Vegetarijanci - zakaj jih mrzite

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Citat:
Struktura zobovja se je pri človeku skozi evolucijo spremenila zaradi "privajanja" na kuhano oziroma pečeno hrano, ne zaradi "vegetarjanstva"

Tale je malo bosa. Človek kuha premalo let kuha in peče hrano, da bi se lahko zgodila kakršna koli evolucija. Zobje so postali krhki zato, ker ves čas za njih skrbimo, jih glancamo, peremo ... Enako kot s kožo. Baje, če se nekaj časa ne umivaš, vonj po švicu (in ostalem) izgine. Mi pa to delamo umetno, dnevno.

Klošar, tle si pa čisto mimo usekal, res.

Ja a se bo evolucija izvedla v par 1000 letih? (seveda so v Mezopotamiji že kuhali juhice, enolončnice in ostale dobrote)

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:Če komu kaj ne paše, naj bo tiho, meni tut ne pašejo te rokerke in darkerke, pa jih ne najedam zakaj zgledajo
kot da so ze 3 tedne mrtve...

hysterical-1.gif

Bla sem vegi kake pol leta
grin1.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
reč, da ga boš drugim

okej temo sem zapeljal offtopic, svojo lastno, se opravičujem.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
zadnje case? jaz sem vedno obziren

ah en, to je moja tema, in jo nocem zajebat, tako kot ostale
grin1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik leprotto pravi:
Mene je tole z ribami vedno begalo, samo vseeno ne razumem, zakaj ribe niso meso?

Po mojem so rabili izgovor, da so lahko med postom nekaj konkretnega pojedli.

mojamura

Fizikalc
25. jul 2007
1.355
1
36
sLOVEnia
jem meso in so mi nekateri vegetarijanci ok (če svoje vege razmišlanje obdržijo zase)

strinjam pa se z naslednjim krzno nosijo lepe živali in grdi ljudje.
wink-1.gif

mene moti pri vegetarijanstvu to, da če 2 vegija mata otroka, tudi njega futrata na isti način....mislim, da dokler se otrok razvija potrebuje za rast in zdrav razvoj vse, tudi meso.

NeGrA

Pripravnik
20. jul 2007
720
0
16
hmmmm, ja ne... ma kdo kake izkušnje s tem, da je otrok že od samga začetka 'filan' z vegi hrano? ... js nobenga ne poznam, sam mislm, da bi moglo bit tut meso zajeto...

kar se pa krzna tiče... sm ful proti nošenju krzna, samemu pridelovanju... aaaaaa... res... OK, sej, če je žival bolna, pa pol vzamejo krzno in podobno, sam sami vemo, da so nekateri prou freaki, kar se tiče "pridelovanja krzna" ...
stupid-1.gif

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Hm, mene tudi zanima, kako je z otrokom, ki uživa vegetarijansko prehrano.
Kaj pa mislite o tem, da otrok ne uživa zelenjave (vse zelene zelenjave)? A mislite, da utegne biti kaj narobe v razvoju otroka?

NeGrA

Pripravnik
20. jul 2007
720
0
16
hmmm, ja telo rabi določene vitamine, snovi... in tega v zelenjavi ne primanjkuje... kaj pa vem,... zelena zelenjava je že tko ful zdrava... sam po mojm če je lih ne ješ, ni krize... sam kje je pa železo pa to? ni lih v solati pa teh stvareh?

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
No, res je. Kaj hudega ti zaradi zelene zelenjave itak ne more biti. No, jaz je ne jem, bog ne daj, da vidim solato, se mi kar temni pred očmi. Do sedaj zaradi tega nisem imela težav, prav tako nimam težav z opuščanjem rdečega mesa. Če bi pa še morske ribe in sadeže ukinila, potem bi mi pa že zmanjkalo "repertoarja".
grin1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.606
345
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik NeGrA pravi:
kar se pa krzna tiče... sm ful proti nošenju krzna, samemu pridelovanju... aaaaaa... res...
Torej, če prav razumem gre takole. Žival se ubije zaradi mesa, da ga lahko mi požremo, kožo je pa potem treba kaj: lepo jo zlikat in pokopat v grobu? A bi to bilo dovolj v redu zate? Ali je še vedno preveč grozno? Aja, sem omenil, da je bila žival ubita zaradi tega, da imaš ti zrezek na krožniku?

Ne razumem zakaj se ne bi torej ponucalo tudi kože, ki je btw. zelo zanimiv material, a ne?
grims-1.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik NeGrA pravi:
kar se pa krzna tiče... sm ful proti nošenju krzna, samemu pridelovanju... aaaaaa... res...
Torej, če prav razumem gre takole. Žival se ubije zaradi mesa, da ga lahko mi požremo, kožo je pa potem treba kaj: lepo jo zlikat in pokopat v grobu? A bi to bilo dovolj v redu zate? Ali je še vedno preveč grozno? Aja, sem omenil, da je bila žival ubita zaradi tega, da imaš ti zrezek na krožniku?

Ne razumem zakaj se ne bi torej ponucalo tudi kože, ki je btw. zelo zanimiv material, a ne?
grims-1.gif

Ti si malo zamešal med krznom in usnjem.
Nisem še videl keš-peecke, ki bi nosila kravji ali prašičji pelc montl. Živali za krzna se posebno gojijo/lovijo in njihovo meso v veliki večini primerov zavržejo. Nošenje krzna in vegetarijanstvo/nevegetarijanstvo nimajo veliko skupnega.

Dejstvo pa je, da še nobena krava ni bila ubita zaradi usnja temveč zaradi mesa in je koža (kasneje usnje) res stranski proizvod (kot tudi pri prašičih...) pridelave mesa.

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Raznolika hrana je pri otrocih sploh pomembna. Sem že brala o primerih, ki se je tretirala kot zanemarjanje otroka, ker sta stroga vegetarijanca otroka filala sam z zelenjavo oz. brez mesa in živalskih izdelkov. Otroci sploh potrebujejo meso kolikor sem brala, ker ima meso menda v sebi nekaj kar gradi otrokov imunski sistem in vse. Poznam ogromno otrok, ki ne jejo nobene zelenjave. Ti otroci so ponavadi non stop bolni, slabokrvni......

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.606
345
83
Kras
www.mtl.si
Pa dobro vse je eno in istor sranje - zame.

Ampak na jetra mi gre, ko nekoga ne moti ubijanje za njegov zrezek, moti pa ga krzno oz. usnje.

A pol moram pa zdej avto zavreč, ker ima usnje?
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

HS2K

Pripravnik
23. jul 2007
251
0
16
Jst poznam 3 leta starega fantka, ki je alergičen na živalske izdelke (meso, mleko, jajca...) in živi samo od zelenjave in sadja. Prav nič mu ne manjka
smile-1.gif

Moje mnenje o vegetarjancih: Če me pustijo pri miru je vse ok.
smile-1.gif

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Jaz nisem nič bolna, pa tudi slabokrvna ne. Prav tako moj bratranec, ki ima podobne prehrambene navade. Je pa res, da jem skoraj vse, kar ni zeleno (koruza - za kure mora bit
grin1.gif