Vedno več muslimanov

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
saj je tud napovedal konec sveta v letu 2000...
stupid-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik dekca pravi:
Katoliki v Sloveniji pač ogrožajo poštene ljudi, muslimani pa ne.
smirk-1.gif

Daj reci, da si bil v tem trenutku , ko si to pisal nerazsodnen, ker če ti to resno....
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Samo krščanstvo ne uči nič slabega, le katoliki so si določena dejstva spremnili v svoj prid. Recimo to, da je Jezus spočet brezmadežno je le katoliška farsa s katero so na zunaj opravičevali svoj celibat in se delali boge.

Preberi si Staro zavezo.

Druga stvar je kar je učil Jezus.

Tudi Marija je bila brezmadežno spočeta.
evil.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.023
10.768
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:Ob enem pa povdarjam da tudi katoliki niso ovčke. Samo krščanstvo ne uči nič slabega, le katoliki so si določena dejstva spremnili v svoj prid. Recimo to, da je Jezus spočet brezmadežno je le katoliška farsa s katero so na zunaj opravičevali svoj celibat in se delali boge.

Vidiš, takle zapis pa pride ven, če nimaš pojma, o čem pišeš.
Brezmadežno spočetje samo pomeni, da je bila Marija spočeta brez izvirnega greha. O Jezusu tu ni govora. Celibat je bil uveden šele v 11. stoletju in ni bil niti malo povezan z brezmadežnim spočetjem.

jh07

Pripravnik
22. jul 2007
236
0
16
Citat:
Uporabnik ggg pravi:

katolicani so ze zdavnaj prenehali s svojimi kurjenji, musliji se danes kamenjajo, sekajo roke in ostale ude z glavo vred. ne vem kdo poziva k sveti vojni, degenerirani musliji ali papez?

17758-icon_confused.gif

oboji enako
evil.gif

jh07

Pripravnik
22. jul 2007
236
0
16
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:

IAha, super! n zakaj je katerikoli bog pravljica? Si dobil dokaz o neobstoju boga ali kaj? BTW bog = Bog, Alah, Jahve ...

bog = Bog, Alah, Jahve ...= ?
imaš ti dokaz da bogobstaja

Citat:
Uporabnik jh07 pravi:
Citat:

IAha, super! n zakaj je katerikoli bog pravljica? Si dobil dokaz o neobstoju boga ali kaj? BTW bog = Bog, Alah, Jahve ...

Bog je v vseh nas
hysterical-1.gif

Na topic: meni je to zelo po godu da je več muslimanov kot kristjanov
evil.gif
Eat you heart out mafija pedofilska

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
[Brezmadežno spočetje samo pomeni, da je bila Marija spočeta brez izvirnega greha. O Jezusu tu ni govora.

Vsak dan zvem nekaj novega. Pa sem mislil da sem, če sem že moral skor vsako nedeljo spat v klopi, vsaj kako zgodbo slišal. Pa vidim da sem še to napačno slišal.

Očitno sem ravno takrat spet zadremal.
priden.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik jh07 pravi:
Citat:

Nimam, ravno tako kot ti nimaš dokaza da bog ne obstaja. če bi jaz imel dokaz, da bog obstaja, ne bi bil vernik. Upam, da lahko do tukaj razumeš.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
To je tipična obramba opranih vernikov (pa ne pravim, da si to ti). Mislim, da bi bilo na mestu, da verniki dokazujejo razne čudeže in nepojasnjene zadeve, katere uči vera. Meni zdrava pamet ne dopušča, da bi verjel v brezmadežno spočetje, pekel, nebesa, pretvarjanje vode v vino in podobne zadeve... saj zastopim, da je vse bolj "simbolne" narave ampak hudičevo težko je potem v nekaj verjet, če bazira na pravljicah (ja... pravljicah. Zame osebno je pripoved o Sneguljčici in palčkih približno toliko realna kot neko ustvarjanje sveta v sedmih dneh ali pretvarjanje vode v vino).
Potem, ko se pri takih pogovorih nekako uskladiš z vernikom, da te zgodbice le niso vse resnične, ponavadi začnejo z drugo stopnjo obrambe: "Ljubezni tudi ne vidiš, pa vseeno je." .... ne... ljubezen je nekaj čisto naravnega - teženje k razmoževanju. Potem na koncu ugotoviš, da ni niti enega argumenta za boga in en kup argumentov proti bogu...

To je pa tipična obramba nekoga, ki o filozofiji pojma nima. Če že ljubezen okrajšaš na težnjo po razmnoževanju, potem boge tvoje punce
grin1.gif
. Lahko boš celo rekel, da gre pri ljubezni za biokemijske procese. Lahko pa tudi razložiš človekovo zavest, ki jo zaenkrat noben materialist ne zna. Nihče ne ve, kako eter in podobne zadeve delujejo na človekovo zavest. Tako da, tvoja lastna zdrava pamet ne dopušča marsičesa, ne samo razlage vere. Pa ne samo tvoja, tudi moja.

