Veselega in zdravega nacionalnega interesa....

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Hofer ima pocen izdelke, ampak notri je pa kot v štal, razsut cukr, moka leži po tleh, cuje so razmetane......če koga kaj rabiš lahko samo sanjaš....V Mercatorju je vsaj čisto, več izdelkov, trgovke ti pomagajo, če ni v trgovin grejo pa v skladišče iskat.

Mercator je čist OK in Hofer tud, pač malo moraš it po različnih trgovinah.

A vi tud hodte vsako leto na isto mesto na počitnice.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.907
113
90% janezov zal res hodi celo zivljenje v isto vukojebino nekje na hrvaskem in si vikajo parole da je hrvaska res najlepsa

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Ce je tebi vseeno se ne pomeni da je drugim ali vsem. Dvomim da bo kdorkoli tukaj peljal otroke spancirati po Hoferju, po Meckatorju pa to pocnejo redno. Kaj mislis zakaj?
smirk-1.gif

Tukaj sem nehal brat. Že samo zaradi teh treh povedi sem postal neumnejši. Hvala.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Pa kaj točno je problem pri hitri blagajničarki? (razen da nimaš časa za trač v vrsti)
Saj ti nič ne zmeče na tla, niti ne poškoduje.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Ce je tebi vseeno se ne pomeni da je drugim ali vsem. Dvomim da bo kdorkoli tukaj peljal otroke spancirati po Hoferju, po Meckatorju pa to pocnejo redno. Kaj mislis zakaj?
smirk-1.gif

Tukaj sem nehal brat. Že samo zaradi teh treh povedi sem postal neumnejši. Hvala.

Ha, ha, tudi jaz sem šele sedaj ugotovil, da nekateri vozije otroke na sprehod v Mercator...
Osebno grem v Lidl v nabavo in sem v 5-ih minutah na blagajni. Orgazmiram pa raje drugje, ne med svetlimi policami...
cool-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Pa kaj točno je problem pri hitri blagajničarki? (razen da nimaš časa za trač v vrsti)
Saj ti nič ne zmeče na tla, niti ne poškoduje.

Sej so povsod "hitre". Samo pri nekaterih morajo biti hitre tudi ,ko to ni potrebno. Za mene je to motoce kot potrosnika zaradi nemogoce kontrole (razen da stejes artikle) in cloveka (nehumani pogoji dela zaposlenih). Od nastetih je bil Spar se najbolji kompromis. Tiste kartice so pokvarile zadevo
crazy1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
smirk-1.gif

Ha, ha, tudi jaz sem šele sedaj ugotovil, da nekateri vozije otroke na sprehod v Mercator...
Osebno grem v Lidl v nabavo in sem v 5-ih minutah na blagajni. Orgazmiram pa raje drugje, ne med svetlimi policami...
cool-1.gif

ti nisi vecina Slovenije.... preveri kdaj zahaja v tak diskont in kdo v Meckator
smirk-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
smirk-1.gif

cool-1.gif

ti nisi vecina Slovenije.... preveri kdaj zahaja v tak diskont in kdo v Meckator
smirk-1.gif

Mislim, da se ta večina slovenije že kaže na poslovanju in bilanci Mercatorja, tako da lahko nehaš sanjarit.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Se mi zdi da smo nekako ločeni na dva tabora (kot povsod :p )
Tisti ki kupujejo pri večih trgovcih če je le možno - večinoma je če si nekje blizu mesta ker maš po par trgovin na razmaku 1-5min vožnje ali par minut hoje.
In tisti ki zagovarjajo nakupovanje pri le enem trgovcu - trenutno najbolj izpostavljen Mercator.
Kaj je bolje? Ne vem, pri nas doma sicer kombiniramo. Povsod po malo pa seveda vedno kak testni artikel. Kakšni se izkažejo za dobre, vsi pač ne.

Glede hitrosti bom takole rekel - sam sem delal na cestninski postaji nekaj let nazaj in sem bil hiter (ubistvu najhitrejši 2 sezoni zapored-potem me je Janša zjebal :p ).
Zakaj? Ker se mi ni dal folka gledat in sem raje hitro poračunal da so se čimprej spelal. Včasih pa zato da sem lahko letel na čik pauzo, da sem sms do konca napisal, da sem prebral tist članek do konca...
To je potem ratala stalna praksa in tudi če je bilo to tekom leta ko ni nobene gužve sem jih hitro poračunal.
Tako da s temi trgovkami je kar se men tiče isto. Ne da se jim folka gledat, imajo normo in se morajo navadit hitro delat. Potem pa ko ni nobene gužve čeprav ona dela malo počasneje kot kadar gužva je se tebi vseeno zdi da je to ful hitr.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik eazy pravi:

Po Meckatorju se lahko spanciras CE ZELIS. Po Hoferju NE. V Meckatorju lahko kupis CocaColo, M Colo ali Pepsi. V Hoferju NE. Tudi ce to zelis. Stekas razliko? In to dejavnost izvaja vsakodnevno ogromno stevilo Slovencev pa ce je to tebi vsec ali ne.

