Uporabnost žensk v dandanašnjem modernem času

smrdim

Pripravnik
16. apr 2008
56
0
6
Ne razumeš, da ženska dandanes ni več to, kar je njeno prvotno poslanstvo na tem svetu? Čudno, da ni izvenmaterična nosečnost že izumljena. Vzgoja je itak v podnu, ker otroke prec dajejo v vzgojo drugim ustanovam. Je pa res, da firme dandanes podpirajo to sranje in prisiljujejo ženske v tak lajf.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.997
1.440
113
Jaz se kar strinjam s tvojimi posti. Sem se našel malo v tvoji zgodbi.

Je samo en problem, tukaj razlagaš folku, ki so večinoma študentarija oz. imajo delovnik, ki traja 8 ur, denar porabijo več ali manj zase ter se imajo oh in sploh fino. Glavna obveznost je kako poravnati račun za mobitel ter kdaj naj skočijo po bon za kosilo.

Ostali uspešni mladostniki so lopovi, kradejo na vse strani, so podedovali firmo od očeta ter se sedaj preseravajo, tako izgleda uspešen folk v očeh "navadnega" folka.

Pot v privatne vode je običajno zelo težka, zato se marsikateri novodobni kuzlici ne da migniti s prstom, ker to zahteva določena odrekanja, vlaganja, zgubljanje živcev, nešteto stroškov. Vse bi samo vrtele telefon, vozile novega cabria, imele najnovejše Swarovski očala ter grele stolček v kakšnem upravnem odboru. Ko pa partner zaprosi za malce pomoči, potrpljenja v podjetju, itd, je pa vsega konec. Eh drage moje dame, tako pač ne gre. Zato vse tiste, ki se želite dokazati, kar izvolite. Problem je v tem, ko se na vas preloži kakšna večja odgovornost se večina vas močnih ter emancipiranih žensk zlomi kot bobi palčka ter od vas človek dobi eno veliko razvalino, ki ne ve kaj bi sama sabo.

Na koncu je itak skoraj pri vseh tik-tak-tik-tak biloška ura, ker slej ko prej pride materinski nagon. Vaša primarna uporabnost v dandanašnjem modernem času je popolnoma enaka kot pred več stoletij nazaj.

Da ne bo vse črno. Poznam nekaj zelo uspešnih žensk,ki uspešno furajo posel ter družino. Žal so take hitro zasedene, ker so redke. Je pa zanimivo kako se moški prilagodi ženski ter najdeta skupno pot v življenju medtem ko obratno že težje.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik PNG pravi:
pa še glede gledanja mehiških limonad...tut sama sicer ne štekam, kako lahko to folk gleda, ampak če jim paše, pa naj. Ne vem, zakaj bi bla mehiška nadaljevanka kaj bolj poneumljajoča kot gledanje fuzbal tekme.
grin1.gif

Eno je pravljični svet, za katerega ženska zapravi po 2 uri dnevno, da pogleda kdo je skrivni dvojček, tretjega brata, ki je v bistvu bogata ženska in kirurg in tajni agent hkrati..., drugo pa 2 uri na teden za kakšno tekmo. Sicer pa za moje pojme tip, ki ne pogleda nikakršnega športa na TV-ju zame sploh ni tip, ampak neka pičkica, ker je to bolj v domeni žensk.

Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Koliko karieristk ima otroka okol 25 let?
rolleyes-1.gif
. Skor ni, ker potem se raje in z veseljem posvetijo družini.
Se kje motim?

Ja motiš se. Kaj bo karieristka s srednjo šolo, da jo lahko okličeš karieristka in mlada mamica pri 25-ih hkrati? Takrat se ponavadi šele dobro diplomira, mogoče celo leto kasneje... in hvala kurcu, da ne bo šla direkt rojevat pa vzgajat otroka. Vsaj jaz ne bi na njihovem mestu. Greš na šiht..., dobiš nekaj prakse, izkušenj, delovne dobe..., s partnerjem uživaš na kakem potovanju, izletih ipd..., potem pa se počasi zresneš, rodiš..., vzgajaš...

Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
prerade pozabljate da ste v osnovi na svetu zato, da imate otroke. in če se vedno več žensk odloči za kariero namesto za otroka, potem bo vedno manj otrok. tako pač je, žal.

Samo ti pa majkemi nisi zdrav. Izpostavljaš osnovno funkcijo žensk - rojevanje -, kot da so samo zato na svetu.
bonk.gif

Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Recimo imam se en primer, ki ga ne razumem.. tip ma firmo, obremenjen na polno, ful bi mu prav prislo, da bi mu nekdo pomagal delat office zadeve.. Ce bi bila to njegova bejba bi bilo idealno, bi lahko oba uspesno furala firmo, vsak nekaj, en posle, drug papirje.. sam ne.. ona na vsak nacin hoce furat svojo kariero.. stara je 33 let, otrok nima, tipo bi jih rad imel, a ga ne jebe 5%.. s tipom se vidita 1 uro na dan in samo ob nedeljah sta cel dan skupaj.. fajn veza, ne?

To je isto, kot bi ti ata ponudil, da delaš v njegovi firmi. Včasih pač paše it na svoje..., delat zase...gradit na sebi in svoji "karieri". Če ženska hoče v biznis z mano..., naj gre..z veseljem... Če hoče peljat svoj šiht, naj to počne. Če bo šla firma v [censored], bo vsaj samo en od naju ostal brez šihta.., ne oba.

Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
to je bedno da ti partner npr ne pove da imaš kaj umazano... še ko delam, si sodelavci takoj povemo če je kdo kje umazan.
ampak očitno je nekaterim neki res odveč
crazy1.gif

O MOJ BOG, s šim se nekateri obremenjujete. Kot da bi bil na mamo jezen, ker ti ni povedala, da si se umazal. Kako bi bilo šele, če bi bili samski. Cel kolaps lastnega socialnega življenja in delovanja osebe.

Ne vem kaj je z nekaterimi. Jaz osebno imam 100x raje pametno žensko, sposobno, z lastnimi cilji in ambicijami..., tudi če mora kdaj podaljšat šiht zarad tega. Če se tega ne prenesete, pa začnite s kako trgovko iz merkatorja, frizerko iz salona, ali čistačico fato...

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.084
439
83
45
dolenska
Bolj, ko tole berem, bolj se mi zdi, da ženske hočejo svoj € met pa pika. Ne glede, ali je skupno gospodinjstvo ali poročena. Se pravi skupen € in svoj €. Za vsak slučaj a ne? Zakaj hudiča pa pol rinete v veze? Lulčija pa ja dobite na vsakem koraku/fešti. Če se veza zlomi pa je zakon tako narejen, da lejdike čimveč pokasirate. V tem primeru more partner res dobrega odvetnika met, da se "pošteno" razdeli.
V OSNOVI STE ŽENKSE NA SVETU ZA ROJEVAT OTROKE!!!!! Vaša zgradba telesa ni tako grajena kot moška. Mi smo se razvil v fizikalce. Je res, da so tudi dela, ki jih enako opravljamo. Birokratska pa še kaj.
Je pa tudi res, če se bo moja odločila za kako karjero, jo bom podpiral. Če pa bo slučajno zanemarjala družino, predvsem mislim na otroke, pa bo mogla spokat. Ne glede na leta skupnega živlenja. Otrok brez OBEH stršev/rejnikov......mal se ozrite po bližnji okolici.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Citat:
Ne vem kaj je z nekaterimi. Jaz osebno imam 100x raje pametno žensko, sposobno, z lastnimi cilji in ambicijami..., tudi če mora kdaj podaljšat šiht zarad tega. Če se tega ne prenesete, pa začnite s kako trgovko iz merkatorja, frizerko iz salona, ali čistačico fato...

Kot kaze nimas izkusenj s takimi zenskami al jaz ne vem.. Poglej moji posti v vecini izhajajo iz veze mojega dobrega kolega..

