Veselega in zdravega nacionalnega interesa....

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Mercator centrov in trgovin je absolutno preveč, recimo Kranj jih ima 4 ali 5 na 2x2km, Radovljica in Lesce 3 ali 4 ipd. Na visokih mestih imajo previsoke plače, navadni delavci v trgovinah dobivajo minimalce, že poslovdkinja/poslovodja v trgovini ima takoj 50% višjo ali celo duplo. Razporeditev plač je nepravična itd.

Hvala bogu v Kranju, da imamo na razdalji dobrega kilometra EUROSPIN, HOFER, LIDL, MERCATOR in našo še TUŠ + QUINLANDIA ŠPAR...dejansko narediš en mali krog...

Plače nam ne dovolijo, da bi se igrali slovenskega ponosa in kupovali slovensko. Preprosto ni računice pri naših ultra hudih 500€ NETO plačah. In je treba gledati na vsak poonegavljen €.

Z malo preračunljivosti in kupovanje ob samo akcijah, se da mesečno prihraniti 10-20€ takoj. Letno je to recimo polovica dopusta, kdor si ga lahko privošči.

Zakaj Avstrijci kupujejo svoje izdelke? Easy, naj nam dajo 1200-1500€ plače in nižjo dohodnino pa bomo mi enako delali.

Nazadnje urejeno:

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik cappy pravi:
Pa kaj ti zdaj jamraš, saj očitno po njegovem padeš v tistih 10% torej si "spešl".
Mam pa čis lep primer na šihtu ko izmed dobrih 20tih na tej lokaciji jih je 5 ki imajo prikolce na Hrvaškem in se že vsaj 10let niso premaknil nikamor. Drugam pa tudi ne grejo.

Je pa 90% veliko pretiravanje.

spešl... mater kako se to dobr sliš
cool-1.gif

zmaga.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ma je to zanimiva debata postala.

Malo še pa boste prišli do bistva problema Mečkatorja...
evil.gif
ne manjka vam veliko.

B81

22. jul 2007
37.683
10.965
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Zakaj Avstrijci kupujejo svoje izdelke? Easy, naj nam dajo 1200-1500€ plače in nižjo dohodnino pa bomo mi enako delali.

To je to. Mi bi delali tako, kot delamo zdaj, tudi če bi imeli njihove plače, štekaš. Mentaliteta je to.

Sicer pa kdo ti je vcepil v glavo, da boš penzijo dočakal v bigbangu? Išči kaj boljšega, bilokje, nonstop, vsak dan.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Pa kje delajo te VIP teste? V Nemčiji mogoče? :D

Drugače pa po mojem mnenju, je pri najbolj prodajanih izdelkih Mercator zelo konkurenčen ostalim, pri manj prodajanih pa se najdejo ekstremi, tle se ne trudijo tako močno s cenovno konkurenčnostjo (pomoje).

Sicer pa se mi zdijo tiste primerjave, v Merc. dve vreči, v Eurspinu dva vozička, brezvezne, gre za mešanje hrušk in jabolk. Ker v diskontih ljudje v košarico namečejo pretežno izdelke trgovske blagovne znamke in posledično je taka tudi cena (nižja). V Mercatorju, Šparu in Tušu pa ljudje mečejo v košarico mešane zadeve, od znanih BZ do trgovskih in cena je posledično višja. Pa se mogoče še pri mesnici ustavijo, pa na delikatesi itd., pa se počasi nabere.

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
ma je to zanimiva debata postala.

Malo še pa boste prišli do bistva problema Mečkatorja...
evil.gif
ne manjka vam veliko.

mogoče da dodamo RKC
smile-1.gif

2. sep 2007
1.535
832
113
Dolenjska
Se bom obregnil samo ob hitrost na blagajnah. Sam zlagam stvari na trak po vrstnem redu, kot bom na koncu zlagal v vrečke. Večje in trdnejše stvari na začetek, ostalo na konec. Potem vržem čez vse še vrečko, da se takoj ve, kaj je moje in mi ni potrebno metati na trak še tisto plastično zadevo. Sledi dober dan z moje in blagajničarkine strani, mi da vrečko, ker je na vrhu in že začnem zlagati. Hitrejša kot je blagajničarka, raje jo imam. Še preden mi vrne drobiž in račun, je vrečka že v levi roki, desna roka pa nastavljena za drobiž in račun.

Seveda sem se tega navadil tudi zato, ker imam smolo, da se vedno postavim v tisto vrsto, ki se premika najbolj počasi. Pa ni važno ali je najkrajša, najdaljša ali pa nekaj vmes.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.597
1.123
113
Titograd
Še moj piskrček: Mečkator je najdražji, da bi tam delal mesečne nakupe bi se mi moralo res fučkat za denar
bonk.gif

Teh osnovnih živil pa tudi pri Hoferju prinesem ven precej več kot če bi kupoval pri ostalih trgovinah z enako vsoto denarja. Kruh najraje iz lokalne pekarne ali žlahtnika ki ima tudi pekarno, meso domače ali iz Špara, Leclerca, gazirane pijače (pepsi,cc itd.) pa tudi (v hoferu menda niti nimajo tega).

Tuš, Eurospin in Lidl se skoraj ne pritaknem.

13. jul 2011
2.677
626
113
KSZ

Danes sem v Hoferju videl lep primer, kako trgovci in proizvajalci izkoriščajo nacionalni interes oz. miselnost "kupujmo domače, ker je kvalitetnejše".
Mi je zapasala mortadela, prej je v Hoferju nikoli nisem kupil. Imeli so dve z olivami, eno zraven druge. Na pogled enaki. Ena je bila 6 EUR/kg, proizvajalec PIK Vrbovec, druga, označena s tisto modro oznako slovenska kvaliteta, pa 8 EUR/kg. Proizvajalec pa: "za MIR Panvita proizvaja PIK Vrbovec".

13. jul 2011
2.677
626
113
Glede na to, da je isti proizvajalec, bi rekel, da gre za isto mortadelo z olivami. Dvomim, da bi proizvajali dva različna generika mortadele z olivami - enega za Hofer in drugega za MIR.
Poleg tega je dražja mortadela napačno označena kot slovenski izdelek, čeprav formalno je menda res dovolj, da zgolj rezanje na šnite in pakiranje v SLO, naredi izdelek slovenski.
No, mogoče je pa vsa fora v rezanju in je tista dražja za 2 EUR na kg bolje razrezana
smile-1.gif