Citat:
Uporabnik monaco pravi:
... Ali pa vsaj izklopis sinhronizacijo gmaila.
Jaz pa iščem opcijo, da bi se mi v tujini in vklopljem dara roamingu avtomatsko izklopila sinhronizacija, vsi update in kompleten prenos podatkov v ozadju. Ko pridem nazaj v domače omrežje pa bi bilo samodejno spet vse vključeno.
To vem. Toda občasno uporabljam internet tudi v tujini, zato si vklopim data roaming opcijo v nastavitvah. Problem je, da mi takrat najprej vse sinhronizira, posodobi... In porabim precej vec kot v tistem trenutku rabim. Rad bi, da je data vklopljen, toda uporablja samo tisto kar trenutno rabim. Lahko je to chrome, mail ali pa kaksna druga aplikacija, ki jo takrat rabim. Pa da ne bi rabil ročno kaj nastavljat, ker potem vedno pozabim kaj izklopiti ali pa vklopiti ko se vrnem....Citat:
Uporabnik Morphey pravi:
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Jaz pa iščem opcijo, da bi se mi v tujini in vklopljem dara roamingu avtomatsko izklopila sinhronizacija, vsi update in kompleten prenos podatkov v ozadju. Ko pridem nazaj v domače omrežje pa bi bilo samodejno spet vse vključeno.
Kolker vem, Android samodejno izklopi mobilni internet v roamingu in se povezuje le še na WiFije., Ko prideš v svoje omrežje, pa se samodejno spet vklopi.
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
To vem. Toda občasno uporabljam internet tudi v tujini, zato si vklopim data roaming opcijo v nastavitvah. Problem je, da mi takrat najprej vse sinhronizira, posodobi... In porabim precej vec kot v tistem trenutku rabim. Rad bi, da je data vklopljen, toda uporablja samo tisto kar trenutno rabim. Lahko je to chrome, mail ali pa kaksna druga aplikacija, ki jo takrat rabim. Pa da ne bi rabil ročno kaj nastavljat, ker potem vedno pozabim kaj izklopiti ali pa vklopiti ko se vrnem....Citat:
Uporabnik Morphey pravi:
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Kolker vem, Android samodejno izklopi mobilni internet v roamingu in se povezuje le še na WiFije., Ko prideš v svoje omrežje, pa se samodejno spet vklopi.
ja, vse to poznam. Toda iščem aplikacijo, ki bi to naredila avtomatsko ko sem v tujem omrezju in potem v domačem vse vklopila nazaj.Citat:
Uporabnik srv pravi:
A z izklopom "auto-sync" pod nastavitvami > računi oz v "hitrih nastavitvah" nisi zadovoljen?
Pod "data usage" lahko tudi izklopiš auto sync data, nenazadnje pa lahko v play store pod nastavitvami tudi izklopiš auto sinhronizacijo, nato še mailom to onemogočiš...
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
Jou,
iščem en android app za kontrolo date in sicer da določim, katere aplikacije lahko uporabljajo podatkovno povezavo in katere ne. Tašča ne uporablja neta, pa da ji omogočim podatkovno povezavo samo za MMS-e, da ne bojo kaki nepotrebni stroški. Pozna kdo?