Telemah HR nerezident

zcmr

Zelenc'
2. nov 2011
25
-1
3
NM
V vikendu na HR imam optiko in pogodbo z A1...ker se to izteka sem nameraval prešaltat na telemah zaradi boljše cene...a na telemahu so me z slovenskimi dokumenti zavrnili...pogoj je bivališče na hr ali hr osebna...balkanizem do onemoglosti ,lahko sem priklopljen na vodovod ,smeti ,elektriko ,tv naročnino ,davke ,nemorem pa biti na telemah storitve... ,zgleda da hr telemah ni v europski uniji...je kdo ta problem rešil ?
Ža z A1 sem imel težavo ,češ da tujci nimamo pravice do akcije in sem že od prvega dne moral plačevati polno cifro..

sousis

Guru
16. nov 2019
1.954
1.348
113
Moja cimra tudi pred leti ni mogla s slovenskim Telekomom sklenit pogodbe, ker ni imela slovenskih dokumentov.

Imaš kakšno drugo opcijo za optiko, HT ali še koga?

darwin

Majstr
17. avg 2007
856
628
93
Mene so tudi hoteli odpraviti, da z nerezidenti ne sklepajo pogodb. Mislim, da so poleg rezidentsva želeli imeti še +385 številko. :bonk: Pogoj je bil še OIB, ampak to itak imaš.
Sicer je bilo to že pred kar nekaj časa, tako da po spominu.

Mislim, da sem se skliceval na prost pretok storitev znotraj EU in jih prosil, da še enkrat pregledajo, če so v prejšnjem odgovoru dali napačni odgovor.
Če je bila napaka, naj mi pošljejo osnutek pogodbe, če se niso, naj mi pa dajo pisni odgovor z navedbo pravne podlage in da se bom za njeno utemeljenost obrnil najprej na HAKOM.
Čez 2 dni sem dobil pogodbo, z opravičilom da so me prej narobe razumeli.

Je bil pa drug operater.

erikson

Guru
25. avg 2007
26.293
9.470
113
Nekaj takega.

Poštovani,

očito je došlo do nesporazuma.

Državljan sam Europske unije i na adresi u Republici Hrvatskoj želim ugovoriti uslugu pristupa internetu. Adresa priključka je u Vašem pokrivenom području.

Molim da mi dostavite:

• pisanu ponudu s cijenom, rokom trajanja i svim bitnim uvjetima,
  • nacrt ugovora,
  • popis dokumenata koje zakonito tražite za sklapanje ugovora.
Spreman sam dostaviti sve uobičajene identifikacijske i adresne podatke, uključujući OIB. Odbijanje slanja ponude ili ugovora samo zato što nisam hrvatski državljan ili zato što imam prebivalište u drugoj državi članici EU-a nije prihvatljivo. Kao državljanin EU-a ne smijem biti stavljen u nepovoljniji položaj isključivo zbog državljanstva ili mjesta boravišta. Ako i dalje odbijate dostaviti ponudu, molim pisanu odluku s točnom pravnom osnovom. U protivnom ću se obratiti HAKOM-u i nadležnom tijelu za zaštitu potrošača.

Očekujem Vaš odgovor u roku od 8 dana.

S poštovanjem,

ime, priimek, naslov priključka na hrvaškem, e-pošta, telefon

Vedno je varianta tudi Starlink, mislim da je na hrvaškem strošek 29 EUR mesečno.

darwin

Majstr
17. avg 2007
856
628
93
Pri nas ima kar nekaj sosedov starlink.

Sicer sem se pa jaz navadil dopise na hrv pošiljati izključno v slovenščini, šele ko z nekom osebno vzpostavim korekten odnos, preklopim. Se še ni zgodilo, da bi me kdo zaradi tega ignoriral, odgovore dobivam v hrvaščini.
Če oni k nam pošiljajo v njihovem jeziku, zakaj ne bi jaz k njim v svojem. Če ne želijo, gremo oboji na angleščino.

jezek

Guru
24. jul 2008
6.417
3.000
113
Nekaj takega.

Poštovani,

očito je došlo do nesporazuma.

Državljan sam Europske unije i na adresi u Republici Hrvatskoj želim ugovoriti uslugu pristupa internetu. Adresa priključka je u Vašem pokrivenom području.

Molim da mi dostavite:

• pisanu ponudu s cijenom, rokom trajanja i svim bitnim uvjetima,
  • nacrt ugovora,
  • popis dokumenata koje zakonito tražite za sklapanje ugovora.
Spreman sam dostaviti sve uobičajene identifikacijske i adresne podatke, uključujući OIB. Odbijanje slanja ponude ili ugovora samo zato što nisam hrvatski državljan ili zato što imam prebivalište u drugoj državi članici EU-a nije prihvatljivo. Kao državljanin EU-a ne smijem biti stavljen u nepovoljniji položaj isključivo zbog državljanstva ili mjesta boravišta. Ako i dalje odbijate dostaviti ponudu, molim pisanu odluku s točnom pravnom osnovom. U protivnom ću se obratiti HAKOM-u i nadležnom tijelu za zaštitu potrošača.

Očekujem Vaš odgovor u roku od 8 dana.

S poštovanjem,

ime, priimek, naslov priključka na hrvaškem, e-pošta, telefon

Vedno je varianta tudi Starlink, mislim da je na hrvaškem strošek 29 EUR mesečno.
Glede na to, da si jim ¾ teksta napisal v srbščini.....si lahko vesel da imaš sploh še kaj za priklopiti na net....

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
2.358
1.469
113
Glede na to, da si jim ¾ teksta napisal v srbščini.....si lahko vesel da imaš sploh še kaj za priklopiti na net....
Potem pa jezek prevedi v Hrvaščino da vidimo kje je te 3/4 Srbščine. Sam sem videl samo eno napako.
Praviš da če je že pisal hrvaško bi moralo biti v tekstu še vsaj "nogostup", pa "zrakomlat" pa "pučan"..... ;)