Višina plačila za vrtec in premoženje na s.p.-ju

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
745
86
28
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
No, tisti ki imate hiše preverite kako so vam spisali odločbo. Na lastne oči sem videl, da frendu niso upoštevali hiše (ker po kvadraturi je pod njihovimi normativi), so pa mu računal (PAZI!!!) parcelo na katerem leži hiša. In to celotno brez, da bi odštel površino stavbe.
bonk.gif

Kako pa to vidiš? Pri nas so deleži na primarni nepremičnini našteti dvakrat s popolnoma enakim opisom in različno vrednostjo postavk. Tudi precej ostalih postavk je slabo opisanih.

Je pa kot kaže še kup stvari, ki se ne upoštevajo (razne investicijske variante) ali pa ima sistem kakšno pomanjkljivost (meni npr. niso upoštevali nobenega depozita, ki ni bil sklenjen na moji matični banki). Tudi za avto so upoštevali vrednost najbolj oskubljene različice.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
V odločbi je imel napisano parcela št. ta pa ta, k.o. ta pa ta, vrednost toliko in toliko, pomnoženo s faktorjem (ne vem na pamet) znese toliko in toliko neto letno.

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Mene bolj zanima, če bodo organizirali brezplačno varstvo na 18-tega...
grin1.gif

Bojo ja, upam stavit, da nam bodo ta dan zaračunali...

Lepo se bo država "ognila" strošku štrajka in ga prenesla na nas. Priporočam,da se tovrstno vprašanje glede vrtca usmeri na Zavod za varstvo potrošnikov - mislim da bodo mediji tud radi povprašali odgovorne glede tega vprašanja.
sprasujem se.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.826
113
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Torej, če prav razumem, ti depozit 2x upoštevajo? Kot obresti in potem še virtualne obresti na sam znesek? Noro...

Pričakovano, isto kot z nepremičninami. Ti imaš lahko denar/hišo pa ti samo stoji, nekdo drug pa lahko dejansko nekaj s tem tudi prislužiš (obresti, najemnina), torej ne morata biti oba enako obravnavana.
Evo, odločba prišla. Stanovanje v najemu so upoštevali zgolj pri dohodkih in ne tudi med premoženjem, ter tam še enkrat obračunali dohodek.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Evo, dobil odločbo. Kaj naj rečem. Cigani
smile-1.gif
Stanovanje, ki je na kredit mi seveda štejejo v premoženje, kredit zanj pa ne v "dohodke".
Je v naši državi res bolje biti cigan.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Za to, da stanovanjski kredit ne gre v dohodek oz. olajšavo smo krivi sami in banke... Koliko nas (vas) je ugodnejši stanovanjski kredit porabilo za kaj drugega kot nakup ali obnovo stanovanja?

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Za to, da stanovanjski kredit ne gre v dohodek oz. olajšavo smo krivi sami in banke... Koliko nas (vas) je ugodnejši stanovanjski kredit porabilo za kaj drugega kot nakup ali obnovo stanovanja?

Js ne, komplet je šlo za plačilo stanovanja. Za opremo sem imel prihranjeno.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.118
6.947
113
pri taščici
Sem rekel na nlb da naj mi dajo 2x kredita privarcevanih sredstev v nsvs. So rekli da ni mogoce. Sem rekel da naj dajo toliko kot sem prisparal. So rekli da ne. Pa sem rekel da v 10 letih nisem enega obroka spustil. So rekli da imam premajhen dohodek za kakrsenkoli kredit.
Sicer pa ja, cakam, po vsej verjetnosti bom pisal pritozbo, ker se mi prodajalec ni hotel izselit iz stanovanja, najemnine ni placeval, lastnik sem pa bil.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.238
54
48
Tudi midva sva dobila,... obracunal so vse razen avta na leasing.... 8 razred,...kje vidim kolk bova plačevala

na strani od vrtca je ena stara lestvica

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik gas pravi:
Tudi midva sva dobila,... obracunal so vse razen avta na leasing.... 8 razred,...kje vidim kolk bova plačevala

na strani od vrtca je ena stara lestvica

Zračunaj. Če si iz MOL imaš še popust v višini 22% za 1. obdobje in 15% za drugo

Za drugo obdobje imaš:

335€-15% * 0,66
smile-1.gif

Avta pa tudi nama nista šla notri, se vid da mava stara jajca :p