Veselega in zdravega nacionalnega interesa....

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
ksz

Jaz govorim o tem, da ni nobene bistvene razlike v tem, če greš pustit 150 € v Mercator, Špar, Tuš ali kaj podobnega, ker imajo eni nekaj ceneje, drugi spet nekaj drugega, ko pa skupaj sešteješ, pa si bolj ali manj na enakem. In hkrati me boli kita za Mercator, Lidl, Špar ipd., ker se povsod prodajajo izdelki, ki niso niti malo primerljivi s tistimi iz zahodne Evrope.
Edina stvar, ki jo ima Merc boljšo (po lastnih ugotovitvah) od ostale konkurence, je sadje. Pa še to se skrije pred tistim iz Avstrije...

Ariel pri nas kupljen je svetlobna leta za tistim iz Avstrije, prav tako Milka ipd., zato se pri nama večji einkaufi delajo v Avstriji, ne pa v Sloveniji.

Tiste ugodnosti z raznoraznimi karticami so pa larifari, ker jih itak drugje plačaš. Ali pa takratko zaradi tega potegne dobavitelj oz. proizvajalec...

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.907
113
pri mojih nakupovalnih navadah je polni voz v šparu vreden 200eur, v hoferju 150eur. 25% razlike. poserjem se na nacionalni ponos. Na koncu leta to znese za en dopust. S tem da tam kupujem slovensko in švabsko robo, v šparu pa je 3/4 robe poljske in romunske

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.137
11.006
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
ksz

Jaz govorim o tem, da ni nobene bistvene razlike v tem, če greš pustit 150 € v Mercator, Špar, Tuš ali kaj podobnega, ker imajo eni nekaj ceneje, drugi spet nekaj drugega, ko pa skupaj sešteješ, pa si bolj ali manj na enakem. In hkrati me boli kita za Mercator, Lidl, Špar ipd., ker se povsod prodajajo izdelki, ki niso niti malo primerljivi s tistimi iz zahodne Evrope.
Edina stvar, ki jo ima Merc boljšo (po lastnih ugotovitvah) od ostale konkurence, je sadje. Pa še to se skrije pred tistim iz Avstrije...

Ariel pri nas kupljen je svetlobna leta za tistim iz Avstrije, prav tako Milka ipd., zato se pri nama večji einkaufi delajo v Avstriji, ne pa v Sloveniji.

Tiste ugodnosti z raznoraznimi karticami so pa larifari, ker jih itak drugje plačaš. Ali pa takratko zaradi tega potegne dobavitelj oz. proizvajalec...

Tvoje pisanje lahko zreduciram na tole trditev: "briga me za podražitve bencina. Jaz vedno tankam za 50€."
evil.gif

PRINCESKA

Pripravnik
29. okt 2011
361
2
16
150€ :

Merčkator: 2 une bele vrečke
Špar, tuš: pol vozička
Lidl, Hofer: Kopast voziček
Eurospin: 2 vozička!!

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
ksz

no jaz pa ti pravim, da govoriš neumnosti

tvoja trditev kvečjemu drži, če primerjaš Hofer in Lidl (morda še eurospin, samo ne morem trdit, ker nisem še nikdar noter bil)

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Ti moraš biti vsaj kadrovnik v Mercatorju, če ne že kaj več... zgoraj so se lepo potrudili in ti pripeli lepo primerjavo, pa še kar z glavo skozi zid... hvala bogu, da sistemiki obstajajo, kaj bi bilo drugače z Mercatorjem? Da ne govorim o nemogoči gneči, ki bi bila v nasprotnem primeru v Lidlu in Hofru...

Taksne primerjave so debilne. Cez palec se primerja razlicne sisteme kupovanja, razlicno kvaliteto in konec konecev razlicne sistema zivljenja. V Meckatorju imas ene 10 vrst razlicnih vrst XYZ izdelka in se lepo sprehajas po velikih, dobro osvetljenih halah, med urejenimi policajmi. Trgovke bodo vsaj priblizno pripravljene za kak nasvet. V diskontu na paleti izbiras med 1-2. Pa se to noname. Nedvomno vse vrhunska roba
crazy1.gif
Pri zaposlenih dobis obcutek kot da so v konc lagerju in je obcutek ,ko ti mece robo v vozicek je priceless.