Glede tune nisem ekspert ampak pa vsaj toliko da se ne izbira cez palec in da ni vsak tuna ista. Je vec vrst, razlicni nacini lova, hrambe, procesiranja. Ce ti je vseeno ali nimas blage veze (pri tebi je ocitno kombinacija) potem razumem da ti je cisto vseeno kupujes. Sej je vse isto ceprav ni.

Glede blagajnicarke bi ti moral risati... Blagajnicarka ti MORA zmetati tudi ce si sam v trgovini. Tak nacin dela ja vsaj za mene nesprejemljiv.

Ce vsako stvar v zivljenju tempiras na minuto, potem ima sestavanje minut okoli blagajne smisel. Ce na WCju prezivis pol ure dnevno (hipoteticno govorim) in potem cel del skaces kje bos hitreje prisel na vrsto pri blagajni si ...

Coca cole vsi ne marajo, sam je ne kupujem ker se mi zdi predraga za to, kar ponuja. Mi je dosti boljša izbira Pepsi ali kakšna Cockta v akciji...

Glede tune lahko pogledaš zadnje VIP teste, ko so testiral konzerve. Hoferjeva je na prvem mestu, začuda spet eden izmed izdelkov Hoferja, ki je posekal konkurenco.

Kreme za sončenje so recimo Lidlove dosegle najboljše ocene na VIP testu, ne pa tisto "sranje", ki ga prodajajo v mercatorju.

In še glede blagajničarke. Še čisto vsaka se je z mano pogovarjala, če sem se hotel. Če mi pa ne paše, pa samo dober dan, nasvidenje. Da je hitra je zame samo en velik plus. Ne pa mercator, kjer mora še izvedet, kaj boš pekel, katere gate imaš obleneče in seveda bognedaj da bi pozabila, da moraš še ene čigumije vzet, da bo dost za eno piko
uf-1.gif

Skratka Hofer all the way, za tem še Leclerc in občasno Lidl. Pa se neha.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik eazy pravi:

Sej so povsod "hitre". Samo pri nekaterih morajo biti hitre tudi ,ko to ni potrebno. Za mene je to motoce kot potrosnika zaradi nemogoce kontrole (razen da stejes artikle) in cloveka (nehumani pogoji dela zaposlenih). Od nastetih je bil Spar se najbolji kompromis. Tiste kartice so pokvarile zadevo
crazy1.gif

Še glede tegale: v Hoferju se mi še ni zgodilo, da bi mi kakšna zadeva, ki je na računu, manjkala.

V mercatorju pa če že grem kdaj po malco, recimo temu da smo 14 dni nazaj plačali eno pizzo več, kot smo jo prinesli. Seveda zaradi čakanja v vrsti, ker se je ena stara mama pogovarjala z blagajničarko nismo porajtal, ker se nam je mudilo nazaj na šiht.

Aja, da ne omenim kao hitrih blagajn, kjer tvoji starši z otroci orgazmirajo z dvemi polnimi vozički....

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Glede teh hitrih blagajn pa res katastrofa tako v Mercu kot Sparu.
Pa folk se s celimi vozički tja nabaše. Jaz pridem po malco in sem hitrejši če se postavim v vrsto ter počakam 2 ali celo 3 pred mano da poračunajo.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Ce je tole "kar en", ki je imel zgolj "slucajno" cas, potem sem jaz marsovec.
smile-1.gif

Se pa strinjam, da se po nekatere stvari splaca v Aldi. Jafa piskote imajo dalec najboljse, prav tako so dobre njihove marmelade (65% sadja)... Ampak, dajte se no hecat... Nutoka?! Hoferjev riž, ki ima okus po kartonu? Majoneza?!

Zdaj za ostalo ti ne bom trdil, samo Nutoka je res dobra, tudi okus je zelo dober. Sodeč po VIP testih je takoj za Nutelo, ki pa je vsaj enkrat dražja. Nutoka te pride od oka 1.3 EUR za kozarec, Nutella v akciji pa ca 2.6 EUR.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
In v čem je problem? Če nekje nimajo kokakole, jo pač kupiš drugje. Če kupuješ ravno tiste izdelke, ki jih nekdo nima, ti že zdrava pamet pove, da pri njem nimaš kaj iskati. Jaz kokakolo kupim recimo, ko grem k trgovcu ki jo ima in ki jo ima po dobri ceni. Pa pač takrat kupim zalogo. In imam dolgo časa mir. No, jaz si za španciranje izbiram druge lokacije, kot so trgovine. Zame sprehod po trgovini ni sprehod. Sem pač različen od večine slovencev.
grin1.gif
Po tvoje.

