Uporabni programi za Android + opis + slike

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ja sem se morda malo napačno izrazil oz napisal. Imam gps v telefonu uporabljam trenutno altitude ampak ne dela dobro.
JE na marketu kaj takšenga ki kateri od vas uporablja in dela zadovoljivo?

krava

Majstr
5. sep 2007
3.675
342
83
www.kacnje.eu
Po mojem, da ne bo kakšne hude razlike. Razen, če ima kateri od programov vključeno možnost, da ročno vpišeš popravek (recimo za Slovenijo). Če se ne motim, sem to pri enem od programov videl, pa se ne spomnim imena.

ssbilly1

Pripravnik
25. jan 2012
36
0
6
Aja, mimo grede, Dropbox lahko za časa bete nabildate za 5GB
cheer.gif

Desktop application for Windows (1.3.1X): http://forums.dropbox.com/forum-build.php
Android phone app (2.0.9): http://forums.dropbox.com/topic.php?id=53013
Navodila:
Link http://forums.dropbox.com/topic.php?id=53808&replies=421
Link https://www.dropbox.com/help/287
nahrung002.gif

Nazadnje urejeno:

Floki

Guru
6. sep 2007
10.183
3.206
113
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Telefoni običajno nimajo barometra ... zato tudi ni višinomera.
Višino pokažejo s pomočjo GPSa, kar pa ni najbolj natančno (približno 50-100 metrov zgrešeno v Sloveniji). Za ta prikaz je mnogo programov (poglej na market).

Mogoče dela take pogreške nekje v vukojebini ponavadi pa kar dobro zadane meni v Lj kaže 301m . Sicer pa ima precej programov možnost nastavitve offset če ti že v začetku zajebe na veliko

krava

Majstr
5. sep 2007
3.675
342
83
www.kacnje.eu

Višinska natančnost GPSov je menda 1.5 krat (nekateri pravijo 2 krat) slabša kot položajna. Večina jih prikazuje približno nadmorsko višino, ki jo določi na podlagi horizontalnega položaja in približnega modela geoida za celotno Zemeljsko površje. GPS določa višino s pomočjo referenčne ploskve elipsoida. Za izračun nadmorske višine mora aparat poznati razliko med teoretičnim elipsoidom in določenim geoidom.
Roko na srce je zelo redko, da je višina, ki ti jo podaja GPS tako točna. Kar poskusite na različnih lokacijah. Seveda brez vnaprej nastavljenega offseta.

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Visina na GPS napravah (no bom rekel za moj nuvi 760) ni niti pod razno 2x slabsa kot polozajna. Fali, ampak za 10m, s slabsim signalom recimo do 30m. Nikoli pa x2.

LP

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.844
141
63
Za položaj rabiš najmanj tri satelite, za položaj + višino pa najmanj štiri, kar je več, je pa natančnost boljša. Višina pa ne fali več kot 30m v slabih pogojih.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.675
342
83
www.kacnje.eu
Povsem možno je, da ti program sam ne izvaja kakšnih prilagajanj višine (s pomočjo različnih "položenih" zemljevidov reliefa). Če imaš možnost, poskusi na surovo ... sam se s tem ukvarjam že kar nekaj časa in nisem še naletel na GPS napravo, ki bi mi kazala višino kolikor toliko točno (če seveda izvzamemo ročno dodajanje offseta, uporabno podloženega reliefa ali celo vgrajenega barometra).

Če smo bolj konkretni - v Sloveniji nadmorsko višino merimo glede na nivo morja v Trstu (ortometrična višina). Nivo morja v Trstu je za 48 metrov drugačen (višji) od WGS84 elipsoida. Nekatere naprave pač to razliko naknadno upoštevajo in zato prikažejo (bolj) točen rezultat, kot pa ga ima sam GPS.

O tem je zelo veliko napisanega in to drži. Če pa imaš surov telefon (recimo s tujim firmwarom, ki nima popravkov za Slovenijo), pa boš v kakšni aplikaciji (ki kaže surov podatek) videl, koliko kaže. Meni odstopa okrog 50-70 metrov, če sem na odprtem svetu. Sama lokacija (horizontalna) pa je takrat lahko zelo natančna. Odličen sprejem satelitov je recimo na Veliki planini, pa je tudi tam višina zgrešena.

Slikica iz spletne strani Geoservisa:
CSYS_visine.gif

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Brez dodatnega programa. SGS2 ima že to gor, predvidevam, da tudi drugi androidi. Ampak to je samo za med dvema telefonoma.