Lahko tudi konkretno. Kruh je Hoferju cenejsi ampak je tudi
crazy1.gif
V Meckatorju je izbira 5x vecja in vsak je boljsi od primerljivega iz Hoferja. Kremeni namaz je samo eden, v Meckatorju pa poleg Nutelle se ene 5 drugih. Zobe paste imajo 2, obe noname chinchong. V Meckatorju imaju vsaj 20. "ColaCola je samo en ponaredek in je popolnoma neprebavljiv, v Meckatorju pa poleg originala se ene par ponaredkov.

Cisto mozno da je kaj kje ceneje/drazje ampak vse to ima ceno in primerjati neprimerljive zadeve je ... Ce bi vsaj Huro in Hofer potem bi take primerjave imele nek smisel.
smirk-1.gif

p.s.: kupujem v Sparu ceprav tist kartice in blagajne mocno najedajo
crazy1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:Ariel pri nas kupljen je svetlobna leta za tistim iz Avstrije, prav tako Milka ipd., zato se pri nama večji einkaufi delajo v Avstriji, ne pa v Sloveniji

To je tudi mit.... Pralni praski so za vzhodne vukohebine so celo boljsi (pa ne samo pralni praski) ,ker je pritisk ekologov na Zahodu vecji. Bolj "strupena" je stvar za naravo bolj ucinkovita je za potrosnika in obratno. Milka je v vsakem primeru zalost od cokolade, sam sladkor
crazy1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.695
6.467
113
Za enako kvaliteto pranja moraš zahodnega praška dati manj.

Leclerc ima sicer zanimivo obvezo - če kje drugje enak izdelek (enaka črtna koda) najdeš ceneje (in ne gre za akcijsko ceno), ti vrnejo razliko v ceni.

leclerc.jpg

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Zanimivo, samo kdo bo skakal gor dol za 5 EUR?

sistemik, meni nič ne moraš, sem le predlagal en način za razsek tega "gordijskega vozla". Sam pač dajem večji pomen dejstvom kot mnenjem.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Sedaj je priletel še eazy, ki pravi, da v Hofru in Lidlu se ni videl original Coca Cole... samo ponaredek, ha, ha... V Lidlu so ravno imeli, ne moreš verjeti, original Red Bull za manj kot 0,90€... pa še njihov "ponaredek" imajo, pol litra za 0,25€... ne moreš da verjameš...
smile-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Za osvetlitev (ki je mimogrede, v hoferju več kot dovolj dobra) mi je vseeno, kakšen je videz police, tudi. Za estetiko recimo raje pogledam in še kako drugače 'uporabim' golo telo lepe ženske. Tudi tvoje trditve o noname izdeklih so mlo iz trte izvite, saj se najde identične izdelke slovenskih proizvajalcev. Pri tem, da ni nobene garancije, da je slovenska roba über. Konec koncev, kaj pa je recimo neka slovenska kurnica v recimo nemčiji drugega kot no-name? Mogoče so pa teli 'noname' za zrared ali dva boljši? Mimogrede ena od slovenskih mlekarn slo mleko prodaja naprej v italijo, sama pa svoje tetrapake fila s slovaškim mlekom.

