Uporabni programi za Android + opis + slike

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.446
2.394
113
Pomurje
Nisem domač z androidom zato to vprašanje.

Kaj se ne da odjavit iz gmail računa na tablici-telefonu? Tablico uporabljajo tudi otroci in lahko hitro kaj pobrišejo v gmail-u.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.665
6.525
113
Android je multiuser, tako da če imaš približno moderno android tablico, potem jim lahko narediš guest account.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
... Ali pa vsaj izklopis sinhronizacijo gmaila.

Jaz pa iščem opcijo, da bi se mi v tujini in vklopljem dara roamingu avtomatsko izklopila sinhronizacija, vsi update in kompleten prenos podatkov v ozadju. Ko pridem nazaj v domače omrežje pa bi bilo samodejno spet vse vključeno.

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Citat:
Uporabnik monaco pravi:

Jaz pa iščem opcijo, da bi se mi v tujini in vklopljem dara roamingu avtomatsko izklopila sinhronizacija, vsi update in kompleten prenos podatkov v ozadju. Ko pridem nazaj v domače omrežje pa bi bilo samodejno spet vse vključeno.

Kolker vem, Android samodejno izklopi mobilni internet v roamingu in se povezuje le še na WiFije., Ko prideš v svoje omrežje, pa se samodejno spet vklopi.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Tako je,to opcijo imaš že v samih nastavitvah mobilnih podatkov.Mislim pa da je še vedno najbolj enostavno in varno izklop mobilnih podatkov.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Morphey pravi:
Citat:
Uporabnik monaco pravi:

Kolker vem, Android samodejno izklopi mobilni internet v roamingu in se povezuje le še na WiFije., Ko prideš v svoje omrežje, pa se samodejno spet vklopi.
To vem. Toda občasno uporabljam internet tudi v tujini, zato si vklopim data roaming opcijo v nastavitvah. Problem je, da mi takrat najprej vse sinhronizira, posodobi... In porabim precej vec kot v tistem trenutku rabim. Rad bi, da je data vklopljen, toda uporablja samo tisto kar trenutno rabim. Lahko je to chrome, mail ali pa kaksna druga aplikacija, ki jo takrat rabim. Pa da ne bi rabil ročno kaj nastavljat, ker potem vedno pozabim kaj izklopiti ali pa vklopiti ko se vrnem....

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
A z izklopom "auto-sync" pod nastavitvami > računi oz v "hitrih nastavitvah" nisi zadovoljen?

Pod "data usage" lahko tudi izklopiš auto sync data, nenazadnje pa lahko v play store pod nastavitvami tudi izklopiš auto sinhronizacijo, nato še mailom to onemogočiš...

Nazadnje urejeno:

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Citat:
Uporabnik Morphey pravi:
Citat:
Uporabnik monaco pravi:

To vem. Toda občasno uporabljam internet tudi v tujini, zato si vklopim data roaming opcijo v nastavitvah. Problem je, da mi takrat najprej vse sinhronizira, posodobi... In porabim precej vec kot v tistem trenutku rabim. Rad bi, da je data vklopljen, toda uporablja samo tisto kar trenutno rabim. Lahko je to chrome, mail ali pa kaksna druga aplikacija, ki jo takrat rabim. Pa da ne bi rabil ročno kaj nastavljat, ker potem vedno pozabim kaj izklopiti ali pa vklopiti ko se vrnem....

Poskusi s programom Mobiwol. Jaz ga vključim predvsem v tujini in vedno takrat, ko je pretok podatkov počasen jaz pa želim, da jih uporalja le točno določen program.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik srv pravi:
A z izklopom "auto-sync" pod nastavitvami > računi oz v "hitrih nastavitvah" nisi zadovoljen?

Pod "data usage" lahko tudi izklopiš auto sync data, nenazadnje pa lahko v play store pod nastavitvami tudi izklopiš auto sinhronizacijo, nato še mailom to onemogočiš...
ja, vse to poznam. Toda iščem aplikacijo, ki bi to naredila avtomatsko ko sem v tujem omrezju in potem v domačem vse vklopila nazaj.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Sry, nič slabega mislil, je zgledalo k da ne poznaš
smile-1.gif

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Noroot firewall.

Nastavis mu, da privzeto blokira vse appe na mobilnem omrezju, na wifiju pa ne. Ko gres v roaming samo pozenes program in blokira vse, ne glede na android nastavitve sinhronizacije. Torej edino kar moras naredit je, da pozenes program. Lahko pa vsak app prilagodis, oz. odblokiras kar pac hoces.

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
To pa lahko narediš-poženeš z recimo macrodriodom, IFTTT, ipd, naprimer ko se ti prikaže da si na roamingu, mu nastaviš da ti avtomatsko požene ta program in je zadeva rešena
grims-1.gif

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Jou,

iščem en android app za kontrolo date in sicer da določim, katere aplikacije lahko uporabljajo podatkovno povezavo in katere ne. Tašča ne uporablja neta, pa da ji omogočim podatkovno povezavo samo za MMS-e, da ne bojo kaki nepotrebni stroški. Pozna kdo?

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
Jou,

iščem en android app za kontrolo date in sicer da določim, katere aplikacije lahko uporabljajo podatkovno povezavo in katere ne. Tašča ne uporablja neta, pa da ji omogočim podatkovno povezavo samo za MMS-e, da ne bojo kaki nepotrebni stroški. Pozna kdo?

A niti par postov nazaj nisi prebral? Jaz sem predlagal Mobiwol disco pa Noroot firewall!

tic

Pripravnik
Izključen uporabnik
31. avg 2007
319
0
18
Katera app je dobra za download glasbe z youtuba. Potrebujem shranjevanje samo v mp3 formatu.

Sokol

Pripravnik
4. avg 2007
660
9
18
Dolenjska
Kater program mi priporočate za sporočila in da prikazuje smeške. Rabim samo za SMS in MMS. Rabim samo standardne smeške, ki jih bom videl, tudi če bo imel pošiljatelj drug program za sporočila kot jaz.