Višina plačila za vrtec in premoženje na s.p.-ju

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.826
113
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
bonk.gif
...... Lizing se po novem šteje
Od kje pa dobijo podatke? Ker dvomim, da imajo povezano z vsemi lizing hišami...

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
aja pa eno vprašanje za tiste, ki ste že dobili odločbo. Se kje vidi na kateri dan so upoštevana sredstva na računih? Zanima me, če to pridobijo, ko izdajajo vlogo ali so to pridobili za vse na nek fiksen datum.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Hm mene tudi znima, ker decembra, ko sem oddal vlogo sem imel kar nekaj denarja v depozitih sedaj pa tega denarja ni več oz. so depoziti zastavljeni pri banki. Tako, da uradno imam še vedno denar v depozitu samo mi bo ta denar banka takoj pobrala, ko se sprostijo vezave.
Da poenostavim uradno imam 50 000€ v depozitih vendar imam hkrati tudi 100 000€ kredita. A se kredit upošteva potem kot olajšava, če se depozit kot povečanje premoženja?

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.826
113
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Da poenostavim uradno imam 50 000€ v depozitih vendar imam hkrati tudi 100 000€ kredita. A se kredit upošteva potem kot olajšava, če se depozit kot povečanje premoženja?
Ne, spušio si...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Gledajo se podatki za leto 2010! Namreč žena že eno leto nima lastniškega deleža (ki je upoštevan) kot tudi ne depozitov (katere sem prenesel nase oz. sva jih lani porabila za obnovo hiše). Tako da za skrivanje ste prepozni...
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.118
6.947
113
pri taščici
Bo prav prišlo tistim ki se še "guncajo", do takrat bodo pa še 3x spremenil pravilnike, saj birokrati ne smejo bit brez dela, pa svetovalne pogodbe je tudi fajn da se naredi kakšna.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Sej to mene mot pri tej državi. Najbolje, da si socialen problem:

imaš nov občinski flat po minimalni ceni (celovški dvori)
imaš vrtec zastonj ali za minimalca
imaš največje otroške doklade
nimaš stroškov z lastni nepremičnino
560€ je torej denarja na mesec

150€ stanovanje s stroški
30€ vrtca
+50€ doklad

ostane od plače 430€.

Če pa imaš jurja neto plače, pa če si pošten, si kupiš flat, se zakreditiraš za 20-30 let in je takle izračun:

1000 plače
500 kredita
300 vrtca (jasli)
+20€ doklar

ostane 220€, pa niti nobenga stroška še nisi plačal...

u 3PM pa taka socjalna država...

Evo tle je bistvo. Več kot zaslužiš , manj imaš.
Potemtakem ti ostane samo še fuš še en šiht popoldan da sploh lahko preživiš. Na koncu te pa s 1000€ še v srednji sloj hočejo porinit
uf-1.gif

hawkeye

Pripravnik
8. jul 2008
194
0
16
Tudi mi smo danes dobili odločbo za znižanje plačila vrtca.

Razdeljeno je pod "dohodke" in "premoženje".
Pod premoženje imamo nekaj nepremičnega premoženja in avto, pa tudi "Prihodki, prihodki".

Zanima me, če zna kdo pojasniti, kako se določi ta postavka ("Prihodki, prihodki".), najbolje s primerom preprostega izračuna

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.038
113
pri meni avta ni upoštevanega......................?????
ali so kakšne meje kdaj se upošteva in kdaj ne?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Mislim da se upošteva vrednost vozila (glede na starost...). Nama tudi niso nobenega upoštevali.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Upošteva se do neke vrednosti po eurotaxu, se mi zdi da je cca 6500€

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.539
5.083
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Kakšna je obrestna mera katero upoštevajo za donos premoženja...
Kolikor se spomnim odločbe > 3 in manj kot 4%. Prav zanimivo je videti na obrazcu, da pobirajo podatke tudi z računov otrok o tistih par 100 € (štipendije). Ampak tako pač je, Prejšnja vlada je to spravila skupaj, ta ne bo spremenila. Na nek način je prav, da se premoženje upošteva, res pa je, da bo v ljudeh ubijala interes, da skrbijo sami zase (varčevanje) in podjetnost. Kdor pa ima kak vikend ali jadrnico na hrvaškem, kar lahko še po malem oddaja, pa bi se moral sam prijaviti, da bi mu to našli. Ali tuje delnice... Tega gotovo nimajo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.118
6.947
113
pri taščici
zagotovo bodo tisti bolj iznajdljivi še več premoženja v tujino znesli. nekaj fizično, večino pa najbrž samo "birokratsko"

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
zagotovo bodo tisti bolj iznajdljivi še več premoženja v tujino znesli. nekaj fizično, večino pa najbrž samo "birokratsko"

Dej, včeraj izvedel za ene v vrtcu, da plačujejo celih 59€ vrtca. In potem se model še ženi pohvali, da so kupil nepremičnino v kranju in da bo dal zahtevo za subvencijo šole v naravi, drugače pa tamal ne bo šel.

Da ne omenim, da hodta z žensko upedenana do konca, znamke, avto ima precej dražji kot moj.....

Upam, da ČIMPREJ začnejo in uspešno začnejo preverjat vse mahinacije, ker tole kar se sedaj dogaja, pa ne samo pri vrtcu, presega vse meje dobrega okusa.

Socialna država my ass, pobrat vse vsem, razen invalidom in resno bolnim, ki nimajo nikakršne šanse za zaposlitev...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.539
5.083
113
Za "socialno" državo so zaposleni bogataši, vse ostalo pa reveži. Na plačo se je najlažje obesiti.
Tudi če je kupil nepremičnino, ki je ocenjena na denimo 200.000 €, bo to še zmeraj pomenilo, da ima za dobrih 6000€ upoštevanih prihodkov več na letnem nivoju. Ni prehudo...

hawkeye

Pripravnik
8. jul 2008
194
0
16
Tudi mi smo danes dobili odločbo za znižanje plačila vrtca.

Razdeljeno je pod "dohodke" in "premoženje".
Pod premoženje imamo nekaj nepremičnega premoženja in avto, pa tudi "Prihodki, prihodki".

Zanima me, če zna kdo pojasniti, kako se določi ta postavka ("Prihodki, prihodki".), najbolje s primerom preprostega izračuna

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.826
113
A je to morda tisti procent kateri ti upoštevajo od premoženja?
Drugače pa telefon v roke, pa vprašaj CSD kje si zaslužil te prihodke, prihodke...
smile-1.gif