Uporabni programi za Android + opis + slike

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
dva predloga imaš že zgoraj.
potem imaš pa še recimo avast in cerberus.

Slednjega uporabljam tudi sam.
Slika v faco, če kdo narobe vnese vzorec odklepa, preko sms komand pošiljam kaj naj naredi telefon (zvoni, mi pošlje lokacijo, slika s prvo kamero...) prednost pred ostalimi, da preko sms vklopiš gps in internet

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.938
679
113

lost1

mnz
19. jul 2007
8.465
147
63
Citat:
Uporabnik Morphey pravi:
Uporabljam Android Lost. Dela BP. Če je data izklopljen, ga lahko upravljaš preko SMS komand.

Pa se te programe lahko skrije na telefonu ali ne? Namreč 3G itak ne ugašam,tako da prenos podatkov je načeloma skos aktiven, edino v tujini bi bila pa praktična funkcija, da lahko vklopis roaming preko sms-a.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.465
147
63
Ok...

Sem pa ravno nastavljal exhcnage na tovarniški mail program....ni mi jasno zakaj od mene server zahteva da aktiviram skrbnika naprave, spodaj pa opis kaj vse lahko potem stori ta program ( od ponastavitve tovarniških nastavitev, izklop kamere,itd...skratka prevzame kontrolo nad telefonom ce hoce
grin1.gif
).

Večina uporablja kakšen drug mail klient? Pa prosim ne rečt gmail,ker rabim za exchange + se en privat mail bi rad imel združen.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.895
708
113
Pri Exchange tako pač je. To je bolj namenjeno za službene telefone, da ima administrator res popoln nadzor nad njim. Je pa to rahlo neprimerno za privat telefon.

Zakaj pa ne uporabiš stock email aplikacije in uporabiš POP3 oz. IMAP protokol?

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Ok...

Sem pa ravno nastavljal exhcnage na tovarniški mail program....ni mi jasno zakaj od mene server zahteva da aktiviram skrbnika naprave, spodaj pa opis kaj vse lahko potem stori ta program ( od ponastavitve tovarniških nastavitev, izklop kamere,itd...skratka prevzame kontrolo nad telefonom ce hoce
grin1.gif
).

Večina uporablja kakšen drug mail klient? Pa prosim ne rečt gmail,ker rabim za exchange + se en privat mail bi rad imel združen.
To je pri exchange standard. Zaradi uporabe v poslovnih okoljih, da ce izgubis telefon, bi lahko na daljavo brisali podatke preden pridejo v napacne roke.

Sem jih tudi sam probal par, toda prav z exchange so vsi slabsi od stock

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Ksz

Touchdown ni poceni, je pa soliden exchange odjemalec. Dobra lastnost appa je to, da ima admin dostop le do vsebine touchdowna, ne pa tudi do drugih podatkov in funkcij telefona. No ja, tako je bilo pred slabim letom, ko sem ga uporabljal...

Lp

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.895
708
113
Glede Exchange + Device administrators...

Zdaj sem se spomnil, da lahko Device administrators naknadno tudi izklopiš v nastavitvah (pod Security). Nimam pa nobenega Exchange maila skonfiguriranega, tako da ne vem kaj se zgodi ko to izklopiš. Lahko da bo mail aplikacija spet zagnjavila da to potrebuje in ne bo želela brez tega delovati.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Odvisno, kako ima administrator določeno, potem ne moreš niti več izklopiti v nekaterih primerih.
Drugo pa je, da Exchange ne dovoli Fingerprint unlocka, spet, vsaj pri meni ne.

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Ker je tega na marketu malo morje, jaz pa ne vem, za kaj bi se odločila oz. ne bi rada instalirala in čez par minut brisala ne vem kolko aplikacij, vas prosim za malo pomoči...
smile-1.gif

Do zdaj sem si v eni beležki redno vodila porabo goriva - datum tankanja, km po števcu, prevoženi km, cena/ l, količina iztočenega goriva, povprečna poraba/ 100 km. Ker imam pač "pametni telefon", se je seveda pojavila potreba po manjši obrabi papirja in kulice...
tongue-1.gif

Se pravi... Iščem primerno aplikacijo za porabo goriva, ki bi vsebovala zgoraj omenjene stvari (km po števcu mogoče niso ravno potrebni, razen če ti aplikacija sama zračuna razliko v km od prejšnjega tankanja), da je enostavna za uporabo, očem prijazna
smile-1.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Supergirl pravi:
Ker je tega na marketu malo morje, jaz pa ne vem, za kaj bi se odločila oz. ne bi rada instalirala in čez par minut brisala ne vem kolko aplikacij, vas prosim za malo pomoči...
smile-1.gif

