Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
Kaj koji [censored] brišeš teme, da se moram dvakrat odločat, al zaslužim 500€ ali več (dobim jih 900)![]()
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Ja vem, da se vedno meri v BRUTO, ampak delavce zgolj zanima to, kolk bodo dobil čistega.
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Neto plača ni merilo, ker nanjo vplivajo možne olajšave.
Edina prava primerjava so bruto plače.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Kar je seveda precej neumno mislenje ampak zato pa pac so delavci (pa ne da bi koga zalil sam pac kdor ni sposoben dojet zakaj se meri v bruto mu ni pomoci)
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Kar je seveda precej neumno mislenje ampak zato pa pac so delavci (pa ne da bi koga zalil sam pac kdor ni sposoben dojet zakaj se meri v bruto mu ni pomoci)
Meni tudi ni čisto jasno... mislim, zakaj je relevantna bruto plača in ne neto.
Ker stvar je zaradi visokih davkov popolnoma izrojena z raznimi dodatki, potnimi stroški in dežurstvi, ki razmerje bruto/neto vsaj malo dvignejo iz popolnega dna svetovne lestvice (oz. podatka o tem, kako težak je državni aparat).
Po mojem bi bil še najbolj relevanten povprečen znesek mesečno, ki ga lahko nameniš za izključno lastne potrebe. Torej ko od neto plače odšteješ še vse davke (DDV, dohodnina), vse nesmiselne prispevke (RTV, dopolnino zavarovanje), vse trošarine (gorivo, alkohol, cigarete)... samo kaj ko bi bila potem povprečna cifra tako južno, da si po mojem noben politik ne bi upal stopit več pred javnost.![]()
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Ja in kaj pol?
A pri ceni banane tudi odšteješ nek del, ko doma poveš koliko je stalo?
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Meni tudi ni čisto jasno... mislim, zakaj je relevantna bruto plača in ne neto.
Ker stvar je zaradi visokih davkov popolnoma izrojena z raznimi dodatki, potnimi stroški in dežurstvi, ki razmerje bruto/neto vsaj malo dvignejo iz popolnega dna svetovne lestvice (oz. podatka o tem, kako težak je državni aparat).
Po mojem bi bil še najbolj relevanten povprečen znesek mesečno, ki ga lahko nameniš za izključno lastne potrebe. Torej ko od neto plače odšteješ še vse davke (DDV, dohodnina), vse nesmiselne prispevke (RTV, dopolnino zavarovanje), vse trošarine (gorivo, alkohol, cigarete)... samo kaj ko bi bila potem povprečna cifra tako južno, da si po mojem noben politik ne bi upal stopit več pred javnost.![]()
gre se zato, da se folk večinoma zarad nizke plače pritožuje čez delodajalca, potem pa vidijo, da delodajalec za njih namenja 1700€ bruto, in oni dobijo samo 700€ na račun, se pa njihova nezadovoljnost usmeri proti zato odgovornemu