Citat:

Tako da ti vračam z vprašanjem.... Imaš dokaz o obstoju boga?

Na to sem že odgovoril v postu zgoraj.

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Citat:
Uporabnik dekca pravi:
smirk-1.gif

Daj reci, da si bil v tem trenutku , ko si to pisal nerazsodnen, ker če ti to resno....
stupid-1.gif
A začnem naštevat?
Hočejo gozdove, stavbe, oblast, vsiljujejo svoje mišljenje (ene celo pravijo, da imaš "neumno" mnenje, če je slučajno kaj proti cerkvi), zvočno onesnažujejo okolje, majhnim otrokom pripovedujejo pravljice in jih že od malega silijo v njihove vrste, na vasi si takoj dva razreda odspod, če ne hodiš k maši, dvoličnost (v eni fari nočejo npr krstit otroka, če sta tastara koruznika, v drugi ni problema, samo šuške pokažeš), škodoželjnost (če ni naš, naj crkne), razglašanje izidov volitev za slabe, če niso po njihovem vzoru, pobiranje (iz že tako plitkih žepov) denarja naivnih starčkov in stark, prefinjeni načini pihanja na dušo, da se določene parcele zapustijo Cerkvi, ..., a oblast sem že omenil?

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Zakaj bi se izgovarjali? Ker nekak morajo razložit zakaj verjamejo v Boga. In ta izgovor je daleč najbolj pogost (Kak veš, da Bog ne obstaja?). In na glupo vprašanje pride glup odgovor (ne leti na tebe).

Zgodovina je prej tvoja slaba stran, strela in grom sta bila pojasnjena konec 18. stoletja (verjetno si že slišal za ameriškega predsednika Benjamina Franklina in njegove poskuse z zmajem), pomen sperme je bil raziskan šele leta 1843 - pa še po teh letih so za to vedeli redki izobraženci, medtem ko so cerkveni ljudje to znanje bolj ali manj uspešno skrivali pred ljudmi.

Ne na pamet.

Se strinjam, marsikatero vprašanje je lahko "glupo", če ga ne razumeš. Dokaza, da bog obstaja ali da ne obstaja NI.

Ne vem, kdo je tebe zgodovino učil, mimogrede pa - Franklin je izumil strelovod, ne pa pojasnil grom in strelo. Da sperma "naredi" otroka, je pa bilo znano že veliko časa pred letom 1843. Glej pojem kontracepcija. Če pa misliš mikroskopsko delovanje spermijev in celotnega procesa, si se spet ušel, saj so bili dovolj zmogljivi optični in elektronski mikroskopi iznajdeni kasneje.

Se strinjam, ne se učit na pamet. Je treba kaj tudi razumet.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:

Se strinjam, ne se učit na pamet. Je treba kaj tudi razumet.

Če se smem vmešat...

Kaj je pri veri potrebno razumeti?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik dekca pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Citat:
Uporabnik dekca pravi:
smirk-1.gif

stupid-1.gif
A začnem naštevat?
Hočejo gozdove, stavbe, oblast, vsiljujejo svoje mišljenje (ene celo pravijo, da imaš "neumno" mnenje, če je slučajno kaj proti cerkvi), zvočno onesnažujejo okolje, majhnim otrokom pripovedujejo pravljice in jih že od malega silijo v njihove vrste, na vasi si takoj dva razreda odspod, če ne hodiš k maši, dvoličnost (v eni fari nočejo npr krstit otroka, če sta tastara koruznika, v drugi ni problema, samo šuške pokažeš), škodoželjnost (če ni naš, naj crkne), razglašanje izidov volitev za slabe, če niso po njihovem vzoru, pobiranje (iz že tako plitkih žepov) denarja naivnih starčkov in stark, prefinjeni načini pihanja na dušo, da se določene parcele zapustijo Cerkvi, ..., a oblast sem že omenil?

Žal že pokojni Rogelj bi rekel: Tole je razmišljanje nezrelega osebka, ki ne razmišlja, ampak govori tisto kar je slišal. In to ima za verodostojno.
p.s. kako to da pišeš enkrat v moškem enkrat v ženskem spolu?
rolleyes-1.gif

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
hysterical-1.gif

Potrjuješ, kar sem napisal v prvem odstavku (tisto, glede neumnih mnenj...
smirk-1.gif
)
In naštetih stvari nisem samo slišal (okej, razen zvoncev
grin1.gif
), ampak imam možnost spremljati vsakodnevno. In za verodostojno štejem svoja zapažanja, ne nekih zgodbic in "gorvzetih" legend.

P.s.: nikoli ne pišem v ženskem spolu, vedno v moškem - ker to tudi sem. Titula je pa ženskega spola zato, ker sem se pri registraciji zmotil in je pač tako ostalo. In bo ostalo še naprej
grin1.gif

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Če bi bil jaz pičkica, ti ne bi f.k stradal
grin1.gif

Oprosti no tudi ti, vnaprej
grin1.gif