Vegetarijanci - zakaj jih mrzite

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Jaz sem kao vegetarijanka. Jem meso ampak samo če je eko pridelava, kar pa redko najdem cca 5x letno ali pa še to ne. Pri prehrani nič ne kompliciram - če je meni v restavraciji - pojem dekoracijo in prilogo.
smile-1.gif

Zakaj tako? Moti me odnos do živali v vzreji in vsi antibiotiki itd, s katerimi le te vzgajajo, ter seveda kako je potem to obdelano preden gre v prodajo. Ribe jem zelo poredko, pazim pa na to da so divje in ne iz ribogojnic.

Zdaj se bo najdu eden ki bo začel ful protestirat, da nisem vegetarijanka, če tko. Boli me *** kaj si kdo misli, nočem, da me posiljujejo z mesom in to je to! Se pa odkar ne jem mesa ful boljše počutim, tko da nazaj ne grem več.

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
vegeterajnci....
jaz nekako mislim da so ti vegetarjanci na neki drugi duhovni stopnički, kar pa ni ne slabo ne dobro....
pač imajo svoja prepričanja...
sicer sam vem da ne zdržim brez mesa, zelenjave jem zelo malo tako da bi najbrž šel po gobice v par tednih...

smo bili enkrat na enem obhodu pa zvem da je ena zrven vegetarjanka....naenkrat pa reče da če bi šli na eno pavzico, da je ful slab zrak (v eni stavbi), da bi malo vodice in nekaj pomalicala....
ajojjj sem si mislu sam pri sebi, kako sploh uspeš živeti ko pa te moti vsak prček.......
ja no nakoncu je pomalicala 0,5 lita vode in 4 krekerje, katere je zulila celih 10 minut.....

sicer pa so vsi vegetarjanci zelo umirjeni,,,,taki peace brother mi delujejo...nič energije ne dajo od sebe

najboljše pa je ko prideš v beograd in rečeš v hotelu da bi vegetarjanski krožnik....potem pa ti prinesejo krožnik mineštre in not eno lepo klobasico...smeh garantiran..:))

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.547
2.935
113
v lokalni ostariji
he he eko...

ja seveda ne najdejo ce je pa cena previsoka... vsi bi mel eko pridelano hrano po ceni konvencionalne!

ps: prodam naravno vzrejene kozlicke in kozje mleko:) (brez antibiotikov, umetnih /mocnih krmil...)

hovi

Pripravnik
25. jul 2007
565
0
16
jaz ne razumem nekaterih vegeterijancev...ok nič ni narobe, če ti meso ni dobro in ga zato ne ješ, ne razumem pa tisrtih, ki mesa ne jejo iz principa ali zaradi tega, ker hočejo zdravo živeti in imajo zmeraj kaj povedati čez "mesojedce"
grin1.gif

pikec85

Pripravnik
24. jul 2007
840
0
16
38
www.lajsta.si
najbolj zabavno je, ko pridejo vegetarjanci jest v restavracijo ... onega ne bi, pa olje, ali je bilo prej meso v njem ali kaj ... jst bi takim ljudem zapru vstop v restqavracije, naj ostanejo doma in tam tiste oreške jejo .... js mam rajš en zrezek
wink-1.gif
pa mal solatke tud paše zraven ...

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik pikec85 pravi:
onega ne bi, pa olje, ali je bilo prej meso v njem ali kaj ... jst bi takim ljudem zapru vstop v restqavracije, naj ostanejo doma in tam tiste oreške jejo .... js mam rajš en zrezek
wink-1.gif
pa mal solatke tud paše zraven ...

Kaj imaš ti rajši je pač dobro za tebe. Kar imajo oni rajši je pač dobro za njih.
Kot da bi sedaj nekdo izmed nas kritiziral tebe, ker pač izbiraš kakšen zrezek bi in katere zelenjave nebi.

Kar se pa olja tiče pa že standardi, pravilniki in posledično certifikati opredeljujejo ponovno uporabo olj... poišči, preberi in se čudi.

