Vegetarijanci - zakaj jih mrzite

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Številke sem si vedno dobro zapomnil
grin1.gif

Drugače pa je to še en razlog več, zakaj ni pametno biti vegi.
Jaz recimo ne bi moral biti, ker ne bi imel kaj preveč za jesti
tongue-1.gif

špuravi.press

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
855
113
Citat:
Uporabnik Babette pravi:
...
Sicer pa, ali neveste da ljudje nismo ustvarjeni, da bi jedli meso? Ce bi bili, bi imeli strukturo celjusti in zobovja drugacno..
ljudje tudi nismo ustvarjeni, da bi solato jedli, sicer bi imeli prežvekovalnik in 5× daljše črevo, kot npr. krave. kaj naj potem še jemo?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Da ne pozabimo še na dodaten želodec ali dva, možnosti razgradnjo celuloze, malenkost drugačne zobe ...
Kdo je že rekel svinjski šnicl ?
evil.gif

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Zagovarjam uravnotezeno prehrano. Lahko vcasih za spremembo vec zelenjave, vcasih pa kaj bolj konkretno "mesnega". Vegetarijanstvo pa je pac modna muha, ki je ze mimo. Zdaj je "in" presna prehrana, kar je se vecja bedarija.

Sicer pa vsak ve sam zase, kaj njemu ustreza, oz. s cim se bo lahko vunmetal pred vrstniki.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
celo temo ste zjebali z nekimi zanstvenim bull štiom. Dejte se držat prvega posta, hvala.
grin1.gif

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
"Mrzim" ker kar naprej vsiljujejo to njihovo prehrano in gledajo na meso, kot da ga je na svet poslal satan.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.521
1.109
113
"Mrzim" jih zato, ker se to zdej "fura" kot nekakšen slog...
bonk.gif
Predvsem med mladimi in na tem področju neizobraženimi.

Kdor se odloči (čeprav ni to kar čez noč), da bo resnično pravi (pa s tem ne mislim samo tega, da ne bo jedel mesa) vegeterijanec, dobro ve na kaj vse mora biti pozoren. In če hočeš vase vnest vse potrebne elemente, moraš biti že kar hud dietetik.

P.S.: Bi imel pa kar nekaj vprašanj za vsakega "vegeterijanca", da vidim kako resen je...

Nazadnje urejeno:

clarionec

Pripravnik
5. sep 2007
40
0
6
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Točno tako. Slabih izkušenj še pa z vegeterijanci nisem imel, vsekakor se pa tudi ne pustim prepričati pri tako pomembni stvari kot je hrana, kaj naj jem in kaj ne, jem kar mi paše.
govoriš kot da so vegeterjanci posebna sorta, torej bomo tiste ki npr. ne jejo krompir tud drugače poimenovali?
lol ma dejte v bistvu se gre samo za to da izmed 1000 izbire hrane samo meso ne ješ

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik clarionec pravi:
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Točno tako. Slabih izkušenj še pa z vegeterijanci nisem imel, vsekakor se pa tudi ne pustim prepričati pri tako pomembni stvari kot je hrana, kaj naj jem in kaj ne, jem kar mi paše.
govoriš kot da so vegeterjanci posebna sorta, torej bomo tiste ki npr. ne jejo krompir tud drugače poimenovali?
lol ma dejte v bistvu se gre samo za to da izmed 1000 izbire hrane samo meso ne ješ
Za avto imaš tudi na voljo 1000 stvari... Vendar se odločiš, da akumulatorja pa že ne boš menjal. In enkrat obstaneš
evil.gif

Pri vegetarjancih je enako. Če zelo ne paziš kaj ješ, še počasi zgodi, da začne "mašina" nagajati
grims-1.gif

P.S. če ti res poznaš meso samo na 1 način, potem ti pa res verjamem, da si se ga naveličal
evil.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Jaz mislim, da je rešitev v zmernosti. Nobena skrajnost ni dobra. Jesti (piti, delati) nekaj zaradi prepričanja je pa neumno. Sam brez težav preživim nekaj brezmesnih dni, so pa seveda tudi dnevi, ko mi zapaše svinjska pečenka, pa vampi po tržaško....

