Uporabnost žensk v dandanašnjem modernem času

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
jeb+at ga...jo vsaj zna uporabljat za razliko od nekaterih

drugač pa...precej "kešarjev " je homičev--poskusi, da ne boš zavisten
grin1.gif

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
in zakaj ima ženska manj pravice do kariere kot moški? Ker ona rodi? A ženske nima pravice do lastnega osebnostnega razvoja? So ženske kaj manj sposobne kot moški? Če sta partnerja enakovredna, naj se tudi domače obveznosti porazdelijo enakovredno-kuhanje, pranje, vzgoja otrok ipd. Tudi marsikatera ženska bi se odločila prej za otroka, če s tem ne bi tvegala izgubo zaposlitve, nazadovanje v karieri ipd. Težave z zanositvijo pa se pojavljajo tako pri 25-letnicah kot kasneje. In ne mi rečt, da je pa ženska pri 30ih že prestara za otroke.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
če ti je všeč ali pa ne, bo vedno tako da je za podjetje ženska slabša izbira zaradi otrok. podjetja hočejo imet osebe vedno na voljo, ampak če zasposlijo žensko in jo ravno dobro navadijo na vse, potem gre pa na porodniško. in tko morjo njo plačevat + še nekoga drugega ki bo delal namesto nje. prerade pozabljate da ste v osnovi na svetu zato, da imate otroke. in če se vedno več žensk odloči za kariero namesto za otroka, potem bo vedno manj otrok. tako pač je, žal.
se pa strinjam da imajo nekateri velike probleme z egom, če vidijo da je neka ženska boljša od njih v nečem in zato dobi več €. nej ma več keša če je boljša, ampak če je pa navadna kur.ba in napreduje ker ga šefu glanca, si pa zasluži brco v rit.

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
vsak se znajde kokr ve in zna
grin1.gif

drgač pa Corleone, se strinjam s tabo v temle postu... res je tko ja, da smo ženske v osnovi zato ŽENSKE ker naj bi rojevale otroke...poznam firmo kjer vzamejo samo moške (privat firma, valda) ženske odpadejo že a priori samo da se pojavijo na vratih. to je recimo svinjarija, in če se slučajno drzne kkšna pokazat na vratih, se šef milostno z njo pogovarja ene petnajst minut, potem pa reče znani stavek; poklicali vas bomo.
smirk-1.gif
Right.
firma je sicer blazno uspešna in vsi garajo cele dneve, še med vikendi skor nimajo miru ker klicarijo stranke...

sama pa nisem še prepričana, čemu bom dala prednost. partnerja si želim met, glede otrok nisem še 100% ... odvisno od službe in vsega... če bi se mi dalo, bi nekaj časa sigurno furala kariero in prilezla nekam na vrh, potem nekaj zaslužila in potem prepustila delovno mesto nekomu, ki bi ga sama zbrala...js bi se pa umaknila nekam na eno manj zahtevno mesto kjer bi delala osem ur in bila popoldne lahko z možem in otroki...

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
763
-9
16
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
in tko morjo njo plačevat + še nekoga drugega ki bo delal namesto nje.
prerade pozabljate da ste v osnovi na svetu zato, da imate otroke. in če se vedno več žensk odloči za kariero namesto za otroka, potem bo vedno manj otrok. tako pač je, žal.

kolikor jaz vem, porodniške ne plačuje podjetje... nadomestnico pa vzamejo ponavadi prek študenta ali za določen čas.. ni take panike za firmo, kakor hočejo prikazat..
kar se pa tiče tvoje druge izjave, da smo na svetu zato, da rojevamo
bonk.gif
(pozabil si na štedilnik..)

