://en.wikipedia.org/wiki/Percent_allocation_management_module
Ker vas je večina prelenih za karkoli, imate tukaj link in si poglejte kako ta "piramida" deluje. Če bo pa še kdo pisal o nategih, piramidah in denarnih verigah pa mu ni pomoči))

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Problem je ker je v Sloveniji pred kratkim bilo podjetje, ki je izkoristilo prednosti PAMM/MAMM sistema in je zavajalo ljudi. Obljubljali so da je riziko le 30% in se zaustavi trgovanje, medtem pa so obračunavali vstopnino in mesečno vodenje na podlagi balance in govorili da equity ni pomemben. Trgovali so slabo in dobili margin call in vse stranke so izgubile denar. Taki delajo slabo luč na ostale, ki deluejo pošteno. Čeprav to podjetje ni imelo piramide so goljufali tako, da so zavajali stranke in to je dovolj za kazenske ovadbe vseh vpletenih udeležencev. Vsekakor pa forex ni piramida ali prevara, le preveriti je treba kdo trguje. Njegovo kredibilnost, reference in zgodovino trgovanja. Ampak to tudi ni dovolj, da bi človek imel dobiček, tu ni garancije tako kot pri kateremkoli finančnem istrumentu ni. Edina zadeva ki ima garancijo je fizično zlato, ampak le v tem da ga boš imel ti osebno v rokah. Vrednost tega kosa zlata pa je lahko tudi v teoriji 0 eur, ampak ga boš imel vsaj v roki in uporabil kot podstavek za mizo če pride do tega....

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Alo no, pa ravno to se ti govori. Ni blo nobenega trgovanja. Oz. Je bilo pod pretvezo. Iz kje so pa financiral golf,zemljo,dubaj in vse pripadajoce ugodnosti. Se pred se je zruslo so garantiral karkol so ze, pa ni bilo nic.

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Ne trgovali so 100%, vendar z izgubo. Sponzorirali pa so od mesecnih stroskov vodenja racuna, kar ne bi smeli in od vstopnih oz. izstopnih provizij. To so si pobirali neglede ali je bila izguba ali dobicek. Stranke so prepricali da equity ni pomemben ampak samo balance. Torej na racunu so meli balance 10k, na equity kjer je denajska vrednos ker so odprte pozicije pa recimo 3k in ce bi zaprli racun takrat bi postal tudi balance 3k, kar pa niso naredili in so pustili da gre vse na 0 torej margin call. In ti smradi sedaj delajo slabo reklamo za forex. Imas pa ljudi ki so posteni in trgujejo in se drzijo pravil.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Hmm...

Vse je bila torej laz, razen trgovanje z denarjem strank, ki je sel pa v celoti. A tko je blo??

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Sicer ne vem kaj so tocno obljubljali (luxuris), vendar sem videl izpiske iz trgovalnega racuna. Pa tudi sam poznam brokerja. Lmax je reguliran v UK preko FCA in imajo tudi zavarovano do 50k£ ce grejo v stecaj, tako da ce bi se zgodila zgodba kot se je pri Alpari, ki je sel v stecaj januarja zaradi CHF, bi stranke sle v stecajno maso in dobile denar do 50k. Kolikor sem zasledil, so kao pricakovali nekje 20% neto dobicka na leto. S tem, da so oni odprli racun. Lahko bi si ga sam nor. in so racunali vstpnino mislim da 5% torej si od starta to izgubil, pa pol mesecno vodenje 0,5% in ce nisi bil z njimi vsaj 15 mesecev so ti nabili izstopne penale. To imam eno brosurco njihovo nekje, ker mi je bilo zanimivo takrat. V bistvu so se naredili da so kao hedge fund, vendar so slabo trgovali in pridelali izgubo. Stranke pa niso vedele kaj se dogaja, ker so rekli da je balance glavni in ne equity. Sej do neke mere je res, samo ce vidis da imas odprte pozicije v minus 30% kar je njihov limit bil, zakaj niso zaprli. V tem primeru jih noben nebi ne sodil ne nic, le rekli bi da so slabo trgovali in ajde bomo sli drugim. Ti loleki pa so pustili odprto da jim gre do -90% in potem ti broker sam zapre pozicije, da ne grejo oni v minus. Strank niso vedele o tem in bum game over. Une ki so vedele so si pa predcasno zaprle pogodbe in so sli z manjso izgubo ven ali celo dobickom eni. Baje so krili do 2013 balance vlagateljem iz svojega zepa. Verjetno so imeli neko rezervo, dokler se ni iztrosila. Sej te bi se dalo hitro pogruntat. Rekli bi jim, naj pokazejo izpiske in naj prijavijo glavni racun na myfxbook, ki je neodvisna revizorna firma in tam tocno vidis kako je stanje. Ce bi hotli se vec bi dali izpiske kaki racunivodski firmi ala ernst & joung itd. Forex je zelo transparenten, vse se lepo vidi in goljufe se da takoj videt.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
A izpiske se ne da pofejkat?

