Višji dvig gotovine

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.128
1.078
113
Citat:
Uporabnik BLABLABLA pravi:
Vsak lahko prosto razpolaga s svojo lastnino za katero so bili plačani vsi davki . Tudi gotovina spada med lastnino.
Seveda imaš lahko lastnino in z njo razpolagaš. DURS edino še tisti poševni del v sredini zahteva.
In kot sledljivost izvora tega denarja DURS prizna le sled na TRRju.
Za gotovino te sledi najverjetneje nimaš.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Tako kot je nekdo spodaj napisal, razpolaganje z gotovino NI prepovedano. V kolikor ga želi DURS porepovedat tudi ok, le naj da neko prehodno obdobje ne pa da deluje retroaktivno in deluje za nazaj. Saj tudi ta 70% "zakon" je retroaktiven za moje pojme, učinkuje za 10 let nazaj čeprav so lani pred uvedbo tega zakona že bile vse zadeve starejše od 2009-2010 zastarane. Da ne bom širil krive vere ampak po starem zakonu (sprejetim pred 2014) te je DURS lahko šraufal za 4 ali 5 let nazaj. Torej so zadeve pred 2009-2010 zastarale. Jebatga, ne zagovarjam tistih ki delajo na črno ali utajajo davke ampak vsak si zmisli neka pravila in po teh pravilih se igra. In če grem jaz utajit davek se pač zavedam teh pravil in prevzamem tveganje...

Nazadnje urejeno:

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.546
967
113

Citat:
Uporabnik BLABLABLA pravi:
Vsak lahko prosto razpolaga s svojo lastnino za katero so bili plačani vsi davki . Tudi gotovina spada med lastnino.

Seveda imaš lahko lastnino in z njo razpolagaš. DURS edino še tisti poševni del v sredini zahteva.
In kot sledljivost izvora tega denarja DURS prizna le sled na TRRju.
Za gotovino te sledi najverjetneje nimaš.

Imam pa (tudi DURS ima), spisek vseh mojih prihodkov na TRR.

Če je moje stanje gotovine (recimo da jo polagam ali kaj plačujem) ne presega (je manjše ali enako) vsoti vseh dvigov gotovine s TRR (za katere celo dobim potrdilo, da sem jih dvignil), potem ne obstaja noben razlog, da se išče neprijavljene dohodke na ta način.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.771
6.758
113
pri taščici
Točno, če vsak mesec zaslužiš jurja in čez 10 let položiš 120 jurjev na trr ali pa si kupiš flat ti bodo kaj?
Ko se bo tole z gotovino začelo dogajati bi durs začel preganjati reveže s 100 evri, VIP bo pa še vedno mio v gotovini prenašal, brez posledic.

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Točno, če vsak mesec zaslužiš jurja in čez 10 let položiš 120 jurjev na trr ali pa si kupiš flat ti bodo kaj?
Ko se bo tole z gotovino začelo dogajati bi durs začel preganjati reveže s 100 evri, VIP bo pa še vedno mio v gotovini prenašal, brez posledic.

Rekli ti bodo, da si moral ta čas od nečesa živeti in plačevati položnice. Obstajajo računalniški programi, ki že vse to računajo.. poglej si kode namena na UPN plačilnih nalogih.. vse že vedo... toliko za internet.. toliko za telefon..

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Točno tako, življenje nekaj stane in to imajo točno preračunano kakšna so povprečja, prav tako bodo dobro vedeli kako si približno živel...

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.546
967
113
Vse ima svoje meje.

Ampak meni izkušnje govorijo, da so najbolj zapufani tisti, ki imajo velike plače (recimo tisti od 2.500-3000€ netto)

Največje prihranke pa imajo tisti s plačo 1000-1500€ Netto

Seveda so povsod izjeme.

Prvi se zanašajo, da imajo veliko plačo in bodo kredit poplačali z levo roko, drugi se bojijo, da bodo ostali brez službe oz padca
standarda, pa maksimalno šparajo.

Zato imajo običajno prvi kredite, drugi pa gotovino.

