Vegetarijanci - zakaj jih mrzite

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik mimmy pravi:
Citat:


Tako kot včasih tudi "ni bilo raka", ampak ne zato, ker bi bolj "zdravo jedli", kot mislijo vsi starejši ljudje, ampak, ker raka enostavno niso poznali. Takrat so pač "umirali od starosti".

Rak so že poznali, samo prepoznali ga niso vedno. Včasih jih je pa pobrala "sušica".
Raka zelo dolgo časa niso poznali, vsaj ne kot "samostojno" bolezen. Še posebno ne na deželi, kjer se ponavadi itak ni obiskovalo zdravnika.
 

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Pa danes je tko že skor vsaka stvar kancerogena. Najbolj kancerogen je pa stres, ki ga doživljamo ljudje vsakodnevno (tudi ob tem, ko te skos strašijo, da je vse kancerogeno).


Evo tole je pa 100% res. Poln [censored] imam raznih sitnob, ki stalno nekaj težijo z kancerogenimi snovmi in letajo okoli s tistim seznamom E-jev kot fajmošter z biblijo.
 

WolfSLO

Pripravnik
20. avg 2007
183
0
16
Meni se pa solata smili, ko jo potegneš iz zemlje! Zato sem antivegeterijanec
grims-1.gif
 

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik clarionec pravi:

Vi bote itak jedli tisto, kar vam rečejo na 24ur , ovce ! Ste tak zaslepljeni da še u znanstvene razuskave ne verjamete 0% ;



http://www.altermed.org/vsebina/clanek.php?clanek_id=444&kat_id_parent=256


Misliš reči "znanstveve" ane?
hysterical-1.gif


Zakaj pa ne objaviš še člankov o škodljivosti zelenjave, zaradi uporabe škropiv in podobnega sranja? Ali pa škodljivosti zelenjave zaradi njene priprave
evil.gif


Seveda ne boš, saj tako ne boš mogel zganjati zelenjavne propagande.

P.S. In daš link do strani, na kateri mrgoli člankov sumljive kvaltete.
 
Nazadnje urejeno:

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Jaz pa sem pristaš tako mesne kot rastlinske hrane. Čeprav sem bolj izbirčne sorte, se ne bi mogel odreči nobeni od njiju.
wink-1.gif

Sva že dva.

na krožniku mora biti nekaj kar je letelo skozi hlev in nekaj kar je zraslo na njivi.
 

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Točno tako. Slabih izkušenj še pa z vegeterijanci nisem imel, vsekakor se pa tudi ne pustim prepričati pri tako pomembni stvari kot je hrana, kaj naj jem in kaj ne, jem kar mi paše.
 

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Ni tako simple. Vsaka hrana ima negativne učinke, ne le zažgana (jih ima ta morda pač toliko več). Ali ima zdaj Demi Moore 0% možnosti da zboli za rakom, ker jé le surovo hrano?

Saj so to že pred davnimi časi ljudje delali, pa ne vem, če so ravno dolgo živeli. Tudi rak jih je pobiral, problem je v tem, da so takrat še vedno le risali žirafe po votlinah, ergo - raka "ni bilo".

Kar mi danes smatramo kot zdravo prehranjevanje je verjetno precej primitivno (približno tako, kot žrtvovanje devic proti toči ipd.), ker se znanost niti približno ne bliža koncu. Čez 500 let bodo ljudje vedeli, da je, recimo, blitva bolj kancerogena od najbolj zažganega mesa (ali nekaj podobnega), pa to ne pomeni, da že danes ni bolj kancerogena.

Zakaj nekateri alkoholiki in kadilci živijo več kot 100 let? Očitno nam je še veliko neznanega.

V prehrani je toliko dejavnikov, da je danes skoraj nemogoče kaj gotovega določiti. Mogoče je kajenje dobro za tiste, ki pojedo veliko krompirja, alkohol pa za tiste, ki pojedo veliko korenja itd. število takšnih kombinacij se pa eksponentno viša s številom živil in substanc, ki jih (s)poznamo. Nekoč bodo pa tudi vse te kombinacije človeštvu znane.
 

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik Dzexon pravi:
Ni tako simple. Vsaka hrana ima negativne učinke, ne le zažgana (jih ima ta morda pač toliko več). Ali ima zdaj Demi Moore 0% možnosti da zboli za rakom, ker jé le surovo hrano?
Je po tvoje hrana edini razlog za nastanek raka?
tongue-1.gif
 

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik clarionec pravi:
Vi bote itak jedli tisto, kar vam rečejo na 24ur , ovce ! Ste tak zaslepljeni da še u znanstvene razuskave ne verjamete 0% ;

http://www.altermed.org/vsebina/clanek.php?clanek_id=444&kat_id_parent=256

Naslov se glasi:
Rdeče meso povečuje možnost raka dojk!

