Višina plačila za vrtec in premoženje na s.p.-ju

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.826
113
Kakšna je obrestna mera katero upoštevajo za donos premoženja...

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Nisem na pamet govoril, pri naši tamali v skupini je skoraj točno tak primer. Ženska zasluži okoli 1000, ima 350€ kredita, sama je in plačuje malo nad 100€.
Hja, z 2000€ ste pa že bogataši po njihovih lestvicah, nema, kar plačujte. :)
Midva imava veliko več kot 2000 na mesec in ravno tako plačujeva 300 in nekaj drobiža, torej so te tablice spet tko svinjsko narejene, da ni res, čim si čez prak mizerije si za njih bogataš in od tu naprej je za vse enako. Za vaju je to 15% prihodkov, za mene pa veliko manj, to ni OK.

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.826
113
Najbolje, da začnete delat na dvojčkih in bo
grin1.gif
...

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Midva imava veliko več kot 2000 na mesec in ravno tako plačujeva 300 in nekaj drobiža, torej so te tablice spet tko svinjsko narejene, da ni res, čim si čez prak mizerije si za njih bogataš in od tu naprej je za vse enako. Za vaju je to 15% prihodkov, za mene pa veliko manj, to ni OK.

Fora je, da sam s temi prihodki nikoli ne bom upravičen do enega občinskega stanovanja. Tako sem se zakreditiral za pol življenja, da lahko nekje živim. In sedaj, ker se trudim da si nekaj ustvarim, me država tepe, čeprav realno gledano je nepremičnina do poplačila od banke. Da ne omenim vzdrževanja in stroškov, povezanih s tem.

Nekdo v občinskem stanovanju pa tega nima, za male pare živi notri, seveda celo življenje in mu hkrati zaradi socialnosti še precej več ostane kot meni...

Da pa je še največji višek to, da si dobesedno od ust trgaš 50€ na mesec, da jih daš na stran zase ali otroka, na konc pa pravijo da imaš premoženje.....

še mal, pa bom use zagonu u gostilni, sej v kakšni slow food bo glih za en večer...
bonk.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.826
113
Citat:
A s ti nor???
Jah, tako ti bo dohodek na člana takoj upadel in boš nategnil državo...
grims-1.gif

Če ne moreš znižat ''premoženja'', zvišaj število članov.
grin1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
In sebe spravim v prerani grob, že zdaj me je groza, ker prihaja še eden, preverjeno samo eden.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:

Fora je, da sam s temi prihodki nikoli ne bom upravičen do enega občinskega stanovanja. Tako sem se zakreditiral za pol življenja, da lahko nekje živim. In sedaj, ker se trudim da si nekaj ustvarim, me država tepe, čeprav realno gledano je nepremičnina do poplačila od banke. Da ne omenim vzdrževanja in stroškov, povezanih s tem.

Nekdo v občinskem stanovanju pa tega nima, za male pare živi notri, seveda celo življenje in mu hkrati zaradi socialnosti še precej več ostane kot meni...

Da pa je še največji višek to, da si dobesedno od ust trgaš 50€ na mesec, da jih daš na stran zase ali otroka, na konc pa pravijo da imaš premoženje.....

še mal, pa bom use zagonu u gostilni, sej v kakšni slow food bo glih za en večer...
bonk.gif

Te čisto razumem. Zato pa gre cela država v [cenzura], ker se podpira lenuštvo, čakanje da bo nekdo drugi naredil za tebe itd. Na kozlanje mi gre, ko vidim kaj se dogaja. Zato pa jaz pravim, zaradi mene lahko sem pridejo tako kot med vojno avstrijci, nemci, italijani, za to državo ne naredim čisto nič.

