Trgovine in nedeljsko delo

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.413
327
83

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.781
3.379
113
Ne rabijo bit, je pa fajn če kaj pozabiš - se mi zgodi 2X na leto, ampak ja bi pač namesto Don Perignon tisto nedeljo pil Srebrno Radgonsko ;).
Lahko gremu tudi v take (butaste) skrajnosti, da tudi črpalk (izven AC) ne rabimo v nedeljo, pa še kaj bi lahko začel naštevat.

jezek

Guru
24. jul 2008
4.307
1.832
113
Ker nekateri med tednom ne sfolgajo, ce pa zelis v soboto nabavit vse in potem še začet kuhat opoldne, hitro zmanjka cajta. Sploh za kake zaspance ki spijo do 8h ali še dlje....

• Haha
Reactions: jonny77

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.731
5.346
113
Prej so ljudje lahko vozili otroke na izlet v nakupovalni center v nedeljo, sedaj pa jih je treba drugam, ker so tudi vrtci zaprti ob nedeljah. Že drugi zaporedni dan se je treba ukvarjati z družino, kar je lahko usodno. Penzionisti imajo brez trgovin dolg dan. Ljudje, ki gredo od maše, ne morejo sproti še v trgovino. Ko šele v nedeljo dopoldne verjameš vremenski napovedi in ugotoviš, da bi bilo za piknik, nabavil pa nisi nič.
Seveda so vsi proti temu, da bi bile trgovine v nedeljo odprte, je pa polno razlogov, da se brez tega skoraj ne da preživeti.
Mislim, da so trgovci trenutno zadovoljni, da je sistem kot je, ker imajo premalo ljudi. Ljudje z družino in nekim socialnim krogom raje delajo tam, kjer vedo, da jih bodo vsaj en dan pustili pri miru in se da kaj načrtovati za te dni. Sedaj imajo težavo, da ljudje raje zapustijo naftne trgovce, ki imajo pač odprto ob nedeljah in gredo delat v trgovino.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.855
4.283
113
Mimgrede v soboto lahko greš tudi po kosilu v šoping - do 21h.

Drugače en bolj butastih izgovorov.
Eno vprašanje, zakaj ne bi smel imeli odprtih trgovin, kdor hoče in zmore?
Ravno prišel spet iz kapitalistične Azije iz dveh držav z 2. in 3. najdaljšo pričakovano življenjsko dobo, 24/7 trgovin kolikor hočeš. Res kolikor hočeš.
(ob tem so vse te trgovine ob enem še pošte, banke, printalnice, imajo toplo hrano... vse to 24/7)

• Všeč mi je
Reactions: Feniks

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.781
3.379
113
Eno vprašanje, zakaj ne bi smel imeli odprtih trgovin, kdor hoče in zmore?
Ravno prišel spet iz kapitalistične Azije iz dveh držav z 2. in 3. najdaljšo pričakovano življenjsko dobo, 24/7 trgovin kolikor hočeš. Res kolikor hočeš.
(ob tem so vse te trgovine ob enem še pošte, banke, printalnice, imajo toplo hrano... vse to 24/7)
To sploh ni bilo vprašanje na katerega sem odgovarjal, malo bolj se potrudi. Vprašanje je zakaj bi MORALE bit odprte v nedeljo.

Lepo da se primerjaš z Azijci - jaz ne hvala!