Uporabni programi za Android + opis + slike

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.895
708
113
Za Windows file sharing imaš kar nekaj teh programov, navadno na osnovi Sambe. Kateri je najboljši ne bi vedel.

Sam uporabljam https://play.google.com/store/apps/details?id=berserker.android.apps.sshdroid
To sicer ni apriori namenjen file transferju, ampak je pač klasični SSH server (dostop do konzole). Lahko pa preko SSH prenašaš tudi fajle (enako kot recimo preko FTP). Za to lahko uporabiš WinSCP ali pa kateri drugi ustrezni program.

Program ob zagonu sam zalaufa SSH strežnik (potrditev ni potrebna). Edino glede ugašanja strežnika zna biti problem, ampak mislim da bi to lahko izvedel tudi s kakim task killerjem.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
@philips
WinSCP program se mi ni hotel povezat na telefon. Telefon je zapisal v log, da se nekdo trudi, vendar sparila se nista.

@MaTejHo
ko se app zažene, je potrebno še klikniti na logo, da se vzpostavi povezava. torej ne uporabno.

Sem "rešil" s tem: SambaDroid https://play.google.com/store/apps/details?id=berserker.android.apps.sambadroid
Ko se app zažene, se tudi poveže.

Ne znam pa v Macrodroidu nastavit, da bi na daljavo zagnal/ugasnil program:( Sem še avtorju pisal.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.895
708
113
Kakšne imaš nastavitve v WinSCP? Povezuješ se na IP in port kot ti ga javi na zaslonu telefona (ampak to mislim da je OK, če ti v logu kaže neko aktivnost). Kot protokol izbereš "SFTP", pustiš tudi obkljukano "Allow SCP fallback". Uporabniško ime je "root" default geslo je pa "admin" - zelo priporočljivo da ga menjaš (v nastavitvah SSHDroid). Tudi port ne škodi če menjaš (vzami eno naključno cifro med 50.000 in 60.000).

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sem vse mogoče preklikal in prenastavil pa mi ni delalo.
sem že zbrisal, pa ne grem nazaj nalagat, ker mi un drug app od istega avtorja;) dela.

lukak85

Zelenc'
1. nov 2013
24
0
1
da ne berem vsega.
a obstaja kakšna aplikacija da ko dobiš MMS, da ti sam naloži MMS torej da vklopi prenos podatkov in ko naloži MMS, se prenos podatkov tudi izklopi.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.636
4.578
113
50
Na sončni strani ALP
Je kakšna aplikacija, ki omogoči zvonenje iz tihega v vedno bolj glasno?

Pogrešam nekaj, kar sem imel na androidu 2.3, pri višjih verzijah pa tega ne najdem več...
frown-1.gif

Stipe

Pripravnik
4. sep 2007
366
0
16
Ali ima kdo idejo kako bi exdialer nastavil za samsung S5, ali obstaja kakšen drug theme, kjer lahko prideš do settings menija?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.895
708
113
Če telefon nima dedicated "menu" tipke, se ti na zaslonu nekje pojavijo tri pikice, ki imajo enako funkcionalnost kot menu tipka.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Tudi jaz ne, dokler nisem v AmisMobia iskal, kje najdem nastavitve
smile-1.gif

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Ali obstaja rešitev, ki bi dodelila malo prostora za aplikacije? namreč telefon ima po specifikacijah 4GB notranjega polnilnika od tega ga je dobra dva praznega, po posodobitvi androida na verzijo 4.1.1 pa vlada kronično pomankanje (kaže, da je zasedenega skoraj 500MB od 500MB) in zato nekatere aplikacije lavfajo delno z zunanje kartice.
Moti me predvsem tiste 2 giga, ki bi se načeloma lahko uporabilo za delovanje aplikacij ali pa vsaj del tega.

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Ravno tega sem se bal, ampak pojma nimam o tem, pa verjetno za manj znani kitajski fon je lahko problem, sploh če tega še nisi delal in naj bi bil problem z gonilniki.
Sicer dela popolnoma tekoče, ampak prostora je pa nekam mal, že pri sinhronizaciji emajlov se včasih ustavi.