Do zdaj sem si v eni beležki redno vodila porabo goriva - datum tankanja, km po števcu, prevoženi km, cena/ l, količina iztočenega goriva, povprečna poraba/ 100 km. Ker imam pač "pametni telefon", se je seveda pojavila potreba po manjši obrabi papirja in kulice...
tongue-1.gif

Se pravi... Iščem primerno aplikacijo za porabo goriva, ki bi vsebovala zgoraj omenjene stvari (km po števcu mogoče niso ravno potrebni, razen če ti aplikacija sama zračuna razliko v km od prejšnjega tankanja), da je enostavna za uporabo, očem prijazna
smile-1.gif
Uporabljam aplikaciji Petrol, slovenska zadeva, vsebuje vse, samodejno racuna stroske, preracunava porabo, rise graf. Sam potegne ceno goriva in te tudi dan prej opozori na morebitno podražite /pocenitev goriva.

Podatki se pa shranjujejo na poraba.com

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
MaTejHo in monaco, hvala obema...
roza.gif

Včeraj sem med vso solato aplikacij naložila ene tri, ugotovila, da to ni to in deinstalirala.
rolleyes-1.gif

Trenutno imam gor Petrol in Fuel Manager, bom pa še naložila tega, ki ga je predlagal MaTejHo, vse tri malo stestirala in se potem odločila za tisto, ki se bo izkazala za najbolj primerno.
smile-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.465
147
63
Citat:
Uporabnik Megapixel pravi:
Ksz

Touchdown ni poceni, je pa soliden exchange odjemalec. Dobra lastnost appa je to, da ima admin dostop le do vsebine touchdowna, ne pa tudi do drugih podatkov in funkcij telefona. No ja, tako je bilo pred slabim letom, ko sem ga uporabljal...

Lp

Pa ne obstaja kakšna "jailbreakana" zadeva?
grin1.gif

Sicer pa imam še par vprašanj,pa da ne odpiram nove teme

- Kaj naložit, da bo youtube igral tudi ko grem v meni?
- Glede gostovanja, ali je dovolj če nimam kljukice pri prenosu podatkov v gostovanju? Pri Applu sem bil vedno brez skrbi, tukaj pa zaenkrat še nisem, nimam pa želje vsakič ko grem preko meje ugašati in prižigati "mobile data".
- Je smiselno na telefon naložiti kakšen antivirusni program ali pa ad-blocker?
- Glede brskalnikov, kaj je najbolj smiselno koristiti, Fireforx, crome, ... kaj tretjega?
- Kje nastavit da ko dobim neko obvestilo ( npr. FB, Viber...) da mi pokaže nek preview v lock screenu, ne pa samo tisto malo ikonco zgoraj?
- Kje se na Samsungu S5 ugasne IR oddajnik na podoben način kot BT ali Wifi, namreč na momente mi telefon moti določene elemente v hiši, ki pa funkcionirajo preko IR signala ( frekvenca ni važna).

Nazadnje urejeno:

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28

- Glede gostovanja, ali je dovolj če nimam kljukice pri prenosu podatkov v gostovanju? Pri Applu sem bil vedno brez skrbi, tukaj pa zaenkrat še nisem, nimam pa želje vsakič ko grem preko meje ugašati in prižigati "mobile data".
Da, deluje BP, razen če niso pri samsungu kaj "zašuštrali", da zaobide omejitev. Pri preklopu na tujega operaterja imaš ključavnico narisano.
- Je smiselno na telefon naložiti kakšen antivirusni program ali pa ad-blocker?
Ali na PC-ju pogosto dobiš viruse? Če je odgovor negativen potem si lahko tudi na Androidu brez skrbi. Če pa nameščaš aplikacije brez malo kritičnega razmišljanja....potem je odgovor najbrž pritrdilen
- Glede brskalnikov, kaj je najbolj smiselno koristiti, Fireforx, crome, ... kaj tretjega?
Stvar osebnega okusa. Zame osebno Chrome.
- Kje nastavit da ko dobim neko obvestilo ( npr. FB, Viber...) da mi pokaže nek preview v lock screenu, ne pa samo tisto malo ikonco zgoraj?
Lock-screen widgets. Če aplikacija samo podpira tak widget samo dodaš. V nasprotnem primeru ga bo potrebno najbrš z marketea potegnit.

LP
Torus

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
- Kaj naložit, da bo youtube igral tudi ko grem v meni?
- Kje se na Samsungu S5 ugasne IR oddajnik na podoben način kot BT ali Wifi, namreč na momente mi telefon moti določene elemente v hiši, ki pa funkcionirajo preko IR signala ( frekvenca ni važna).

za YT probaj https://play.google.com/store/apps/details?id=com.Mata.YTplayer

Kako ti IR moti stvari? A ne pošlje ir signal samo takrat ko pritisneš? To je čudno, da bi kr skos nekaj pošiljal.