ljudje tudi nismo ustvarjeni, da bi solato jedli, sicer bi imeli prežvekovalnik in 5× daljše črevo, kot npr. krave. kaj naj potem še jemo?Citat:
Uporabnik Babette pravi:
...
Sicer pa, ali neveste da ljudje nismo ustvarjeni, da bi jedli meso? Ce bi bili, bi imeli strukturo celjusti in zobovja drugacno..
govoriš kot da so vegeterjanci posebna sorta, torej bomo tiste ki npr. ne jejo krompir tud drugače poimenovali?Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Točno tako. Slabih izkušenj še pa z vegeterijanci nisem imel, vsekakor se pa tudi ne pustim prepričati pri tako pomembni stvari kot je hrana, kaj naj jem in kaj ne, jem kar mi paše.
Za avto imaš tudi na voljo 1000 stvari... Vendar se odločiš, da akumulatorja pa že ne boš menjal. In enkrat obstanešCitat:
Uporabnik clarionec pravi:
govoriš kot da so vegeterjanci posebna sorta, torej bomo tiste ki npr. ne jejo krompir tud drugače poimenovali?Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Točno tako. Slabih izkušenj še pa z vegeterijanci nisem imel, vsekakor se pa tudi ne pustim prepričati pri tako pomembni stvari kot je hrana, kaj naj jem in kaj ne, jem kar mi paše.
lol ma dejte v bistvu se gre samo za to da izmed 1000 izbire hrane samo meso ne ješ
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Zakaj prepričanje, da riba ni meso? Mene zanima racionalna razlaga, ne nekaj v smislu, da je od nekdaj tako...
(Jasno je, da gre za svetopisemsko ozadje. Jezusovi učenci so bili v glavnem ribiči, riba je bila osnovna prehrana, ostalo meso pa luksuz).