Vegetarijanci - zakaj jih mrzite

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Telefunken pravi:
Kaj, kaj...saj ima čisto prav. Tam neki komplicirajo in sprašujejo. Polno rit vsega imajo.

Me zanima, če bi si kdo med Hitlerjevimi taboriščniki upal reči, da je vegetarjanec....

Hitler je bil vegeterjanc... samo tko btw
wink-1.gif

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
No, tkole je. Sploh me ne motijo, dokler se lepo držijo svojega korenja itd. Ko pa začnejo pametovati, al pa se jim je treba na kakršenkoli način prilagajat (podobno kot kadilcem recimo (joj gremo še po čike.press)), takrat me pa začnejo motit.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik rachek pravi:
Sicer pa, človekov zgodovinski spomin je kratek, zgodovina bo nekoč Hitlerja obravnavala kot velikega vojskovodijo, tako, da sem jaz na boljšem.
smile-1.gif

Vidiš, tu se pa motiš. Ravno Hitler je bil tisti ki je za*ebal vso stvar (vzhodna fronta, severna afrika,...)

rachek

Zelenc'
6. avg 2007
16
0
1
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Vidiš, tu se pa motiš. Ravno Hitler je bil tisti ki je za*ebal vso stvar (vzhodna fronta, severna afrika,...)

Kako pa veš, kaj bodo otroke učili čez 100, 200 let ? Si jasnoviden?
smile-1.gif
Si prečital sploh članek, do katerega sem dal link? Avtor že v prvem odstavku navaja, kako danes zgodovina obravnava mnoge "velike" vojskovodije.

Mene so pred 20mi leti, recimo, učili, da se je moja vrsta razvila iz opice. Niso rekli, da smo se "domevno razvili iz opice" oz. da je to samo "znanstvena hipoteza".

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
ja, sem prebral in ja, res je neki resnice v tem.
Sam fora je v tem, da "veliki" vojskovodje so nekaj pokazali oz dosegli. Hitler razen milionskih civilnih žrtev v parih letih ni dosegel nič. Prej bi njega ožigosali kot....hm...kva pa vem...
stupid-1.gif

grin1.gif

rachek

Zelenc'
6. avg 2007
16
0
1
In kaj konkretno so dosegli?
hysterical-1.gif
Kaj konkretno je Julij Cezar dosegel s skoraj popolnim genocidom nad galskimi plemeni, recimo? Če mene vprašaš, je zadeva popolnoma enaka, kot pobijanje Židov, homičev(kar je bil tudi on sam, samo večina ljudi tega sploh ne ve, vedo pa, da je bil vegetarijanec, ki je "občasno" jedel jeterne cmoke in bavarske klobase - ti rastejo na vrtu skupaj z solato) in invalidov.

Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Prej bi njega ožigosali kot....hm...kva pa vem...
stupid-1.gif

Saj v tem je fora, Hitler je bil v osnovi hardcore bolnik, ne pa ljubitelj opere, živali in vegetarijanske prehrane. Samo človeštvo bo to čez stoletja pozabilo ..

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik rachek pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Hitler je bil vegeterjanc... samo tko btw
wink-1.gif

aplauz.gif

Prečitaj si več na: PRAVLJICA O VEGETARIJANCU, KI JE IMEL RAD OTROKE, KUŽKE IN LEPO GLASBO

Sicer pa, človekov zgodovinski spomin je kratek, zgodovina bo nekoč Hitlerja obravnavala kot velikega vojskovodijo, tako, da sem jaz na boljšem.
smile-1.gif

Mislim da si ti tole narobe zastopil... moj post se je nanašal na Telefunkenov post, ko je rekel nekaj v smislu "kdo bi si pred Hitlerjem upral reči da je vegeterjanc".

