Višina plačila za vrtec in premoženje na s.p.-ju

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
smo dobili odločbo, dobro da se na Alterju dosti izve,...npr ni mi bilo jasno zakaj se stanovanje kjer živimo ne upoštevajo vse ostalo pa se,....no zanimivo se mi zdi tudi, da upoštevajo depozite otroka.

Mene bolj zanima, kako bodo upoštevali dejstvo, da imamo stalni naslov v stanovanju, ki ni naša last, v tistem, ki pa je, pa stalnega naslova nimamo? Pa recimo da živim v očetovem, on pa v mojem
grin1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.948
113
pri taščici
Ti bi moral ocetu najemnino zaracunat, on pa tebi
wink-1.gif
. Zagotov kdo v vladi tako razmislja kako povecat prihodke. Nekaj podobnega je ce jaz kot lastnik stanovanja svoje stanovanje oddam, sam pa grem za najemnika. Mojo prejeto najemnino bodo obdavcili, povsod prikazali, tisto ki pa bom jaz placal, pa je moj problem. Moj stanodajalec bo od nje placal davek in ostale bonitete mu bodo uposteval.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Sej to mene mot pri tej državi. Najbolje, da si socialen problem:

imaš nov občinski flat po minimalni ceni (celovški dvori)
imaš vrtec zastonj ali za minimalca
imaš največje otroške doklade
nimaš stroškov z lastni nepremičnino
560€ je torej denarja na mesec

150€ stanovanje s stroški
30€ vrtca
+50€ doklad

ostane od plače 430€.

Če pa imaš jurja neto plače, pa če si pošten, si kupiš flat, se zakreditiraš za 20-30 let in je takle izračun:

1000 plače
500 kredita
300 vrtca (jasli)
+20€ doklar

ostane 220€, pa niti nobenga stroška še nisi plačal...

u 3PM pa taka socjalna država...

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.826
113
Ej, ne se sekirat. Sej je treba plačevati Vaskrsičem, da potem lahko X5-ko ubodejo.
cheer.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Oba bosta olupljena...

Sorry, js ne bom, v najslabšem primeru bom 3% na boljšem kot sedaj
wink-1.gif

Ne razumem kako si prišel do tega.

"Premoženje, ki se ne upošteva
stanovanje (stanovanjska hiša), v katerem oseba dejansko prebiva, do vrednosti primernega stanovanja,"

Ti ne prebivaš v stanovanju (hiši) katere si lastnik, torej ne padeš pod to "olajšavo" in ti bodo med premoženje dali celo tvojo nepremičnino v kateri prebiva oče. Vsaj tako jaz razumem zakon, pa ne delam v JU
smile-1.gif

corsol

Guru
11. mar 2010
3.082
1.038
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Zaradi tega ima depozit babica in ne otrok, ceprav sem s tem namenom odprl trr.
Corsol: lahko kaj vec napises?
Obresti na depozite so ti dali med prihodke, depozit pa v premozenje? No tega niso uposteval da obresti depozita marsikdaj niti inflacije ne pokrijejo. Vsaj tiste dejanske.

sem končno preveril............je tako kot si napisal(obresti so med dohodki, depoziti-prihranki pa so med premoženjem ).

je tako-naštevam po vrsticah:

dohodki: dividende, dohodnina, plače, nadomestilo plače in povračila stroškov v zevzi z delom , regres, bonitete, obresti v SLo in EU, drugi dohodki iz del.razm.,

premoženje: nepremičnine, prihranki

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.826
113
Torej, če prav razumem, ti depozit 2x upoštevajo? Kot obresti in potem še virtualne obresti na sam znesek? Noro...

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Torej, če prav razumem, ti depozit 2x upoštevajo? Kot obresti in potem še virtualne obresti na sam znesek? Noro...

Najbolje, da se po slovensko kupi nov avto na lizing, pa ne bojo mogl nč upoštevat
bonk.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
povračila stroškov v zevzi z delom

Ostalo je vse tako kot sem pričakoval, edino tole mi ni čisto jasno, kaj naj bi bilo?

Ker v zakonu piše

"Kateri dohodki se ne upoštevajo?

stroški prehrane in prevoza med delom,"

Torej kaki stroški povezani z delom naj bi to bili?

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik sad pravi:

Pričakovano, isto kot z nepremičninami. Ti imaš lahko denar/hišo pa ti samo stoji, nekdo drug pa lahko dejansko nekaj s tem tudi prislužiš (obresti, najemnina), torej ne morata biti oba enako obravnavana.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
povračila stroškov v zevzi z delom

Ostalo je vse tako kot sem pričakoval, edino tole mi ni čisto jasno, kaj naj bi bilo?

Ker v zakonu piše

"Kateri dohodki se ne upoštevajo?

stroški prehrane in prevoza med delom,"

Torej kaki stroški povezani z delom naj bi to bili?

Kaj ti ni jasno? Stroški ki ti jih delodajalec povrne za prevoz na delo in pa malica.
stupid-1.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Torej ti praviš, da upoštevajo dohodke za katere v zakonu piše, da se ne upoštevajo?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Po novih predlogih bo šlo to vse v dohodnino, ne vem pa če že velja. Če bodo to sprejeli, bodo seveda to upoštevali tudi pri plačilih za vrtec..

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Če pa imaš jurja neto plače, pa če si pošten, si kupiš flat, se zakreditiraš za 20-30 let in je takle izračun:

1000 plače
500 kredita
300 vrtca (jasli)
+20€ doklar

ostane 220€, pa niti nobenga stroška še nisi plačal...

u 3PM pa taka socjalna država...

Na jurja vrtec ne bo 300€, prej okoli 100€.
A je obrok lahko tolikšen, da ti ostane manj kot zagotovljenih 560€ (saj je tolk, ne)? Ne vem, zato sprašujem.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Pa dobr, to je tko rečen, pa recimo, da imava dva po jurja. In ja, vrtec je bil 300+, sedaj ko je druga skupina je malenkost manjši
wink-1.gif