Glede na to da so imeli razpis za programerje...

Vsi z atvpjem na celu so opozarjali, nihce ni naredil nic, epilog isti kot pri denarnih verigah. Nocem spet nacenjat te teme, pa povezave z e-thorex ki nikoli ni bil nic drugega kot nateg. Dobro spimplan keč de keš ajga

bobjet

Zelenc'
13. sep 2015
29
0
1
Izpiske se seveda da zmanipulirati, ampak zato pa obstajajo neodvisne revizorske firme kot sta myfxbook in fxstat kjer pa se ne da nič prirejati. Tam se trgovalni račun poveže z računom pri enem od teh dveh ponudnikov, mora se overiti in potem ni variante da ni vse tako kot je prikazano tam. Tam se vidijo vsi tradi, cene, časi odprtja in zaprtja, tudi višina pogodb in pa višina zneska s katerim trader razpolaga (če seveda to trader želi). Kolikor je meni znano te "firme" niso imele nobenih overjenih računov, prikazovali so samo izpiske katere pa se da z malo znanja prirediti v svojo korist. Ali so imeli investitorji dostop do MT4 ali pa vsaj backoffice računa kjer bi lahko spremljali trgovanje v živo?

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Broker za Luxuris? LMAX je bil broker, to je borza kjer se trguje. Vpiši v google LMAX boš dobil več info o njih, so kr dobri. Kdo pa je bil njihov trgovalec pa nimam pojma. Glede izpiskov, tisti ki so poslani direkt od brokerja na tvoj email niso ponarejeni. Če je broker reguliran izdaja točne zapiske, ker bi v drugačnem primeru dobil kazen in izgubil licenco pa kazenske ovadbe itd... Tiste izpiske ki sem videl od Luxurisa se ujemajo z zgodbo in sicer equity je bil v izgubi, balance pa je rastel, vendar če bi takrat zaprli pozicije bi bil balance enak equity, kar so pa na Luxurisu govorili da to ni pomembno, da se gleda samo na balance in da od tega pobirajo provizijo. To je vse skupaj bilo zavajanje in kaznivo. Zato pa morajo biti razultati preverjeni preko neodvisnih podjetij.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
khm...
Utvar o večjem poplačilu upnikov si ne dela niti stečajna upraviteljica Luxurisa Monika Rozman, ki bo imela zaradi prazne stečajne mase težave tudi s financiranjem morebitnih izpodbojnih tožb. »Kaj se je zgodilo z denarjem strank, za zdaj še ni znano. Obstajali naj bi neki posamezniki, ki so trgovali s temi sredstvi, vendar ne vem niti, kdo so to bili. Stopila sem v stik tudi z londonskim upravljalcem trgovalne platforme LMAX (prek te so stranke Luxurisa vlagale v zlato in plemenite kovine op. p.), vendar so mi odgovorili, da s tem nimajo ničesar,« nam je povedala Rozmanova. Kot je še dodala, je Luxuris iz Dubaja in Mauritiusa že pozvala, naj poravnata svojo terjatev, vendar odgovora doslej še ni prejela.

s tem nimajo nič.

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Ja borza - broker nima nič s tem če trgovalec pridela izgubo. Tako kot borza nima nič če borznoposredniška hiša ali sklad izgubi pri nakupu delnic. Oni le povezujejo ponudbo in povpraševanje. Luxuris oz. tisti ki so trgovali za njih so krivi za to, da niso zaprli pozicij pri -30%. Vodstvo pa je krivo, ker ni nadziralo trgovalcev. To je problem, ker so stranke niso pozanimale kaj to forex je in so nasedle obljubam. Je pa res da so imeli Koširja za reklamo in pa Pušnika pa še Zadravca za kako kredibilnost. Kako so jih zvabli pitaj boga, ali so bili pohlepni ali pa niso vedli kaj se dogaja. Sej če bi si tranke pogledale izpiske bi videle, da je equity v minusu in to je velik alarm. Samo kaj ko ljudje nimajo pojma kaj to je forex kaj šele kaj je equtiy ali balance, pip, lot... Je pa res da investor nima časa se v to poglabljat zato plača posrednike ki bi morali delati pošteno. Je sramota kaj se je zgodilo in vsi vpleteni morajo dobiti ovadbe, dvomim da vodstvo ni vedelo kaj se je dogajalo. Človek, ki si je sam izbral da bo prevzel odgovornost z vodstvenim delom, to je njegova dolžnost da preveri kaj se dogaja sploh ko gre za tuj denar. Vsak odgovarja za to kar dela!