Vaša NETO plača na mesec

Vaša NETO plača na mesec

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Kaj koji [censored] brišeš teme, da se moram dvakrat odločat, al zaslužim 500€ ali več (dobim jih 900
grims-1.gif
)
Gre pa na dol i to je pizdarija. Oziroma še ni, a bo.
Kmalu.
Velika.
Več na kanalu A spomladi.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
Kaj koji [censored] brišeš teme, da se moram dvakrat odločat, al zaslužim 500€ ali več (dobim jih 900
grims-1.gif
)

Anketa z napako, zato sem brisal in sestavil še enkrat

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.509
7.701
113
Kar je seveda precej neumno mislenje ampak zato pa pac so delavci (pa ne da bi koga zalil sam pac kdor ni sposoben dojet zakaj se meri v bruto mu ni pomoci)

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
kaj ti ni jasno? delodajalec zate namenja bruto plačo, koliko od tega dobiš ti v žep, ni odvisno od njega

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja in kaj pol?
A pri ceni banane tudi odšteješ nek del, ko doma poveš koliko je stalo?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.509
7.701
113
Se spet delas enumnega ker ti je dolgcas in bi rad debatiral al ti res ni jasno?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Kar je seveda precej neumno mislenje ampak zato pa pac so delavci (pa ne da bi koga zalil sam pac kdor ni sposoben dojet zakaj se meri v bruto mu ni pomoci)

Meni tudi ni čisto jasno... mislim, zakaj je relevantna bruto plača in ne neto.

Ker stvar je zaradi visokih davkov popolnoma izrojena z raznimi dodatki, potnimi stroški in dežurstvi, ki razmerje bruto/neto vsaj malo dvignejo iz popolnega dna svetovne lestvice (oz. podatka o tem, kako težak je državni aparat).

Po mojem bi bil še najbolj relevanten povprečen znesek mesečno, ki ga lahko nameniš za izključno lastne potrebe. Torej ko od neto plače odšteješ še vse davke (DDV, dohodnina), vse nesmiselne prispevke (RTV, dopolnino zavarovanje), vse trošarine (gorivo, alkohol, cigarete)... samo kaj ko bi bila potem povprečna cifra tako južno, da si po mojem noben politik ne bi upal stopit več pred javnost.
smirk-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Ker stvar je zaradi visokih davkov popolnoma izrojena z raznimi dodatki, potnimi stroški in dežurstvi, ki razmerje bruto/neto vsaj malo dvignejo iz popolnega dna svetovne lestvice (oz. podatka o tem, kako težak je državni aparat).

Po mojem bi bil še najbolj relevanten povprečen znesek mesečno, ki ga lahko nameniš za izključno lastne potrebe. Torej ko od neto plače odšteješ še vse davke (DDV, dohodnina), vse nesmiselne prispevke (RTV, dopolnino zavarovanje), vse trošarine (gorivo, alkohol, cigarete)... samo kaj ko bi bila potem povprečna cifra tako južno, da si po mojem noben politik ne bi upal stopit več pred javnost.
smirk-1.gif

gre se zato, da se folk večinoma zarad nizke plače pritožuje čez delodajalca, potem pa vidijo, da delodajalec za njih namenja 1700€ bruto, in oni dobijo samo 700€ na račun, se pa njihova nezadovoljnost usmeri proti zato odgovornemu

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Ja in kaj pol?
A pri ceni banane tudi odšteješ nek del, ko doma poveš koliko je stalo?

ne, pri bananah naredim tako, da jih v trgovini olupim, potem pa po tehtanju oblečem nazaj v olup in kondom čez
rolleyes-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.640
215
63
Kranj
nad 1000 evrov do 1500 evrov
-
32 33%

FAK........kok ste eni LOADED.

In da, zame je edino merilo NETO PLAČA in ne BRUTO, ker:

prevoz PORABIM
malico večino PORABIM/POJEM

Torej mi čez mesec ostane NETO in od te NETO realno komaj PREŽIVIM, ŽIVIM ne.....za življenje rabiš vsaj 800€ NETO.
uf-1.gif

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.445
3.828
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

smirk-1.gif

gre se zato, da se folk večinoma zarad nizke plače pritožuje čez delodajalca, potem pa vidijo, da delodajalec za njih namenja 1700€ bruto, in oni dobijo samo 700€ na račun, se pa njihova nezadovoljnost usmeri proti zato odgovornemu

Ja, ampak povprečnega Janeza boli kita, koliko delodajalec nameni za njega. Važna mu je številka, ki jo vidi na računu.