Vložek v FX PAMM

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Tudi če daš denar v upravljanje na banko ali borzno posredniško hišo je delitev. Da ne omenim, stroške odprtja računa, potem mesečno vodenje, potem raznorazne provizije oz. vstopni stroški... Pa še vezan si na neko min. obdobje in če prej odstopiš ti nabijejo izstopne penale itd... Logično je, da če nekdo naredi dobiček da je za to plačan. Pri PAMM ni vseh teh navideznih stroškov, je le delitev dobička. Torej je trgovalec plačan le po upehu in ne fixno, zato mi je to odličen sistem investiranja.Pa še odstopiš lahko kadarkoli in imaš denar v 1-3 dneh na trr. Če bi ta vzorec dali na vse bi bilo zelo bolje, kot pa da si raznorazna podjetja pobirajo provizije neglede na uspeh in na koncu ti še izgubo pridelajo. Ampak vseeno linka za myfxbook še nisem prejel, da bi naredil uspešno analizo, tako da brez tega ne morem potrditi ali se splača sem vložiti...

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
In kdo si ti da imas "kontakt" tega cudeznega decka?

Res no, kojinsi ti [cenzura] da si se glih na slovenski forum in to alter, prjavu, ter sedaj ponujas nek kontakt ki ti ga google ne da.

In glih ti mas to, k si v dveh mesecih po vlozku ze kasiral dobicek.

Dej odstran se, k tle nisi zazeljen. Noben ne zeli tvojih kontaktov super donosnih nalozb.

bobjet

Zelenc'
13. sep 2015
29
0
1
Google ti ga ne da zato ker ne veš kaj iščeš. Sam sem iskal prvega mangerja dolgo, dolgo časa ko sem ga našel pa sem brez vložka spremljal njegovo trgovanje. Če ti ne želiš, še ne pomeni da nihče drug noče))

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
To pa ni res, mene zanima na primer... Vedno iščem nove možnosti diverzifikacij svojih investicij. Mislim, da ni nič narobe če se izve kaj novega. Če ne verjameš v trgovanje in da je možno vse sprogramirat preko algoritmov si poguglaj kdo je Karel Janeček. Letno ima prihodka kot cela Češka BDP...

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Ja gospod je miljarder, vendar sem se mogoče napačno izrazi glde BDP. Potrebno je še odbiti davek od dobička, delitve dobička... Človek ima celo kampanjo protikorupcije na Češkem. Vsekakor pa velik dokaz, da se da živeti od tega...

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Tako, prejel sem linke in prva zadeva, ki me zmoti je da so brokerji neregulirani. Rezultati so overjeni in izgledajo fenomenalno, vendar sam ne bi investiral v nereguliranega brokerja. Ti lahko izginejo kar čez noč in denarja ne dobiš nazaj. Če bi brokerji bili regulirani bi pa bila druga zadeva. Mislim, da glede na to, da držijo pozicije po par ur, si lahko izberejo boljšega brokerja. Zanenkrat bom še sledil, da preštudiram vso zadevo.

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Tudi sam poznam zgodbe, celo iz naše Slovenije so (Luxuirs) obljubljali solidne donose. Problem je v tem, ker se niso držali pravil. Tgovali so že, vendar neuspešno in pridelali izgubo. To pa ne pomeni da je investicija v Forex prevara... Rizična je, vsekakor pa ni prevara oz. nič manj kot je trgovanje z delnicami...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
no eni smo pa ze v startu luxurisa povedal isto kot v tej temi. Da je nateg. In glej glej - res je bil. Tko da srecno od koder sta prisla s to nategancijo

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Prvo, Luxuris ni bil nateg glede Forexa ampak je bil nateg, ker so obljubljali, da bodo zaprli pozicije pri minus 30%. Kar seveda niso storili. Broker je bil Lmax, ki je reguliran iz strani FCA in je eden izmed boljših v EU. To, da je podjetje Luxuris delalo izgubo in so zavajali stranke češ, da equity ni pomemben ampak balance je pa nesmisel. Vendar oni so trgovali na Forexu, ampak žal neuspešno. Drugo, jaz se ukvarajm s trgovanjem na Forexu že kar nekaj let in imam tudi licenco v tujini poleg tega pa nimam nič veze s promocijo od uporabnika bobjet. Podal sem svoje mnenje, da se na forexu da delati dobiček, tako kot pri delnicah. Seveda pa mora biti vse pod dobrim risk managementom.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
A morda kdo od vaju dveh spotoma prodaja tudi une jogije s kristalčki?

