Vložek v FX PAMM

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Licenca za brokerskega predstavnika, podeljuje jo pa regulator določene države kjer jo opravljaš, ko opraviš vse izpite. Če te zanima ti lahko pošljem na privat link regulatorja, pa si lahko overiš. Obsega pa večinoma finančne instrumente tipa vrednistnih papirjev. Specifično za forex pa ni, vendar ne smeš tržiti produktov in prejemati sredstev strank brez tega in seveda si odgovoren regulatorju za svoja dejanja. Poleg tega imam svoje trgovanje testirano pri znanem forex forumu forexpeacearmy, overjene rezultate na myfxbook, reguliranega brokerja. Seveda pa to ni tema o meni, temveč ali se da iz forexa dobiti dobiček in kaj to je PAMM/MAMM... Trgovanje na forex ni prevara. Je zelo transparentno in zame osebno mnogo bolje od skladov.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Sem mislil, da imaš kako forex licenco, to me je čudilo. Za brokerja verjamem, da jo res imaš. Sicer pa sem FX spoznal tam nekje konec 2003, še pred boomom "forex" prevar, lep čas tudi aktivno trgoval in nekaj malega torej vem.

Gotovo obstaja dosti profitabilnih ponudnikov na raznih neodvisnih platformah (koliko se jih da goljufati, ne vem), ampak pretekli rezultati niso nobena garancija za prihodnje, kar vlagatelji ponavadi na koncu grenko spoznajo.

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Točno tako, noben ne more in ne sme jamčiti preteklih rezultatov. Vse kar lahko storiš pa je da omejiš riziko in končaš trgovanje ko dosežeš svoj limit rizika. Sedaj je mnogo lažje kot je bilo 2003, pomagaš si lahko z različnimi pripomočki npr. EA, ki zaprejo vse pozicije če pride do določenega draw downa. Poleg tega imaš določene brokerje, ki te avtomatsko odklopijo od sistema in ne moreš novih pozicij odpirati. Meni je trgovanje na forexu všeč zaradi likvidnosti in transparentnosti, saj si lahko izplačaš denar kadarkoli in točno vidiš vse odprte in zaprte pozicije. Goljufati se pri reguliranih brokerjih ne da, saj kazensko odgovarajajo regulatorju. Mogoče se skalperji pritožujejo, ker je v času novic spread večji in traja eksekucija pozicije par sekund več ampak tako je. Žal pa imaš ljudi, ki zavajajo in mečejo slabo luč na forex. Zato sem se tudi javil in napisal, da forex ni prevara in se da dobiti dobiček prav tako kot na delnicah. V primeru te teme, ki jo uporabnik bobjet začel, pa ne bi investiral, saj je broker neregulian! Sedaj je vse lepo nikoli pa ne veš kdaj lahko izginejo skupaj s tvojim denarjem.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
In z zadnjim stavkom si vse povedal.

95% vseh takih objav je nateg in ni forex.

To je to.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Eno resno vprašanje,
@bobjet pravi, da broker nima dostopa do tvojga denarja, zato ga vbistvu ne moreš nikol izgubit.
@pioneer pa pravi, da sistemu ne zaupa, ker brokerji niso regulirani in zato lahko denar izgubiš

???

bobjet

Zelenc'
13. sep 2015
29
0
1
Trader nima dostopa do denarja. Denar je na računu pri brokerju, podpiše se POA pogodba med tabo in trgovalcem s katerim trgovalcu daš pooblastila za upravljanje s tvojim denarjem. Trgovalec lahko z denarjem samo trguje, ne more pa ga dvigniti ali z njim početi karkoli drugega.
Kar se tiče pa brokerja samega, je pa to čisto druga stvar in glede tega ima pioneer prav. Tu ni problem v traderju, problem je da broker ni reguliran. To pa se lahko preprosto reši in sicer tako, da se račun odpre ne reguliranem brokerju, denar se pač prestavi tja in trgovanje se nadaljuje.

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Citat:
Uporabnik bobjet pravi:
Trader nima dostopa do denarja. Denar je na računu pri brokerju, podpiše se POA pogodba med tabo in trgovalcem s katerim trgovalcu daš pooblastila za upravljanje s tvojim denarjem. Trgovalec lahko z denarjem samo trguje, ne more pa ga dvigniti ali z njim početi karkoli drugega.
Kar se tiče pa brokerja samega, je pa to čisto druga stvar in glede tega ima pioneer prav. Tu ni problem v traderju, problem je da broker ni reguliran. To pa se lahko preprosto reši in sicer tako, da se račun odpre ne reguliranem brokerju, denar se pač prestavi tja in trgovanje se nadaljuje.

no kolk je dobička,...dej že povej in ne ovinkari če si odprl temo !

bobjet

Zelenc'
13. sep 2015
29
0
1
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
dobička je "NA FJERTIK™"
Ravno zaradi takšnih i****** nisem in ne bom objavljal rezultatov. Tisti, katere zadeva zanima pa so me že kontaktirali in imajo vse informacije ki jih potrebujejo.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Lahko samo pojasniš, kateri člen verige si ti? Pišeš kot zadovoljni nategnjenec, poznaš pa vso ozadje.

bobjet

Zelenc'
13. sep 2015
29
0
1
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Lahko samo pojasniš, kateri člen verige si ti? Pišeš kot zadovoljni nategnjenec, poznaš pa vso ozadje.
Če ti tako praviš...
467716-post_slo.gif

bobjet

Zelenc'
13. sep 2015
29
0
1
Sicer pa tu ne gre za nobeno verigo, vse imaš lepo napisano v prejšnjih postih na forumu. Ti pa vseeno priporočam, da se najprej pozanimaš kaj Forex sploh je, ker izgleda da misliš da gre za piramido)

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Nimam v mislih piramide. Gre za običajni nateg, zaenkrat še v obliki verige. Če ti bo uspelo kdaj vsaj par dobrih nategunov spravit pod sebe, se boš pa lahko s piramido bahal.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Torej priznavas da si vkljucen v pridobivanje strank in imas nekaj od tega? In nisi le zadovoljna stranka?

bobjet

Zelenc'
13. sep 2015
29
0
1
Kje sem karkoli priznal? Sicer pa se nikogar ne tiče ali imam kaj od tega ali ne in če imam, koliko... Če te ne zanima potem temo ignoriraj in bomo vsi zadovoljni. lp