Vegetarijanci - zakaj jih mrzite

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
a je kdo od vegetarijacnev sploh uspešen človek? pustmo politike, to je lahko vsak in ne smatram kot uspešnost.

NeGrA

Pripravnik
20. jul 2007
720
0
16
ok tko je ne... nisem vegeterjanka... in tisti k ne jejo mesa zato kr majo kao ful radi živali... ok... sej štekam... sam kje bi profitirali, če pa js tut neham jest meso zato kr obožujem živali? ... sej je žalostno, ampak to je prehranjevalna veriga in vedno bo tko... ne bojo nč manj klali pa pobijali da bi 'nas' nahranli...

sej pravm... mi je razumljivo to 'smiljenje do živali' ... in sploh tut ne drezam v take niti se ne norčujem iz njih...

... tko k jih je pa tut že ene par omenlo... dokler ti ne začnejo vcepljati svojega 'prav', je vse ok... vsak stoji za svojimi odločitvami in dejanji, tok da ne morš ti človeka kr neki v nasprotno prepričevat (kot npr. vsiljevanje vere, načina življenja, itd. ...)

zdej so pa tisti k pa res ne jejo ničesar kar je sploh povezano z živaljo... kje je tle point?? a kura pogine če zvali kak jajc? ... a krava pogine k izloča mleko? ... tle mi ni čis jasno...

zdej pa še splošno dejstvo: meso vsebuje beljakovine k so pomembne za telo in ni nadomestka. približen je le soja, sam popolnega nadomestka pa ni... zato tisti k se 'kr naenkrat' odločjo, da bojo pa vegeterjanci... loh fašejo usodne posledice zarad pomanjkanja mesa...

ps: mam eno kolegico... poznamo se že od začetka osnovne šole... in VEM da je VEDNO jedla meso... pol pa kr naenkrat čez noč... smo meli nemščino in prfoksa ful vpraša, če je kdo vegetarjanc... pa ona edina dvigne roko...
rolleyes-1.gif

pol čez par tednov je pa spet začela papcat meseka... In kje je zdej tle fora?? Mislmmm...
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik NeGrA pravi:
zdej so pa tisti k pa res ne jejo ničesar kar je sploh povezano z živaljo... kje je tle point?? a kura pogine če zvali kak jajc? ... a krava pogine k izloča mleko? ... tle mi ni čis jasno...

V primeru, da človek opusti prehranjevanje tudi z drugimi živalskimi izdelki (jajca itd.) ponavadi ne gre za odnos do živali, temveč kot neka dieta.

NeGrA

Pripravnik
20. jul 2007
720
0
16
ja ja, ok... recimo za nek čas... al pa da se vsaj izogibajo... ne pa tisti k so v sklopu vegeterjancev... mislila sm tiste k res ne jejo zarad povezave z živaljo...
npr. če že kao hujšaš ... ni treba pit polnomastno mleko... ampak manj mastno,ne?
smirk-1.gif

no pa sej, tok k sm rekla, sej vsak stoji za svojimi odločitvami... če jim tok paše ... pa naj...
js se tut izogibam mastni hrani pa sladkarijam... sam od kake pregrehe pa tut ne bom umrla... hehe
evil.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
na pobudo Red Devila odpiram znanstveno temo...

Vegetarijanci, sploh uni zavedni so navadni loleki. Z njimi so same tezave, sploh v druzbi. Skoz se je potrebno prialgajt, kaj bodo jedli, kaj ne bodo, boh nedi da bi se kaj zivalske poleg drzalo (ceprav ce ne vedo jim prav paše požret kej mrtvo zivaskega). Druga resnica pa je da so ponavadi tecni, vedno zaspani in brez energije.

Samo stran.

Koji je tebi [censored]?
Kadilci so smrduhi, vegetarijanci so loleki... Kaj si pa ti?

Za tiste, ki tu pišete in ne veste o čem govorite vam wiki lahko malo pomaga.
Sam sem bil 10 let ovo-lakto vegetarijanec, sedaj pa že nekaj časa jem ribe - torej nisem več vegetarijanec, pač samo ne jem mesa. Tudi sam sem srečal nekaj posamenikov, ki so znali biti tečni ker niso jedli mesa a verjemite, srečal sem veliko več nevegetarijancev, ki so bili tečni, ker jaz nisem jedel mesa. Prvi so se malo preveč ukvarjali s seboj (to se tudi mnogi vsejedci), nikoli mi pa ni bilo jasno kakšen čuden fetiš imajo tisti vsejedci, ki talajo neumne komentarje vegetarijancem in se vtikajo v njihov način življenja... pač kreteni.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
se ti opravičujem, ampak tudi ti si zgrešil temo.

A je nesramnsot vcpeljena v solato? zavreli kalčki? Ali kaj tretjega.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
se ti opravičujem, ampak tudi ti si zgrešil temo.
A je nesramnsot vcpeljena v solato? zavreli kalčki? Ali kaj tretjega.

Ne bi rekel, da sem zgrešil temo!

S čim sem pa nesramen? Si se prepoznal v zadnjem stavku? Moje sožalje!

