Vleka avtomobila, ki ima zategnjeno ročno zavoro?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
A vlečna "kljuka" zdrži obremenitev, če ima vlečeno vozilo (osebni avto) zategnjeno ročno zavoro? Ali če ročka ni v nevtralni prestavi?

tony

Guru
23. jul 2007
9.748
1.531
113
Zaklenil ključe v avto? Ampak, za božjo voljo, v njem mora biti nekdo, da bo šofiral in zaviral
smile-1.gif

Kljuka že zdrži, samo če bo vlečni avto potegnil.

Če je ročna zategnjena boš po nekaj kmjih vožnje pregrel zavore na vlečenem avtu.

Če je menjalnik v prestavi, potem... Hm...
confused-1.gif
Dobro motor se bo vrtel... Po moje ne bo nič panike...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.132
113
Njega zanima kako odšlepat vsiljivca z njegovega parkplaca!
grims-1.gif

Drugače vlečna kljuka ponavadi zdrži precej več kot samo vleko vozila.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
grims-1.gif
Sherlock Holmes!
aplauz.gif

Gre za meter-dva premika. Saj veš, ko kure brez glave dandanes izpit dobijo in parkirajo za Guinessovo knjigo rekordov (da nepoznavanje omejitev hitrosti ne omenjam
grims-1.gif
)

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Jaz sem s Fiatom (Multipla 1.9 multijet, 1.4tone) vlekel MB E klaso (1760kg suhe teze) z zategnejno rocno zavoro in avtomatikom v prestavi 17km dalec na servis in mi avto ni skuril niti bremz, niti sklopke. Najbrz pa bodo posledice v prihodnje ampak od tega je ze eno leto.

Avtomobila sva imela privezana na kljuke predvidene za vleko. Vmes se je vlecna vrv deklarirana na 3 tone 3x strgala (!!). Izkljucno med speljevanji iz ovinkov oz. krizisc. Mrtvi vozel je popravil vse..

Ne kompliciraj, boj se samo policajev.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
17km dalec si vlekel vozilo ki je imelo zategnjeno rocno. A mi zaupas kako to zgleda, a da si vlekel crte 17km po cesti?

mistique

Guru
16. jun 2009
14.043
1.843
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
grims-1.gif
Sherlock Holmes!
aplauz.gif

Gre za meter-dva premika. Saj veš, ko kure brez glave dandanes izpit dobijo in parkirajo za Guinessovo knjigo rekordov (da nepoznavanje omejitev hitrosti ne omenjam
grims-1.gif
)

Kaj pa če pokličeš mestno redarstvo in ga oni prestavijo (ali odpeljejo) s pajkom?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
(pajek)

Situacija ni tako preprosta...
Ne vem, čigavo je sploh tisto zemljišče.
Sicer sploh ni oznak za posamezna parkirna mesta. A je kaki predpis, ki pravi, da treba parkirati tako, da je prostor tudi za druge?

mistique

Guru
16. jun 2009
14.043
1.843
113
Emona / Carnium
Verjetno je drugače, če parkirišče ni tvoje (ne plačuješ zanj). Me je Utiševalčev komentar malo zavedel. Sem mislil, da je parkirni prostor TVOJ tudi na papirju in ne samo v glavi
grin1.gif

Nimam pojma kateri predpis bi to področje urejal. Malo poguglaj na občini.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.184
3.644
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik stein pravi:
In kakšne posebne pravice imaš ti na zemljišču, za katerega sploh ne veš čigavo je? Evo, pa imamo novega šerifa na nikogaršnji zemlji.
bonk.gif

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
pajek odvaža samo vozila, ki so parkirana na javnih površinah in ovirajo promet! To pomeni, če parkiraš na pločniku, kolesarski strezi, na cesti ipd. Če parkiraš na zelenici ne oviraš prometa, prav tako ne oviraš prometa če parkiraš na parkirišču, čeprav ni namenjeno za tebe

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
In kakšne posebne pravice imaš ti na zemljišču, za katerega sploh ne veš čigavo je? Evo, pa imamo novega šerifa na nikogaršnji zemlji.
bonk.gif

no ja ... podobno mamo mi dovoz pač ob cesti je cela črta parkingov, vmes pa je prostor ... rumena črta na tleh in betonska korita pa se vseeno kdo kdaj sparkira pred rampo da cca. 30 ljudi nemore ven ali not, pa kličemo mestno redarstvo itak pa pravi da ga nesme pajek odpeljat ker nimamo table prepovedano parkiranje, da pa ga lahko odpeljejo če je na pločniku ali na cesti, zato zdaj vse take mojstre potisnemo na sredino ceste pa jih pol pajek odpelje, jap tudi z zategnjeno ročno se da avto prestavit kdo bi si mislo
evil.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.043
1.843
113
Emona / Carnium
K nam je prišel pajek in vozilo z našega (privat) parkirnega prostora (rumene črte - brez znaka prepovedano parkiranje) prestavil na sosednji prostor (bele črte). Povod za takšno dejanje je bil v tem, da so prišli delavci zaradi priklopa optike z ulice na hišo. Trasa za kanal je potekala čez sredino parkirnega prostora, ki je bilo zasedeno z vozilom neznanega vozila.
Ne spomnim se pa ali so pajka poklicali delavci sami ali mi...tudi drugih detajlov (o kakšnem plačilnem nalogu itd.) se bolj slabo spomnim (cca. 4 leta nazaj).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Od kod vam ideja, da se gre zame?

Sem lepo napisal, nekdo je narobe/čudno parkiral.

Aja, alter, svetovni vrh v domišljiji in spemanju...

Ja nič, čestitke.

Evo, za tiste, ki potrebujejo sliko: Janševec je parkiral svoj BMW (in odpotoval na 3 mesečni dopust, prasec bogati) pred vrata invalidne zaslužne starke, ki skrbi za tri sirote in bi trebalo avto premakniti za en meter, da lahko omenjena gospa ven in not v svoje stanovanje hodi. Omenjeni prasec pa je lastnik zemljišča. Bo v redu?

Nazadnje urejeno:

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.916
116
63
mb+ -20km
Citat:
Uporabnik stein pravi:
A vlečna "kljuka" zdrži obremenitev, če ima vlečeno vozilo (osebni avto) zategnjeno ročno zavoro? Ali če ročka ni v nevtralni prestavi?

Odvisno kake gume imaš
zmaga.gif

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
514
96
28
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
pajek odvaža samo vozila, ki so parkirana na javnih površinah in ovirajo promet! To pomeni, če parkiraš na pločniku, kolesarski strezi, na cesti ipd. Če parkiraš na zelenici ne oviraš prometa, prav tako ne oviraš prometa če parkiraš na parkirišču, čeprav ni namenjeno za tebe

Meni so ga odpeljali s parkirišča, kjer je bil lepo parkiran v parkirni boks. Res pa je, da je to parkirišče bilo namenjeno stanovalcem bloka. Niti ni bilo lastniško parkirno mesto. Prometa pa ni oviral niti malo.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.184
3.644
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik bero1 pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:

Odvisno kake gume imaš
zmaga.gif
Če ima že zimske, potem se nima kaj obremenjevat.