Podnaslov se glasi:
Če prehrana mladih žensk vsebuje velike količine rdečega mesa, kar pomeni 1,5 obroka na dan , se verjetnost, da bodo dobile raka na dojki, podvoji.


Ni ti treba biti znanstvenik, da veš da pretiranost na vseh področjih škoduje, niti ti ni treba biti ovca, da bi opazil da je uporabnik clarionec ovca v drugi staji.
 

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Citat enega sodelavca: Zakaj bi živali umrle zaman - pojejmo jih
grin1.gif


Koliko esencialnih beljakovin se nahaja samo v rdečem mesu ?
 

Anamarija

Pripravnik
23. jul 2007
799
0
16
38
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
To sem pa že slišal, da naj bi bilo preveč zapečeno meso kancerogeno ampak naj bi bil glavni problem v peki na žaru (rešetke). Ko pri peki maščoba kaplja na oglje, naj bi tisti plini, ki pri tem nastajajo bili kancerogeni.

Za tole ne vem točno. Dejstvo pa je, da se pri vseh segretih maščobah tvorijo rakotvorne snovi. Izjema je kokos.
 

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Citat:
Uporabnik matix pravi:
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Pa danes je tko že skor vsaka stvar kancerogena. Najbolj kancerogen je pa stres, ki ga doživljamo ljudje vsakodnevno (tudi ob tem, ko te skos strašijo, da je vse kancerogeno).


Evo tole je pa 100% res. Poln [censored] imam raznih sitnob, ki stalno nekaj težijo z kancerogenimi snovmi in letajo okoli s tistim seznamom E-jev kot fajmošter z biblijo.

Saj verjetno je v resnici prav vsaka stvar kancerogena. Znanstveniki prihajajo vedno znova do pravih spoznanj, ampak problem je v tem, da ljudje mislijo, da se lahko (ali morajo) kancerogenim živilom popolnoma izognejo, potem pa itak naletijo na drugo kancerogeno. Kot, da se ne zavedajo, da je izbira prehrane le izbira med smrtjo zaradi lakote in med smrtjo zaradi raka ali kakšne druge bolezni. Kot da bodo živeli večno, če bodo jedli "prave" stvari.
 

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik Anamarija pravi:
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
To sem pa že slišal, da naj bi bilo preveč zapečeno meso kancerogeno ampak naj bi bil glavni problem v peki na žaru (rešetke). Ko pri peki maščoba kaplja na oglje, naj bi tisti plini, ki pri tem nastajajo bili kancerogeni.

Za tole ne vem točno. Dejstvo pa je, da se pri vseh segretih maščobah tvorijo rakotvorne snovi. Izjema je kokos.
Ne verjeti v pravljice, tudi pri kokosovem olju se tvorijo škodljive snovi. Le malo počasnjeje, kot pri "običnem" olju, ker ima kokosovo več nasičenih maščonih kislin.
Kar pa po drugi strani ni dobro-več kot ima olje nenasičenih maščobnoh kislin, boljše je za uživanje.
 

Anamarija

Pripravnik
23. jul 2007
799
0
16
38
To je tudi mene zmedlo... Sploh pa se to razlikuje. Odvisno katero rdeče meso imaš v mislih.
 

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik Dzexon pravi:
Ni tako simple. Vsaka hrana ima negativne učinke, ne le zažgana (jih ima ta morda pač toliko več). Ali ima zdaj Demi Moore 0% možnosti da zboli za rakom, ker jé le surovo hrano?
Je po tvoje hrana edini razlog za nastanek raka?
tongue-1.gif

Ne, sem kje to napisal? Za aktivnosti velja enako. Kolesarjenje je nevarno za moda, računalništvo za zapestja (mogoče blitva to škodljivost še intenzivira, ne vemo še), vsekakor pa je rally kombiniran z alkoholom precej nevarna reč. :)
 

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Mislim da so celo aminokisline ja, telo pa potem dalje tvori beljakovine.
Semizdi da je nekje 12 (tu nekje, že dolgo časa nisem imel biologije
redface-1.gif
) esencialnih, od tega sta semizdi 1 ali 2 samo v rdečem mesu.
 

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Beljakovine so sestavljene iz aminokislin,...telo jih potrebuje 22, od tega je 9 esencialnih, ker jih sam ne more tvorit....1 oz. 2 sta tisti, ki jih v rastlinski prehrani ni, če se ne motim, pa se jih da dobiti z določeno kombinacijo stročnic in žita....

Tako po spominu
grin1.gif