Uvoz avtomobila po izbiri!

B81

22. jul 2007
37.677
10.958
113
Dajte ne pametujte toliko no, na strani je izračun in provizija se meni zdi čisto spodobna in nič preveč zasoljena, glede na to, da se peljejo gor in uredijo vse. Stroške si lahko izračuna vsak sam, če ima lestvico DMV in ostalo in se točno vidi, koliko si vzamejo.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Citat:
Uporabnik HABAHABA pravi:
Jaki resni dealerji? Ja, ce poslujejo z googlom business email naslovom in ce uporabljajo Microsoft Office 2013 business potem, kaj mislis, katero predponko za email uporabljajo? Ali gmail ali pa mns! Toda to izgleda za nekatere ni merilo, ce si drugi z malo denarja naredijo posel pri tem pa jim goole in microsoft "cistijo" spame. Za mene so brihtni, ce pa pogledas njihovo financo porocilo pa je malo takih v Sloveniji. Dalje, ce prodajo letno preko 8.000 novih avtomobilov potem niso kar tako in ce jih imajo cirka 24.000 rabljenih na zalogi tako njihovih kot od njihovih partnerjev. Koliko prodajalcev v Sloveniji letno proda cez 8000 novih vozil? Dvomim, da kdorkoli, niti BMW niti MB. Pogledal sem si oba njihova weba - na prvem se samo prakticno predstavljajo na drugem pa je prava "trgovina" kjer se da per takoj kupiti avto. Zares so "resni" dilerji kot pises!

24.000 na zalogi? kot bi na fužinama rekli: majke ti? to so vsi švercarji v slo? 8000 novih letno? direktorja za el presidende in banana republika Slovenia. saj, če bi si naredil malo reklame, ne bi bilo nič narobe. a se mi dozdeva, da si maaaaaalce pretiraval.

maremm

Pripravnik
26. dec 2010
357
0
16
To je kot pri nekem traktor dilerju, ki oglašuje da ima več sto traktorjev na zalogi. Potem ti pa pokaže landwirt.com.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.604
2.419
113
Pomurje
Zato kar gledam jaz bi vzeli vsaj 1385€. Avto je v Hamburgu. Karta do tja me stane 171€, nekdo me mora potegnit do Dunaja, pa tam še rabim za tablice in papirje cca???€. DMV je 150€. DDV-ja ni., Homologacija je koliko €????

Nazadnje urejeno:

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
ksz:
Doslej nisem bral in niti ne vem, o kom govorite. Pa bom zato verjetno še bolj objektiven
evil.gif

Po mojem ceno uvoza preko podjetja dvigne tudi to, da mora podjetje poslovati in zaslužiti. Torej zaslužek, davek pri zaslužku, zavarovanja za primer težav (kot podjetje ti morajo nuditi garancijo) ... to pač nekaj stane, vendar je lahko stranka malo bolj na varni strani. No recimo -
evil.gif

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Zato kar gledam jaz bi vzeli vsaj 1385€. Avto je v Hamburgu. Karta do tja me stane 171€, nekdo me mora potegnit do Dunaja, pa tam še rabim za tablice in papirje cca???€. DMV je 150€. DDV-ja ni., Homologacija je koliko €????

Enomesečne izvozne tablice z zavarovanjem v Münchnu, tri tedne nazaj = 250€. Ni nujno, da je povsod enaka cena, ampak dražje že skor ne bi smelo biti.
Homolomo pri nas = 96€, ravnokar.

cerko

Pripravnik
9. maj 2012
278
0
16
Pred 2 leti je bilo pol manj kot si napisal. Kakor vidim sedaj so cene: http://www.kreativni-najemi.si/pages/si/rabljena-vozila/uvoz-rabljenih-vozil-po-narocilu.php , tako da tudi ni panike, bi padel v razred do 40k. Dam rade volje 600€ pa da mi svetujejo, pregledajo avto in uredijo papirologijo. Takrat sem se pogovarjal še z raznimi dilerji, ki so na Avto.net-u, pa se mi je zdelo preveč "mutenja" z provizijami in iskanjem avta, potem pa sem od kolega dobil kontatkt. Prepričal me je odnos in način dela.
P.s. to je samo placilo storitve brez dajatev, zacasne reg.,...