O tem, ali ima človek raje blagajničarke ki hitro delajo ali takšne, ki se jim pri tem sanja, je pa stvar okusa. Jaz hodim po različnih trgovinah in kupujem zdaj tam, zdaj tu. In tako lahko prihraniš ogromno. Če imaš v krogu nekaj minut peš 3 različne ponudnike futra (oz. 4, če štejem še bencinsko črpalko, je uporabno sredi noči) in skupaj 6 trgovin (brez pumpe), imaš kar solidno izbiro.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Za osvetlitev (ki je mimogrede, v hoferju več kot dovolj dobra) mi je vseeno, kakšen je videz police, tudi. Za estetiko recimo raje pogledam in še kako drugače 'uporabim' golo telo lepe ženske. Tudi tvoje trditve o noname izdeklih so mlo iz trte izvite, saj se najde identične izdelke slovenskih proizvajalcev. Pri tem, da ni nobene garancije, da je slovenska roba über. Konec koncev, kaj pa je recimo neka slovenska kurnica v recimo nemčiji drugega kot no-name? Mogoče so pa teli 'noname' za zrared ali dva boljši? Mimogrede ena od slovenskih mlekarn slo mleko prodaja naprej v italijo, sama pa svoje tetrapake fila s slovaškim mlekom.

O tem, ali ima človek raje blagajničarke ki hitro delajo ali takšne, ki se jim pri tem sanja, je pa stvar okusa. Jaz hodim po različnih trgovinah in kupujem zdaj tam, zdaj tu. In tako lahko prihraniš ogromno. Če imaš v krogu nekaj minut peš 3 različne ponudnike futra (oz. 4, če štejem še bencinsko črpalko, je uporabno sredi noči) in skupaj 6 trgovin (brez pumpe), imaš kar solidno izbiro.

Ce je tebi vseeno se ne pomeni da je drugim ali vsem. Dvomim da bo kdorkoli tukaj peljal otroke spancirati po Hoferju, po Meckatorju pa to pocnejo redno. Kaj mislis zakaj?
smirk-1.gif
Noname izdelki niso iz trte izviti ampak politika podjetja, zelijo biti neodvisni od dobaviteljev in uporabljajo noname izdelke oziroma svoj brand (tudi noname). O kvaliteti naj sodi vsak sam, probaj kruh (katerkoli) iz Hoferja in tisti iz Meckatorja. Ali pa suho salamo iz Hoferja in tisto iz Meckatorja. Razlika je drasticna. Sicer je res da je v Hoferju bistveno ceneje ampak zal ne ,kar tako.

Razlika pri blagajnicarkah ni zaradi njene hitrosti ampak nacina dela. Tudi ce si sam v trgovini ti bo zmetala vse v vozicek zaradi nacina poslovanja. Si pac samo stranka 1312402340340343. in te je treba cimprej odpikat. Sorry ampak tako pa
ne-ne-1.gif

Ce bos cez teden pri vsakem obisku trgovine prisparal 1minuto bos na teden imel 7 minut vec, mogoce celo 15minut. Fantasticno, ravno prav za en obisk WCja
smirk-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Sedaj je priletel še eazy, ki pravi, da v Hofru in Lidlu se ni videl original Coca Cole... samo ponaredek, ha, ha... V Lidlu so ravno imeli, ne moreš verjeti, original Red Bull za manj kot 0,90€... pa še njihov "ponaredek" imajo, pol litra za 0,25€... ne moreš da verjameš...
smile-1.gif

Govoril sem o Hoferju in ne o Lidlu. Lidl je nedavno zacel prodajati CC in trenutno je navadno CC mislim da celo cenejsa v Meckatorju. Sicer je njena cena ista povsod cca ista. V Hoferju CC sploh ni tudi pa ce jo se tako zelis. Podobno kot 1000 drugih izdelkov in potem bi moral od trgovine do trgovine....

B81

22. jul 2007
37.683
10.965
113
Se strinjam s tabo, tudi meni ni všeč tista tišina v Hoferju in to, da niti ne sfolgam vrečke polnit.
Je pa res, da so tam zaposleni naviti do konca, od štetja artiklov na blagajnah in da sta na navaden popoldan v trgovini le dva človeka, en polni police, drugi za blagajno. Zato pa so redki zaposleni za 8 ur dnevno, večina jih je za 6 ur, plače pa imajo glede na ure res boljše, kot v mercatorju in ostalih dveh, res pa je, da si jih dobro zaslužijo.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.907
113
Mater si tecn. Me veseli da si odkril da v hoferju ne mores kupit jack daniels in kokakole. Welcome to 1985. Tja gres kupit osnovne potrebscine in to na hitro. Za setanje med policami, opazovanje blagajnicarke kako napol drema ipd je merkator boljsa izbira