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Začarani krog je. Če se odločiš za otroka, ko še nimaš vse poštimano, nimaš otroku kaj nudit. Ta čas je ubijalski res.
Pri meni ma prednost služba in delo za sebe. Ker enostavno moram. Ni druge. Če sem se odločila, da bom hodla v službo, tam moram biti najmanj 5 do osem, da odklenem, da poštimam stvari. To je moja odgovornost.
Če pa ne bi, bi verjetno s temi ogromnimi stroški, ki jih ima verjetno v tem svetu vsak, šli v strahotne minuse.
Idealnega delovnega mesta pa itaq ni.
Otrok pa je vseeno sveta zadeva, ki si zasluži najboljše in vse oh sploh na svetu. Za otroka pa dam vse in mam vse dobre filinge.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.084
438
83
45
dolenska
Problem današnjega časa je ta, da bi vsak raje mal dle delal, nekaj več zaslužil in hišo, avto ,vikend, itd. kr kupil. Nekaj od tega se da lepo popoldne, v krogu družinice in soseda soma naredit. Tako sva se midva s ženo odločila. Družina prvo, pol ostalo.
Kako to zgleda.
Sem delal na gradbišči in mel plačo 1000€+, vendar sem bil cel dan v službi. Ko pa sem prišel domov se mi ni dal nič, da bi mi pa še otrok moril pa ne vem kako bi šlo. Sem v državni službi in imam plačo 630€. Moja pa na porodniški, pa še študentka je. Kar se tiče denarja je prava jeba. Komaj shajamo, a nihče ne čuti pomanjkanja. Sem razmišljal o zamenjavi službe, ker mi nekdo ponuja 1500+€ na mesec+ tretjino dobička od firme. Kaj mislite, da sem se odločil? Itak, da bi bil poln denarja, a doma me nebi bilo nič. Tudi moja se bo zaposlila pa bo.
Moja je stra 24 jaz 28 in se ne grebeva.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Citat:
Uporabnik PNG pravi:
In ne mi rečt, da je pa ženska pri 30ih že prestara za otroke.

Nekaj pozabljate vse superkarieristke.. Lepo furate kariero, do recimo 32. leta.. ko vam preskoci in si zazelite otroka, mogoce 2.. ali celo 3.. OK, pa recimo, da imate samo enega. Ko boste stare 48-50 let (ce bo vse po planu in brez zapletov) boste imele pubertetnika/co in se ubadale z njegovimi problemi. Namesto, da bi bile mlade mamice, pa bi bile tam po 45. letu frej in uzivale s partnerjem po potovanjih, toplicah, whatever bi vaju ze veselilo, se boste preklale z najstnikom. Ampak hey, vazno da je bila nekoc kariera, soping in pohajanje okoli po svetu.. cel zur..
crazy1.gif

MiKa

Batagel
15. jan 2008
361
0
16
MB
Vsakomur svoje...spoznanje kako svet deluje in da se narave ne da kar tako ukanit pa bo sigurno prišlo, po njih besedah pozno, a vendarle, nihče se slednjemu ne izogne.
cool-1.gif

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
če bi bil sistem bolj prijazen do mladih mamic, bi se gotovo tudi več žensk prej odločalo za otroka, saj se ne bi bale, da bodo z enim letom odostnosti (ali manj) dejansko izgubile več let oz. delodajalci na razgovoru za zaposlitev ne bi spraševali, kdaj mislijo zanositi ipd. Sicer pa, jst sm že s 15imi leti sama okol s frendi hodila, tko da bo časa za samostojna potovanja več kot dovolj
cool-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
.. in 13-14 letna hcera bo komaj cakala, da bo sla skupaj z mat nekam.. k'mon, saj ves kako to izgleda, ko si tinejđer.. starci so vedno napota.. in verjemi mi, ko bos stara 50 let jih bos mela poln kufr in bos hotela kaj casa zase..
smirk-1.gif

Jaz gledam mojo mamo.. svaka ji cast, lepo je ostala doma, pomagala ocetu v firmi in mu delala vse papirje in ostalo pisarnisko delo.. ima/imela je cas za otroke, gospodinjstvo in za oceta.. Tako, da.. decve.. sposobnega deca ujet, ki bo znal furat svojo firmo, pa bo
grims-1.gif

Ne vem kako imate ve punce, samo kakor vidim par znank.. to jim je cel lajf samo job.. imajo tak job, da imajo dokaj dovolj svobode, castijo jim avto, bencin, kilometrino, 2-3x na teden imajo sluzbeno kaksen bowling, vecerje ipd, vmes hodijo po svetu na seminarje in jih bk za vse.. Stare so okoli 30 let, tipi bi radi kaksen narastek, njim pa ni nic do tega.. logicno, ce jim je najvecja muka v lajfu zjutraj ustat.. Dobro, da jih tipi gledajo, svaka jim cast..