Še vedno pa mi nisi konkretno odgovoril, katera tuna je najboljša, da bom potem kupoval tisto? Ker sedaj s prilogo kupujem delamrisovo v hofru, prav tako tuna pašteto, ker mi je ibr okusna pa še poceni je v tej trgovini? Pa tudi tista njihova brez pirloge almare mi je zelo okusna pa imam očitno srečo ker je še cena ugodna? Lahko me pa razsvetliš, pa bom kupoval dražjo drugje, pa čeprav mi bo manj okusna, ker ni nobene jedrske podmornice v bližini 'lovišča'? Ja, o kvaliteti tun nimam blage veze, izbiram po okusu in da je 100% tuna bolj v kosih, ne zmleta, to mi je všeč.

Ti kar riši, lahko tudi delaš sklece na prstih ali pa poješ uzbekistansko himno. Meni pač ni všeč, če blaganjičarka dela, kot da je na sedativih. Raje vidim, da bliskovito meče. Imam še zastonj trening koordinacije in refleksov.
grin1.gif
Kot rad rečem - vsakemu svoje.

ne, vsake stvari ne tempiram na minute, ne maram pa čakanja v vrsti. In še enkrat (ti narišem?) - zakaj bi čakal v vrsti, če mi ni treba?

Bottom line - kupovanje pri različnih trgovcih je 1. prijazno denarnici, 2. poveča izbiro. Če si na taki lokaciji kot jaz, je tak način kupovanja čista zmaga.
grin1.gif

Meni osebno najboljša tuna je Rio Mare v zeleni pakungi, je ni tune, ki bi bila boljša.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:

Po Meckatorju se lahko spanciras CE ZELIS. Po Hoferju NE. V Meckatorju lahko kupis CocaColo, M Colo ali Pepsi. V Hoferju NE. Tudi ce to zelis. Stekas razliko? In to dejavnost izvaja vsakodnevno ogromno stevilo Slovencev pa ce je to tebi vsec ali ne.

Glede tune nisem ekspert ampak pa vsaj toliko da se ne izbira cez palec in da ni vsak tuna ista. Je vec vrst, razlicni nacini lova, hrambe, procesiranja. Ce ti je vseeno ali nimas blage veze (pri tebi je ocitno kombinacija) potem razumem da ti je cisto vseeno kupujes. Sej je vse isto ceprav ni.

Glede blagajnicarke bi ti moral risati... Blagajnicarka ti MORA zmetati tudi ce si sam v trgovini. Tak nacin dela ja vsaj za mene nesprejemljiv.

Ce vsako stvar v zivljenju tempiras na minuto, potem ima sestavanje minut okoli blagajne smisel. Ce na WCju prezivis pol ure dnevno (hipoteticno govorim) in potem cel del skaces kje bos hitreje prisel na vrsto pri blagajni si ...

Coca cole vsi ne marajo, sam je ne kupujem ker se mi zdi predraga za to, kar ponuja. Mi je dosti boljša izbira Pepsi ali kakšna Cockta v akciji...

Glede tune lahko pogledaš zadnje VIP teste, ko so testiral konzerve. Hoferjeva je na prvem mestu, začuda spet eden izmed izdelkov Hoferja, ki je posekal konkurenco.

Kreme za sončenje so recimo Lidlove dosegle najboljše ocene na VIP testu, ne pa tisto "sranje", ki ga prodajajo v mercatorju.

In še glede blagajničarke. Še čisto vsaka se je z mano pogovarjala, če sem se hotel. Če mi pa ne paše, pa samo dober dan, nasvidenje. Da je hitra je zame samo en velik plus. Ne pa mercator, kjer mora še izvedet, kaj boš pekel, katere gate imaš obleneče in seveda bognedaj da bi pozabila, da moraš še ene čigumije vzet, da bo dost za eno piko
uf-1.gif

Skratka Hofer all the way, za tem še Leclerc in občasno Lidl. Pa se neha.

Če smo natančni, to ni res, Hoferjeva je na drugem mestu, pred njo je tuna znamke Safcol, takoj za njo je pa res Hoferjeva. Čisto na koncu pa je Delamarisova in tuna znamke Mercator. Pri ekstra deviške olju pa je najboljša Rio Mare v zeleni pakungi.