Tako je, če ne verjamete se ozrite v vlado in parlament. Tam so vsi osebno zapufani čez glavo.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Bi te rad videl kako preživiš s 1500€ na mesec, 2 otrokoma (vrtec, šoloobvezen) v fletu (pa ni tvoj ker si sam na svojem) z vsemi stroški in zraven še na veliko šparaš (po Hanzijevo jurja na mesec). Šparajo tisti oz. bolje rečeno keš imajo po večini mutivode in to zato da ni sledljivosti (ter da se šlepajo na tuj račun z vrtci in socialo). Sedaj je pač panika. Pravljice o babici pa res ne palijo več...

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.546
967
113
Za zečetek ti priporočam, da prišparaš manjše zneske.

Če to je 1000€ preveč, poizkusi s 500€ ali pa 300€ in ne reči, da nisi sposoben privarčevati vsaj 100€/mesec.

Ker potem si resnično nesposoben. Živiš preko svojih zmožnosti.
evil.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Še eno vprašanje: oseba nima prihodkov, partner vsak mesec dvigne denar in ta oseba ga položi na svoj račun, da lahko plača svoje stroške. Bo to potencialna težava?

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Pa je razvidno iz tvojih dohodnin, da imaš lahko 20 jurjev keša?

Zakone nam vedno prodajo kao da bodo zjebali tajkune, na koncu pa jebejo sosedovega Francelja, ker je položil 500€ na račun, je pa nezaposlen.

Hja... 15 let delovne dobe + recimo popoldanski s.p. + žena ves čas tudi na povprečni plači.

Ne vem a je problem, ce potem takem nekje odkartaš recimo 150k eur? Zadeva pije vodo. Dobrega jurja na mesec je bilo do sedaj dovolj za dva da relativno solidno živita. To je recimo ena plača. Popoldanske prihodke uporabiš za dopuste in nov avto na 4 leta. Ena plača je pa kamot "višek". In po prebranem zgoraj se lahko najde en mojster ki bi mi davek pribil na kaj taksnega...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Pije vodo, če si ti denarček sproti polagal na račun/kaj drugega in imaš dokaze.. sicer.. se lahko delajo neumne.. in našim birokratom se niti ni treba pretvarjati glede tega..

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.797
273
83
Največja slovenska vas
@Numy: Sj ne vem, a je že blo omenjeno... Imam depozit na x banki, naslednji mesec se mi izteče vezava, pa bi ga dvignil in prenesel na y banko. Glede na to, da gre za malo večji znesek, ali se mi bo kdo obesil na to?

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
873
63
28
Ksz.
A ce delas v tujini, si lahko enkrat letno domov nakazes 10k evrov? Pa ce bi zaceli kaj vohat okoli, bi jim poslal placilno listo, bi to bilo dovolj?

jab1

Pripravnik
17. feb 2014
242
0
16
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Kaj pa pri dvigu na banki ti naj zabeležijo serijske številke bankovcev in poštempljajo. Bi veljalo za DURS čez pet let.
13.gif
smile-1.gif
sem podobno pomislil: pri dvigu gospodiča na šalterju zaprosiš, da zabeleži serijske številke vseh bankovcev, podpiše in poštempla, pri pologu pa jim izročiš ta spisek in zaprosiš, da preverijo in podpišejo izjavo, da gre za iste bankovce.
Butale, ampak kaj češ, zakone je treba spoštovat!
tongue-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Če si nakažeš verjetno ne bo problem. Če bi ga pa dvignil, nesel iz države v državo pa tu položil bi pa znal biti problem...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Madonca komplicirate s temi dvigi in fizičnimi prenosi... Denar ni v luftu ampak po končani vezavi leži na nekem računu... Baš je težko namesto diviga in prenosa izvesti nakazilo na svoj TRR... A je problem plačati tisti evro ali dva za provizijo?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.771
6.758
113
pri taščici
ja, ker je recesija in je treba nižat stroške in so ljudje brez dela, Naj vsaj na banki delajo, zahteval bi izplačilo v bankovcih po 10 evrov, pa ne v paketkih po 100.