Vegetarijanci - zakaj jih mrzite

Babette

deklica
31. jul 2007
862
0
16
32
Ljubljana
@all:
Jes osebno tut nejem mesa. Sem ter tja kasn piscancji file, to je pa tudi vse. Mesa pa nejem zaradi tega,
ker bi se mi zivali smilile, ampak ker mi smrdi in mi nima dobrega okusa.
In poznam veliko ljudi, ki ga ne je samo zaradi tega.

Sicer pa, ali neveste da ljudje nismo ustvarjeni, da bi jedli meso? Ce bi bili, bi imeli strukturo celjusti in zobovja drugacno..

NeGrA

Pripravnik
20. jul 2007
720
0
16
ma ja... sej js sm itak že prej rekla, da nimam proti nobenmu... sam naj mi noben ne teži zakaj pa zato pa ker, itd. ... js tut nobenga ne sprašujem zakaj je veren al pa zakaj je ateist, zakaj je meso al pa ne??...

vsak se odloči po svoje...
wink-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Vegetarijanke ne marajo mesa, posledicno vemo kaj to pomeni. Za vegetarijance mi je pa vseeno, tudi ce zivijo od zraka...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Babette pravi:

Sicer pa, ali neveste da ljudje nismo ustvarjeni, da bi jedli meso? Ce bi bili, bi imeli strukturo celjusti in zobovja drugacno..

Kaksno strokturo čeljusti imajo divje svinje, pa niso mesojede.

Kake čeljusti imajo nekateri morski psi, pa niso mesojedi.

Kaki kljun ima kura, pa žere meso.

Ljudje smo dokazano mesojedi.

Sicer pa, zakaj smo ljudje sploh ustvarjeni...
rolleyes-1.gif

Naj nebi kadil, pil, se drogiral, zaj že mesa naj nebi jedel, ammm živim lahko?

In če že živim, delam to puni program, od najbolj mastnih horsburgerov in kebabov do kurbarije pa

še kak đojnt navrh.

Če komu kaj ne paše, naj bo tiho, meni tut ne pašejo te rokerke in darkerke, pa jih ne najedam zakaj zgledajo

kot da so ze 3 tedne mrtve...

Nazadnje urejeno:

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
malcomX me smeji
aplauz.gif
. Prijatlca vegica pravi, da ne je mesa, ker se ji živali smilijo, ribe pa je. Hm. Jeba za ribe, ko vsi mislijo, da 'they have no feelings'. Cobain.press.

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Men gre pa tole vegeterjanstvo čedalje bolj na [censored]. OK, v moji družbi je nekaj vegeterjancev in drug drugemu ne težimo, samo kakšna šala pade kdaj pa kdaj. Na živce mi pa gre, da postaja vegi shit modni trend.. namreč zadnjič me je pogrelo, ko sem v neki reviji bral en intervju od neke znane slovenke.. vprašanje je letelo na njen način prehrane v stilu "...baje, da jeste tudi meso ..." mislim WTF ?! TUDI MESO?? Kot da bi bilo zdaj meso ne vem kakšen strup oz. nepomembno živilo vredno zaničevanja.. fakn pedri.

Jaz zase lahko rečem, da uživam, ko jem meso. Bolj je masten šnicel, raje ga zmažem. Nimaš boljšega.
cool-1.gif

"For every animal you don't eat, I'm going to eat three".

Nazadnje urejeno:

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
od zelenjave imam najraje dunajski šnicl
evil.gif

sam morem rečt, da me vegetarjanci ne motijo kaj preveč ... me pa moti ka začnejo srat s nekimi svojimi fintami pa prostesti in podobnim sranjem

jaz sem taki človek, da mam rad zelenjavo še rajši pa meso
grin1.gif

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Moja kolegica je vegetarijanka, ne iz kakšnega prepričanja, ali pa kaj podobnega, pravi, da ji meso smrdi in da ima čuden okus. Ja pa zopet, ribe pa je. K sreči mene ne prepričuje, da naj tudi jaz postanem podobna njej, ker tega ne bi zmogla. Enostavno preveč obožujem meso
redface-1.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
ksz

Jst si tudi ne predstavljam življenja brez mesa. Sej ne da sem kakšen poseben fan, ampak vseeno ga preprosto moram redno uživat. Vsake tolko prav pride extra potreba po mesu. Sploh pa kdo bi se odpovedal pršutu, salami, panceti ...
confused-1.gif

Mama tud jst frendico vegetarijanko, pa je ql in ne mori okoli. Zakaj je vegetarijanka pa še sama ne ve, to je prevzela po starših.

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Vsekakor je to modna muha...30-40 let nazaj ni noben tolkel čez meso...Meni gredo na živce ko pride kdo pa reče, da to za njega ni vegetarjanska hrana...da je premala porcija...pa bejž h kravam pa se napasi trave če ti kaj ne paše....

