Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Midva imava veliko več kot 2000 na mesec in ravno tako plačujeva 300 in nekaj drobiža, torej so te tablice spet tko svinjsko narejene, da ni res, čim si čez prak mizerije si za njih bogataš in od tu naprej je za vse enako. Za vaju je to 15% prihodkov, za mene pa veliko manj, to ni OK.
Jah, tako ti bo dohodek na člana takoj upadel in boš nategnil državo...Citat:
A s ti nor???
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Midva imava veliko več kot 2000 na mesec in ravno tako plačujeva 300 in nekaj drobiža, torej so te tablice spet tko svinjsko narejene, da ni res, čim si čez prak mizerije si za njih bogataš in od tu naprej je za vse enako. Za vaju je to 15% prihodkov, za mene pa veliko manj, to ni OK.
Fora je, da sam s temi prihodki nikoli ne bom upravičen do enega občinskega stanovanja. Tako sem se zakreditiral za pol življenja, da lahko nekje živim. In sedaj, ker se trudim da si nekaj ustvarim, me država tepe, čeprav realno gledano je nepremičnina do poplačila od banke. Da ne omenim vzdrževanja in stroškov, povezanih s tem.
Nekdo v občinskem stanovanju pa tega nima, za male pare živi notri, seveda celo življenje in mu hkrati zaradi socialnosti še precej več ostane kot meni...
Da pa je še največji višek to, da si dobesedno od ust trgaš 50€ na mesec, da jih daš na stran zase ali otroka, na konc pa pravijo da imaš premoženje.....
še mal, pa bom use zagonu u gostilni, sej v kakšni slow food bo glih za en večer...
Jaz pa zadnjih 14 let brez dneva bolniške (prej pa kakšen teden). Trenutno čakam na lažjo operacijo kolena, ki povprečno potebuje 2-3 tedne okrevanja in to mislim izvesti brez bolniške. In to javni sektor si moreš mislitCitat:
Sam sem v 9. letih delovne dobe izkoristil 1 dan bolniške...
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Glede kredita in flata... Pri kreditu si kar ti lastnik... Vzel bi lizing...
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Seveda, gospodarstvo se bo sesulo, ker bodo nižali bolniške. Daj pomisli malo... Sedaj bo pač vsak 2x premsilil, ali bo hlinil bolniško ali bo raje svojo rit spravil v službo. V mojem bivšem podjetju smo imeli velik variabilni del stimulacij in ko so se te bolniške začele nabirati, smo uvedli nižanje stimulacije za vsaki dan bolniške... Število bilniških se zmanjšalo za 68%! Pa noben od sodelavcev ni bil bolj bolan... Sam sem v 9. letih delovne dobe izkoristil 1 dan bolniške...
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Glede kredita in flata... Pri kreditu si kar ti lastnik... Vzel bi lizing...