Zadnjič smo bili povabljeni k kolegici, ki pred nakupom prešteje vse E-je na embalaži, pije dekofeinsko rjavo brozgo itd. Na mizi so bili koruzni muffini
13.gif

Sem ji povedal, da naj drugič pove, bom hrano s seboj pripeljal.

Zakaj prepričanje, da riba ni meso? Mene zanima racionalna razlaga, ne nekaj v smislu, da je od nekdaj tako...
(Jasno je, da gre za svetopisemsko ozadje. Jezusovi učenci so bili v glavnem ribiči, riba je bila osnovna prehrana, ostalo meso pa luksuz).

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
to bi tud rad jaz zvedel!

Kateri be-bec se je spomnil da riba ni meso !?
crazy1.gif

Še huje: kater idi-ot se je spomnil da so ribe, lignji, hobotnice,.... - morski sadeži!!!??
13.gif

In kar je še huje: to utemeljuje s tem da one itak ne čutijo, da so zato morski sadeži!!!???
13.gif

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
No shit, tole pa prvic slisim. A morski sadezi ne cutijo? Svasta.
hysterical-1.gif

Ne mores verjet, kaj vse si ne zmislijo. To so res ljudje, ki imajo prevec casa in potem izumljajo take neumnosti.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

Zakaj prepričanje, da riba ni meso? Mene zanima racionalna razlaga, ne nekaj v smislu, da je od nekdaj tako...
(Jasno je, da gre za svetopisemsko ozadje. Jezusovi učenci so bili v glavnem ribiči, riba je bila osnovna prehrana, ostalo meso pa luksuz).

ravno tu se vidi da so vegetarianci malo Retardi. Ribe žrejo zato, ker jim je nekdo povedal da to ni meso. Razum, logika, oči tukaj očitno ne igrajo vloge.
13.gif

Je moja babica enkrat rekla: Mejduš te vegetariance, samo se nekaj preseravajo, ker je to danes moderno. Med vojno in po vojni nismo imeli nič za jest, pa smo golobe žrli, ker si enostavno rabil meso da si imel energijo za delo.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.903
113
ironija vegetarjanstva pa je ravno v tem da na koncu vsi po defoltu jejo pršut

13.gif

surovo meso malček posušeno na zraku?

jaz si to razlagam z dejstvom da so vegiji po večini ženske, ki morajo vsake toliko časa tudi kaj drugega (živega) mesnatega dati v usta
evil.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Tooooooo.... Daj še, daj še
cheer.gif

Tako rad gledam vegi propagando
hysterical-1.gif

P.S. A prideš k nam pogledati, kako se pobija kure in zajce?
evil.gif

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
A ne ves, da je bolje jesti gensko modificirano sojo, polno pesticidov, kot pa meso? Seveda ne smemo pozabiti, da je soja mocan alergen. Pa da so ljudje, ki jejo sojine izdelke, veliko bolj nagnjeni k razvoju alzheimerjeve bolezni.
evil.gif

Aja, pa mogoce dejstvo, da je izolat sojinih beljakovin v bistvu stranski produkt (odpadek) pri predelavi soje in je ponavadi zraven njega pomesanih veliko nitratov, kovin in kancerogenih snovi, ki so nastale pri termicni obdelavi mascob.
evil.gif

EDIT: sem pozabil nagnjenje zensk k razvoju raka na dojkah, zaradi soje. Zdravniki na onkologiji odsvetujejo.
evil.gif

Nazadnje urejeno:

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Kaj mislis, koliko vegetarijancev ob sobotah obisce bio trznico?

Ti povem iz prve roke - bore malo.

Kaj vse je not po kupljenem mesu pa itak bolje da ne ves. A ni cudno, kako ogromni so piscanci iz Perutnine?
uf-1.gif