Veselega in zdravega nacionalnega interesa....

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik Nody pravi:
Zakaj pa mora imet mercator pri enem jogurtu 1,5€ marže? K*** jih gleda s takimi cenami...

Tako je.
aplauz.gif

Edina sreča Mercatorja je, da je prišel prvi na sceno. Tako, kot Mobitela in še koga.
Jih pa zato drugi počasi grizejo (jemljejo stranke), gric po gric...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
in ravno to jih boli
evil.gif
ni kaj hujšega.
Se pa bojim da bi se znalo pri skrbnem pregledu poslovanja s strani kateregakoli kupca marsikajj zanimivega pokazati
evil.gif

Ampak to se ne sme zgodit bo nacionalni interes to prekril
evil.gif

go komunisteki go
cheer.gif

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Razumem...ampak če bi bila prava Milka 50 c dražja, pa bi bilo spet vse narobe, kako je draga...za to imaš Müller npr.

Ni res. Ne drži. Lažeš!

V Müllerju je Milka, kolikor vem, okro 0.90 evra... Pedrago za najboljšo možno kvaliteto?
Je Mecator z 1.00 ali 1.10 cenejši? S svojo poljsko kvaliteto?

B81

22. jul 2007
37.683
10.966
113
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Razumem...ampak če bi bila prava Milka 50 c dražja, pa bi bilo spet vse narobe, kako je draga...za to imaš Müller npr.

Ni res. Ne drži. Lažeš!

V Müllerju je Milka, kolikor vem, okro 0.90 evra... Pedrago za najboljšo možno kvaliteto?
Je Mecator z 1.00 ali 1.10 cenejši? S svojo poljsko kvaliteto?

Pa dobro, kaki reply je pa to, iz prvega razreda?
hysterical-1.gif

Poglej moje poste, kjer trdim, da so trg. marže previsoke (kar je razlog za visoke cene) in bi mogla bit zgornja meja marž določena.
Če bi trgovcu ostalo vsaj 10% manj, bi kupec lažje kupil, res pa je, da se centri ne bi gradili kot gobe po dežju in morda Hofer ne bi mogel dat 1,5 mio za nepremičnino vredno 10 krat manj (primer, poznam bivšega lastnika te nepremičnine)....no hofer bi verjetno lahko, ker ima mamo v tujini.

@vaginko: za tebe res pa res vedno misli, da znaš držati debato na nivoju.

@nekdo: pa mi to povej, kje ti vidiš problem? V čem?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
go komunisteki go
cheer.gif
Kaj pa ima komunizem z nacionalnim interesom?
confused-1.gif

Potem je cel svet komunističen, še posebej kaki Nemci, Francozi in Angleži.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.695
6.468
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Če bi trgovcu ostalo vsaj 10% manj, bi kupec lažje kupil, res pa je, da se centri ne bi gradili kot gobe po dežju in morda Hofer ne bi mogel dat 1,5 mio za nepremičnino vredno 10 krat manj (primer, poznam bivšega lastnika te nepremičnine)....no hofer bi verjetno lahko, ker ima mamo v tujini.
So prali denar?

B81

22. jul 2007
37.683
10.966
113
Ne ne, ponudba. Pač je na taki lokaciji. Bi bilo zanimivo izvedet, koliko je dal za nepremičnino Harvey Norman zdaj v Mariboru.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Kradejo ! Če ne pristane na tako pretirano ceno ,jim ne dajo dovoljenja ...in pol se tak ve kdo si tu največ natlači u požrešn prašičji gobec .
10.gif

....firme se pa strinjajo ,ker imajo tiho dovoljenje države za iskoriščanje potrošnikov in zaposlenih ,tak da se jim predrag nakup parcele ,obrestuje še in še
jezen.gif

B81

22. jul 2007
37.683
10.966
113
Centri/trgovine se postavljajo z namenom pridobitve odstotkov tržnega deleža. Seveda se mora pokrivat, ampak namen so %.
V MB na Pobrežju so natlačeni Hofer, Mercator, Eurospin in Tuš na 200 metrih
smile-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Zanima ga (me) le kvalitetna hrana za manj denarja! Plačilni roki pa nikakor.
Ker nimaš izbire.

Ti imaš izbiro? Mogoče plačaš čez 3,6 mesecev? Nikoli?

Mimogrede, spet en tvoj "pameten "post. Ko se oglasim (kar se redko), VSEKAKOR moraš replicirati. Čeprav z napisano bedarijo...
Imam čisto enako izbiro kot ti. Od kod ti ideja, da meni blagajničarka druge pogoje postavlja?
(drugo pa sploh ne bom komentiral)

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
ksz

Nekdo ima poceni to, nekdo drug ono, nekdo ima nekaj kvalitetnega, spet drug ima npr. ugodno mleko Made in EU (Ciper) by cow milk from Belarus.

Suma sumarum vsega skupaj pa je, ko na koncu nakupiš vse bolj ali manj potrebno za gospodinjstvo, da je račun bolj ali manj enak povsod, ne glede na to, če si nakup opravil v Tušu, Šparu, Mercatorju, Lidlu ali Hoferju. Vsaj mi2 zadnje čase opažava to.
Pravzaprav, ko gledam cene v Lidlu, se mi zdijo nekatere stvari hudo drage, ampak ker je to Lidl, marsikdo samega sebe prepriča, da je poceni.
Meso je v Lidlu drago ko svija... Če gledaš ceno na kg. Ali pa določeno sadje, zelenjava, kjer je cena na kos.

