Uporabni programi za Android + opis + slike

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Slučajno našel eno svojo staro namizje prvega Galaxy S1, kjer sem poleg vremena imel še widget za smer in hitrost vetra (v prilogi), pa sem premetal cel market, tudi aplikacije ki sem jih kdajkoli namestil in nikjer več ne najdem tega, saj ni nujno, bi ga pa vseeno imel sedaj poleg vremena. Ima kdo kakšno idejo kateri 1x1 widget za veter bi to bil? Thx!

Priponke

• 2155312-1179996-20110407164618.jpeg
    210,2 KB · Ogledi: 144

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Za starejšo osebo, ki je močno dementna in se zgubi skoraj vsak teden, bi rabil aplikacijo, da se mu da slediti z drugim telefonom in morda beleži zgodovino, saj ta oseba sicer živi sama. Torej on bi dopustil tako sledenje to ni problem potem pa ali da bi na kakem serverju spremljal lokacijo, no to ni problem, ker imam podobno na avtu, torej kaj vzeti, aparat je nek novejši android Samsung .

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.348
767
113
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Za starejšo osebo, ki je močno dementna in se zgubi skoraj vsak teden, bi rabil aplikacijo, da se mu da slediti z drugim telefonom in morda beleži zgodovino, saj ta oseba sicer živi sama. Torej on bi dopustil tako sledenje to ni problem potem pa ali da bi na kakem serverju spremljal lokacijo, no to ni problem, ker imam podobno na avtu, torej kaj vzeti, aparat je nek novejši android Samsung .
Theftie.

roblek007

Pripravnik
19. apr 2009
228
3
18
Kaj priporočate za povezavo PC Android. Torej da se iz PCja prijaviš na telefon in torej preko PCja upravljaš telefon. Zastonjska aplikacija seveda.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Citat:
Uporabnik onlyme pravi:
V osnovi lahko to narediš na vsakem androidu. Ustvariš google račun, se v njem prijaviš na telefon, omogočiš lokacijske podatke in potem preverjaš na https://findmymobile.samsung.com/login.do .

Tale prva varianta mi je TOP zanimiva z Googlom, sploh nisem vedel, da to lahko tudi dela . Se pravi, kaj konkretno moraš narediti , odpreti 1 mail na tem telefonu in ??? Kje omogočiš te lokacijske podatke , ker res top of top bi bilo, da lahko sam doma zvečer pač preverim ali je oče doma in pa kje je hodil, če se pa izgubi (navadno gre povsod z gsm om) pa sploh. Če je kje kak vodič bi bilo super, ker gledaš pa potem kar na svojem oziroma na tem računu kje je lokacija ......
100 x HVALA če pa lahko še kaj pomagate da to vklopim ... pa ....

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.854
684
113
Location history zna imeti prevelik zamik, lahko pa kombiniraš z Android Device Managerjem https://www.google.com/android/devicemanager

Oboje je po defaultu gor na Android napravah, location history pa vklopiš pod Google Settings / Location / Google Location Reporting (vsaj pri meni je tako).

Za beleženje lokacije je dovolj le vklopljen wifi (ne rabi biti povezan), za Android Device Manager pa mora biti na Wifiju ali na 3Gju (sicer se ne bo mogel povezati na telefon da bi od njega lahko zahteval njegovo lokacijo).

Android telefon namreč ves čas skenira wifi omrežja in si to beleži, nato pa na podlagi lokacij wifi omrežij (Google ima veliko bazo) zgenerira kje si vse bil.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si

Sokol

Pripravnik
4. avg 2007
660
9
18
Dolenjska
S katerim programom bi lahko nastavil zvonenje na glasno samo za določeno številko ali skupino za ostale št. in SMS pa je tiho?

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Profile Scheduler zna to - nastaviš profile, pa potem delaš z whitelisto, kaj je izjema od profila.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik roblek007 pravi:
Kaj priporočate za povezavo PC Android. Torej da se iz PCja prijaviš na telefon in torej preko PCja upravljaš telefon . Zastonjska aplikacija seveda.
Ti si spraševal za telefon.
17758-icon_confused.gif

roblek007

Pripravnik
19. apr 2009
228
3
18
Citat:
Uporabnik Oktopusy pravi:
Citat:
Uporabnik roblek007 pravi:
Kaj priporočate za povezavo PC Android. Torej da se iz PCja prijaviš na telefon in torej preko PCja upravljaš telefon . Zastonjska aplikacija seveda.
Ti si spraševal za telefon.
17758-icon_confused.gif

Drži da sem omenil telefon, ker se mi ni "dalo" razlagati za kakšno napravo točno se gre, je pa v osnovi OS isti kot OS na telefonih. Če te že zanimajo podrobnosti se gre za Minix.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
poglej če teamviewer podpira. včasih je samo samsunge. pa imaš potem v živo sliko kot remote desktop.