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Kaj, kaj...saj ima čisto prav. Tam neki komplicirajo in sprašujejo. Polno rit vsega imajo.

Me zanima, če bi si kdo med Hitlerjevimi taboriščniki upal reči, da je vegetarjanec....

Smetana pokvarjena!

Hit raje na špurget en pjat minešte da toæam domaæe klobasice....mmm...tota je pa res ffredi...

Nazadnje urejeno:

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
ksz

Človek je mesojeda zver in temu se ne da ubežat.

Tisti ki se pasejo po vrtovih, tvegajo cel kup bolezni. Organizem pač potrebuje beljakovine in maščobe živalskega izvora, ter še kaj. Če tega ni, se sistem začne počasi sesuvat, ............

lp

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Mmmmm, takoj, ko pridem domov, bo padel kakšen šnicl...

Človeška rasa se je od nekdaj prehranjevala z rastlinami in mesom - saj se še spomnimo nabiralništva in razvoja lova. Tudi človeški organizem se je prilagodil takšni prehrani, na kar nakazujejo zobje, prebavila (dolžina črevesja ipd. - kak biolog bi znal to bolje razložiti). Strogo uveljavljanje vegetarjanstva ali še huje veganstva je po moje biološko gledano napačno, ampak konec koncev naj vsak je tisto, kar mu je všeč.

Naj se ne sodi ljudi po principu povej mi, kaj ješ, in povem ti, kdo si. Agresivnost pa je tako pri mesojedcih kot vegetarjancih precej pogojena tudi z značajem. Žal...

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
ksz

Smesen mi je tudi folk, ki misli, kako se zdravo prehranjuje. Recimo grem po 3h mesecih v Mcdonalds, mi je pac zapasal bigmac in mi psihira, kako je to v peesdi, da je to junk food blablabla. Ponavadi odgovorim: kul, vse to vem, samo mi je pac zapasalo, STFU.

Ko gremo kaj pojest se komplicira zakaj ne maram olivnega olja, ker je ful zdravo, blablabla..

Si narocim zrezek po 18uri spet psihira, kako lahko to jem ob taki uri..

In tako dalje, potem pa prides k njemu.. ugotovi, da mu ob 22:00 nekaj malega pase pojest in si pripravi 2 pixne rib s pol kile majoneze, olja, nasekljano sunkico in koruze.. Po tem pa se kaksen mehko kuhan jajcek zmaze.. Za drug dan si pripravi zmrznjen golaz iz trgovine in pa zmrznjene kalamare za vecerjo, seveda zopet s kilo majoneze..
stupid-1.gif

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Z zrezkom zvečer ni nič narobe.
Zadnje čase prakticiram ogljikove hidrate (testenine, riž, krompir ipd.) za kosilo in beljakovine (kravica, prašiček, pišče ipd. v vseh agregatnih stanjih) za večerjo. Zraven je seveda obvezno kakšna zelenjava.
Ker se beljakovine presnavljajo počasneje in za to porabijo več energije, jih je priporočljivo jesti zvečer oziroma ko nisi več toliko aktiven. Za kosilo pa mi enostavno ne pašejo, ker sem potem zaspana in utrujena.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Vem jaz to. Samo dolocen folk, ki misli kako zdravo zivi se mu tega ne da dopovedat. Te gleda, kot da si najmanj munjen
stupid-1.gif

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Jaz jih ravno ne mrzim. Bolj bi rekel, da jih pomiljujem. Ubogi so.
Vsekakor pa znajo naredit kar velik problem v bajti. Nekaj časa, k sreči je minilo, smo imeli "potencialno ta-mlado" v hiši. Sredi zime se je hotela preseravat z nevem kakšno ekzotično zelenjavo. K sreči je po nekaj mesecih njenega posta vse skupaj minilo.

Dolenjci pravijo: "Ni ga tiča čez prašiča". press
evil.gif

lp