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Pa si ti sebe predstavljaš v vlogi neke brezciljne, neuspešne gosdpodinje?? :norec:
Če je življneje to, da cele dneve skrbiš za otroke, kuhaš pa pospravljaš po bajti in pri 50-ih, ko nisi več za nikamor hodiš po toplicah, raje nikol ne živim.

Jaz osebno bi se počutila blazno bedno, da mam partnerja, ki je ful uspešen, veliko služi, dober v svojem biznisu, jaz pa doma perem in mi je največji dosežek spravit tist madež ven iz nove srajce
bonk.gif
Hvala lepa za tak lajf ... Take stvari ti začnejo butat na samozavest in če nisi zadovoljen s samim sabo, ne vem kako boš lahko s čim drugim.
Raj nikol nimam otrok kot da tipu špilam služkinjo in igram vlogo priležnice.
bonk.gif
Kar naj bo sam doma, če mu paše, jaz mislim iz sebe kaj narest ... pa nisem neka obsedena karieristka, ampak raje crknem kot da mi kdo reče, da živim na njegov račun in v njegovem stanovanju ... Pa take stvari se zlo hitro zgodijo .... sploh pri nas.

LP

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Strinjam se skoraj v celoti.
Sicer pa verjamem, da vsaka mama želi najboljše svojemu otroku in če bi bilo za službe lažje in če bi bil vsak družinski proračun z lahkoto recimo 3000 evrov, bi se vsak odločil za otroka. Nima naša Slovenija nam kaj ponudit. Očitno potrebujejo owčke, ki bodo živele v bedi iz dneva v dan in molile za lepše življenje.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
A gospodinje so po defaultu brezvezna golazen, ki ne ve zakaj zivi?

Bravo
aplauz.gif

Imas na voljo 2 lajfa.. si gospodinja (ne vem kaj je na tem sramotnega, no ve novodobne kokosi ze veste, namrec pomivanje in pranje cunj ter vzgajanje otrok (zato tudi je taka mladina danes, kakor je..) je delo nizje kaste in nikakor ni to delo za tako prepotentno in presrano visocanstvo kot ste ve) in imas cas zase, za otroke, gres kamor ti pase in vmes delas za firmo in potegnes lep kos denarja. Aja to ni kul spljoh. Moz je uspesen poslovnez in vse ste "samo" doma (sicer ste dejansko glava firma, ampak to se ne vidi navzven) in vas ego trpi, ker niste v centru pozornosti in ne "spilate zajebane poslovne zenske".. jeba za popizdit..
hysterical-1.gif

Ali pa si v sluzbi 16 ur na dan in se imas blazno fino, gonis se lepo okoli, hodis po vecerjah s sodelavci, doma itak nic ne nardis, ker te ni nic doma, otroke vzgajajo, kdor pac pride tisti trenutek mimo, moz naj bi pridna copata doma (ce zasluzi kaksen euro vec, kot ve, spet ni kul).... Vazno, da se imas fino ti in ne tvoja familija, tip, tvoji otroci itd, kajneda? That's the way! Egoizem roxor
cheer.gif

Pri 50ih nisi vec za nikamor?
hysterical-1.gif

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
OMG, nekdo pa že lep čas ni dobil.
hysterical-1.gif

Vsak naj dela tisto kar mu sede, vsak naj se tudi zaveda, da ne ve točno, kaj se dogaja za štirimi stenami, pa čeprav smo vsi pametni, da vse poznamo in vsem lahko zaupamo in pri vseh je tako, kot mi hočemo videti.