Tako kot je bilo pred letom ali dvem napisano v delu. Komu na koncu meseca ostane več ... čistilka z dvema otrokoma in oba otroka v vrtcu ali pa dober inženir enako z dvema otrokoma v vrtcu. Izračun je pokazal, da je čistilka na boljšem, pa si misli kaj si lahko. Pa da ne bo kdo narobe razumel, ne dajem čistilke v zaničevanje, samo kje ni nobene logike.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Pređi brigu na drugoga, naj nas pridejo Nemci rešit al pa Italijani, knede. Naj drugi kaj naredijo za nas. Eto, to je problem, če bi vsak sam najprej popucal, potem bi tudi take, ki nas kradejo, laže na cesto zmetali. Mi bomo vedno samo jamrali in sklanjali glavo.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Jaz samo čakam odločbo, preden začnem iskat alternative. Avto bom "prodal" mami, prihranke od otrok bom dal na sestrin račun, itd. V skrajnem primeru je lahko neka delavka v službi za minimalca, po novih pravilih bo zaradi takega ali drugačnega razloga vrtec kar naenkrat 200 namesto 100€, pa plačat še za drugega otroka 300€, in smo na 500€. Ne se slepit, da ne bo taka delavka raje doma z otroci, kakor da dela za tistih 100€, ki jih ostane od plače po plačilu vrtca. In se podre cel sistem. Folk bo raje doma, vrtcev bo kar naenkrat preveč, brezposelnost v nebo, nataliteta v poden. Da ne govorim o bolniških - če jih drastično znižajo, bo folk bolan hodil v službo. In okužil sodelavce, kar pomeni da bo več ljudi na bolniški. In kaj je zdravstvena blagajna s tem pridobila? Gospodarstvo se bo sesulo.

I

Izbrisan uporabnik 474

Seveda, gospodarstvo se bo sesulo, ker bodo nižali bolniške. Daj pomisli malo... Sedaj bo pač vsak 2x premsilil, ali bo hlinil bolniško ali bo raje svojo rit spravil v službo. V mojem bivšem podjetju smo imeli velik variabilni del stimulacij in ko so se te bolniške začele nabirati, smo uvedli nižanje stimulacije za vsaki dan bolniške... Število bilniških se zmanjšalo za 68%! Pa noben od sodelavcev ni bil bolj bolan... Sam sem v 9. letih delovne dobe izkoristil 1 dan bolniške...

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Citat:
Sam sem v 9. letih delovne dobe izkoristil 1 dan bolniške...
Jaz pa zadnjih 14 let brez dneva bolniške (prej pa kakšen teden). Trenutno čakam na lažjo operacijo kolena, ki povprečno potebuje 2-3 tedne okrevanja in to mislim izvesti brez bolniške. In to javni sektor si moreš mislit
grims-1.gif
.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Seveda, gospodarstvo se bo sesulo, ker bodo nižali bolniške. Daj pomisli malo... Sedaj bo pač vsak 2x premsilil, ali bo hlinil bolniško ali bo raje svojo rit spravil v službo. V mojem bivšem podjetju smo imeli velik variabilni del stimulacij in ko so se te bolniške začele nabirati, smo uvedli nižanje stimulacije za vsaki dan bolniške... Število bilniških se zmanjšalo za 68%! Pa noben od sodelavcev ni bil bolj bolan... Sam sem v 9. letih delovne dobe izkoristil 1 dan bolniške...

Blagor tebi! Ko boš imel otroke, se bo tudi to nehalo
evil.gif

Preden je šel prvi v vrtec, sem bil kakih 10 let brez bolniške. Potem ne moreš pomagati, te položi če hočeš ali ne. In v takih primerih bo folk raje šel v službo, okužil še sodelavce, itd.
Goljufe je treba drugače najti, ne z nižanjem bolniške. Zakaj bi morali vsi "je*ati ježa" zaradi prevarantov?

Fina analogija je s sivo in črno ekonomijo. Ker država ni sposobna izterjati davkov, dajmo zvišat DDV, trošarine, itd. To ne pelje nikamor, sploh pa ne na bolje.