To je tipična obramba opranih vernikov (pa ne pravim, da si to ti). Mislim, da bi bilo na mestu, da verniki dokazujejo razne čudeže in nepojasnjene zadeve, katere uči vera. Meni zdrava pamet ne dopušča, da bi verjel v brezmadežno spočetje, pekel, nebesa, pretvarjanje vode v vino in podobne zadeve... saj zastopim, da je vse bolj "simbolne" narave ampak hudičevo težko je potem v nekaj verjet, če bazira na pravljicah (ja... pravljicah. Zame osebno je pripoved o Sneguljčici in palčkih približno toliko realna kot neko ustvarjanje sveta v sedmih dneh ali pretvarjanje vode v vino).
Potem, ko se pri takih pogovorih nekako uskladiš z vernikom, da te zgodbice le niso vse resnične, ponavadi začnejo z drugo stopnjo obrambe: "Ljubezni tudi ne vidiš, pa vseeno je." .... ne... ljubezen je nekaj čisto naravnega - teženje k razmoževanju. Potem na koncu ugotoviš, da ni niti enega argumenta za boga in en kup argumentov proti bogu...
Vera je pogojno koristna tam nekje do desetega leta, da se otrokom predava malce drugačne zgodbice, da dobijo občutek za to kaj je prav in kaj narobe.... to je pa tudi vse. Pa da ne bo pomote - imam krst, prvo obhajilo in birmo, pa se mi še vedno vseskupaj danes zdi smešno (v bistvu se mi je zdelo že nekje kmalu po prvem obhajilu, ko sem začel prebirat razne revije o dinozavrih itd).
Tako da ti vračam z vprašanjem.... Imaš dokaz o obstoju boga?
Pa še glede teme.... mi je vseeno katerih vernikov je več in katerih manj. Če so v merah normale in ne posiljujejo ostalega folka s svojo vero me nič ne motjo.... pa glede na to, da poznam kar nekaj kristjanov, kateri so gnoji, da večje težko najdeš, bi tudi težko rekel, da so muslimani slabši ljudje.