utripanje luči

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik Zmago1 pravi:javil sem kitajcem da imam probleme in so mi takoj brez vprašanj nakazali kupnino nazaj, mislim carji
smile-1.gif
, s tem da sem še obdržal konektor ki zelo verjetno deluje hehe
Off:
Klanjam se ti, tipični slovenski nategun...
A si vesel, ko si ga nategnil Kitajčka, a?

Evo, primer tipičnega Slovenca, ki je za 10 EUR (saj nisi plačal več, ne?), pripravljen prodati svojo poštenost.
cheer.gif
Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej.

Potem se pa čudimo, zakaj vedno več prodajalcev na Ebay-u ne pošilja v Slovenijo. Že vedo, da smo narod nategunov, ki bi še svojo mater nategnili za 10 centov.

Kwa ti čvekaš ? Na oglasu je lepo pisalo VW Passat 1999 : ALL MODELS ,..kva sem ga pol nategnu, sej itak ne morem na tem avtu tega uporabljat, plus sam mi je nakazal nazaj takoj ko sem mu omenil težavo,...brez da bi jaz kaj zahteval ,..mater ste eni tečni, a ti ni dala al kaj,,..:)

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik Zmago1 pravi:javil sem kitajcem da imam probleme in so mi takoj brez vprašanj nakazali kupnino nazaj, mislim carji
smile-1.gif
, s tem da sem še obdržal konektor ki zelo verjetno deluje hehe
Off:
Klanjam se ti, tipični slovenski nategun...
A si vesel, ko si ga nategnil Kitajčka, a?

Evo, primer tipičnega Slovenca, ki je za 10 EUR (saj nisi plačal več, ne?), pripravljen prodati svojo poštenost.
cheer.gif
Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej.

Potem se pa čudimo, zakaj vedno več prodajalcev na Ebay-u ne pošilja v Slovenijo. Že vedo, da smo narod nategunov, ki bi še svojo mater nategnili za 10 centov.

467716-post_slo.gif

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
ej, meni še vedno luči utripajo, pustite zdaj kitajce.
tudi na temni cesti brez nasproti vozečih vozil ...
zaenkrat bom pustil, pa naj folk misli, da jim blendam :)

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
ej, meni še vedno luči utripajo, pustite zdaj kitajce.
tudi na temni cesti brez nasproti vozečih vozil ...
zaenkrat bom pustil, pa naj folk misli, da jim blendam :)

čak mal...a tebi utripajo v smilsu spreminjanja napetosti ali ti avto sam dolge/kratke daje?
17758-icon_confused.gif

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
luči svetijo močneje 3 sek, nato šibkeje 3 sek, nato spet močneje ... to se ponavlja samo med vožnjo, ko avto stoji, tega ni.
to dela tako na kratkih, kot tudi na dolgih lučeh
to dela v načinih vključeno/auto/izključeno ...
luči svetijo skoz na avtu, vendar imamo stikalo vseskozi na auto, a nagaja tudi v drugih dveh načinih.
pri načinu izključeno armaturka sveti močneje ...
ko avto stoji na mestu, je prižgan, je tema in svetijo luči, svetijo vseskozi enako. napetost torej niha le med vožnjo.
če vključim med vožnjo dodatnega porabnika (gretje zadnje šipe, zavore, meglenke itd.) se ne spremeni nič. luči še vedno 3 sekunde svetijo močneje, 3 sekunde šibkeje in to se ponavlja celo vožnjo.
opazil sem šele zdaj, ko je prej tema. lani tega avto ni delal, star je 2,5 leta in izven garancije ...
zanima me samo, če se lahko vžge zaradi tega recimo? ker če ne, naj bo kr tak. saj veste, citroen pač. manj ga diraš, raje te ma :)

tony

Guru
23. jul 2007
9.747
1.530
113
Če je zanič regulator napetosti, se bo akumulator slabše polnil in bo prej zanič. Kak kos elektronike bi na daljši rok lahko še dodatno odletel, čeprav to najbrž ni prav verjetno.

Posledica nihanja je tudi, da luči slabše svetijo.

Skratka, to ni najboljše (daj popravit enkrat), ampak vžgal se avto zato ne bo.
zmaga.gif

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
Če ti to dela samo med vožnjo potem je možno, da imaš slab stik na maso. Vibracije očitno povzročajo izgubo stika. Mislim pa, da imajo pri C% prednje luči skupen vod za minus. Pelji k avtoelektričarju da preveri. LPM

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.105
6.940
113
pri taščici
Ampak kje hudiča je dobil 3s interval. Ali je to dejansko tri seknude in vedno isto, ali se to samo tebi zdi?
daj en video dolg vsaj 10 sekund.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.746
113
EU
Policaji bodo mislili da druge opozarjaš na policijsko kontrolo in ti bdo zaračunali kazen
grims-1.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Ko si na mestu, pa dodajaš gas kaj utripajo? zaradi spremembe kakšne napetosti mislim. Kaj pa tester pravi?

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
ne utripajo. na mestu, kljub dodajanju gasa, je vse normalno ...
ne grem na citroenov tester, mam trenutno dovolj servisa njihovega, sem prejšnji teden menjal vztrajnik in sklopko na svojem c5. ta c3 je ženin ...
mam pa kolega avtoelektričarja, ko bo cajt, se grem pokazat ...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Če ti utripa samo med vožnjo je definitivno nekaj narobe z napetostjo. Lahko, da je alternator, aku ok in je dejansko težava da ti nekaj preveč jemlje elektriko...
sprasujem se.gif

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
Ne štima; med vožnjo ima motor več obratov se pravi posledično bi moral tudi alternator dajati veče energije; lahko je pa - samo sum - kakšen upor ali rele; a si poskusil na mestu dodajati gas in ali se je v tem primeru enako dogajalo?
LPM

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
sem že napisal, na mestu v prostem teku in tudi ob dodajanju gasa se ne zgodi nič. luči svetijo normalno.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.182
3.643
113
Marlbor
Mene pa zanima, kako si to ugotovil, da ti utripajo? Ker meni mogoče tudi utripajo, pa med vožnjo sploh ne opazim.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.150
4.131
113
Pri enih avtih (večinom s H4 žarnicami) so ležišča tak klump da se žarnice v paraboli ves čas tresejo kar daje občutek utripanja. Sicer to noben ne opazi dokler se ne lotiš opazovat razlike in primerjat z drugimi avti. Ko pa enkrat vidiš napako pa ne moreš spregledat!

Da ni to krivo?!
evil.gif