Drugače pa lepo spisana "pravljica"... tud precej resnična.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Meni zelenjava smrdi in mi gre na bruhanje okus po veliko zelenjavnih stvareh, tako da kar se mene tiče ok, jejte vi na mesto mene zelenjavo, bom pa jaz namesto vas meso. Ni panike sploh
smile-1.gif

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Ksz

Rad imam naš planet, zato jem krave, ki proizvajajo za atmosfero škodljiv metan. Vegetarijanske barabe, po drugi strani, pa požrejo vso zelenje, ki proizvaja koristen kisik.
evil.gif

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
To bi naj držalo, ker ima človek predolgo črevo in meso v njem predolgo razpada, zato potem nastajajo škodljive snovi. Nekaj takšnega.

Je pa le še vprašanje časa, kdaj se bo znanost tako razvila, da bodo znali odkriti tudi negativne stranske učinke za vsako zelenjavo posebej. In takrat bo za vsako zelenjavo znano, kakšnega raka ali druge bolezni povzroča, v to ne dvomim. Čez nekaj časa bo znano, da krompir povzroča raka na možganih, paradižnik črevesnega raka, pšenična moka nespečnost, preveč tekočine pa raka na mehurju (ali kaj podobnega).

Tako kot včasih tudi "ni bilo raka", ampak ne zato, ker bi bolj "zdravo jedli", kot mislijo vsi starejši ljudje, ampak, ker raka enostavno niso poznali. Takrat so pač "umirali od starosti".

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik Dzexon pravi:
To bi naj držalo, ker ima človek predolgo črevo in meso v njem predolgo razpada, zato potem nastajajo škodljive snovi. Nekaj takšnega.
To niti slučajno ne drži.
Problem pri mesu je prekajeno ali preveč pečeno meso(pa ne samo pri mesu, ampak tudi pri drugi hrani). Bolj kot je neka zadeva zapečena, več karcinogenih snovi vsebuje.
Res pa tudi, da prenažiranje s samim mesom tudi ne vpliva ravno blagodejno na telo
tongue-1.gif

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
To sem pa že slišal, da naj bi bilo preveč zapečeno meso kancerogeno ampak naj bi bil glavni problem v peki na žaru (rešetke). Ko pri peki maščoba kaplja na oglje, naj bi tisti plini, ki pri tem nastajajo bili kancerogeni. Po drugi strani pa spet pravijo, da je meso iz žara najboljše ker se ne praži v olju. Pa danes je tko že skor vsaka stvar kancerogena. Najbolj kancerogen je pa stres, ki ga doživljamo ljudje vsakodnevno (tudi ob tem, ko te skos strašijo, da je vse kancerogeno). Najslabše od vsega je pa prenažiranje. To pa res ubija.

Že stari grki so mel pregovor, da se ne sme v nobeni stvari pretiravat in ne bo nič škodilo. Na krožniku pa more čimveč vsega od mesa do zelenjave, krompirja, riža pa še kak deci dobrga vinčka paše zraven al pa mrzlo pivo k čevapčičem in perutničkam. Sam da se uživa.
wink-1.gif

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Se strinjam, da je treba vse jest. Poleg tega so pa vegiji pogosto še bledolični, zmatrani, zjamrani in brez energije. V bistvu so kot ena bučka, nč kaj veseli. I wonder why.
grin1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
No pri žaru je dvojni problem-prismojeno meso in zažgana maščoba. Pri navadni peki je ponavadi problem le preveč pečeno meso in kakšna prismojena čebula, ker se zažgano olje hitro zavoha
evil.gif

Samo kaj, ko je žar tako dober... Včasih se je potrebno tudi pregrešitii
cheer.gif

P.S. Da ne bi slučajno vegetarjanci mislili, da je (preveč)popečena zelenjava kaj bolj zdrava od prismojenega mesa
grims-1.gif

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Citat:

Tako kot včasih tudi "ni bilo raka", ampak ne zato, ker bi bolj "zdravo jedli", kot mislijo vsi starejši ljudje, ampak, ker raka enostavno niso poznali. Takrat so pač "umirali od starosti".

Rak so že poznali, samo prepoznali ga niso vedno. Včasih jih je pa pobrala "sušica".