Vegetarijanci - zakaj jih mrzite

mhmm

GIFtedALTER 08
22. jul 2007
2.370
0
36
Saos Jadranka!
cheer.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Citat:
Uporabnik clarionec pravi:
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Točno tako. Slabih izkušenj še pa z vegeterijanci nisem imel, vsekakor se pa tudi ne pustim prepričati pri tako pomembni stvari kot je hrana, kaj naj jem in kaj ne, jem kar mi paše.
govoriš kot da so vegeterjanci posebna sorta, torej bomo tiste ki npr. ne jejo krompir tud drugače poimenovali?
lol ma dejte v bistvu se gre samo za to da izmed 1000 izbire hrane samo meso ne ješ

Saj si nisem jaz izmislil izraza vegeterijanec.

In zakaj mesa ne bi jedel?

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
to ste ena sekta, ki delate pocasni samomor...pa še druge noter vabite. c.c.c
evil.gif

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
jst zase sicer ne bom rekla,da sem vegi, ker občasno (predvsem na morju) še vedno pojem kakšno ribo al pa lignje, preostalega mesa pa ne jem. Enako velja za vse druge izdelke iz mesa. In ne, tut pršuta ne jem
evil.gif

Mi grejo pa na živce vegiji, ki neprestano prepričujejo ostale, naj ne jedo mesa in nažalost se moram strinjat z nekaterimi komentarji, da je precej vegijev nekako mlačnih. Ravno o tem sva pred časom debatirale s frendico, ko sva šle na kosilo v vegedrom, da je precej tamkašnjih gostov mlačnih, otopelih....kar sploh ne bi mogli reči za naju, pa čeprav tako ena kot druga razen rib ne jeva mesa.
Men je čist vseeno, kaj drugi jedo, sam naj pustijo pri miru mene. Vsak posameznik ima možnost izbire in če si jaz izberem, da ne bom jedla mesa, naj to tudi drugi spoštujejo in naj se ne vtikajo v to, kaj jaz jem, sploh pa ne prenašam večno ponavljajočih se neumnih pripomb oz. vprašanj ala 'a res ne bi mal mesa' al pa 'ti boš pa zbolela, če ne boš jedla mesa' ipd. Tut ne kompliciram, ko grem kam drugam jest-če vem, da nekdo ne pozna vegi prehrane, si prinesem kaj s sabo, pa je zadeva rešena.

Če se jaz tako dobro počutim (športam veliko več kot v časih, ko sem jedla meso, težav z želodcem nimam več, bolna nisem praktično nikoli...), ne vem, zakaj bi karkoli spreminjala.

Pa še sam naslov teme...dej...grow up! Da sovražiš nekoga zaradi tega, kar je...precej nedoraslo, če mene vprašaš..
crazy1.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
ma ti nimaš nobenmu za govort kaj nej on je! koji K si mi pa ti, da bi ti meni govoril kaj je dobro zame!!?? Če meni ne paše trave mulit na travniku mi pač ne paše! Pač nismo vsi prežvekovalci! Najbolj na jetra mi pa grejo ljudje ki so kao ful pametni in meni govorijo kaj MENI paše!

In sam za info: jem zelenjavo in jem tudi meso. meso pa je na minimumu.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik clarionec pravi:
debelost in rak sta prvi vzrok da me je prepričalo da jem meso na minimumu , ajd.
Kakšni bedni argumenti...
hysterical-1.gif

Meso niti pod razno ni vzrok za debelost
bonk.gif
Vzrok debelosti je mastna hrana in premalo gibanja

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
no, če smo že pri tem, so vzroki za debelost tut v preveliki meri ogljikovih hidratov v obliki raznih slaščic, smokijev, čipsov, sladkanih omak...
wink-1.gif

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
ma ti nimaš nobenmu za govort kaj nej on je! koji K si mi pa ti, da bi ti meni govoril kaj je dobro zame!!?? Če meni ne paše trave mulit na travniku mi pač ne paše! Pač nismo vsi prežvekovalci! Najbolj na jetra mi pa grejo ljudje ki so kao ful pametni in meni govorijo kaj MENI paše!

In sam za info: jem zelenjavo in jem tudi meso. meso pa je na minimumu.

se 100% strinjam s tabo.
vsak sam ve kaj mu paše. v prehrani človeka mora biti od zelenjave, sadja, mesa, kruha.... vse.

rachek

Zelenc'
6. avg 2007
16
0
1
Citat:
Uporabnik creep pravi:
Kaj mislis, koliko vegetarijancev ob sobotah obisce bio trznico?

Ti povem iz prve roke - bore malo.

Naj uganem: ti že nekaj let vsako soboto na ekotržnici vsakega, ki kaj kupi od teh strašnih eko kmetov, vprašaš, če je vegetarijanec ali ne in potem delaš statistično analizo, zato, da boš imel v eni debilni razpravi že vnaprej pripravljene argumente proti tistim, ki se ne strinjajp s teboj?
cheer.gif

conan

Zelenc'
22. avg 2007
24
0
1
drgač vegetarijanci jejo ribe..vegani ne jejo nič kar je živaljskega izvora..skor v vsaki kuharski knjigi z vegetarijansko hrano se bodo našli recepti z ribami in ostalimi stvarmi v morju...opažam d velik folka sploh ne ve kaj je kj...

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
drgač to ni res...pravi vegetarijanci ne jedo nikakršnega mesa, vključno z ribami, jedo pa druge izdelke kot so sir, mleko, jajca...medtem ko vegani ne jedo ničesar živalskega izvora, torej tudi mleka, jajc, sira, jogurtov iz kravjega mleka ipd.
to, da je v dosti vegetarijanskih kuharic tut kak recept z ribami, je le lapsus teh knjig.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Ah ja, eni bi reku da so skoraj neki sektaši... Se imajo za nekaj več - boljše ljudi ker kao ne trpinčijo živali...

No če se slučajno komu da najedat, zaključim stvar v par minutah. Kako?
recimo:
"doma smo imeli zajce, dedek jih je klal, včasih je blo treba pomagat in sem držal za zadnje tace medtem ko je dedek prerezal vrat" to jim povem pa ne morejo več nič :D

"kot mulc sem v potoku lovil postrvi, pač, z roko pod kamen, ribo potegneš ven (včasih ni bila ravno riba
grin1.gif
), palec v gobec, in zlomiš vrat..."

Pa recimo pri zajcih mi je blo kr mal bad, ampak če je kak pameten vegi, to povem z nasmeškom na obrazu, just for the fun of it
evil.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
sej tebe bi clovek lahk mogoc imel rad,ker izgledas zdravo... vecina vegetarjev izgleda bolehno.

naslov pa je provokativn, inde tej temi dogaja. poglej klike. Ce bi napisal glup naslov v stilu: Kaj mislite vegetarijenstvu. bi tema zamrla še isti dan. Moč naslova torej
wink-1.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Nikoli sam ne začnem, to uporabim ko je kak vegi pameten pa pač nočem poslušat hippie driblanja
tongue-1.gif