Sem pa opazil, da ima skupno gledano daleč najboljše sadje in zelenjavo Mercator, sledi mu Hofer. Nato pa daleč za njima Špar in Tuš. Lidla pa zaradi preplastičnega okusa in izgleda sadja in zelenjave več ne upoštevam...
Sploh namizno grozdje je v Mercatorju za moje pojme najokusnejše. Ko sem ga enkrat kupil v Šparu, je bilo brez okusa, pa še v istem dnevu je v hladilniku crknilo...

Špara se pa zadnje čase tudi izogibam, ker so hudičevo tečni s to svojo Špar plus kartico. Tako po TV kot pred blagajno...

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.908
113
greš v nakup in na koncu boš pri vseh plačal isto?? pa kaj si ti iz lune priletel včeraj? nevem sicer kake probleme imaš ti z dojemanjem, ampak že zdrava pamet ti pove da to ni tako. Je bil pred kratkim test v financah. so šli v nakup v vse trgovine, iste stvari. Daaleč najdražji logično merkator, hofer in leclerc najcenejša

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
sistemik je svojo brihtnost že parkrat dokazal.
Jaz sem z Mercatorjem zaključil, sedaj če je kaj hitrega za kupit grem v tuš (ker mamo v "vasi" samo merc ali tuš in raje Mirka podpiram :p ) drugače pa Lidl ter Spar.
Ampak jaz imam majhne nakupe tako da v končni fazi gre za princip kot pa karkoli drugega.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Nekatere stvari ima en trgovec cenejše, druge stvari ima drug trgovec cenejše, ko na koncu opraviš nakup, je račun bolj ali manj enak... Govorim o "einkaufu" 100 + €. A bo sedaj šlo?
Ne govorim o tem, da greš po karton navadnih jogurtov in bi naj bil znesek enak povsod...

Vsekakor pa te pride ceneje, kot pa to, da greš po jogurt in mlečne stvari npr. v Leclerc, po zelenjavo v Merca, po meso in mesne izdelke v Tuša, po čistila v Hoferja, ipd.
crazy1.gif

@cappy
Mi2 niti približno ne govoriva o enakih stvareh... Ti o manjših nakupih, jaz o večjem einkafu.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ma naši trgovci so katastrofalni. Pa ne samo v branži s prehrano
bonk.gif

Midva največ kupujeva v Sparu, Loidlu/Hofferju, največ pa zaupam Mullerju, vendar hrane ni prav veliko. Je pa Mullerj sploh ko imaš otroka, vsaj dve stopnici višje kot naši vele trgovci, da ne omenjam kvalitete, kjer je večina vse iz Nemčije v raznih Baby centrih in podobno pa polsko sranje, pa še dražje je.
Da ne omenjam...za novoletno darilo sem prijatelju kupil eno izmed Loony PLanetovih knjig. Cena v knjigarni Feliks se mi zdi - 26 € - v angleščini. Na knjigi pa so natisnjene cene za USA ter UK trg..mislim, da je bilo 18 dolarjev oz 13 funtov
bonk.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Nekatere stvari ima en trgovec cenejše, druge stvari ima drug trgovec cenejše, ko na koncu opraviš nakup, je račun bolj ali manj enak... Govorim o "einkaufu" 100 + €. A bo sedaj šlo?
Ne govorim o tem, da greš po karton navadnih jogurtov in bi naj bil znesek enak povsod...

Vsekakor pa te pride ceneje, kot pa to, da greš po jogurt in mlečne stvari npr. v Leclerc, po zelenjavo v Merca, po meso in mesne izdelke v Tuša, po čistila v Hoferja, ipd.
crazy1.gif

@cappy
Mi2 niti približno ne govoriva o enakih stvareh... Ti o manjših nakupih, jaz o večjem einkafu.

Bilo o čem govoriš, govoriš neumnosti, pa naj bo to manjši nakup ali večji einkauf
bonk.gif

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Če sem pa iskren, sma pa zadnja dva večja mesečna nakupa opravila v avstrijskem Metroju. Pralni prašek (Ariel) je neprimerno boljši, prav tako mehčalci, čistila, kava, ipd. Razlika v kvaliteti je občutna...

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Jaz nisem mogel verjeti, da je lahko taka razlika med plenicami Pampes iz Babycentra in Pampers iz Mullerja. Identična embalaža, v Mullerju so cenejše nekaj evrov, izdelane v Nemčiji, iz BC pa iz Poljske. Planice iz BC pa neverjetno slabše že samo na otip. Enako je z otroško hrano in podobnim. Tako da hvala lepa za naše trgovce
rolleyes-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Dokaži nasprotno...

21 literskih jogurtov v merkatorju in 21 literskih jogurtov v Hoferju. Evo ti ajnkauf nad 100€. Aja v hoferju bi bil šele nad 50. Potem pa 42 jogurtov.