Kaj čez boljšega čez domače klobase, fajn zapečeno kračko, pileta, zrezke, ombolo....mmmm...Včasih dobivam občutek, da vegiji mislijo, da so nekaj več, kao bolj izobraženi in to da delujejo..meni se pa zdijo neke pizde...celo otroštvo so jedli meso, sedaj pa neki komplicirajo in povzročajo težave pri pripravi hrane...

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Ljudje imamo različne potrebe v vsakem obdobju življenja. Mene so tudi kot otroka na veliko hranili z mesom (kravice, pujski itd.), danes ga komaj še kdaj probam. Enostavno mi je ogabno, par let nazaj pa brez krvavega šnicla ni bilo večerje. Zdaj jem samo ribe in ostale morske zadeve, zrezke res izjemoma. Še zmeraj se pa nimam za vegetarijanca, mi gre pa na živce, ko te povsod posiljujejo s temi zrezki, kot da bi bili ne vem kaj. In bolj ko govoriš, da ne boš jedel, bolj rinejo vate, zraven pa so še užaljeni, če nočeš jesti
uf-1.gif

Kar se tiče zdravja, je vse super (definitivno boljše kot v času nažiranja z zrezki), da sploh ne omenim koliko prihranim na proračunu za hrano.
evil.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Babette pravi:
@all:
Jes osebno tut nejem mesa. Sem ter tja kasn piscancji file, to je pa tudi vse. Mesa pa nejem zaradi tega,
ker bi se mi zivali smilile, ampak ker mi smrdi in mi nima dobrega okusa.
In poznam veliko ljudi, ki ga ne je samo zaradi tega.

Hočeš rečt, da je "trdota" kuhanega ali pečenega mesa kaj bolj drugačna od nekega tofuja? Struktura zobovja se je pri človeku skozi evolucijo spremenila zaradi "privajanja" na kuhano oziroma pečeno hrano, ne zaradi "vegetarjanstva". Poglej malo v zgodovino... zmeraj je bil človek lovec!

@Telefunken

Mečeš vse v isti koš... Ta tvoj opis paše za mestne presrance, ki so vegiji samo zaradi imiđa.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Struktura zobovja se je pri človeku skozi evolucijo spremenila zaradi "privajanja" na kuhano oziroma pečeno hrano, ne zaradi "vegetarjanstva"

Tale je malo bosa. Človek kuha premalo let kuha in peče hrano, da bi se lahko zgodila kakršna koli evolucija. Zobje so postali krhki zato, ker ves čas za njih skrbimo, jih glancamo, peremo ... Enako kot s kožo. Baje, če se nekaj časa ne umivaš, vonj po švicu (in ostalem) izgine. Mi pa to delamo umetno, dnevno.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Citat:
Struktura zobovja se je pri človeku skozi evolucijo spremenila zaradi "privajanja" na kuhano oziroma pečeno hrano, ne zaradi "vegetarjanstva"

Tale je malo bosa. Človek kuha premalo let kuha in peče hrano, da bi se lahko zgodila kakršna koli evolucija. Zobje so postali krhki zato, ker ves čas za njih skrbimo, jih glancamo, peremo ... Enako kot s kožo. Baje, če se nekaj časa ne umivaš, vonj po švicu (in ostalem) izgine. Mi pa to delamo umetno, dnevno.

Aha... torej po tvoji teoriji ljudje dlje časa skrbijmo za svoje zobe, kot kuhamo/pečemo?
smirk-1.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Citat:

Klošar, tle si pa čisto mimo usekal, res.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Citat:

Če pa jaz vem, sn bil na morju, pa se nisem tuširal ali kopal 14 dni, nakoncu sem mogoče malo po diorjevem parfumu že
dišal...

Če pa koža se navadi.

Jaz vem, enkrat smo bli na pohorju, smo kempali, pa se 10 dni nisn umival, pa bol dolgo ko se nisem, bol so nekaj
začele babne letat okol mene. Da sn pol nasilo z žajfo ribal, da sem mel mir vsaj med hrano.

Jaz vem, da ko smo bli v šoli v naravi, pa se 5 dni nisn umival, nisem nič bil poreden al pa kaj, pa je tovarišica
rekla da morem pri njej spat za kazen..

Če pa se mi zdi, da so pirati bli eni najbolj dišečih ljudi ever... Še danes je staro reklo; Dišiš ko pirat...
To če mas kak hud parfum gor ne... Sej pa piratske datoteke so ime dobile samo zato, ker nam škrtuhom
tako zelo dišijo, da nerabimo plačat...

To je vse povezano z neumivanjem...

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.159
341
83
39
jaz pa ne jem zelenjave, ker se mi smili... tolk časa raste in raste, pol jo pa en velikan brez da bi ji omilil bolečino odreze z nozem... kaku jo more tu bolt... pol pa k se zivi nekatere rastline slacijo iz koze... zivali so vsaj mrtve predn se jih slece, boge rastline pa nimajo te priloznosti
frown-1.gif