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Mater si tecn. Me veseli da si odkril da v hoferju ne mores kupit jack daniels in kokakole. Welcome to 1985. Tja gres kupit osnovne potrebscine in to na hitro. Za setanje med policami, opazovanje blagajnicarke kako napol drema ipd je merkator boljsa izbira

A nisem to tudi (sicer bolj civlizirano) sam zapisal? Gre ze 2 nacina razmisljanje, kupovanja, zivljenja... In btw, ce zacne kupec samo steti vozicke je problem pri njemu in ne trgovcu. Samo da je cheap in da ga je veliko. Cimvec. Tudi ce ga ne rabis moras imeti. Zato se klientela taksnih trgovin kolje pri vsakem odprtju.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Za vprašanja, zakaj nekdo sprehaja otroke po tej in tej trgovini, nisme rpavi naslov, saj se mi zdi nenavadno, da bi si kdo za tako dejavnost sploh šel izbirati trgovine...kruha ne jem kaj dosti, suhih salam prav tako ne, tako da ti težko ustrežem. Sem pa gledal in tudi jasno, kupil recimo izdelke Perutnine Ptuj, Delamarisa, in podobno. Ki so recimo v hoferju cenejši kot pri merc ali pa sparu. Vsaj kar sem jaz imel priložnost videti in kupiti. Lahko mi pa razložiš, v čem se ti izdelki med seboj razlikujejo, če jih kupiš v eni ali drugi trgovini. Razen jasno, v ceni.
grin1.gif
Tunina je pa najboljša katera? Rio mare mi ni všeč, kaj sedaj po tvoje smem kupiti...kaj je nalovljeno zravn potopljene komunistične jedrske podmornice in kaj ne? A ti veš, ker jaz nimam pojma...

Jaz s tem, če mi na hitro zmečejo, nimam čisto nobenega problema. Če se mi ob tem blagajničarka še opraviči, ker mi je morala vrniti presežek denarja v manjših kovancih, prav tako nimam nekih slabih občutkov. In ne boš verjel, praktično edini 'incident' na blagajni, ko me je blagajničarka obtožila, da sem s svojo pika kartico pokvaril njihov terminal (WTF??? kako naj bi pa to sploh naredil, itak je karitca in čip njihova, ona je dajala v terminal), se mi je pripetil kakšno desetletje nazaj pri 'najboljšem sosedu'.

Kaj si hotel s tistimi 7 minutami povedati, je pa verjetno jasno samo tebi. Zakaj bi čakal, če pa mi ni treba?
confused-1.gif

B81

22. jul 2007
37.683
10.965
113
Čokolino v akciji je slabši od čokolina v redni prodaji, bilokje. Ista pakunga. In tu se opazi razlika, pri izdelkih, ki si jih naštel, pa ti nisi opazil razlike.

Bravo Srbi...

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Za vprašanja, zakaj nekdo sprehaja otroke po tej in tej trgovini, nisme rpavi naslov, saj se mi zdi nenavadno, da bi si kdo za tako dejavnost sploh šel izbirati trgovine...kruha ne jem kaj dosti, suhih salam prav tako ne, tako da ti težko ustrežem. Sem pa gledal in tudi jasno, kupil recimo izdelke Perutnine Ptuj, Delamarisa, in podobno. Ki so recimo v hoferju cenejši kot pri merc ali pa sparu. Vsaj kar sem jaz imel priložnost videti in kupiti. Lahko mi pa razložiš, v čem se ti izdelki med seboj razlikujejo, če jih kupiš v eni ali drugi trgovini. Razen jasno, v ceni.
grin1.gif
Tunina je pa najboljša katera? Rio mare mi ni všeč, kaj sedaj po tvoje smem kupiti...kaj je nalovljeno zravn potopljene komunistične jedrske podmornice in kaj ne? A ti veš, ker jaz nimam pojma...