Nazadnje urejeno:

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
http://skrci.me/Qie1F

Tega ma za 25500€ naprodaj v Slo Kreativni najemi. Za 20k ga da tudi Nemec, se pravi 3300€ razlike?

Dobro za en dopoldne dela...toliko sem dobil le enkrat.
tongue-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
iz 21000€ i kursor kolikor je cena v DE. ker je MWST že vračunan je za njega (kot fizikalca) ok. razlika do 25500 je prevoz, homolomo in zaslužek "kretivnih najemov"

PoljasevicZ

Pripravnik
4. jun 2008
55
0
6
Obišči stran
Pozdravljeni,

ko si računate stroške uvoza avtomobila, ne glede na to ali vam ga pripeljemo Kreativni najemi ali ne, je pomembno naslednje:

tip kupca: fizična ali pravna oseba
tip prodajalca: fizična ali pravna oseba
tip cene: cena brez izkazanega DDV/cena z izkazanim DDV
starost vozila: mlajše od 6 mesecev in prevoženih več kot 6000 km/ starejše od 6 mesecev in prevoženih več kot 6000 km

Tip motorja: bencinski ali dizelski motor
EUR standard motorja (EUR1-EUR6)
Emisija CO2
Emisija trdih delcev (pri dizelskih motorjih brez filtra trdih delcev)
Prostornina motorja

Kdor želi računat "peš" lahko uporablja povezavo: http://www.kreativni-najemi.si/pages/si/rabljena-vozila/davki.php

Izračun stroškov uvoza če vse za vas opravimo Kreativni najemi (cena do registracije): http://www.kreativni-najemi.si/pages/si/izracuni.php?sub=pridobitev_eu

Če si želite uvoziti/pridobiti avto iz tujine sami in če naredite vse by the book utegnete prihraniti na denarju porabili pa boste določeno količino časa. Ceno vašemu času pa določate sami.

V primeru Audija, ki je predmet analize je pomembna cenovna komponenta DMV, ki pri omenjenem znaša 11% nabavne cene (dizelski motor, emisija CO2 164 g/km).

Lp, Zdravko
Kreativni najemi d.o.o.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Kot je že alkoholik pojasnil je avto že z DDV. Če piše MwSt. Ausweisbar to pomeni, da lahko Slovenska firma npr. Kreativni najemi avto kupi gor po neto ceni ki je 21.490 -19% MwSt in plača ob uvozu naš 20% DDV. Privat kupci pa enostavno gledamo bruto ceno, kot je podana pri tistem Audiju 21.490€ + DMV + strošek uvoza+ ekotakse + homologacija = končna cena.

Sam sem šel in bom šel vedno sam po avto v tujino, samo tistih 600€+DDV se mi tudi ne zdi neka pretirana cena za dobro storitev. Da mi uvozijo avto iz Italije z veseljem dam 600€.
tongue-1.gif

http://www.secar.si/ Ta mi zgleda še zanimiv. Kar lepe avte pripelje za ugodno ceno.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
bero1 če piše MwSt. nicht ausweisbar to pomeni da se DDV NE more poračunat! in je to "končna cena" če piše ex Mwst pomeni da moraš dodat DDV (v DE 19%!) če piše inkl Mwst pa pomeni da je to cena s DDV (19%) katero lahko DDV zavezanec "poračuna" ...

torej, fizikalcu se splača gledat in kupovat MwSt. nicht ausweisbar. pa tudi DDV plačat kar v DE (1% pa 1%)

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.916
116
63
mb+ -20km
MwSt. nicht ausweisbar pomeni, da je to neto cena, torej brez ddv.
da poenostavim
-fizična oseba oseba plača recimo 21.490,00 + 4.083,10 (19% MwSt)= 25.573,10 €-nabavna cena v DE plus ostali stroški v SLO
-firma plača v DE 21.490,00 , torej neto ceno, potem pri nas 20% DDV plus ostali stroški

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
no to nekako ni res in ne zavajaj

mwst nicht ausweisbar pomeni da NI možno poračunati DDV! torej je to KONČNA bruto cena na to ni pribitka ddv! lahko pa si prebereš na netu...

če bi pa pisalo MwSt. ausweisbar pa pomeni da je to cena Z DDV katerga lahko odbiješ
potem imaš pa še

inkl MwST = MwST. Ausweisbar= ddv vklučen = Bruto cena
exkl MwST = DDV ni vključen v ceno= Neto cena