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Za kristalčke bo potreba odpreti drugo temo. Prvo ali sploh veš kaj pomeni Forex? Naj ti malce poenostavljeno razložim. Na Forexu si verjetno sodeloval tudi sam, ko si recimo šel na Hrvaško in si kaj kupil. Prvo si menjal evre v kune po nekem tečaju in ko si se vrnil nazaj si menjal preostanek kun nazaj v evre po drugem tečaju. V tej razliki si ali zaslužil ali izgubil, odvisno kako se je kurz menjal vmes. Tako, da to nima veze s kristalčki ničesar razen takrat če jih želiš prodati/kupiti v tuji valuti in menjaš domač denar za tuj...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Fak pa sem se res veselil kristalčkov, no če že imata kristalno kroglo za napovedovanje gibanja valut, morda lahko pogledata noter še za jogije?

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Ni potreba napovedovanja, vse se gre na verjetnost. Poleg tega obstaja tudi hedging. Sedaj recimo 15. septembra je 30% možnost, da bodo ZDA dvignile interrest rates. Če se to zgodi bo dolar postal močnejši, če ne pa bo šel malce dol. Tu počakaš in vidiš kam se bo gibalo. Sam pričakujem da bo dolar še močnejši proti evru. Do konca leta oz. začetek 2016 bi šel nekje do 1.05. Draghi tudi ne želi, da bi evro porastel preveč. Seveda imaš vmes še vstopne točke pri suportu oz. resistance. Da ne omenim pivot točk ali fibonačija, itd... Dolar je od julija 2014 v močnem down trendu, tako da če si uporabil frazo trend is your friend si lepo zaslužil. Seveda pa moraš vedeti vedno koliko si pripravljen izgubiti če gre v nasprotno smer. Vse je v risk mangementu. Po tvojem bi tudi trgovanje na borzi z delnicami bilo prevara. Le kako Buffettu uspeva pridelati dobiček. Ziher ma polno vedeževalk podkupljenih
smile-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Dej mojster...malo sestopi z oblačka na katerem stojis...zadihaj....in pomisli na to, da je morda tudi tu kdo ki kaj ve o forexu. Ne bos verjel, userji ki ti odgovarjamo v tej temi, vemo kaj je forex in kako deluje forex. vemo pa tudi kaj je ponzi in kaj so nerealne obljube o donosih. In to je bil luxuris, ce ze ne ponzi, pa vsaj nerealna obljuba. Ker luxuris ni le trdil da bo zapiral pozicije na -30% ampak je celo garantiral glavnico. Cesar pa nihce, ki mu je malo jasno kaj je forex, ne bo naredil.

Buffet dela dobicek s celo plejado nalozb, obogatel pa je z delnicami. In ne s forexom. So pa ljudje ki delajo na forexu plus, nihce ne oporeka. Vendar taki ne pisejo po forumih "ful mam plusa, poslji ZS ce te zanima". Ce je zadeva legalna in je vse lepo in prav, naj dobri samarijan, ki ej odprl temo, napise podatke na javnem delu. To je forum ne pa oglasna deska v intersparu. Ce zadeve skriva in niso za javnost, naj zakupi banner in se oglasuje.

Ni point da ne maramo financnih produktov, samo znamo pa prebrat prve znake natege.

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Apollo, prav imaš. Veseli me, da veš kaj je forex. Marsikdo ne ve, zato sem napisal tudi, da se je trgovanje na forexu legalno in realno. Kar se tiče Luxurisa, ne bom izgubljal besed, ker si sam prav napisal. Le dopolnil bi, da niso bili ponzi pač pa slabi trgovalci, ki so skockali vse in dobili margin call. So pa zavajali na veliko! Žalostno je, da zaradi takih kvazi firm mečejo slabo luč na ostale, ki trgujejo na forexu. Jezi me da kadarkoli se pojavi tema o forexu na forum, vsi pišejo da je ponzi ali prevara ali nemogoče. Prav zaradi tega sem podal svoje mnenje. Sam namreč od tega tudi živim.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.364
5.652
113
Citat:
Uporabnik pioneer pravi:
Dolar je od julija 2014 v močnem down trendu, tako da če si uporabil frazo trend is your friend si lepo zaslužil.

cheer.gif
Hepi hepi hepiiiii!

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Citat:
Uporabnik pioneer pravi:
Drugo, jaz se ukvarajm s trgovanjem na Forexu že kar nekaj let in imam tudi licenco v tujini poleg tega pa nimam nič veze s promocijo od uporabnika bobjet.

Katera točno je to licenca in kdo jo podeljuje?