Clovek vstane ob 7h in fura svojo firmo, je podjetnik. Ona je karieristka in dela pac v eni veliki firmi, kjer ima veliko svobode. Vse lepo in super, sta oba zakon preskrbljena. Problem nastane, da gre ona ob 9h od doma in pride ob 20:00 domov. On pride ob 19:00 in se vidita na dan max 2 ure. Potem sta itak oba sj.. v nulo in gresta spat.. in tako cele dneve.. Ob vikendih je pa treba it kam me ljudmi in ne viset doma, ces, da se malo sprostis.. njej njegova druzba ne odgovarja in obratno..

Hec pa je, da njej sluzba ni neka obveznost, da bi morala delati 10+ ur na dan, komot bi sla po 8ih urah domov in se pac odpovedala raznim pohajkovanjem okoli s sodelavci, ipd.. samo ne, njej je kul in to je to. Ce jo on kaj prosi itak ni nic od nje, ker je ali ni doma ali se pac preprosto naredi francoza in jo bk za njegove zelje in potrebe.. Zenska je totalna karieristka in egoist. Zadnjic se peljemo nekam, se hoceva s kolegom ustavit za 2 minute v enem objektu (en muzej vojaski, nima veze), nje pac to ni veselilo in je bila surlasta ter ignorirala oba cel dan.. Par primerov imas pa visje.. Pa recimo se en, on se je zastrupil s hrano, sel domov lezat, ker ni bil sposoben ama nic.. poklice njo, kje je, pa ce bi lahko na poti iz sluzbe se ustavila v lekarni in mu prinesla kaksno malenkost za boljse pocutje.. ona seveda prijarda domov ob 21:30.. sla je u soping in potem s kolegico se na kavo..

Jaz krivim oba, on je ker je peecka in je ne postavi pred dejstvo, da je za uspesno vezo treba se kdaj pa kdaj tudi cemu odpovedat, o njej pa itak nimam pametne besede o njenem karakterju..

In ne mi sedaj rect, da je to normalna veza...

Fora pa je, ker je to moj dober kolega in ne vem, a mu naj pomagam in ga postavim pred dejstva.. Ceprav se nocem vmesavat v njuno vezo in naj razcistita sama.. po drugi strani me pa spet pece vest, zakaj cloveku ne pomagam..

Samo tukaj gor, kot je Davidoff rekel kot kaze res nima noben primernih izkusenj za kaksen pameten nasvet..

Nazadnje urejeno:

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
V OSNOVI STE ŽENKSE NA SVETU ZA ROJEVAT OTROKE!!!!!
Seveda ja ... zakaj si pa ti zdaj za računalnikom namesto v lovu za bizoni??
bonk.gif

Kakšne eni prbijate ... Ženska ne bi smela uživat, zato ker se en [censored] spomne, da bi rad mel otroka ... Pejte v posvojitev al pa si poiščite tako, ki je brez ambicij kot je že ynos reku, da vam bo rojevala, prala pa pucala. Danes smo pač ženske in moški enakopravni ... Ne vem zakaj bi ženska morala pozabiti nase in svoje želje, medtem ko moški gradi svoje sposobnosti in uresničuje svoje cilje. Konec koncev se lahko vloge tudi zamenjajo, če je komu toliko do tega otroka pri 25-ih.
rolleyes-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Skupne finance pa vse to...čist fajn. Za svoje tehnične zadeve (hi-fi ipd...), bom dal od svoje plače..., ona pa za svoje cunje in kozmetiko... Se pravi tisto, kar ni neka osnovna potreba....in si vsak sam želi, da lepo od svoje plače..., hrana, cunje za otroka, stroški, potovanja, pohištvo, oprema...itd...pa skupaj lepo. Ne pričakujem, da bo financirala moj Home Cinema, če je njej vseeno kako gleda filme..., niti ne pričakujem, da bom sponzoriral njeno razvajanje v kozmetičnem salonu.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Jah očitno mu že nič ne fali, če je še vedno z njo.
smirk-1.gif

Kaj pa on nudi njej poleg tega, da jo neprestano buzerira kje je in prosjači za raznorazne usluge?

Tipček bolj potrebuje mamico kot pa bejbo ...

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
lol, ti pa si res tezki tinjeđ biser..

