Uporabni programi za Android + opis + slike

Sokol

Pripravnik
4. avg 2007
660
9
18
Dolenjska
Citat:
Uporabnik Morphey pravi:
Standardni app za SMSe in MMSe? Kaj pa mu manjka?
Ni smeškov
wink-1.gif

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Katero tipkovnico uporabljaš? Naloži si SwiftKey, tam imaš še preveč smeškov.

RAST

Pripravnik
5. avg 2013
116
7
18
Velenje
Pozdravljeni!

Že dalj časa uporabljam Endomondo aplikacijo za evidentiranje mojih aktivnosti in na S4 so bili podatki spremljave korektni, sedaj pa sem prešel na NOTE4, kjer pa je razdalja in hitrost za cca 10-12 % prevelika. Sem pa testiral isto razdaljo z NOTE4 s Spotrts Tackerjem in Runtasticom, na obeh so podatki skoraj enaki in želo podobni uporabi Endomonda na S4.

Torej, verjetno bom prešaltal na enega od obeh programov. Zanima me pa pravzaprav, od kod oba programa omogočata v živo spremljanje gibanja na mapi ob sicer aktivnem GPS-u, vendar izključenem netu. Endomondo to ne omogoča oz. omogoča ob vključenem netu. Od kod jima karte, saj nisem nič nalagal niti v programih ni te možnosti.

Sokol

Pripravnik
4. avg 2007
660
9
18
Dolenjska
Citat:
Uporabnik srv pravi:
Smeški sicer so, vendar jih ne vidim, če dobim SMS od pošiljateja, ki ima Nokio, ravno tako on ne vidi mojih.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Sokol pravi:
Citat:
Uporabnik srv pravi:
Smeški sicer so, vendar jih ne vidim, če dobim SMS od pošiljateja, ki ima Nokio, ravno tako on ne vidi mojih.
"In world without walls and fences, who needs Windows and Gates"
evil.gif

Ni težava v tvojem telefonu...

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
ksz

morda obstaja tipkovnica, ki podpira "Word Suggested" hkrati za pet jezikov ? Sicer sem s Swiftkey (podpira tri jezike) zelo zadovoljen, ampak me moti, ker moram vsakič v meni, da si označim jezik.

darwin

Majstr
17. avg 2007
592
369
63
Saj verjetno je že kje bilo, pa ne najdem. Iščem aplikacijo, ki bo klicatelju ob call waitingu poslala zaseden ton, meni pa pustila informacijo o zgrešenem klicu.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik RAST pravi:
Pozdravljeni!

Že dalj časa uporabljam Endomondo aplikacijo za evidentiranje mojih aktivnosti in na S4 so bili podatki spremljave korektni, sedaj pa sem prešel na NOTE4, kjer pa je razdalja in hitrost za cca 10-12 % prevelika. Sem pa testiral isto razdaljo z NOTE4 s Spotrts Tackerjem in Runtasticom, na obeh so podatki skoraj enaki in želo podobni uporabi Endomonda na S4.

Torej, verjetno bom prešaltal na enega od obeh programov. Zanima me pa pravzaprav, od kod oba programa omogočata v živo spremljanje gibanja na mapi ob sicer aktivnem GPS-u, vendar izključenem netu. Endomondo to ne omogoča oz. omogoča ob vključenem netu. Od kod jima karte, saj nisem nič nalagal niti v programih ni te možnosti.

Opažam podobne težave z razultati endomonda na androidih. Različne dolžine, povprečna hitrost, predvsem pa pretirava z višinsko razliko. Endo na japki je bolj verodostojen. Sem poizkusil naenkrat uporabljati endo in runtastic. Endo na androidu se moti kot običajno, runtastic pa da enake podatke kot endo na japki... Enaka razdalja, višina, pace... Zdaj sem na runtasticu, uporabljam pa še njihov hr monitor in orbit. Zadovoljen. Tudi app je precej posodobljen, ni pa tako oblikovalsko sofisticiran, kot endo.

RAST

Pripravnik
5. avg 2013
116
7
18
Velenje
Hvala Megapixel za izkušnjo. Res je žal tako kot praviš, vendar je moj Endomondo bil bolj verodostojen na S4 z androidom 4.4.2, sedaj na Note 4 z androidom 4.4.4 je pa povsem ponorel. 12 % našale v razdački in hitrosti, višino sploh ne gledam več. Sem jim že dvakrat težil pa so me "potolažili" da bo kao nova verzija po novem letu rešila problem, ampak nič!

Tudi sam testiram z Runtasticom, je manj odstopanj, ampak....dosti hodim po gozdu in Runtastic tam zgubi GPS signal (občasno) in potem da povsem neumne rezultate. Endo mi v dveh in pol letih uporabe ni niti enkrat izgubil signal, niti v najgostejši "šumi". Kakšne so tvoje izkušnje? Če me misli tako zajebavati bom pač ostal na Endu in se sprijaznil z odstopanjem!

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.854
684
113
V gozdu pozabi na GPS na telefonu. Še profi GPSi s konkretno zunanjo anteno imajo težave v gozdu...

RAST

Pripravnik
5. avg 2013
116
7
18
Velenje
Ja saj vem za gozd, ampak res, hodim po hribih in hribčkih okoli Velenja in je kar nekaj gozda (ni pa "pragozd") pa mi endomondo nikoli ni zatežil, iste poti vedno enako spremljane (če odmislim tistih 12 % ki jih sedaj dodaja na Note 4 tudi na čisti ravnini), medtem ko mi je Runtastic že nekajkrat zatajil.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.854
684
113
Razlika v razdalji je zaradi cik-cakanja poti. Ti sicer hodiš ravno po poti, ampak zaradi slabega signala (in šuma) se beleži cik-cakasta pot, ki je tudi malenkost daljša. To se delno da rešiti z glajenjem signala (noise filter), ampak to je naloga aplikacije.

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Moj mož uporablja na Note 3 My tracks, pa še ni pojamral, da bi šlo kaj narobe, je pa res, da je še zmeraj na JB in ne na Lollipop... Mogoče probaš še s tem appom, pa boš videl
wink-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
v my tracks si lahko tudi nastaviš kako pogosto locira...
nima pa lepega vmesnika in web strani - moreš si sam prenašat v gdrive.

lukak85

Zelenc'
1. nov 2013
24
0
1
pozdravljeni,

vem da je bilo to že večkrat omenjeno, vendar zadnjih nekaj strani nisem našel. iščem eno pametno backup aplikacijo za sms in kontakte.

hvala.