Vedno več muslimanov

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Zavračal je koncept osebnega boga, ki se vmešava v odvijanje dogodkov in ki ga propagirajo vse velike monoteistične religije. Ni pa zavračal koncepta neke višje, nam nepoznane urejenosti, lahko bi rekli tudi zavesti. Sicer pa je to že offtopic...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.023
10.768
113
kod Džej-Zija
To je pa tudi vse, kar sem jaz napisal. Replika je bila pač na ateizem in na to, da so vsi verni ljudje šibki. Pri tem sploh ni pomembno, v kaj verujejo. Pa sem dal primer vrhunskega misleca, ki je bil veren (v katero različico, pri tem ni pomembno) in ki je bil za moje pojme vse prej kot šibek.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
no, da se mal vrnemo na temo...

mene tud ne moti če jih je vedno več, sam da ne bojo posiljevali drugih z svojo vero, in da nas ne bojo zmerjali z neverniki, in bomo posledično tudi manjvredni za njih.

so mi pa vse vere pravljice, in ja zame so verniki šibki ljudje, kateri se ne znajo s problemi drugače spopasti, kot da grejo v cerkev (muslimani pač drugam), in molijo za boljši jutri, čeprav nikoli ni... Treba je resnici pogledat v oči in rečt tko je, in noben razen mene ne bo mojega problema rešil. ne bog, ne duhovnik noben! Vera je nastala tok močna (pomoje) zato, ker včasih so bili ljudje revni, bolani, nesrečni, vglavnem živeli so v bedi, in so pač rabili neko upanje... in vera je to, čeprav nič ne reši! In ubistvu me motijo vsi taki, k se zanašajo na to, in mečejo denar stran, čas, nekateri celo prijatelje izgubijo, ipd... vse zaradi neke natveze! A ni to čudno???

Vera je opij za ljudstvo!

aja, jest verjamem v naravo in naravne zakone...

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Tu se strinjam s teboj, ne moreš potegnit enostavnega zaključka, da so ateisti pametni, verniki pa neumni. Kar pa nekateri radi počno.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
in bomo posledično tudi manjvredni za njih.

Za RKC si že sedaj. Ampak tvojega denarja se pa ne branijo.
evil.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
hja, pol jih pa itak vsi podpiramo, sam to je pa politika kriva, in ne posamezniki...

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Prav smešni so tile argumenti. Kakor znanost nečesa (ŠE) ne zna dovolj dobro razložiti, je to zagotovo pokazatelj, da bog JE.
stupid-1.gif

Škoda, vendar se s tabo ne mislim pogovarjati, ker pač ne dojemaš napisanega. Že par postov nazaj si trdil, da omenjam vero in razum v isti sapi, kar pa seveda ni bilo res. Tudi tukaj na podlagi mojega pisanja sam sklepaš trditve, tako da sorry, ne mislim se s tabo ubadat. Pri nesnovni zavesti pa ven mečeš neumnosti kot so membrane živčnih celic. Tvoj problem je, da ne dojameš, da vsega ni mogoče racionalno-materialistično razumet. Preberi si Descartesa.

Over & out.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

A to je kak religiozni šport... iskanje indicev, da so preminuli znanstveniki dejansko bili verni? Dejstvo je, da se Einstein za časa življenja ni opredelil kot vernik. Če pa nekdo izkrivlja njegove hudomušne izjave o bogu, je to njegov problem. Izgleda, da velja, da je ateist ob sami omembi besede "bog" avtomatsko veren.

Verjamem, da je moteče, ampak takšen pač sem. Žal pa je tudi statistika na moji strani. Verniki so v povprečju nižje izobraženi in imajo manjši IQ kot ateisti. Ne bom rekel, da so te razlike očitne na prvi pogled, ker niso... so pa statistično pomembne.

Seveda ne bom zaradi tega rekel, da sem zaradi tega pametnejši od tebe... čisto mogoče je prav obratno.

Trdim le, da so verniki izbrali "lažjo pot", kjer mi ne moreš ugovarjati. Veliko enostavneje je (trenutno) nerazložljivemu pripisati božanski izvor, kot se sprijazniti z lastnim neznanjem in morda tudi aktivno iskati odgovore na še neodgovorjena vprašanja.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

mene tud ne moti če jih je vedno več, sam da ne bojo posiljevali drugih z svojo vero, in da nas ne bojo zmerjali z neverniki, in bomo posledično tudi manjvredni za njih.

Kreacionizem, splav, genska terapija, istospolne poroke, umetno oplojevanje... ne vem no, meni se nekako zdi, da nas že dandanes precej močno posiljujejo s svojo vero.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Oprosti, nisem vedel, da obstaja nesnovna zavest.

Aja, pardon... nihče še ni dokazal, da je ni. Torej vsekakor mora obstajati... Sem približno zadel, ali lahko postrežeš s kakšnim konkretnim argumentom?

Sej vernikov bo vedno manj, samo da še te preostali štiriletaosnovnešole&razgledankotsosedovpes partizani pomrejo, pa bo že skoraj mir. Vsaj pri nas.

Dejstvo je da ti je vera vsiljena, če si vzgajan v takšnem okolju. Večina mladih se pa zdaj že upre, ker ni več tistega "oča imajo zadnjo besedo" in te (vsaj tisti z malo pameti) svojih potomcev ne bojo vzgajali v nobeno vero.

Sicer si pa tudi sami pomagajo v propad z vsakim novim pedofilskim škandalom,vmešavanjem v državo in kraji.

Zdaj me pa napadite
hysterical-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.023
10.768
113
kod Džej-Zija
Sem dal gor link, kjer se je model jasno opredelil, brez kakšne hudomušnosti, kakšno je njegovo stališče. Einstein ne samo da ni bil ateist, ampak je le-te rahlo postrani gledal.

Tisto o izobraženosti je pa totalna traparija. S statistiko dobro veš, da se da dokazati skoraj vse. Majhna laž, velika laž, statistika, tako nekako gre stopnjevanje.
grin1.gif

Niso vsi verniki enaki, tako kot tudi neverniki niso. Nekateri si želijo globoke odgovore, drugi so z enostavnimi zadovoljni. Tisti, ki iščejo globlje, pa tudi vsaki nerazložljivi stvari ne pripisujejo božanskega izvora, ampak se dobro zavedajo, da morda obstaja racionalna razlaga in da jo bomo nekoč poznali. Zato ne poenostavljaj stvari.

Poleg tega ti pa vera ne bo nič pomagala, če ne boš proaktivno deloval v svojem življenju. Eni potem posledičnemu uspehu pravijo sreča, drugi naključje, tretji pa, da jim je pomagal Bog. Samo se je treba vprašati, kaj sta sreča in naključje. To je samo drugo ime za nerazložljivo, se ti ne zdi?

Še enkrat, ne meči vseh ljudi v isti koš, pa ne poenostavljaj stvari, ki jih podrobno ne poznaš.