Vedno več muslimanov

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
hehe, meni je pa prevedlo kot "peace you".

ميلان

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik dekca pravi:
Nč hudga ni to. Muslimani so face.
Razen fanatikov.

se pravi vecina (!)
muslimani so zalega in lazniva drhal.

mi je pa smesno ja, ce bi bil naslov katolikov bi se spet zgrazali in jezili. zdaj ste pa spet "tolerantni".

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Sem dobil dokaz ja, prišel po pošti priporočeno
rolleyes-1.gif
Si dobil dokaz, da muca copatarica ne obstaja?

Eh, sem upal na višji nivo debate. Se umikam.

Odgovoril sem tak, ker je to tipični izgovor vernikov: ''Kak veš, da Bog ne obstaja?''

Pa mu odgovoriš: ''Kak pol veš, da ne obstaja Božiček?'' Obema pripisujejo čudeže - en je naredil svet v 7. dneh (če govorimo o katoliškem Bogu, pa imajo vsi kakšne čudeže), drug pa uspe v eni noči obdarit 2 milijardi otrok.

Razumem, da so ljudje verjeli v Boga pred stoletji, ko si niso znali razložit kam gre sonce ponoči, od kod pride dež, kak nastanejo otroci, kaj je strela in grom itd. itd. itd. Ne pa da leta 2008 ljudje molijo na kolenih, da ne bodo prišli v pekel.

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik dekca pravi:
Razen fanatikov.

se pravi vecina (!)

mi je pa smesno ja, ce bi bil naslov katolikov bi se spet zgrazali in jezili. zdaj ste pa spet "tolerantni".
Poznam (osebno) več kot 100 pravih muslimanov (ne samo šiptarjev in bosancev), pa noben od njih ni fanatik. Prej nasprotno.
Kaj boš pa zdej reku?

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik dekca pravi:
Razen fanatikov.

se pravi vecina (!)

Bumbar...

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
وعليكم السلام يى افترييت

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Hmm tile napisi v arabščini bi pa dobro izpadli natisnjeni na majicah. Mogoče bo to hit poletja ... kdo pa še nosi obleke s pismenkami?

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Katoliki v Sloveniji pač ogrožajo poštene ljudi, muslimani pa ne.
smirk-1.gif

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Vsak za svoje dobro misli
wink-1.gif
Tako je.
cheer.gif

Jaz dobro mislim za poštene ljudi.
wink-1.gif

V japonščini ne znam prebrati nič, kot tudi nič v arabščini (razen svojega avatarja, pa še za tega nisem čist 100%
grin1.gif
).

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Citat:
Citat:
Sem dobil dokaz ja, prišel po pošti priporočeno
rolleyes-1.gif
Si dobil dokaz, da muca copatarica ne obstaja?

Eh, sem upal na višji nivo debate. Se umikam.

Odgovoril sem tak, ker je to tipični izgovor vernikov: ''Kak veš, da Bog ne obstaja?''

Pa mu odgovoriš: ''Kak pol veš, da ne obstaja Božiček?'' Obema pripisujejo čudeže - en je naredil svet v 7. dneh (če govorimo o katoliškem Bogu, pa imajo vsi kakšne čudeže), drug pa uspe v eni noči obdarit 2 milijardi otrok.

Razumem, da so ljudje verjeli v Boga pred stoletji, ko si niso znali razložit kam gre sonce ponoči, od kod pride dež, kak nastanejo otroci, kaj je strela in grom itd. itd. itd. Ne pa da leta 2008 ljudje molijo na kolenih, da ne bodo prišli v pekel.

Izgovor vernikov? Zanimivo. Sicer ne vem zakaj bi se verniki izgovarjali, ampak OK. Glede Božička, Miki Miške, Tom & Jerry & stuff upam da se hecaš. Če misliš zares, imaš resne težave z razumevanjem sveta in si filozofsko nerazgledan. Aja, btw, sv.Miklavž je obstajal.

Druga stvar je ta, da ti je očitno zgodovina slaba stran. Ljudje pred stoletji niso vedeli, kako nastane dež, otroci, strela, grom & stuff? A se hecaš?

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Aja, pozabil sem dodat, da sem zgrožen glede mnenja nekaterih o muslimanih. Še bolj kot to pa je zaskrbljujoče dejstvo, da slednji ne zmorejo razlikovati med vero in fanatizmom. Fanatizem se pojavlja v vsaki veri (in še marsikje drugod), tudi v krščanstvu, budizmu ... trenutno pa ga je največ v islamu. Pravi verniki to obsojajo.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:

Izgovor vernikov? Zanimivo. Sicer ne vem zakaj bi se verniki izgovarjali, ampak OK. Glede Božička, Miki Miške, Tom & Jerry & stuff upam da se hecaš. Če misliš zares, imaš resne težave z razumevanjem sveta in si filozofsko nerazgledan. Aja, btw, sv.Miklavž je obstajal.

Druga stvar je ta, da ti je očitno zgodovina slaba stran. Ljudje pred stoletji niso vedeli, kako nastane dež, otroci, strela, grom & stuff? A se hecaš?