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
"Koji je tebi [censored]?"

imate vegetarijanci tezave z branjem za seboj? Vprašam samo.
cheer.gif

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik NeGrA pravi:
ja ja, ok... recimo za nek čas... al pa da se vsaj izogibajo... ne pa tisti k so v sklopu vegeterjancev... mislila sm tiste k res ne jejo zarad povezave z živaljo...

Preberi si link iz wiki, ki je nalepljen zgoraj.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
"Koji je tebi [censored]?"

imate vegetarijanci tezave z branjem za seboj? Vprašam samo.
cheer.gif

lol... misliš, da sem napisal kakšno grdo besedo? Njet... censored sem pač napisal sam, ti si pa misli (nadomesti besedo) kar hočeš. Očitno že nimaš lepega mnenja o sebi, če si v stavku videl žaljivko. Jaz s tem še nisem nesramen (za razliko od tebe v temah o kadilcih in vegetarijancih).

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Eh norost...

Ok, razumem nekatere, ki jim recimo res meso ne paše in jim "smrdi"...

Gut, pač mu meso ne sede, tako meni ne sede zelje, samo tisti drugi
kurci, ki ne jejo mesa zaradi teh prepričanj
rolleyes-1.gif

Nejem mesa ker sem to in ono, in boge živali... A gor ma ledratne šuhe, ledratno
denarnico itd, itd... Jak ljubitelj živali...

Ljudje smo mesojedci. Zaradi mesa se nam vse bolj razvija od mišične do možganske mase,
in dokazano je da strogi vegeterijanci/vegani niso tolko iznajdljivi ko mesojedci in da jim
koncentracija pade dost hitreje ko ostalim... Seveda so takšni in drugačni primeri,
ampak ljudje morjo jest meso, zapisano v genih...

Sej tut psa lahko navadiš na samo sadje, samo kakšno bo pa njegovo duševno in fizično stanje,
o tem pa nebi raje.

Tako da vegiji, ker jim ni dobro; ok.
Vegiji iz prepričanja;
stupid-1.gif

Kolegica vegeterijanka; ni ji dobro meso, pa smo naredli rižoto z sojo...

Pol soje, pol piščančka; ji je blo za popizdit dobro. Nikol ji nismo tega povedali
kaj je jedla...

jakao

Pripravnik
19. jul 2007
406
0
16
nokia
mal mi grejo ti izgovori o vegijih, zakaj ne marajo mesa, na k. - boge živali, koljejo jih, fak a res, okus ni dober, matrvola, motem še niso jedl dobre krače, in podobno. Jebat ga, človek mora jest meso, tako ali drugače. Tole zmrdovanje nad mesom pa se mi zdi en tak evolucijski mimosunek, kot če bi se danes (ok, mogoče je primerjava malo prismuknjena, pa vendar) nenadoma ugotovili, da je brisanje riti po sranju umazano, manjvredno, žaljivo, pa se naenkrat odločimo, da si riti ne bomo več brisali - si predstavljaš tak napredek

NeGrA

Pripravnik
20. jul 2007
720
0
16
Citat:
Uporabnik leprotto pravi:
Citat:
Uporabnik NeGrA pravi:

Preberi si link iz wiki, ki je nalepljen zgoraj.

zanimivo...

anyway... ne obsojajmo nikogar... mejmo se radi...
grin1.gif

NeGrA

Pripravnik
20. jul 2007
720
0
16
hehe... mam ful rada brokoli... sam roko na srce... piščančka pa še rajši...
smirk-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Pred malo manj kot letom je moj brat postal vegeterjanc... Nevem če so vsi taki, samo on je u bistvu čist neproblematičen. Ne kompicira, da bi se moralo posebaj kuhat zanj (čeprav babi pa mati valda narditi zmer dva jedilnika
grin1.gif
). Pač ima določeno prepričanje in nevem zakaj se nekateri tako zgražajo nad tem. Naj je kar mu sede... potem se pa najdejo debili, ki pri vsakem obroku posebaj težijo zakaj mesa ne je itd.... na konc gredo že men na jetra. Si ne predstavlam, kako bi blo, da bi mi ob vsakem obroku težil zakaj prašiča jem...

Glih najbolj zdravo vegeterjanstvo ni ampak z vsemi temi pripravki, ki se jih dobi v večjih trgovinah se komot preživi... Zame osebno vegeterjanska hrana (tofu in ostale sojine pizdarije) ni slaba. Je odličen dodatek mesu in tud jst dostkrat tisto jem.

Torej... vsak se nej odloči sam. Če so vmes čustva do živali tudi prav, čeprav se mi zdi fukneno da nekdo ne je piščanca ribe pa :norec: Poznam tud "vegeterjanko" ki je jedla čist navadne mesene čevapčiče (in se je še vedno razglašala za vegija)
smirk-1.gif
Pač... moderno je ratal, da prideš v gostilno in tam ful kompliciraš, da vsi okol zvedo da si vegeterjanc..... čez 2 mesca se pa že nažira z mesom. Ampak mestnih presrancev pač ne smeš enačit z vsemi vegeterjanci.