Jaz s tem, če mi na hitro zmečejo, nimam čisto nobenega problema. Če se mi ob tem blagajničarka še opraviči, ker mi je morala vrniti presežek denarja v manjših kovancih, prav tako nimam nekih slabih občutkov. In ne boš verjel, praktično edini 'incident' na blagajni, ko me je blagajničarka obtožila, da sem s svojo pika kartico pokvaril njihov terminal (WTF??? kako naj bi pa to sploh naredil, itak je karitca in čip njihova, ona je dajala v terminal), se mi je pripetil kakšno desetletje nazaj pri 'najboljšem sosedu'.

Kaj si hotel s tistimi 7 minutami povedati, je pa verjetno jasno samo tebi. Zakaj bi čakal, če pa mi ni treba?
confused-1.gif

Po Meckatorju se lahko spanciras CE ZELIS. Po Hoferju NE. V Meckatorju lahko kupis CocaColo, M Colo ali Pepsi. V Hoferju NE. Tudi ce to zelis. Stekas razliko? In to dejavnost izvaja vsakodnevno ogromno stevilo Slovencev pa ce je to tebi vsec ali ne.

Glede tune nisem ekspert ampak pa vsaj toliko da se ne izbira cez palec in da ni vsak tuna ista. Je vec vrst, razlicni nacini lova, hrambe, procesiranja. Ce ti je vseeno ali nimas blage veze (pri tebi je ocitno kombinacija) potem razumem da ti je cisto vseeno kupujes. Sej je vse isto ceprav ni.

Glede blagajnicarke bi ti moral risati... Blagajnicarka ti MORA zmetati tudi ce si sam v trgovini. Tak nacin dela ja vsaj za mene nesprejemljiv.

Ce vsako stvar v zivljenju tempiras na minuto, potem ima sestavanje minut okoli blagajne smisel. Ce na WCju prezivis pol ure dnevno (hipoteticno govorim) in potem cel del skaces kje bos hitreje prisel na vrsto pri blagajni si ...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
In v čem je problem? Če nekje nimajo kokakole, jo pač kupiš drugje. Če kupuješ ravno tiste izdelke, ki jih nekdo nima, ti že zdrava pamet pove, da pri njem nimaš kaj iskati. Jaz kokakolo kupim recimo, ko grem k trgovcu ki jo ima in ki jo ima po dobri ceni. Pa pač takrat kupim zalogo. In imam dolgo časa mir. No, jaz si za španciranje izbiram druge lokacije, kot so trgovine. Zame sprehod po trgovini ni sprehod. Sem pač različen od večine slovencev.
grin1.gif
Po tvoje.

Še vedno pa mi nisi konkretno odgovoril, katera tuna je najboljša, da bom potem kupoval tisto? Ker sedaj s prilogo kupujem delamrisovo v hofru, prav tako tuna pašteto, ker mi je ibr okusna pa še poceni je v tej trgovini? Pa tudi tista njihova brez pirloge almare mi je zelo okusna pa imam očitno srečo ker je še cena ugodna? Lahko me pa razsvetliš, pa bom kupoval dražjo drugje, pa čeprav mi bo manj okusna, ker ni nobene jedrske podmornice v bližini 'lovišča'? Ja, o kvaliteti tun nimam blage veze, izbiram po okusu in da je 100% tuna bolj v kosih, ne zmleta, to mi je všeč.

Ti kar riši, lahko tudi delaš sklece na prstih ali pa poješ uzbekistansko himno. Meni pač ni všeč, če blaganjičarka dela, kot da je na sedativih. Raje vidim, da bliskovito meče. Imam še zastonj trening koordinacije in refleksov.
grin1.gif
Kot rad rečem - vsakemu svoje.

ne, vsake stvari ne tempiram na minute, ne maram pa čakanja v vrsti. In še enkrat (ti narišem?) - zakaj bi čakal v vrsti, če mi ni treba?

Bottom line - kupovanje pri različnih trgovcih je 1. prijazno denarnici, 2. poveča izbiro. Če si na taki lokaciji kot jaz, je tak način kupovanja čista zmaga.
grin1.gif