Še vedno me boš. Saj cigarete niso tista stvar, zaradi katerih bi se mi spremenil stil pisanja.
V demokraciji je pa itak dovoljeno imeti svoje mnenje in veselje, če sta v skladu z veljavno zakonodajo.
To je moje privatno življenje. Kot kadilec sem bil vedno toleranten do nekadilcev in nisem kar kadil tam kjer ni dovoljeno.
A če je v lokalu dovoljeno bom kadil. Dokler bom na tej strani marginalizirane skupnosti (saj ko plačujemo davke na razvado jim pa pašemo)
Izbira nekadilca pa je, ali se bo v tem lokalu zadrževal ali pa ne. In to izbiro so nam kadilcem vzeli.
Še vedno pa pravim, da bo pravično za vse. V vsakem okolišu (itak je bifejev kot listja in trave) določiti nekaj takih kjer se kadi in mirna Bosna. Sam bom zahajal v take. Je pač moj stil življenja in zavedam se, da ni zdravo, a kaj vse še tudi ni.
Stres se mi zdi hujša postavka uničevalca življenja, ravno tako biološko obdelana hrana, ozračje (ne mi, da tudi mi kadilci onesnažujemo okolje, ker se mi tedaj poraja podobna mislel, kot sem jo slišal, ko se je "velepodjetnik" pripognil in pobral sponko za papir, ki jo je videl na stopnicah, rekoč, tudi to je naše in je potrebno varčevati, po drugi strani se je pa spustil v take naivno tvegane posle, da je kmalu bankrotiral)
Poglej, kadim od rane mladosti in če bi me tedaj nekdo po prstih bi bil verjetno danes med vami, tako pa po 35 letih ni tako enostavno reči, ne bom več kadil. Sam nisem med verižniki, da bi imel eno v ustih, eno v roki in eno v pepelniku. So momenti v vsakdanjiku, ko ga rad prižgem.
Predvsem pa:
- ob jutranji kavici doma (na balkonu) (vsak dan)
- na kavici s sodelavci v bližnjem lokalu (vsak dan)
- po kosilu (vsak dan)
- kakšne 2-3 med dopoldanom in večerom
- po večerji (vsak dan)
- po seksu ( 2 x na mesec - sem že v letih
)
In to je to. Torej sem in nisem.
Je pa debata itak črno-bela, kadilci vs nekadilci. Rezultatov itak ni. Samo prepucavanje. Zato pe je internet in forum. In ob kateri temi bolj zapnemo, tudi za hec, ob drugih pa manj.