Iščem pa varjanto za na pc.
Torej da lahko pošljem fajle direkt na pc v neko šerano mapo. Razne ftp in explorer, dropbox... programe poznam. Samo to ni to.
Jst bi imel, da ko gledam slike, stisnem menu + pošlji na pc v šerano mapo. Torej direkt iz galerije, brez ovinkarjenja;)

Mislim, da je sicer že bilo omenjeno, meni najboljši program za delo z datotekami in prenos na pc je Ghost commander.
Ima enostaven, prilagodljiv vmesnik, možnost pogleda izhodiščne in ciljne mape hkrati, enostavno krmiljenje. delo z zip datotekami...
Skratka obvezen program na android telefonu.

https://market.android.com/det...mNvbW1hbmRlciJd

za prenos v windows sherane datoteke še rabiš Samba plugin

https://market.android.com/details?id=com.ghostsq.commander.samba&feature=more_from_developer

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
thnx.
še vedno ni to to, kar iščem:))
Drugač jst za fajle prenašat uporabljam file expert. vbistvu zlo podobna fora kot tvoj programček.

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Aha, vidim, nisem dobro prebral, da bi ti rad kar iz galerije pošiljal "send via" in izbral to opcijo...

Razumem zdaj.

Do takrat ko najdeš pravo aplikacijo ti mogoče koristi, da lahko v Ghost commanderju nastaviš velikost thumbnailov - praktično čez cel zaslon - skoraj kot galerija
smile-1.gif
.

Nazadnje urejeno:

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Ne vem, če ste že omenil, ampak tole je najboljša tipkovnica za Tablice, še posebi če kej kodirate.

Hacker's Keyboard
1430955-P20120217135211.png

Priponke

• 1430955-P20120217135211.png
    1430955-P20120217135211.png
    93,8 KB · Ogledi: 242

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.310
16.602
113
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
ja sem se morda malo napačno izrazil oz napisal. Imam gps v telefonu uporabljam trenutno altitude ampak ne dela dobro.

evo jst imam na Note-u tole zadevico in sem popolnoma zadovoljen z njo, ima vse kar potrebujem in še več
grin1.gif

izpisuje mi namreč pitch/roll (°), Mag.field/decl., acceleration (g), speed (km/h), altitude (z dodatkom 44m, ne vem v čem je fora, mejbi ravno ta toleranca), seveda tudi latitude in longtitude, zraven pa še % baterije, temperaturo baterije ter njeno voltažo, pol pa še DOP/HDOP/VDOP (have no clue what that is) in pa brightness v luxih... aja pa še na monitorčku ti prikazuje wasservago, poleg vseh satelitov, na katere si priključen
grin1.gif

GPS Status

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.460
3.833
113
davorinm.wordpress.com
Sem našel super aplikacijo za spremljanje nanizank, nadaljevank.

http://www.tvshowfavs.com/

Izbereš svoje priljubljene in te opozarja kdaj pri kateri pride nov del ven...ter vse možne info imaš o vsaki nadaljevanki. Katere dele si gledal, katere še ne....kateri deli za tvoje nadaljevanke pridejo ven ta teden ipd... Sem kupil premium aplikacijo brez oglasov in z notifications. Prvi vtis je super.
cheer.gif

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.844
141
63
Potrebujem predlog za kakšno dobro štoparico - timer in pa uro z prikazom sekund. Na mojem telefonu z Androidom 2.3.6 namreč teh aplikacij ni nameščenih.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:

evo jst imam na Note-u tole zadevico in sem popolnoma zadovoljen z njo, ima vse kar potrebujem in še več
grin1.gif

izpisuje mi namreč pitch/roll (°), Mag.field/decl., acceleration (g), speed (km/h), altitude (z dodatkom 44m, ne vem v čem je fora, mejbi ravno ta toleranca), seveda tudi latitude in longtitude, zraven pa še % baterije, temperaturo baterije ter njeno voltažo, pol pa še DOP/HDOP/VDOP (have no clue what that is) in pa brightness v luxih... aja pa še na monitorčku ti prikazuje wasservago, poleg vseh satelitov, na katere si priključen
grin1.gif

GPS Status

odlična zadeva sem si jo že naložil
evil.gif

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.844
141
63
@ pediater
Hvala. Sem včeraj pol brskal po marketu in namestil ravno tvoj predlog. Odlično deluje.
GPS Status tudi naložen in lepo prikaže satelite in lokacijo, ki jo lahko tudi shraniš. Ima tudi funkcijo vodenja v ravni smeri do cilja.