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Za osvetlitev (ki je mimogrede, v hoferju več kot dovolj dobra) mi je vseeno, kakšen je videz police, tudi. Za estetiko recimo raje pogledam in še kako drugače 'uporabim' golo telo lepe ženske. Tudi tvoje trditve o noname izdeklih so mlo iz trte izvite, saj se najde identične izdelke slovenskih proizvajalcev. Pri tem, da ni nobene garancije, da je slovenska roba über. Konec koncev, kaj pa je recimo neka slovenska kurnica v recimo nemčiji drugega kot no-name? Mogoče so pa teli 'noname' za zrared ali dva boljši? Mimogrede ena od slovenskih mlekarn slo mleko prodaja naprej v italijo, sama pa svoje tetrapake fila s slovaškim mlekom.

O tem, ali ima človek raje blagajničarke ki hitro delajo ali takšne, ki se jim pri tem sanja, je pa stvar okusa. Jaz hodim po različnih trgovinah in kupujem zdaj tam, zdaj tu. In tako lahko prihraniš ogromno. Če imaš v krogu nekaj minut peš 3 različne ponudnike futra (oz. 4, če štejem še bencinsko črpalko, je uporabno sredi noči) in skupaj 6 trgovin (brez pumpe), imaš kar solidno izbiro.

smirk-1.gif
Noname izdelki niso iz trte izviti ampak politika podjetja, zelijo biti neodvisni od dobaviteljev in uporabljajo noname izdelke oziroma svoj brand (tudi noname). O kvaliteti naj sodi vsak sam, probaj kruh (katerkoli) iz Hoferja in tisti iz Meckatorja. Ali pa suho salamo iz Hoferja in tisto iz Meckatorja. Razlika je drasticna. Sicer je res da je v Hoferju bistveno ceneje ampak zal ne ,kar tako.

Razlika pri blagajnicarkah ni zaradi njene hitrosti ampak nacina dela. Tudi ce si sam v trgovini ti bo zmetala vse v vozicek zaradi nacina poslovanja. Si pac samo stranka 1312402340340343. in te je treba cimprej odpikat. Sorry ampak tako pa
ne-ne-1.gif

Ce bos cez teden pri vsakem obisku trgovine prisparal 1minuto bos na teden imel 7 minut vec, mogoce celo 15minut. Fantasticno, ravno prav za en obisk WCja
smirk-1.gif

Res je. Kruh v Hoferju je veliko boljši in še cenejši.
wink-1.gif

Konkretno govorim o kruhu s semeni.
Isti ta kruh v Eurospinu je še boljši(cena primerljiva s Hoferjem) pa še lastno pekarno imajo.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:

Zdaj za ostalo ti ne bom trdil, samo Nutoka je res dobra, tudi okus je zelo dober. Sodeč po VIP testih je takoj za Nutelo, ki pa je vsaj enkrat dražja. Nutoka te pride od oka 1.3 EUR za kozarec, Nutella v akciji pa ca 2.6 EUR.

A je kdo pogledal sestavine? Identične razen uporabljenega olja. Eden ima sončnično, eden pa neko drugo (ne vem točno kdo katero). In ja, nutoka je OK

Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:

Če smo natančni, to ni res, Hoferjeva je na drugem mestu, pred njo je tuna znamke Safcol, takoj za njo je pa res Hoferjeva. Čisto na koncu pa je Delamarisova in tuna znamke Mercator. Pri ekstra deviške olju pa je najboljša Rio Mare v zeleni pakungi.

ups, sem očitno narobe si zapomnil. Ampak vseeno je to dober rezultat.

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
90% janezov zal res hodi celo zivljenje v isto vukojebino nekje na hrvaskem in si vikajo parole da je hrvaska res najlepsa

10% jih pa še vedno ustraja nekje na 10ih km slovenske obale in se potihem prepričujejo kako je doma najlepše
bonk.gif

matr ste eni zatucani faaaaak
bonk.gif

Stevo: če si ti takšn in skoz ponavljaš eno in isto to še vedno ne pomeni, da so vsi mentalno zloženi po tvojem vzorcu
priden.gif

Eni recimo gremo 5 dni v Romunijo, par vikendov v Srbijo in Bosno, 10 dni v Dalmacijo, kak vikend po EU....
In ne "vičemo" ovde je najlepše. Ampak nam je povsod lepo, ker kamorkoli pridemo pridemo odprte glave.
Štekaš? Pa nisam te prašao če zastopiš
wink-1.gif

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Pa kaj ti zdaj jamraš, saj očitno po njegovem padeš v tistih 10% torej si "spešl".
Mam pa čis lep primer na šihtu ko izmed dobrih 20tih na tej lokaciji jih je 5 ki imajo prikolce na Hrvaškem in se že vsaj 10let niso premaknil nikamor. Drugam pa tudi ne grejo.

Je pa 90% veliko pretiravanje.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
90% je mogoče res pretiravanje tam ene 75% zna biti pa že kar realna številka
grims-1.gif