Zakaj bi se izgovarjali? Ker nekak morajo razložit zakaj verjamejo v Boga. In ta izgovor je daleč najbolj pogost (Kak veš, da Bog ne obstaja?). In na glupo vprašanje pride glup odgovor (ne leti na tebe).

Zgodovina je prej tvoja slaba stran, strela in grom sta bila pojasnjena konec 18. stoletja (verjetno si že slišal za ameriškega predsednika Benjamina Franklina in njegove poskuse z zmajem), pomen sperme je bil raziskan šele leta 1843 - pa še po teh letih so za to vedeli redki izobraženci, medtem ko so cerkveni ljudje to znanje bolj ali manj uspešno skrivali pred ljudmi.

Ne na pamet.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
To je tipična obramba opranih vernikov (pa ne pravim, da si to ti). Mislim, da bi bilo na mestu, da verniki dokazujejo razne čudeže in nepojasnjene zadeve, katere uči vera. Meni zdrava pamet ne dopušča, da bi verjel v brezmadežno spočetje, pekel, nebesa, pretvarjanje vode v vino in podobne zadeve... saj zastopim, da je vse bolj "simbolne" narave ampak hudičevo težko je potem v nekaj verjet, če bazira na pravljicah (ja... pravljicah. Zame osebno je pripoved o Sneguljčici in palčkih približno toliko realna kot neko ustvarjanje sveta v sedmih dneh ali pretvarjanje vode v vino).
Potem, ko se pri takih pogovorih nekako uskladiš z vernikom, da te zgodbice le niso vse resnične, ponavadi začnejo z drugo stopnjo obrambe: "Ljubezni tudi ne vidiš, pa vseeno je." .... ne... ljubezen je nekaj čisto naravnega - teženje k razmoževanju. Potem na koncu ugotoviš, da ni niti enega argumenta za boga in en kup argumentov proti bogu...

Vera je pogojno koristna tam nekje do desetega leta, da se otrokom predava malce drugačne zgodbice, da dobijo občutek za to kaj je prav in kaj narobe.... to je pa tudi vse. Pa da ne bo pomote - imam krst, prvo obhajilo in birmo, pa se mi še vedno vseskupaj danes zdi smešno (v bistvu se mi je zdelo že nekje kmalu po prvem obhajilu, ko sem začel prebirat razne revije o dinozavrih itd).

Tako da ti vračam z vprašanjem.... Imaš dokaz o obstoju boga?

Pa še glede teme.... mi je vseeno katerih vernikov je več in katerih manj. Če so v merah normale in ne posiljujejo ostalega folka s svojo vero me nič ne motjo.... pa glede na to, da poznam kar nekaj kristjanov, kateri so gnoji, da večje težko najdeš, bi tudi težko rekel, da so muslimani slabši ljudje.

Nazadnje urejeno:

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik dekca pravi:
Katoliki v Sloveniji pač ogrožajo poštene ljudi, muslimani pa ne.
smirk-1.gif

koga konkretno ogrozajo katoliki v sloveniji? jaz vidim, da tezave povzrocajo samo musliji, od pretepov, izgredov do hujsih prometnih nesrec. se dobro, da imajo toliko problemov med sabo sicer bi ostali "posteni" ljudje kot ti pravis se bolj nasrkali. no to tudi bomo ampak cez nekaj let.

musliji so prijazni, nic ne recem, nekateri. ampak se to takrat, ko je treba bit. ko nimajo dovolj infrastrukture v drzavi in ostale druzinje zalege. morajo biti ker bi jih sicer izgnali. potem, ko imajo vsega polno rit, se pa dogaja "pariz" kjer so ze dvakrat lansko leto uvedli policijsko uro, se huje bo v nemciji in cez 10 let bodo takole gorela predmestja vecjih evropskih drzav. zakaj? uradni vzrok je diskriminacija itd. ne vem, meni je malce usekan clovek, ki grozi z rezanjem glave zaradi klincevega stripa.

katolicani so ze zdavnaj prenehali s svojimi kurjenji, musliji se danes kamenjajo, sekajo roke in ostale ude z glavo vred. ne vem kdo poziva k sveti vojni, degenerirani musliji ali papez?

17758-icon_confused.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.914
113
Islam je vedno in bo predstavljal grožnjo svetu in miru na njem. Če bo kdo oporekal, naj si malo pogleda na bližnji vzhod, kaj se tam dogaja. Bombni napadi so dnevno na sporedu. In prav vsi so v imenu Alaha. Tako da za mene so vsi Muslimani fanatiki. Eni so večji (ekstremisti) drugi pač malo manjši. V to drugo skupino bi štel predvsem Bosance, ki relativno mirno in brez problemov spoštujejo in ohranjajo svojo vero. Bolj ko pa greš na nižje vse bolj je Islam agresiven.

Tako da tisti ki pozna 100 Bosancev, in po njih jemlje povprečje se pošteno moti o načinu in izvajanju vere.

Ob enem pa povdarjam da tudi katoliki niso ovčke. Samo krščanstvo ne uči nič slabega, le katoliki so si določena dejstva spremnili v svoj prid. Recimo to, da je Jezus spočet brezmadežno je le katoliška farsa s katero so na zunaj opravičevali svoj celibat in se delali boge.

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
ksz.

Že Nostradamus je napovedal, da bodo po zemljski obli zavladale kamele....