Trenkwalder

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Vem, da ne spada ravno sem.
Ampak me zanima kako je ko greš na razgovor k njim.
Kdo je delodajalec ti ne povedo.
Pa me zanima ali imajo kaj profita od kasnejše moje plače oz kako je s tem če ti najdejo zaposlitev.

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Odvisno kako so zmenjeni, v najslabšem primeru si zaposlen pri njih in te posojajo naročniku, sicer pa kar dobro živijo na tvoj račun.
No ko sem sam iskal zaposlitev - preko njih in podobnih posrednikov = zguba mojega časa (ugotoviš že po prvem obisku agencije).

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
kolega je rekel, da te agencije vzamejo okoli 200€ od tvoje plače oz. ti ko si zaposlen preko te agencije v enem podjetju imaš za 200€ manjšo plačo kot pa nekdo ki dela v istem podjetju samo da je zaposlen direktno pri tem podjetju.

tako da v tvoji pogodbi piše da delaš za agencijo in ne za podjetje v katerem delaš.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.594
3.952
113
Odvisno od pogodbe, jaz sem zaposlen prek Trenkwalderja in podjetje plača posebej Trenkwalderju poleg moje plače - dobim povsem isto plačo kot primerljivi sodelavci ... dobim tudi 13. plačo, regres, dodatke na popoldansko delo in podobno - v celoti (oziroma regres in 13. plačo odstotkovno glede na to da imam polletno pogodbo) ... edina razlika je v tem da dobim plačo 15. v mesecu, sodelavci ki so zaposleni direktno v podjetju pa 5. v mesecu pa da dobim plačilno listo od Trenkwalderja ne od podjetja.

Tako da sploh ne vem koliko vzame Trenkwalder (niti me ne zanima)

(Je pa res da mi službe niso našli oni ampak je bilo dogovorjeno v naprej)

Nazadnje urejeno:

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
pri nas delavci zaposleni preko trenkwaldera prejmejo manj plače, govorim za naso firmo.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
in v čemu je potem fora da si ti zaposlen v firmi trenkwalder, če pa dobiš isto plačo kot tvoji sodelavci?
verjetno tega oni ne delajo zastonj. edino če jim te firme plačajo določen znesek samo da se jim ni treba ukvarjati s papirji in z odpustitvijo delavca.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Jaz imam enake izkušnje kot Budi. Plače sem imela pa malenkost več kot normalen delavec v podjetju, s tem, da se le-temu ni bilo potrebno ukvarjati s še eno številko več.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja lejte, to je isto kot manpower pa to...

Ti si ubistvu zaposlen pri "trenkwalder" in si ubistvu na posoji pri tisti firmi kjer pač delaš. In tam kjer delaš, firma plačuje pač malo več (ti dobiš isto plače kot ostali), ampak so pa rešeni bolnišk in dopustov. To ti plača pa "trenkwalder"...

ali se pa motim?

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.594
3.952
113
Predvsem gre za to da nekatere firme zaradi interne politike ne smejo zaposlovat (niti za določen čas), lahko pa najemajo delavce - pa čeprav za to plačajo več (= šparaj pa naj stane kar hoče)