Od kje ti vidis v moji zgodbi, da jo neprestano buzerira? Res me zanima. Je zate buzeriranje, ce ji 1x na teden rece: "ej a mal pomagas tukaj s papirji?" al pa "bolan sem, a mi prineses na poti domov en lekadol" .. to je buzeriranje? Fak..

Upam, da ne bos nikoli dobila tipa, ki isto razmislja kot ti. Resno.
smirk-1.gif

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Tipična moška fora ... mal zboli pa se mu že cel svet ruš pa bi popil vsa zdravila k se jih dobi v lekarni.
Če te mal trebuh al pa glava boli to še ne pomen, da bi ženska morala k sneta skira letet po zdravila k da si na smrtni postelji.
bonk.gif
Ženske take bolečine prenašamo vsak mesec pa pač mal potrpiš ... ne rabim klicat tipa,da pride iz službe al pa da skensla kolege, ker mene trebuh boli. Sej smo odrasli pa samostojni ljudje.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ah ja, saj bo boljse, cez 5-10 let, ko bos imela celo kaksno resnejso izkusnjo..
smirk-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.997
1.440
113
Razlika je, če nekoga nekaj boli, ker je imel pred tem zastrušitev s hrano kot pa vaše bolečine, ki so del naravnega procesa.

In ne vidim kaj je narobe, če želi ta kolega od MViperja imeti oporo v SVOJI ženski na katero ve, da bi lahko računal dan in noč, tako kot vsaka ženska lahko računa na oporo svojega dragega. Spomni se svojih besed, ko boš potrebovala psihično in fizično oporo "Sej smo odrasli pa samostojni ljudje." Dokler ne prideš v težko situacijo ne veš kako majhen je vsak človek v resnici. V vseh pomenih.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Tocno to. Neko obojestransko oporo, podporo in pomoc, ce kje kaj zagusti kdaj pa kdaj.. ne pa "BMK za tvoj problem" nacin pristopa..

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.997
1.440
113
Kar se tiče tvojega kolega, naj čimprej spoka dokler še nista pri kakšnem naraščaju. Takrat bo pa vse na otroka prešlo. Sploh se mi pa ta njuna veza ne zdi ravno zdrava, če njima paše skupaj je pa to nekaj drugega. Pa ne mislim, da mi ta veza ne diši, ker mu ona noče pomagati pri opravkih, ampak zato, ker imata preveč svojega časa okupiranega, kaj šele če bi imela podmladek.

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
ja ok...to je tut men mim, da je recimo tip ves bogi doma ino bolan, bejba pa gre raje v šoping s kolegicami, pa da ji je še u lekarno težko it. Men je blo neki najbolj normalnega,da sem tipa čist nafilala z vitamini, mu delala sokce, čaje ipd., če je bil bolan. Enako storim za prjatle. Ampak bejbe, o katerih govoriš, so ena skrajnost, velika večina je pa nekje vmes...

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Logično, da v vezi ne deluješ po principu "vsak zase", ampak gre za vzajemno delovanje, ampak da pa za vsako malenkost kličeš babo naj ti pride pomagat je pa bolno. Sej moraš met nekaj časa zase, ne pa cele dneve čakat na klice dragega in se odpovedat vsemu in vsem okrog sebe na račun njega. Potem pa užaljensot, ker ti ne ustreže v vsem česar se spomniš ... Rad bi mel nekoga s katerim se bosta mela lepo, uživala v življenju in družbi in bo še en košček v tvojem mozaiku ... dobiš pa razvajenega pamža, ki bi te rad mel za osebno služkinjo. ....
bonk.gif

Kdaj je beseda partner dobila pomen starš?!
bonk.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Pa kje si ti nasla v mojih postih, da jo za vsako malenkost klice???? Kaj kur.. zdaj posplosujes?

Se tisto malo, ko jo 1x na 100 let prosi [kjer je vecini folka samuomevno, da bos valda pomagu, ce lahko] ji je odvec in se raje obrne stran. Razen, ce si ti isti tip zenske, kot je una omenjena kokos..

Od kje ti te zakljucke vlece iz mojih postov ves pa samo ti..
crazy1.gif